Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marihuana napisał(a):
Ale jakas nagroda powinna byc dla szczeniaka:angryy:

ja tez żałuje, że nic nie dają - mój szczeniak i w Warszawie I lokata, w Krakowie najlepsze szczenie i nie dostał nic (no dyplom i kartke z opisem jak każdy).

Posted

BeataG napisał(a):
Według katalogu puchary za rasę były tylko dla wybranych ras, ufundowane przez prywatnych fundatorów. Nie jestem jasnowidzem, żeby przewidzieć, że jak w katalogu nie ma, to jednak są, zwłaszcza że 2 lata temu zostałam na finały i żadnych pucharów za rasę nie było. To też jest błąd organizacyjny. Jakoś inne oddziały potrafią wpisać do katalogu, za co są puchary i gdzie i kiedy się je odbiera.

Pucharki były na pewno, a jak ktoś miał dobre gadanie to i do finałów nie trzeba było czekać, bo dawali wcześniej.

majka127 napisał(a):
od wielu lat jestem na wystawie w Warszawie i ciągle te same medale.Teraz to już chyba wyciągają nie wiem skąd , bo moje cale poobdzierane jakieś takie, z uszkodzeniami. Wstydzę się znowu za swój oddział, chociaż miski były na ringu.Parking, to kompromiatacja. Pisałam, że w tym roku lepiej, ale po przeczytaniu postów sobotnich i niedzielnych jestem gotowa odszczekać.Kurcze Ci ludzie oprócz kasy , chyba niczego nie widzą

Niestety :shake::shake:

Za szczeniaki nie ma nic na kazdej wystawie nawet za granicą. Wystawiałam nawet w "baby" i była tylko żółta wstążeczka w Nitrze zeszłego roku.
Trzeba się z tym liczyć zgłaszając szczeniaki - ceny niższe to i nagród nie ma. Chyba, że za BIS'a

Posted

panienkabubu napisał(a):
Za szczeniaki nie ma nic na kazdej wystawie nawet za granicą. Wystawiałam nawet w "baby" i była tylko żółta wstążeczka w Nitrze zeszłego roku.
Trzeba się z tym liczyć zgłaszając szczeniaki - ceny niższe to i nagród nie ma. Chyba, że za BIS'a

No cóż, mnie się zdarzyło bywać na wystawach (również u nas w kraju, konkretnie w Łodzi), gdzie w klasie szczeniąt pucharki dostawały WSZYSTKIE wystawiane psy i suki, niezależnie od lokaty. Bardzo miły gest na początek kariery wystawowej, a w przypadku, gdy dla kogoś jest to pierwszy wystawiany pies - duża zachęta do dalszego wystawiania.

Posted

BeataG napisał(a):
No cóż, mnie się zdarzyło bywać na wystawach (również u nas w kraju, konkretnie w Łodzi), gdzie w klasie szczeniąt pucharki dostawały WSZYSTKIE wystawiane psy i suki, niezależnie od lokaty. Bardzo miły gest na początek kariery wystawowej, a w przypadku, gdy dla kogoś jest to pierwszy wystawiany pies - duża zachęta do dalszego wystawiania.

Właśnie z tego powodu od kilku lat na krakowskiej wystawie funduje pucharki dla WSZYSTKICH szczeniąt w "moich" rasach. Chyba tylko raz mi się to nie udało ( za późno się połapałam, że wystawa się zbliża :roll: )
PS
Dlatego pisałam do Megnum, że gdyby była, to dostała by pucharek :cool3:

Posted

BeataG napisał(a):
WOW! Jest mój rudzielec! Mogę sobie ściągnąć na stronkę?

Nie wiem czy to twój ale jak podeszłam i dałam rękę do powachania to mnie jakiś obszczekał niewiedzieć czemu :roll:

A jak znalazłaś swoją pociechę to bardzo proszę ;)

Posted

izabela.szczepaniak napisał(a):
Ależ proszę filmik i zdjęcia ta mała klusia ma charakterek :cool3:

Dziękuję :loveu:

Oj charakterek ma niezły, wszędzie jej pełno no i jak widać szczekać na starszych też potrafi :evil_lol::shake:

Pozdrawiam :)

Posted

izabela.szczepaniak napisał(a):
Nie wiem czy to twój ale jak podeszłam i dałam rękę do powachania to mnie jakiś obszczekał niewiedzieć czemu :roll:

A nie, to nie mój, to ten drugi (na drugim planie na tym zdjęciu, gdzie są obaj w porównaniu o rasę), czyli o 2,5 roku młodszy półbrat mojego. :evil_lol: A obszczekał nie tyle Ciebie, co fakt, że akurat pan mu zniknął z horyzontu, gówniarz się jeszcze nie przyzwyczaił, ma dopiero rok.

Posted

BeataG napisał(a):
A nie, to nie mój, to ten drugi (na drugim planie na tym zdjęciu, gdzie są obaj w porównaniu o rasę), czyli o 2,5 roku młodszy półbrat mojego. :evil_lol: A obszczekał nie tyle Ciebie, co fakt, że akurat pan mu zniknął z horyzontu, gówniarz się jeszcze nie przyzwyczaił, ma dopiero rok.

Dzięki za info. Mimo wszystko piękne psiaki tylko szkoda że się pomiziać nie dały :oops: