ewadr Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Marynia to jest bardzo zle wychowana, w lecznicy to chciała wszystkich zjesc i myslała, ze sie wepcha przez to bez kolejki. Jeszcze dostanie leki przeciwzapalne, bo uszy sa jeszcze nie zaciekawei troszeczke ropy w napletku. Leczenie trzeba zakonczyc, Ale juz koło piatku dostanie odrobaczonko, potem szczepionko i ciachu. Guz nie jest zagrozeniem zycia dlatego zgodnie z kolejnoscią pierwsze szczepienie a potem stypa za jajuszkami.:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Psina pokazuje swoje prawdziwe oblicze :evil_lol: Quote
bea_m Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ach ta Marynia :roll: a taki spokojny był jak przyjechał :evil_lol: Quote
Mysia222 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hehe ;) widzę piesio się rozkręca :cool3: U niego chyba coraz lepiej :)? Quote
ewadr Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 No Marynia dała popalic, własnie wrociłam z lecznicy. Jechaliśmy prawie na sygnałe. Marysia dostał jakiegos ataku, zaczął sie dusic, myślałam,że nie zdązymy. Okazało się, że jest niewydolny krązeniowo. Dostał zastrzyki, kroplówke i jest juz dobrze. Ale trzeba zrobic dokładne badania, bo serce to nieciekawa historia. Są mocne szmery, serce za szybko pracuje - a wczoraj było wszystko w normie. Pani Lucyna mówi, że w tym wieku to jest mozliwe. Jak lezał taki spokojny pod kroplówką to obejrzała dokładnie oczka, są poczatki zacmy, takie lekkie.:shake: Quote
bea_m Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 No to nie ciekawie. Ale tez nie tak tragicznie. Badania trzeba porobić, diagnoza i lecznie. Czy ktos może wspomóc Marynia finansowo? Zbieramy pieniązki tu: http://www.dalmatynczyki.fora.pl/akcje-na-rzecz-dalmatynczykow,45/watek-rozliczeniowy,175.html Quote
Mysia222 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 kurcze :( Biedna psina, najgorsze jest to że jak psa się ratuje to coraz to nowsze choroby :( eh ja liczę że wszystko pójdzie dobrze :mad: Miziam Psinkę :loveu: Quote
bea_m Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Musia tak to czasami jest - nawet bardzo często. Bo nikt bezproblemowego psa tak sobie nie wywala. No ale coż. Może i dla takej bidy domek sie znajdzie. Przeciez leki wystarczy brać. To tak jak z człowiekiem. Quote
Mysia222 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 właśnie i to jest najgorsze do póki pies zdrowy i nie trzeba na niego pieniędzy wydawać to sie podoba, a kiedy dochodzi do tego że on jest straszy i tak samo jak starsi ludzie potrzebuje opieki to się go zostawia na pastwę losu, wiedząc że sobie nie poradzi i ma małe szanse na adopcje, a przynajmniej mniejsze niż młody pies. Człowiek uważa sie za Boga, a nawet nie wie jak bardzo sie myli. Pies jest na dobre i złe.. Eh zresztą co ja tu będę pisać na ten temat można mówić bez końca. Quote
Mysia_ Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 skoro serducho to pewnie leki do końca życia :roll: Trzymaj się psiaku ;) Quote
bea_m Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Psiak był w takim stanie że i tak wyszło nieźle. Zobaczymy co wet dzisiaj powie. Quote
Mysia222 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 oczywiście pies wygląda dużo lepiej ale to tylko dzięki wam :) :multi: Quote
Tygrysek ^^ Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Biedny kropek... Miejmy nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej... Quote
parowka50 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Nasz kochany Kropek czuje sie juz lepiej po tabletkach :) Przez wieksza czesc dnia caly czas spacerowal tam i spowrotem za babcia :D na wieczor jednak juz mu chyba sil braklo...co widac na zdjeciach :P http://img161.imageshack.us/img161/3240/dsc07303qw6.jpg http://img264.imageshack.us/img264/3338/dsc07302dz1.jpg http://img511.imageshack.us/img511/9212/dsc07304vq6.jpg pozdrawiamy :) Quote
Tygrysek ^^ Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Tak!!! Kochany piesio jak dobrze wiedzieć że mu lepiej :loveu: Quote
bea_m Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Dzisiaj słodka niemoc mnie ogarnęła. Najedzony, wybawiony, wymyziany to i se poleże :) ok jeszcze łypnę okiem do was .. ..a tu przedstawiam Wam swoje oponki na żeberkach. a byłem taki :( Quote
Tygrysek ^^ Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Zupełnie inny kropek!!! No i jaki przystojny się zrobił :loveu: Quote
bea_m Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 :) tak całkiem inny Psiak. Teraz o juz pies przez duuuże "P". I widac że szczęścliwy. Quote
Tygrysek ^^ Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 A to wszystko dzięki osobom takim jak Ty :loveu: Ehh... żeby wszyscy mieli takie dobre serca... :shake: Quote
Mysia222 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Świetne zdjęcia Kropka :loveu: Normalnie ratujcie bo sie zako****e :loveu: Naprawdę dużo lepiej wygląda :) Cud miód i orzeszki :) Moja Sunia by się za niego brała :cool3: Quote
bea_m Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Tygrysek ^^ napisał(a):A to wszystko dzięki osobom takim jak Ty :loveu: Ehh... żeby wszyscy mieli takie dobre serca... :shake: Tygrysek nie dzięki mnie. Ja tylko szukam psa w potrzebie, kombinuje fundusze i akie tam... A tooooo jak pies sie ma, to zależy od domku tymczasowego. Jak widac to jest dom jakiego ze świeczką szukać. Oby jak najwięcej takich domków ... i oby jak naj mniej psiaków którym ten dom bedzie potrzebny.... Quote
Tygrysek ^^ Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 bea_m napisał(a):Tygrysek nie dzięki mnie. Ja tylko szukam psa w potrzebie, kombinuje fundusze i akie tam... I to według Ciebie jest mało? :crazyeye: Quote
ewadr Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Marynia juz jest ok.Poniewaz Marynia nie jest już młodzikiem, takie kłopoty moga sie zdarzac. Marynia jest najwyrazniej cisnieniowcem. I ta niewydolnosc krazenia moze sie powtarzac, ma włączone leki na serce, chyba na stałe. Ale mozna z tym zyc i to całkiem fajnie.Wiem co mowie, ja tez jem leki do konca zycia. Dla maryni najważniejsze, żeby nowy domek był na tyle odpowiedzialny, żebu tego niezaniedbac. Na kontrole jedziemy w niedziele. Quote
Mysia_ Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Odpowiedzialny domek to podstawa.... ;) Quote
bea_m Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ewa a czy w takim razie jest jakies przeciwwskazanie co do kastracji? Quote
Recommended Posts