dorotal Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Ja dostalam z Koszyc potwierdzenie ale juz po wystawie ;) Quote
McDzik Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Oho, i co ma robic człowiek, który od nich na czas nie dostanie potwierdzenia, a zaznaczał "płatne na wystawie" i nawet potwierdzenia wpłaty nie ma? Ani nic? Quote
Bura Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Mieć nadzieję, że jego psa przyjęli?? LOL Właśnie się dowiedziałam, że w Koszycach będą całe cztery Malamuty, z moją włącznie. Quote
McDzik Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 No mój przyjęty, ale jak im to udowodnic przy wejściu? :O Oo szanse na rase macie :) .. A to prawda, że tam można dostać tytuł 'Zwycięsca Słowacji'? Już o to chyba pytałam, ale zostalm pominięta :oops: Quote
Bura Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 McDzik napisał(a): Oo szanse na rase macie :) .. :oops: Tiaaa... z grubą suką łysą gołą co na dodatek nie chce biegać... Tiaaa, szansę mamy :evil_lol: że nas z ringu nie wyrzucą :multi: Quote
ajcka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Jest miejsce z Warszawy przez Rzeszów do Koszyc. Quote
Bura Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Ja jadę z całą ekipą plus piesiec, samochodzikiem z klimą :evil_lol: A tak na marginesie, to gdzie znajdę co dokładnie muszę mieć w aucie jadąc na Słowację?? Słyszałam, że jakieś cuda, lampki itd. Wiecie skąd te informacje zdobyć?? Znalazłam takie coś: Na Słowacji od 1 listopada obowiązują nowe przepisy związane ze stanem technicznym samochodu i jego wyposażeniem, gdyż weszła w życie nowa Ustawa nr 578/2006 - poinformował Ján Bošnovič Dyrektor Narodowego Centrum Turystyki Słowackiej w Polsce. Zgodnie z nową ustawą kontroli podlegać będą: - hamulce; - rura wydechowa; - wydzielanie spalin; - ważność badań technicznych; - układ kierowniczy; - ustawienie świateł i kierunkowskazów; - koła samochodowe; - stan opon; - amortyzacja; - podwozie. Zgodnie z nowym prawem do obowiązkowego wyposażenie samochodu osobowego należą: 1. zapasowe bezpieczniki elektryczne, jeżeli są używane w instalacji elektrycznej danego samochodu; 2. zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju; 3. podnośnik samochodowy; 4. klucz do demontażu kół samochodowych; 5. koło zapasowe; 6. linka holownicza; 7. trójkąt ostrzegawczy; 8. kamizelka odblaskowa, która musi być umieszczona w kabinie pasażera, a nie w bagażniku; 9. apteczka samochodowa (wyposażenie apteczki w załączeniu). Przed podróżą samochodem do Słowacji warto więc sprawdzić wyposażenie samochodu i uzupełnić brakujące rzeczy, by uniknąć nieprzyjemności podczas podróży i niepotrzebnego płacenia mandatów. Quote
jolka11 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Bura napisał(a): Właśnie się dowiedziałam, że w Koszycach będą całe cztery Malamuty, z moją włącznie. A jak się mają sprawy z Hasiorami ? Wiesz może ? Malamuty i husky ocenia ten sam sedzia ? Quote
Karmi Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 McDzik napisał(a): A to prawda, że tam można dostać tytuł 'Zwycięsca Słowacji'? Już o to chyba pytałam, ale zostalm pominięta :oops: A jaki tytuł ma wątek?:cool3: Wybacz. Muuusiałam Ci dokuczyć :oops: Mówiąc serio: TAK. W tym roku tytuł Vitaz Slovenska jest przyznawany właśnie w Koszycach. Quote
Karmi Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Właśnie się dowiedziałam, że w Koszycach będą całe cztery Malamuty, z moją włącznie. A gdzie to dają takie przecieki?:cool3: Czyżby ta miła, ,,telefoniczna" pani? Ja nic nie wiem a chciałabym :razz: Quote
Bura Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Karmi napisał(a):A gdzie to dają takie przecieki?:cool3: Czyżby ta miła, ,,telefoniczna" pani? Ja nic nie wiem a chciałabym :razz: Tak, to ta pani. Haszczaki i w ogóle cała piątka to ten sędzia z Węgier. A ten tytuł to pewnie nie w weteranach przyznają :evil_lol: Ale wniosek na championa weteranów może się uda Quote
