Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Qrcze nie wyrobiłam się i nie dotrę dzis do weta :huh:

Wy sie cieszycie ze do unii Europejskiej weszlismy, czy nie???...bo z tego co tu czytam to chyba wszyscy srednio sa zadowoleni

no raczej średnio się cieszę, bo i nie ma z czego :watpliwy:

Teraz w pełnym świetle ukaże się nasze 3xB:

bieda, brud i beznadzieja :grab:

Ale dla przyszłych pokoleń to może jest jakaś szansa :-?

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Coś potanieje, coś podrożeje...

Ale tak sie działo jeszcze przed wstapieniem do UE :roll:

Można przekraczać granice na podstawie dowodu osobistego --> przecież teraz każdy już mógł mieć paszport, więc co to za różnica; pieniędzy w portfelu od tego nie przybywa :(

Nie potrzebna jest zielona karta do OC na wyjazd zagraniczny--> od kilku już lat dawano ją za darmo!

Jakoś nie widzę specjalnej różnicy w zyciu codziennym, więc...

z czego tu się cieszyć :tard:

Posted
Coś potanieje, coś podrożeje...

Ale tak sie działo jeszcze przed wstapieniem do UE :roll:

Można przekraczać granice na podstawie dowodu osobistego --> przecież teraz każdy już mógł mieć paszport, więc co to za różnica; pieniędzy w portfelu od tego nie przybywa :(

Nie potrzebna jest zielona karta do OC na wyjazd zagraniczny--> od kilku już lat dawano ją za darmo!

Jakoś nie widzę specjalnej różnicy w zyciu codziennym, więc...

z czego tu się cieszyć :tard:

SH, co tak narzekasz?

Przecież potanieją jakże potrzebne nam do życia lokomotywy i laptopy, a podrożeje np. nikomu niepotrzebna benzyna, która nie ma najmniejszego wpływu na kształtowanie się innych cen. :roll:

Posted
potanieją jakże potrzebne nam do życia lokomotywy i laptopy, a podrożeje np. nikomu niepotrzebna benzyna, która nie ma najmniejszego wpływu na kształtowanie się innych cen

o tak, to faktycznie powód do odśpiewania "Ody do radości" :lol:

SH, co tak narzekasz?

już mi przeszło, ale pewnie podczas najbliższej wizyty na stacji benzynowej znowu sie wkurzę :evilbat:

Posted
już mi przeszło, ale pewnie podczas najbliższej wizyty na stacji benzynowej znowu sie wkurzę :evilbat:

Wiec dla wlasnego zdrowia psychicznego nie odwiedzaj stacji benzynowych :lol:

Posted

Co tam benzynka, piwko i wóda potanieje, najwyżej do baku spirol się będzie lało, albo jak ładnych parę lat temu na rozpuszczalniku pojeździmy, a może po prostu ograniczyć ilość "spożywanych" kilometrów ? Ma to sens ! Droższa benzynka - mniej jeżdzimy - mniej zużywamy dróg - są lepsze i mniej dziurawe - mniej wydatków na remonty - ratujemy budżet ! he he :D

Posted

SH, co tak narzekasz?

Przecież potanieją jakże potrzebne nam do życia lokomotywy i laptopy, a podrożeje np. nikomu niepotrzebna benzyna, która nie ma najmniejszego wpływu na kształtowanie się innych cen. :roll:

Inne rzeczy niezwykle potrzebne jak np. bilety lotnicze też mają być tańsze :roll:

A psy też wyją po staremu i nawet nie w rytm "Ody do radości" 0X

Posted
marudzicie... i to strasznie...

ja akurat czasem jezdze do Niemiec a z tego co slyszlaam teraz smaolot jest tanszy niz autobus... :)

Ta, a paliwo rakietowe tańsze niż olej rzepakowy. Ja tankuje raz na miesiąc, na półtora za 50 zł, więc nie narzekam. Resztę na LPG jeżdżę, a on jeszcze nie drożeje (ciekawe jak długo). A choćby ponoć do 2 zł, wytrzymam.

Ważne żeby unijne haszczaki nie zdrożały, bo planuję zakup brzdąca

Posted

Ważne żeby unijne haszczaki nie zdrożały, bo planuję zakup brzdąca

Byłoby miło gdyby unijne akity tez nie zdrożały.. najlepiej to wogole żeby potaniały, bo też mam w planach zakup

A tak przy okazji ile kosztuje unijny haszczak np. z de Ciukci?

Posted

O to akurat nie musicie się martwić :)

Ceny szczeniąt nie są obłożone cłem, akcyzą ani vatem,

więc nic się nie zmieni :D

Posted
ludzie!!!!!!!!

mam ochote krzyczec!!!!

(...)

hmm.. zastanawiam sie - moze ja jestem jakas nie normalna.. ale przeciez wiekszosc spoleczenstwa byla za przystapieniem do Unii zdajac sobie sprawe coz to niesie za soba - m.in wzrost niektorych cen...

nie od razu Wawel zbudowano - nie od razu bedzie w Polsce lepiej... ale bedzie nepewno! :)

Chyba nie znasz pojęcia żart lub z przymrużeniem oka itd. itp :D

A tak swoją drogą to wydaje mi się że Ty cholernie nerwowa jesteś :D

Złość piękności szkodzi :D

Posted
Chyba nie znasz pojęcia żart lub z przymrużeniem oka itd. itp :D

znam :)

A tak swoją drogą to wydaje mi się że Ty cholernie nerwowa jesteś :D

cholerenie to nie.. tylko troszke... ;)

nie lubie narzekania... ze Ty zartujesz to akurat wiem... ale niektorzy marudza... a marudzenia nie lubie

Złość piękności szkodzi :D

e... tam! ;)

No widzisz ! Krótko i na temat ! :D

Posted
To jesli cos na rozluznienie to ja tez, ja tez :popcorn: :beerchug: :drinking:

a to rozluznienie podobno tansz w UE :lol:

No niby tańsze, ale słabsze, a z resztą ja patriotycznie: tyskie ponad wszystkie !

Posted
A może LECH ?

Bo ja tam wolę Lecha :wink: :lol:

fuuujj Lech jest niedobry :lol:

A po za tym trzeba troche patryiotyzmu lokalnego :lol:

Wiec Tyskie :lol:

Posted

Jako Główny PIWOŻŁOP SIŁ BROWARSKICH DOGOMANI Nadany na I Zlocie dogomaniaków w Morsku mogę powiedzieć że tylko TYSKIE :drinking: To pisałem Ja WALDUŚ.

Posted
fuuujj Lech jest niedobry

A po za tym trzeba troche patryiotyzmu lokalnego

eee tam, LECH is the best 8)

Zresztą ja właśnie w ten sposób wracam do korzeni, bo jestem wielkopolanką zakorzenioną na Śląsku :lol: