Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy właśnie widziałam mocniej zapchlone psy. On taki całkiem pchlarz nie był. Jednak ma sierść dziwną, sztywną, bez połysku, suchą bardzo i przetartą mocno. Nieciekawie to wygląda. Na główce łysa plamka.
Jest niezwykle grzeczny, wie po co wychodzi się na spacer, tyle że po tylu schodach musze go nosić. Ma 3 m-siące więc trochę waży. Ale co tam, damy radę.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiu, przepraszam, że nudzę, ale czy dzwoniłaś? :oops: Bo to zdaje się dość pilna sprawa, więc jeśli uznałaś, że jednak nie, to powiedz mi koniecznie, będę szukała dalej.

Posted

Sorry MOniko, zapomniałam wczoraj dać znać. Dzwoniła jasne, dzięki za namiar. Ale PaŃSTWO NIE CZEKALI, POJECHALI DO POZNAŃSKIEGO SCHRONU I WZIĘLI PIESKA. jUŻ MAJĄ.
Dobrze że schroniskowa bieda ma domek. Cieszę się w sumie.

Buziaki - i też się ciesz, bo z Twojego schronu wyrwał sie jeden na wolność.:evil_lol:

Posted

supergoga napisał(a):
Sorry MOniko, zapomniałam wczoraj dać znać. Dzwoniła jasne, dzięki za namiar. Ale PaŃSTWO NIE CZEKALI, POJECHALI DO POZNAŃSKIEGO SCHRONU I WZIĘLI PIESKA. jUŻ MAJĄ.
Dobrze że schroniskowa bieda ma domek. Cieszę się w sumie.

Buziaki - i też się ciesz, bo z Twojego schronu wyrwał sie jeden na wolność.:evil_lol:

Pewnie, że się cieszę :-). A dla Twoich psiaków będziemy dalej szukać, mam nadzieję, że kolejne ogłoszenie Luśki będzie już ze zdjęciem i zrobię też następne, dla małego i dla ", "wyżełka", jeśli chcesz :-).

Posted

Może teraz kolej na Coca Colę. Paulina i jej Mama zwariuję. Może uda się wreszcie domek super dla niej. Ona taka śliczna jest.
A Naruto - siła spokoju. Ale wiecie - on ma w pamięci ten spacer z którego nie wrócił do domu.
Wuchodzi chętnie podbiega na wyciągniętą smycz, ale wszystko w rejonach domu. Jak się załatwi i chemy odejść dalej - przerazony staje i ciągnię z powrotem. Staje bezpłędnie przed klatką. A największa radość okazuje, gdy wchodzi do pokoju Agi - dzisiaj z radości przewrócił Agnieszkę tak szalał, że jest w domu, że wrócił.
Boże ile oon musiał przezyc strachu. Taki kochany, grzeczny [pies.

Chodzi za Aga krok w krok, ale jak zostaje w pokoju sam, spi.
Ktoś kto go adoptuje, będzie mial świetnego psa. Tylko oby szybko, bo on znów będzie cierpiał.

Posted

O matko boska, Gośka, znowu masz szczeniora w domu:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Ty to masz przesr..., kobieto:shake:
Malec śliczny, naprawdę.
A ta kartka na szyi to mnie ... rozczuliła:mad:

Posted

supergoga napisał(a):
Kiedy właśnie widziałam mocniej zapchlone psy.

Gosiu - czasem 1 pchełka wystarczy.
Lalka - MOJA Lalka - kiedyś nie wiadomo jak zyskała pasażera na gapę. Ile ona tą pchełkę miała? Kilka dni?
I już zaczęło się APZS rozwijać...
Jeśli więc Naruto jest psem o wrażliwej skórze - to wtedy nie trzeba wiele.

Posted

Wczoraj Naruto miał gości - przyszły go odwiedzić i pobawić się z malcem Margolka i Rene&Rabik. Po zabawie malec padł jak kawka. Był spokój.

