Jump to content
Dogomania

13.07.2008 CAC Vitaz Slovenska Kosice / Słowacja

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oho, i co ma robic człowiek, który od nich na czas nie dostanie potwierdzenia, a zaznaczał "płatne na wystawie" i nawet potwierdzenia wpłaty nie ma? Ani nic?

Posted

Mieć nadzieję, że jego psa przyjęli?? LOL

Właśnie się dowiedziałam, że w Koszycach będą całe cztery Malamuty, z moją włącznie.

Posted

No mój przyjęty, ale jak im to udowodnic przy wejściu? :O

Oo szanse na rase macie :) ..

A to prawda, że tam można dostać tytuł 'Zwycięsca Słowacji'? Już o to chyba pytałam, ale zostalm pominięta :oops:

Posted

McDzik napisał(a):

Oo szanse na rase macie :) ..
:oops:

Tiaaa... z grubą suką łysą gołą co na dodatek nie chce biegać... Tiaaa, szansę mamy :evil_lol: że nas z ringu nie wyrzucą :multi:

Posted

Ja jadę z całą ekipą plus piesiec, samochodzikiem z klimą :evil_lol: A tak na marginesie, to gdzie znajdę co dokładnie muszę mieć w aucie jadąc na Słowację?? Słyszałam, że jakieś cuda, lampki itd. Wiecie skąd te informacje zdobyć??

Znalazłam takie coś:

Na Słowacji od 1 listopada obowiązują nowe przepisy związane ze stanem technicznym samochodu i jego wyposażeniem, gdyż weszła w życie nowa Ustawa nr 578/2006 - poinformował Ján Bošnovič Dyrektor Narodowego Centrum Turystyki Słowackiej w Polsce.

Zgodnie z nową ustawą kontroli podlegać będą:
- hamulce;
- rura wydechowa;
- wydzielanie spalin;
- ważność badań technicznych;
- układ kierowniczy;
- ustawienie świateł i kierunkowskazów;
- koła samochodowe;
- stan opon;
- amortyzacja;
- podwozie.

Zgodnie z nowym prawem do obowiązkowego wyposażenie samochodu osobowego należą:

1. zapasowe bezpieczniki elektryczne, jeżeli są używane w instalacji elektrycznej danego samochodu;
2. zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju;
3. podnośnik samochodowy;
4. klucz do demontażu kół samochodowych;
5. koło zapasowe;
6. linka holownicza;
7. trójkąt ostrzegawczy;
8. kamizelka odblaskowa, która musi być umieszczona w kabinie pasażera, a nie w bagażniku;
9. apteczka samochodowa (wyposażenie apteczki w załączeniu).

Przed podróżą samochodem do Słowacji warto więc sprawdzić wyposażenie samochodu i uzupełnić brakujące rzeczy, by uniknąć nieprzyjemności podczas podróży i niepotrzebnego płacenia mandatów.

Posted

Bura napisał(a):

Właśnie się dowiedziałam, że w Koszycach będą całe cztery Malamuty, z moją włącznie.

A jak się mają sprawy z Hasiorami ? Wiesz może ?
Malamuty i husky ocenia ten sam sedzia ?

Posted

McDzik napisał(a):

A to prawda, że tam można dostać tytuł 'Zwycięsca Słowacji'? Już o to chyba pytałam, ale zostalm pominięta :oops:

A jaki tytuł ma wątek?:cool3: Wybacz. Muuusiałam Ci dokuczyć :oops:
Mówiąc serio: TAK. W tym roku tytuł Vitaz Slovenska jest przyznawany właśnie w Koszycach.

