efra-husky Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Witam Czy ktoś z dogomaniaków stosował może tabletki Wita - vet - regenerator sierści i skóry dla psów albo AMIWET - Stymulator odrostu sierści i odnowy? Szukam jakichkolwiek opinii na temat tych tabletek ale nic nie ma :roll: Jestem bardzo ciekawa czy one na prawdę tak cudownie działają jak to opisują producenci. Będę wdzięczna za wasze opinie :cool3: Quote
sota36 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Wita - vet tablety , a wczesniej krople stosowalam i ...nic... wg mnie nie warte sa zachodu i kasy. Quote
efra-husky Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 dzięki Sota36 za opinię. Właśnie tego się obawiałam ;), że produkt może być nadto przereklamowany przez producenta. A mnie zależy na środku, który by zadziałał. Niestety moja suczka jest dosyć specyficzna i ostatni rok była prawie 10 miesięcy bez włosa :shake: Wypróbowałyśmy siemię lniane, biotynę, Efa Oile, Lavete i nic nie pomogło. Po Gammolenie włos błyszczał ale tylko na blasku się skończyło :roll: Teraz po 3 miesiącach od czasu kiedy odzyskała podszerstek znowu zaczeła go gubić i już jestem w rozpaczy, na ile tym razem straci włos :mad: Quote
efra-husky Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Tak, w Niemczech mam ciotkę i znajomego. A dlaczego pytasz? :cool3: Quote
sota36 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 No to niech u weta kupi BIOSEL HK w pascie lub zamowi ze strony internetowej ich firmy - trzeba pierw przelac kase na ich konto, potem wysylaja - http://www.animal-life-web.com/product_info.php?products_id=481 tu jest ten link - o ile dobrze pamietam,(poznalabym po zdjecie, ale niestety na stronie firmy jego nie ma) to ten - nie znam niemieckiego ;( Ma byc w pascie, czy zelu, jak to zwal.Jest w pudelku wielkosci pasty do zebow koloru brudnego rozu ( pisze na wypadek jesli ktos ze znajomych kupowalby osobiscie u weta) , a dozowanie odbywa sie poprzez "strzykawke" z miarka. O! Nawet kiedys , jak zamawiala mi to Przyjaciolka, wyslalam jej fotke - wiec prosze - to to! http://i191.photobucket.com/albums/z31/sota36/DSC08017.jpg Quote
efra-husky Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 sota36 bardzo ci dziękuję. Jutro rano od razu dzwonię i poproszę, żeby mi to kupili. W przyszłym tygodniu kolega będzie w Polsce to bym sobie to jakoś już odebrała :p Jeszcze raz - OGROMNIASTE DZIĘKI :calus: Quote
sota36 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Powiem Ci jeszcze tak: znam psy 2 ( briardy) ktore porosly niesamowicie -zreszta ta sunia ma u nas na dogo galerie - mozesz zobaczyc, a ten drugi to moj:) Tylko to sie podaje na mase ciala! WIec zrob zapasik! O ile dobrze pamietam niecale 11 euro za opakowanie. Zreszta jak znasz niemiecki to tam wszystko pisze:) Quote
martita Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 No moja sucz sie strasznie teraz sypie, wiec podawalam jej Vetzyme, znikomy efekt:roll: Od dzis stosuje Wita-Vet, ciekawa jestem czy bedzie jakis lepszy efekt...bo jest masakra jakas... Quote
pelaodrudego Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 EFRA-husky, nie wiem jakiej rasy masz psa. Mogę ze swojego doświadczenia (i psa - husky) wyrazić opinię, że WitaVet to dobre tabletki ale leczenie trochę potrwa jeżeli niedobórmikroelementów jest znaczny. Kłopoty z sierścią u haszczaka to niedobór cynku ! huskie mają upośledzone wchłanianie cynku , nawet mały niedobór przy zmianie pokrywy to horror. Jeżeli już dojdzie do braku cynku (u mnie to było na skutek niewiedzy-podawałam odżywkę bez cynku) to szybko uzupełnić można cynkiem z apteki, taniutki a skuteczny. Jeżeli Cię to interesuje to napisz-podam jaka dawka i inne objawy. Quote
Recommended Posts