Najwięszy problem jest z wychodzeniem, bo my nie mamy windy, chodzimy na 7 piętro piechotą - kilka razy dziennie. Do wczoraj była winda w wejściu obok, czyli kombinacja - wjazd na 10, wejście na 11 - przejście góra i z 11 zejście na 7. A dzisiaj nie ma żadnej windy tylko dziki hałas i wiercenie, kucie, łomoty. Tak będzie jeszcze w marcu.
A mały jest porządny chłopak, wie po co wychodzi, tyle że potrzebuje tych wyjść częściej.
Do tego od wczoraj wieczora ma biegunkę.
Już działąmy w tym kierunku.
Problemem jest też, że ogromnie się przywiązał do Agi - to wybitny szczeniak, bardzo opanowany, spokojny i taki przytulasty - do swego człeka. Mnie tez kocha bardzo, ale za Agą szaleje.
Obcym nie od razu daje się pogłaskac - raczej się boi, zwłaszcza na dworze - chowa się za nami.
Szybko się uczy, umie już siadać, zostać nawet na trochę już się udaje. Pilnuje się na spacerach, choć najchętniej siedzi w domu - na dworze nadal boi się pozostawienia (ileż oni zrobili mu krzywdy).
Zrobi swoje - i siada i piszczy i płacze - w stronę domu rwie jak wariat. Chyba że idziemy z Agą razem, wtedy daje się przekonac do małego spacerku.

Oto Naruto:

Posted

Naruto został dzisiaj komisyjnie zważony, waży 8 kg. Został tez potraktowany sprayem na skórke - która jest w zasadzie dużo lepsza.
Czeka na wizytę cioci Moniki, która może napisz później bezstronne uwagi na temat malca.
Jedno pewne, niesłychanie się przywiązuje. Ponieważ większość czasu spędza z Agą - kocha ja ponad życie. Mnie owszem, ale bez takich euforii.Od poniedziałku będzie biedny - Aga idzie juz do szkoły a on zostanie sam na pół dnia.
No i sprzątanie w większym wymiarze.

DOMKU!!!! Pokochaj Naruta, dopóki jest na to odpowiedni czas.

Posted

Naruto to prawdziwy słodziak. Mam nadzieję, że szybciutko znajdzie domek.Lubi się bawić i jest bardzo kontaktowy - to moje spostrzezenia po osobistych oględzinach malucha:evil_lol:

Posted

Damy radę, tylko szkoda mi psiaka, bo później bardziej będzie tęsknił. On spędza całe dnie wyłącznie z Agą.
Była ciocia Monika, wymiętoliła psiaka.
Natomiast zaskoczyła mnie Laguna, która wypuszczona poźniej na przywitanie z ciocią - zachowała się niezwykle statecznie, bez skakania i ganiania. Ot - dojrzały spokojny pies. Nie wiem, może chora.

Posted

Naruto jest śliczny, nie wierzcie, gdy Gosia mówi,że to brzydal, ona pewnie go po prostu wcale nie chce wyadoptować. Jest piękny, ma cudnego koloru oczy oraz równie cudnego przydymionego koloru sierść, dostaje co jakiś czas głupawki i biega jak szalony, ale za chwilę już śpi. Zapowiada się na bardzo mądrego psa, zasługuje na dom, w którym z jego inteligencji zrobi się użytek.

Posted

supergoga napisał(a):
Natomiast zaskoczyła mnie Laguna, która wypuszczona poźniej na przywitanie z ciocią - zachowała się niezwykle statecznie, bez skakania i ganiania. Ot - dojrzały spokojny pies. Nie wiem, może chora.

Może pani Larwince głupio tak się wygłupiać przy szczeniaku i postanowiła dorosnąć. Proszę pozdrowić Lagunę i podarować jej ode mnie kawałek chusteczki higienicznej.

Posted

A może Larwinka czeka i oszczędza siły na powitanie cioptki Alfy i zapasu jej chusteczek. Pamiętaj Alfo - zbieraj te zuzyte. Czystych Larwinka nie konsumuje.

A dzisiaj po raz drugi dzwonił do mnie pan z Monachium w sprawie malca. Bardzo im w domu zapadł w serce, boją się tylko, żeby nie była za wielki - bo ich lokalowe warunki przemawiają najwyżej za średnim psem, takim ok. 50 cm w kłębie.
Myślę, że Naruto powinien spełnić te kryteria.
Jutro wyślę nowe fotki i opisze zachowanie psiaka - i zobaczymy. Gdyby tak sie stało, to już drugi nasz tymczasowicz musiałby zmienić obywatelstwo i nauczyć się hauczeć po niemiecku.

Posted

Niestety cioteczka Alfa nie przyjechała odwiedzić nas i Larwinki. Bardzo nam było smutno.
Z tej desperacji podjęłam próbę uchwycenia foto - naszego brzydala, ale to żywe srebro i naprawdę nie da się za bardzo.

Na fotach razem z moja córką - jego ukochaną pańcią - oby jak najkrócej, dla obu stron.