Jump to content
Dogomania

bullowata Rumba pilnie potrzebuje pomocy finansowej na leczenie. zostaje w DT!

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też;)
a ja dowiedziałam się ze własciciel suki jest mi znany:angryy: Nie wiem kto to bo nikt mi się nie chce wychylić ,ale wiem ze chcieli iść po nią do schrosnika , myśleli chyba ze zdechła w tym lesie.Bo Rumbe znaleziono na pół żywą w lesie nie dalekto miejsca gdzie mieszkam,bo z tzw. sąsiedniej wsi.Wet przyznał mi racje ze widac od razu ze jest to suka z walk:-(
Co jest najleprze jesli własciciel by się znalazł i schronisko wytoczyło by mu sprawe( a jak z nimi gadałam to często to robią) to Rumba musiała by siedziec w schronisku zeby gościu dostał wyrok ,bo niby jako depozyt czy jakos tak.I jaka w tym polityka? Suka cierpiała i by musiała jeszcze cierpieć zeby taki duper został ukarany głupimi zawiasami:-(:angryy:

Rumba ma kolor w realu ciemny brąz i piwne oczka :loveu:

Posted

Puma Ty ciotka jak zwykle nam strasznie pomagasz, dziękujemy! :loveu::loveu::loveu:

O raju!!!!

Po Rumbę kolejki powinny zacząć się ustawiać taka jest cudna!

Rumba już u mnie. Dziękuję Royowi i Kasi za przywiezienie jej i za długie pogaduchy.

Rumba jest strasznie grzeczną jak na razie, zrównoważoną sunią. Jest ogólnie cicha i spokojna.
W kontaktach z ludźmi jest wesoła, delikatna, nie nachalna.

Przede wszystkim to raczej pitbullka. Jest czekoladowa z czarnymi prześwitami. Waży 15kg.

Rany które ma z pewnością pochodzą z pogryzienia. Ma spuchniętą łapę i przedpiersie. Dostaje antybiotyk oraz leki przeciwzapalne. Po 3 tyg mamy ponownie wykonać rtg by zobaczyć obraz czy się polepszyło wszystko.

Rumba jak na razie nie okazała agresji do ludzi. Do zwierząt formalnie też nie, choć szczekała na jakieś pieseczki pod Kliniką.

Do mnie weszła i psów nie zjadła… Ogólnie na moje suki nie zwraca uwagi, choć dla bezpieczeństwa siedzi w klatce jak wychodzę.

Jej reakcje wyglądają na psa, który mieszkał w domu z ogrodem. Bała się wejść na klatkę ale jak ja weszłam to ona też. Bez problemu weszła na 4 piętro.

Na razie to tyle informacji.

Posted

Kasia - kiedy zrobisz fundacje AST OPP?????
Cholera - jak od tego roku mogę już przekazywać ten 1 % to teraz nie mam komu:placz::placz::placz: a byloby tego x 2...myślę, ze troszku by bylo...no i na pewno wielu innych ludzi by wpłacilo...a tak to dupa

Posted

andzia69 napisał(a):
Kasia - kiedy zrobisz fundacje AST OPP?????
Cholera - jak od tego roku mogę już przekazywać ten 1 % to teraz nie mam komu:placz::placz::placz: a byloby tego x 2...myślę, ze troszku by bylo...no i na pewno wielu innych ludzi by wpłacilo...a tak to dupa

Tez mnie to interesuje... ja z DG płace nia małe podatki... i tez nie wiem komu przekazac....

Posted

doddy napisał(a):
Najwcześniej w przyszłym roku. Musimy wykazać, że jesteśmy użyteczni. ;)

No tu moze byc problem :evil_lol: // z moich bazarkow na razie jest koło 100zł. Kasia pieniadze z bazarkow (jak sie skoncza) slac na ogolne konto Fundacji?

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):

Andzia, jezeli nie masz komu przelac to jakbys miala chec to mozesz na KPDZ w tychach czyli na Przystan Ocalenie.

ale tam konie mają...ja wolę na piesecki:cool3:

Posted

Psy tez sa , jest moj ulubieniec Misio zabrany z laboratorium, sluzyl jako tester, schrowany jest strasznie i kotki sa i wlasciwie wszystkie zwierzatka.
Oczywiscie jezeli masz inne propozycje to pewnie ja tylko napisalam bo ufam Przystani i wspolpracuje z nimi i wiem jak jest.

Posted

Po pierwsze zmiany dotyczace finansow zechcij konsultowac ze mna. Przejscie na PP wymaga prowadzenia innej ksiegowosci to raz. Dwa, niezaleznie od tego co zalatwilas nie ma takiej mozliwosci. Listy OPP zostaly zamkniete przez MF w grudniu i przeslane do US.
Wiec nie licz na to.