Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Przepraszam za oszczędną informację, ale głowa mi pęka (od wczoraj mam migrenę)."

Grażyna, co Ty piszesz ?
Informacja jest jak najbardziej pełna !
Nic tylko skakać z radości !!!

Czekamy tutaj na nowych Państwa Bruna. :lol:

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak się cieszę że Bruno trafił do dobrego domku:multi::multi: nie mogę się doczekać foteczek z domku:razz: oby więcej takich ludzi jak nowi opiekunowie Brunka Tajfunka:eviltong::eviltong:

Posted

Ja już foteczki widziałam i obiecuję, że jutro wkleję.:lol:

Z nowych wieści od BRUNA to można by dużo, dużo dobrego pisać.

ZACZYNAM:

BRUNO nad życie kocha spacery, dziennie musi ich mieć ok. 10-u.
Za każdym razem kiedy ktoś się zbliża do drzwi on wykazuje pełną gotowość do spaceru, w takich chwilach nawet smakołyki go nie interesują.
Natomiast sam spacer wygląda raczej jak bieg, a nie wolne obwąchiwanie kwiatków.
:Dog_run:
Drugą miłością BRUNA jest oczywiście jedzenie.
Opiekunowie chwalą go, że nie ściągnie nic ze stołu, ale udało im się wyrobić w nim nawyk sępienia.
:evil_lol:
Okazało się, że Bruno nie lubi kąpieli. Pierwsza kąpiel była robiona na raty.
Najpierw dupeczka, a potem było wpychanko już całego psiak pod prysznic.
Na dzień dzisiejszy, Bruno wejdzie do łazienki, ale jeżeli tylko ktoś dotknie drzwi z prysznica, to chłopak porusza się z szybkąścią ponad dźwiękową i momentalnie zmyka z łazienki.
:scared:
Ja już nie wiem kto (może ja) napisaliśmy, że psiak nadaje się również do stróżowania.
Podobno ta informacja najbardziej rozbawiła nowych opiekunów, ponieważ, kiedy do ich domu przychodzi ktoś obcy, to groźny BRUNO bardzo szybko leci po kość lub jakąś zabawkę by podarować ją w prezencie nowemu przybyszowi.
ŁADNY STRÓŻ Z NIEGO?
PRAWDA?
POMÓGŁBY JESZCZE ZŁODZIEJĄ WYNIEŚĆ SPRZĘT!!! :cool3:

Na koniec rozmowy z opiekunkom BRUNA usłyszałam z niewielkim wyrzutem, jak to mogłam napisać, że dla BRUNA będzie ciężko znaleźć nowy dom.
Przecież - wg. nowych opiekunów - to taki wspaniały i dobrze wychowany PIES!

I CO WY NA TO?
:multi:MA JEDNAK CHŁOPAK SZCZĘŚCIE! :multi:

WIELKIE UKŁONY DLA NOWYCH OPIEKUNÓW!!!
:laola:

Posted

fajnie się czyta opowieści z nowego domku:loveu::loveu: a ja dzisiaj dostałam e-maila z zapytaniem czy Bruno jeszcze w schronie zainteresowanie jak widać nie maleje:eviltong: Grażynko to czekamy na foteczki:cool3::cool3:

Posted

Śledzę ten watek od poczatku :loveu::loveu:I bardzo bardzo się cieszę że to mądre i piękne psisko znalazło super kochający domek:multi::multi::multi:
Ps: Niech mu się szczęsci :cool3:bo tym co przeszedł nalezy mu się taka nagroda

Posted

madzia828 napisał(a):
fajnie się czyta opowieści z nowego domku:loveu::loveu: a ja dzisiaj dostałam e-maila z zapytaniem czy Bruno jeszcze w schronie zainteresowanie jak widać nie maleje:eviltong: Grażynko to czekamy na foteczki:cool3::cool3:

Bruno zachowuje się jak typowy niuf ;) Zwłaszcza jeżeli chodzi o stróżowanie :diabloti:
Sporo niufów szuka domu....No, może nie tyle co w innych bardziej popularnych rasach ale jednak za dużo. Jezeli ktoś pyta to zawsze można dla niego poszukać zwierzaka - futrzaka....

