Musiałek Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Hejka wczoraj byliśmy na spacerze na polach mokotowskich - od 13 do 15,30 było super - duzo psów piekne słońce, aż się nie chciało wracać!! Niestety wieczoram podczas zabawy z psami w domu znalazłam bardzo zywego, ruchliwego kleszcza!!!!!! Quote
Vermas Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 [quote name='Musiałek']Hejka wczoraj byliśmy na spacerze na polach mokotowskich - od 13 do 15,30 było super - duzo psów piekne słońce, aż się nie chciało wracać!! Niestety wieczoram podczas zabawy z psami w domu znalazłam bardzo zywego, ruchliwego kleszcza!!!!!! Ja też wczoraj ale byłam w lesie (1 km ode mnie) i w tym tygodniu co był 3 razy po praę godzinek ale kleszczy nie znalazłam w moim puchaczu. Ale znowu zapewne się zaczyna:shake: jak ciepla zima to i rój kleszczy będzie jeszcze wiekszy:mad::razz: My się szczepimy od marca na szczepionkę przeciw kleszczom, chociaż słyszałam że kleszcz i tak moze ukąsić psa ale psu nie spadnie wielka gorączka i chyba żadnych po tym objaw nie będzie a klesz się struje. Pozdrawiam Quote
gops Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 kurcze juz sie zaczyna... nawet jeszcze wiosny niema:roll: znowu bedzie wysyp pewnie :angryy: Quote
Musiałek Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 ja wczoraj wpadłam w taką panikę że już psy zabezpieczyłam :) jeśli nadal będzie tak słonecznie napewno pijawi się ich teraz coraz więcej :( Quote
marmara_19 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Natalka, chyba dajesz Kajce spot on a nie szczepienie p. kleszczom;/ hahaha rok temu moje psy jakos w styczniu/lutym zlapaly kleszcze na laczce;/ Quote
Martens Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 3 lata temu, kiedy przez kilka tygodni w styczniu nie było mrozu też znajdowałam kleszcze. W tym roku na szczęście nie. Nocne przymrozki tym paskudom nie szkodzą? :angryy: Quote
Martens Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 No i właśnie się zakropiliśmy. Pan w zoologiku powiedział, że już od soboty ludzie pytają o preparaty przeciw kleszczom. Nie ma to jak globalne ocieplenie. Quote
Astro&Marta Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 a myślałam, że jestem jedną z nielicznych a tu proszę.... Też dzisiaj znalazłam kleszcza, nawet zrobiłam mu zdjecie bo jakis dziwny był, taki w prążki, jakaś inna odmiana- zimnolubna? Zaraz go wrzuce na fotosika może ktoś się na tym zna ;) Quote
Bea1 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 chodze sporo z moim Pirusiem po lesie i jak na razie nie zlapal kleszcza:), czyzby Wroclawskie paskudy jeszcze spaly?:mad:oby;) Quote
Frytela Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ja dziś rano miziając mojego czarnucha znalazłam... obrzydliwego dość duzego kleszcza... no wiec wybieram sie dzis po kropelki ehhh ;/ później fotke wstawie bo mam Quote
Recommended Posts