Posted

A gdzie to dają takie przecieki?:cool3: Czyżby ta miła, ,,telefoniczna" pani?
Ja nic nie wiem a chciałabym :razz:

Posted

Karmi napisał(a):
A gdzie to dają takie przecieki?:cool3: Czyżby ta miła, ,,telefoniczna" pani?
Ja nic nie wiem a chciałabym :razz:

Tak, to ta pani. Haszczaki i w ogóle cała piątka to ten sędzia z Węgier. A ten tytuł to pewnie nie w weteranach przyznają :evil_lol: Ale wniosek na championa weteranów może się uda

Posted

[quote name='Karmi']A jaki tytuł ma wątek?:cool3: Wybacz. Muuusiałam Ci dokuczyć :oops:
Mówiąc serio: TAK. W tym roku tytuł Vitaz Slovenska jest przyznawany właśnie w Koszycach.

ooOOooO to się popisałam intelektem :evil_lol:
Vitaz = Zwycięzca :evil_lol:
Dokuczaj, może wzbudzisz impulsy nerwowe w moim kresomózgowiu i jakis łan wiedzy tam wykiełkuje, bo CINŻKO :evil_lol:

E, to fajnie :evil_lol: zadzwonie sobie jutro i spytam o staweczke ST :loveu: może na ten tytuł nie zjechalo się ich aż tyle, skoro w hasiorach i mutach takie niespotykane pustki :-o

Ajcka, ja z Wami jade, dalej aktualne, Agnieszka przekazała wszystko?

Posted

ooO a jak to jest po słowacku? :D Zapytam, mam nadzieje, że pani sie domysli o jaką rase chodzi, w końcu Polski jest podobny do Słowackiego :) jasne ;)

Posted

dzięki, dzięki, dzięki! :)
po słowacku jest jakoś kolia dlhorsta :P czy coś takiego ;) ostatnim razem powiedziałam po polsku i było ok :P wrazie czego jest bardziej oficjalna (angielska :P) nazwa - collie rough ;)

Posted

iiii no to jak 'miła pani' w poliszu obeznana, to powinna powiedzieć :) ale w razie czego powołam się na ta angielską nazwę, bo słowackiej nie wymówie xD ok, ide szukac narazie jakis informacji o naszym sędziu, ciekawe co za znawisko nas będzie oceniać ^^

Posted

Hm, wczoraj chciałam, ale nie było mnie cały dzień, bo u lekarza byłam etc etd, zakończenie leczenia rzekomo i całe to latanie za papierami, pieczątkami.. a jak przyjecgałam ok.17, najpierw mi dogo nie działało, a jak juz odpaliłam i ściągnęłam ich numer z tego watku, to już się nie dodzwoniłam- a próbowałam :(

Dziś cały dzień na wystawie w Krakowie !!! Juntro niedziela, więc nie pracują.

Wytrzymja do poniedziałku, musze zadzwonić bo sama jestem bardzo ciekawa naszych szans i stawki :)

Posted

Przynosze wieści :multi:

Berneński Pies Pasterski --
w rasie - 21
psy klasa otwarta - 2 (Nugat + jakiś Andrew z Czech)

Owczarek Szkocki Długowłosy:
w rasie = 6
w młodzieży - Twój jeden :cool3:

Spaniel Tybetański
w rasie 2
czyli mój Arni w młodzieży i jego tata w dorosłych !!! :multi:

Nooo zapowiada się super :multi: Powodzenia!!!

Posted

Mam nadzieję, że tym razem mój matołek stwierdzi, że warto się pokazać:angryy: albo tym razem sędzina odpuści mu jego humory:evil_lol:.
Magda widzę, że warto czasami zrezygnować z jednego dużego Zw. Mł. dla innego.:lol: Powodzenia.

Posted

McDzik napisał(a):
Przynosze wieści :multi:

Owczarek Szkocki Długowłosy:
w rasie = 6
w młodzieży - Twój jeden :cool3:

Ale ekstra :P I tylko 6 collie, no normalnie nie wierzę :p wow, mało ;)

McDzik napisał(a):

Spaniel Tybetański
w rasie 2
czyli mój Arni w młodzieży i jego tata w dorosłych !!! :multi:

Nooo super! :D To cajc już macie i z tatusiem o boba będziecie rywalizować :D