Unbelievable Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 http://i37.photobucket.com/albums/e76/betty_labrador/DSCF2750.jpg czy ten mops nie ma czegoś miedzy palcami lewej przedniej łapy? chodzi mi o chorobę... a z tego co widzę pies sędziny... Quote
betty_labrador Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Tinka:)']http://i37.photobucket.com/albums/e76/betty_labrador/DSCF2750.jpg czy ten mops nie ma czegoś miedzy palcami lewej przedniej łapy? chodzi mi o chorobę... a z tego co widzę pies sędziny... ej faktycznie, nie spostrzeglam tego, jakby cos mial z palcem :roll: :shake: tzn miedzy palcami. Quote
Cekinka13* Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Tinka:)']http://i37.photobucket.com/albums/e76/betty_labrador/DSCF2750.jpg czy ten mops nie ma czegoś miedzy palcami lewej przedniej łapy? chodzi mi o chorobę... a z tego co widzę pies sędziny... On chyba nie ma jednego palca...? Quote
Unbelievable Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 betty_labrador napisał(a):ej faktycznie, nie spostrzeglam tego, jakby cos mial z palcem :roll: :shake: tzn miedzy palcami. Cekinka13* napisał(a):On chyba nie ma jednego palca...? nie mam pojęcia, ale nie podoba mi się to... wiem że były afery wystawowe z udziałem mopsów, zaraz zapytam w tamtym dziale... EDIT: to jest BIS? Quote
Pieseczkowo Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Mi się zdaje,że nie ma jednego palca. Quote
Zuza i Noddy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Pieseczkowo napisał(a):Mi się zdaje,że nie ma jednego palca. No dokładnie tak to wygląda. Quote
betty_labrador Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 yhy :roll: dziwne ze sedzia nie zauwazyl tego :roll: Quote
Mudik Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Sędziny czy nie co to ma do rzeczy?. Może musiał mieć amputowany lub stracił w inny sposób? czy to go skreśla z wystaw? Jak dla mnie gdyby go nie miał od urodzenia to by sie tak nie rzucało w oczy, inne palce by zajęły to miejsce, nie było by takiej luki. Quote
Unbelievable Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Mudik napisał(a):Sędziny czy nie co to ma do rzeczy?. Może musiał mieć amputowany lub stracił w inny sposób? czy to go skreśla z wystaw? Jak dla mnie gdyby go nie miał od urodzenia to by sie tak nie rzucało w oczy, inne palce by zajęły to miejsce, nie było by takiej luki. a to, że psom sędziów dużo uchodzi płazem niestety... cóż, na mopsach się nie znam, napisałam na mopsowym, może to coś złego, może nie, zobaczymy;) Quote
milamini Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Co prawda nie wiem jak jest z palcem, ale jeśli uraz był mechaniczny i ułomność nie powoduje defektu w budowie, ruchu i co tam jeszcze, to można takiego psa pokazywać. Mój border w obronie domu stracił zęba (tak go łobuzy walnęły, że ząb po jakimś czasie zamarł i się powoli wykruszał). Na wrazie co zawsze miałam papier od weta, wcześniej zrobiłam rozeznanie czy w ogóle mogę się z takim psem pokazać i nie było stanowczego "NIE". Tylko jeden z sędziów powiedział,że do Niemiec nie mam co jechać- ale to akurat mnie wtedy nie interesowało :eviltong: I ułamany ząb, potem jego praktyczny brak, nie obniżał nam ocen. Quote
Unbelievable Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 milamini napisał(a):Co prawda nie wiem jak jest z palcem, ale jeśli uraz był mechaniczny i ułomność nie powoduje defektu w budowie, ruchu i co tam jeszcze, to można takiego psa pokazywać. Mój border w obronie domu stracił zęba (tak go łobuzy walnęły, że ząb po jakimś czasie zamarł i się powoli wykruszał). Na wrazie co zawsze miałam papier od weta, wcześniej zrobiłam rozeznanie czy w ogóle mogę się z takim psem pokazać i nie było stanowczego "NIE". Tylko jeden z sędziów powiedział,że do Niemiec nie mam co jechać- ale to akurat mnie wtedy nie interesowało :eviltong: I ułamany ząb, potem jego praktyczny brak, nie obniżał nam ocen. no właśnie o to chodzi- nie wiem co to za pies, nie znam sie na mopsach, to może być wszystko;) ale jak widać z wystaw to go nie wykluczyło:razz: Quote
Pieseczkowo Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Nie jestem ekspertem ,ale różne rzeczy się zdarzają złamany ogon np. co nie wyklucza psa z wystawa bo to nie jest jego wada a poprostu wypadek,który dał zewnętrzne skutki w oglądaniu tego. Quote
Unbelievable Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Pieseczkowo napisał(a):Nie jestem ekspertem ,ale różne rzeczy się zdarzają złamany ogon np. co nie wyklucza psa z wystawa bo to nie jest jego wada a poprostu wypadek,który dał zewnętrzne skutki w oglądaniu tego. ale np we wzorcu jacków jest napisane że mogą mieć blizny- nie bez przyczyny jest tak napisane, pewnie normalnie za nie obniża się te oceny:razz: Quote
Sharona Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Pieseczkowo napisał(a):Nie jestem ekspertem ,ale różne rzeczy się zdarzają złamany ogon np. co nie wyklucza psa z wystawa bo to nie jest jego wada a poprostu wypadek,który dał zewnętrzne skutki w oglądaniu tego. Zgadza się. :) podczas jednej z wystaw byłam świadkiem ocenienia psa z amputowanym ogonem po wypadku (z tego co pamiętam to chyba samochodowym) - po okazaniu zaświadczenia od weterynarza sędzia normalnie oceniał psa. ;) Quote
pati1033 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 oczywiscie, ze po wypadkach "losowych" zaswiadczenie od weterynarza umozliwia normalne ocenianie- i uwazam, ze tak wlasnie byc powinno- cos, co nie jest wada wrodzona, genetyczna nie powinno przeszkadzac w karierze wystawowej. Rozne nieszczesliwe wypadki sie zdarzaja :( Quote
Pieseczkowo Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Jasne,że tak dlaczeo taki pies ma być gorszy.Chyba,że właściciel sam zdecyduje,że nie chce brac juz udziału w wystawach. Quote
Recommended Posts