Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tytuł zmieniony, jak ktoś ma jakiś pomysł na fajniejszy to mówcie :lol:
Za chwile pisze do moda, żeby przenieść wątek.

joi, Monia dobrze mówi, pisz tu o swojej całej rodzince, w końcu to wątek Łatki :) no i trzymam kciuki żeby się z kotami dogadała ;)

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

joi napisał(a):
Chyba założę galerię żeby Wam pokazać wszystkich naszych domowników :smile:

To też dobry pomysł :)

Wątek już przeniesiony. Też usuwam Łacię z podpisu, nareszcie :multi: ;)

Guest monia3a
Posted

To ja w takim razie usuwam Łacię z podpisu ;)

Posted

Nie wiem czy to jest możliwe, żeby pies po niecałych 3 dobach od przybycia tęsknił kiedy jedna z domowniczek pojechała po zakupy? Łatka chodziła po domu smutna, biegała do bramki a w końcu wzięła sobie domowy ciuszek nieobecnej i leżała przy nim. Trzy razy odwieszała ciuszek a Łatka trzy razy go zdejmowała i kładła się przy nim

Guest monia3a
Posted

joi napisał(a):
Nie wiem czy to jest możliwe, żeby pies po niecałych 3 dobach od przybycia tęsknił kiedy jedna z domowniczek pojechała po zakupy? Łatka chodziła po domu smutna, biegała do bramki a w końcu wzięła sobie domowy ciuszek nieobecnej i leżała przy nim. Trzy razy odwieszała ciuszek a Łatka trzy razy go zdejmowała i kładła się przy nim

Możliwe w wykonaniu Łatki bo ona bardzo szybko się przyzwyczaja u Ani po dwóch dniach dałaby się pokroić za Anię. Kochana z niej psinka, a może już czuje, że to jej własna Pani, która jej nie skrzywdzi i za nic w świecie nie odda??

Posted

Nooooooooo,lepiej Łatka nie mogła trafić niż do Izy i Halinki:multi::lol:
To bassetowy dom,a każdy kto "przetrenował" balerony,ma anielską cierpliwość i wielkie serducho:loveu:.Sama "wżeniłam" im z dziesięć lat temu powypadkowego hrabiego Kleksa....i Kleks żyje do dziś z tym swoim "charakterkiem";):evil_lol:

Posted

Łacia mieszkała u mnie na tymczsie i jak napisała Monika, już po dwóch dniach traktowała mnie z miłością i oddaniem. Gdy wychodziłam, drapała łapką w drzwi i popłakiwała. Za to kiedy wracałam był powitalny taniec radości.
Na początku była bardzo przestraszona, bała się nawet podniesionej bezwiednie przeze mnie ręki czy spadającego przedmiotu. Uciekała z podkulonym ogonkiem. Początkowo był problem też z królikiem, ale potem żyli w wielkiej komitywie. Bawili się w trójkę, to znaczy Łacia, Sabinka-moja suczka i Tuptuś-królik, więc myślę, że z kiciami też się zaprzyjaźni.
Muszę przyznać, że brakuje mi Łatki, tego żywego sreberka, ale tak naprawdę się cieszę, że trafiła do takiego cudownego domku.
Pozdrawiam serdecznie Pańcie Łatki i oczywiście przesyłam mizianko mojej byłej podopiecznej.

Guest monia3a
Posted

Trzy fotki z chwilowego pobytu Łatki u mnie :roll:

Guest monia3a
Posted

Lepiej trafić nie mogła to prawda ale dalej gania koty :mad:
Wie ktoś może jak ją tego oduczyć ??

Posted

Jak się cieszę :loveu:
Łacia bidulka tyle przeszła, ale wreszcie znalazła domek :multi: :multi: :multi:

A koty może po prostu jej się znudzą? Może zaraz ona oswoi się z kotami, a koty z nią.