Posted

Pysia napisał(a):
Coś mi się wydaje, że dzięki Bruno inny niuf - ze schroniska w Lublinie- znajdzie niedługo domek :) Teraz jest na tymczasie :)

Pysia no to super by było :cool3: czyżby u tej osoby co namiary podawałam ;)

Posted

[CENTER][B][COLOR=darkgreen]Za nim przekażę nowe wieści z domku Bruna to zostałam poproszona,
[/COLOR][SIZE=4][COLOR=red]o złożenie Pani Kierownik i Pracownikom Schroniska serdecznych życzeń i podziękowań za bardzo dobrą opiekę nad Brunem.[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][COLOR=darkgreen][SIZE=4][COLOR=red]Nawet Pani weterynarz - u której był już Bruno - stwierdziła, że jak na psiaka schroniskowego to ma bardzo dobrą kondycję i nieźle wygląda powiedziała,
że musiał mieć bardzo dobrą opiekę.

Zawsze mówiłam że mamy jedno z najlepszych schronisk w Posce![/COLOR][/SIZE]:loveu:

[U][SIZE=5]A teraz wieści od psiak.
[/SIZE][/U]Niestety Państwo dalej nie dopatrzyli się w Brunie rzadnych wad.:cool3:
Pies to chodzący ideał, zakochany w swoich nowych opiekunach.
Zawsze na przywitanie przynosi domownikom ich papcie (nikt go tego nie uczył).
Przy tym przynoszeniu tak bardzo się cieszy, że odebranie papci przez opiekuna jest niezłym wyczynem.

Psiak potrafi się dzielić wszystkim, np. jeżeli cichaczem od opiekunki dostaje kiełbaskę to biegnie do pańcia się nią podzielić (pani myśli, że raczej poskarżyć na dokarmianie).[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkgreen]Ostatnio zasmakował w gołąbkach gdy niechcący jeden spadł na ziemię, podobno ciężko mu odmówić jeżeli zrobi "schroniskowe" (czyt. smutne) oczy. Jednak dalej nie ściąga nic ze stołu, jest grzeczny.

Pies jest ulubieńcem nie tylko nowej rodziny ale i wszystkich sąsiadów, którzy twierdzą, że pies do nich rewelacyjnie pasuje.

Acha, Bruno uwielbia oglądać swoją podobiznę na monitorze, wydaje mu się że to drugi pies i szuka go z tyłu monitora.

To tyle co pamiętam, napewno o czymś zapomniałam, ale jak mi się przypomni to znowu napiszę.
Narazie nacieszczie oczy fotkami z domu i spacerku, zobaczcie też jakie ma cudne dwie kropki na języku.
Opiekunowie sugerują, że powinien nazywać się groszek.:evil_lol:[/COLOR][/B]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/156/e5b18a487804c7e2.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/156/7c53f64b15144ad6.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/156/5a85ea973782d53f.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/156/b68fab6a28b32615.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/156/c401c56230fdfeeb.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Posted

jaki on szczęśliwy:loveu::loveu::loveu: lśniąca sierść :p lepiej nie mógł trafić:multi: plamki na języku ma niepowtarzalne:evil_lol: oby więcej takich szczęśliwych psiaków i takich domków:razz::razz:

Posted

[quote name='Pysia']Coś mi się wydaje, że dzięki Bruno inny niuf - ze schroniska w Lublinie- znajdzie niedługo domek :) Teraz jest na tymczasie :)[/QUOTE]

Ben ze schroniska w Lublinie pojechał dziś do nowego domku. :bigcool:

Dzięki serdeczne za przekazany kontakt po Bruno.

Pysia, madzia828 - :Rose::Rose::Rose::Rose: