Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka

wczoraj byliśmy na spacerze na polach mokotowskich - od 13 do 15,30

było super - duzo psów piekne słońce, aż się nie chciało wracać!!

Niestety wieczoram podczas zabawy z psami w domu znalazłam bardzo zywego, ruchliwego kleszcza!!!!!!

Posted

[quote name='Musiałek']Hejka

wczoraj byliśmy na spacerze na polach mokotowskich - od 13 do 15,30

było super - duzo psów piekne słońce, aż się nie chciało wracać!!

Niestety wieczoram podczas zabawy z psami w domu znalazłam bardzo zywego, ruchliwego kleszcza!!!!!!

Ja też wczoraj ale byłam w lesie (1 km ode mnie) i w tym tygodniu co był 3 razy po praę godzinek ale kleszczy nie znalazłam w moim puchaczu. Ale znowu zapewne się zaczyna:shake: jak ciepla zima to i rój kleszczy będzie jeszcze wiekszy:mad::razz: My się szczepimy od marca na szczepionkę przeciw kleszczom, chociaż słyszałam że kleszcz i tak moze ukąsić psa ale psu nie spadnie wielka gorączka i chyba żadnych po tym objaw nie będzie a klesz się struje.
Pozdrawiam

Posted

3 lata temu, kiedy przez kilka tygodni w styczniu nie było mrozu też znajdowałam kleszcze. W tym roku na szczęście nie. Nocne przymrozki tym paskudom nie szkodzą? :angryy:

Posted

a myślałam, że jestem jedną z nielicznych a tu proszę.... Też dzisiaj znalazłam kleszcza, nawet zrobiłam mu zdjecie bo jakis dziwny był, taki w prążki, jakaś inna odmiana- zimnolubna? Zaraz go wrzuce na fotosika może ktoś się na tym zna ;)