Posted

monia3a napisał(a):

No trzeba coś pomysleć, tylko na razie poza tym że gania
to nic więcej nie wiadomo:)

Yoi, gratuluję nowego domownika:)
Przykro, że tak wyjątkową miłością darzy kociaste:cool3:
To jak sobie radzicie,
gdy wszyscy muszą sami zostać w domu?:roll:

Posted

monia3a napisał(a):
Lepiej trafić nie mogła to prawda ale dalej gania koty :mad:

sadze, ze koty wspolnie sie naradza:cool3: i we trojke dadza Laci rade

ciesze sie bardzo, ze kartonikowa sunia znalazla kanapowy serdeczny dom
ze dostala te szanse, ze nie trafila do schroniska, ze Anna dala jej milosc i pozwolila na nowo uwierzyc w czlowieka

Annie naleza sie szczegolne podziekowania:Rose:

Guest monia3a
Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
No trzeba coś pomysleć, tylko na razie poza tym że gania
to nic więcej nie wiadomo:)

Wolałabym nie dowiedzieć się któregoś pięknego dnia, że już zjadła jakiegoś kicia :evil_lol:
Z tego co mówiła joi to domowych nie rusza ale te, które przychodzą na dokarmianie :p

Posted

:D Moi kochani, przyznawać się proszę szybko kto i jak mocno trzymał kciuki za Koty i Łatkę :grins:.
W domu panuje święty spokój. Skończyły się dzikie gonitwy. Powiem więcej Łatuś nieśmiało podchodzi do kotów i obwąchuje je z ciekawością. Jest w tym też trochę strachu, parę pazurów poszło w ruch :megagrin:. Przez dwa dni w użyciu też była zwinięta gazeta jako jeden z argumentów. Chyba najszybciej przekabaci ją Franio kot demolka. Franio jest chory jeśli ktoś go nie kocha. Tak będzie chodził, tak będzie zaczepiał, przymilał się aż uzyska cel :loveu:
Kociarnia na podwórku ma jeszcze trochę przekichane, ale na szczęście nigdzie nie uciekła. Myślę, że tu też będą sukcesy :grins:
Postaram się zrobić jakąś fajną fotkę :megagrin:

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
To jak sobie radzicie,
gdy wszyscy muszą sami zostać w domu?:roll:

Na razie nie musiała zostać sama właściwie. Nie liczę półgodzinnych wyjść. Łatka wtedy drapie w drzwi. Kleks zawodzi żałośnie. Myślę, że z każdym dniem będzie lepiej :lol:. Najgorsze były pierwsze trzy dni kiedy na każdego kota jakiego wypatrzyła rzucała się zajadle. Powiem szczerze, że byłyśmy lekko przerażone :ghost_2:

Posted

Uffff... nie dziwię się.
Wszyscy umieralibysmy z przerażenia, gdybyśmy wiedzieli,
że ta miłość AŻ TAK ZAJADŁA:shake:
Szczęście, że jest lepiej.

Na pewno wszyscy ostro trzymali:)
Wiadomość o słabości Łatki do kociastych
spadła niczym grom z jasnego nieba.
I każdy zamartwiał się, co dalej?:shake:

Jak tam idzie Franiowi?
Udało mu się już podrzemać w Łatkowym ogonie?:roll:

Posted

[Od niedawna mieszka z nami Suzi -kotka ok 6-7 miesiecy.
Oczywiście ktos wywalił stworzenie w mrozy:mad::mad::mad:
Arta -suka lat 8 za kotami nie przepadała:diabloti:
najpierw było masakrycznie
usiłowała dorwać kota wszędzie
pierwszego dnia był koszmar.
drugiego dnia dostała 2 razy po pysku gazeta i wieczne powtarzanie zostaw, zostaw , zostaw
trzeciego dnia : koty są niejadalne
czwartego dnia: to twój kot
piątego dnia: lubisz koty:lol:
w to ostatnie chyba nie do konca wierzy:biggrina:

ale postęp jest
leżą w odległości 1 metra od siebie i oba przeżywaja ten fakt

tam gdzie kot ma kuweytę i miski -pies nie ma wstepu
wiedziałam jak sie skradała Arta do kocich misek ale na komende bvył nawrót.

powodzenia

musi sie udać