McDzik Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Karmi']A jaki tytuł ma wątek?:cool3: Wybacz. Muuusiałam Ci dokuczyć :oops: Mówiąc serio: TAK. W tym roku tytuł Vitaz Slovenska jest przyznawany właśnie w Koszycach. ooOOooO to się popisałam intelektem :evil_lol: Vitaz = Zwycięzca :evil_lol: Dokuczaj, może wzbudzisz impulsy nerwowe w moim kresomózgowiu i jakis łan wiedzy tam wykiełkuje, bo CINŻKO :evil_lol: E, to fajnie :evil_lol: zadzwonie sobie jutro i spytam o staweczke ST :loveu: może na ten tytuł nie zjechalo się ich aż tyle, skoro w hasiorach i mutach takie niespotykane pustki :-o Ajcka, ja z Wami jade, dalej aktualne, Agnieszka przekazała wszystko? Quote
Nugatika Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 McDzik, prośbę mam. Proszę proszę proszę :) Zapytałabyś ile bernów? i jeśli można to ile w otwartej? Bedę Ci okropnie wdzięczna! :) Quote
Nacia_i_Fluffy Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 McDzik - udało się :multi: chyba: :P "došlo v poriadku. Koverová" uff ;) chyba Twoje kciuki pomogły ;) Quote
McDzik Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Nugatika: Ok tym razem nie zapomne !!! MUszę sie jakoś 'wykupić' za poprzednie ^^ Nacia i Fluffy: To znaczy,że doszło! :) Super !!! :multi: Quote
Nacia_i_Fluffy Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 :D Czy nie byłoby to nadużyciem, jakbym jeszcze poprosiła Cię o pytanko ile w młodzieży w psach owczarków szkockich długowłosych? Please, Please, please :) Wielkie dzięki z góry! :) Quote
McDzik Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 ooO a jak to jest po słowacku? :D Zapytam, mam nadzieje, że pani sie domysli o jaką rase chodzi, w końcu Polski jest podobny do Słowackiego :) jasne ;) Quote
Nacia_i_Fluffy Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 dzięki, dzięki, dzięki! :) po słowacku jest jakoś kolia dlhorsta :P czy coś takiego ;) ostatnim razem powiedziałam po polsku i było ok :P wrazie czego jest bardziej oficjalna (angielska :P) nazwa - collie rough ;) Quote
McDzik Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 iiii no to jak 'miła pani' w poliszu obeznana, to powinna powiedzieć :) ale w razie czego powołam się na ta angielską nazwę, bo słowackiej nie wymówie xD ok, ide szukac narazie jakis informacji o naszym sędziu, ciekawe co za znawisko nas będzie oceniać ^^ Quote
McDzik Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Hm, wczoraj chciałam, ale nie było mnie cały dzień, bo u lekarza byłam etc etd, zakończenie leczenia rzekomo i całe to latanie za papierami, pieczątkami.. a jak przyjecgałam ok.17, najpierw mi dogo nie działało, a jak juz odpaliłam i ściągnęłam ich numer z tego watku, to już się nie dodzwoniłam- a próbowałam :( Dziś cały dzień na wystawie w Krakowie !!! Juntro niedziela, więc nie pracują. Wytrzymja do poniedziałku, musze zadzwonić bo sama jestem bardzo ciekawa naszych szans i stawki :) Quote
McDzik Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Przynosze wieści :multi: Berneński Pies Pasterski -- w rasie - 21 psy klasa otwarta - 2 (Nugat + jakiś Andrew z Czech) Owczarek Szkocki Długowłosy: w rasie = 6 w młodzieży - Twój jeden :cool3: Spaniel Tybetański w rasie 2 czyli mój Arni w młodzieży i jego tata w dorosłych !!! :multi: Nooo zapowiada się super :multi: Powodzenia!!! Quote
GANG CZIKI Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Mam nadzieję, że tym razem mój matołek stwierdzi, że warto się pokazać:angryy: albo tym razem sędzina odpuści mu jego humory:evil_lol:. Magda widzę, że warto czasami zrezygnować z jednego dużego Zw. Mł. dla innego.:lol: Powodzenia. Quote
Nacia_i_Fluffy Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 McDzik napisał(a):Przynosze wieści :multi: Owczarek Szkocki Długowłosy: w rasie = 6 w młodzieży - Twój jeden :cool3: Ale ekstra :P I tylko 6 collie, no normalnie nie wierzę :p wow, mało ;) McDzik napisał(a): Spaniel Tybetański w rasie 2 czyli mój Arni w młodzieży i jego tata w dorosłych !!! :multi: Nooo super! :D To cajc już macie i z tatusiem o boba będziecie rywalizować :D Quote
Recommended Posts