Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marynia to jest bardzo zle wychowana, w lecznicy to chciała wszystkich zjesc i myslała, ze sie wepcha przez to bez kolejki.
Jeszcze dostanie leki przeciwzapalne, bo uszy sa jeszcze nie zaciekawei troszeczke ropy w napletku. Leczenie trzeba zakonczyc, Ale juz koło piatku dostanie odrobaczonko, potem szczepionko i ciachu. Guz nie jest zagrozeniem zycia dlatego zgodnie z kolejnoscią pierwsze szczepienie a potem stypa za jajuszkami.:evil_lol:

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Marynia dała popalic, własnie wrociłam z lecznicy. Jechaliśmy prawie na sygnałe. Marysia dostał jakiegos ataku, zaczął sie dusic, myślałam,że nie zdązymy. Okazało się, że jest niewydolny krązeniowo. Dostał zastrzyki, kroplówke i jest juz dobrze. Ale trzeba zrobic dokładne badania, bo serce to nieciekawa historia. Są mocne szmery, serce za szybko pracuje - a wczoraj było wszystko w normie. Pani Lucyna mówi, że w tym wieku to jest mozliwe.
Jak lezał taki spokojny pod kroplówką to obejrzała dokładnie oczka, są poczatki zacmy, takie lekkie.:shake:

Posted

Musia tak to czasami jest - nawet bardzo często. Bo nikt bezproblemowego psa tak sobie nie wywala. No ale coż. Może i dla takej bidy domek sie znajdzie. Przeciez leki wystarczy brać. To tak jak z człowiekiem.

Posted

właśnie i to jest najgorsze do póki pies zdrowy i nie trzeba na niego pieniędzy wydawać to sie podoba, a kiedy dochodzi do tego że on jest straszy i tak samo jak starsi ludzie potrzebuje opieki to się go zostawia na pastwę losu, wiedząc że sobie nie poradzi i ma małe szanse na adopcje, a przynajmniej mniejsze niż młody pies. Człowiek uważa sie za Boga, a nawet nie wie jak bardzo sie myli. Pies jest na dobre i złe.. Eh zresztą co ja tu będę pisać na ten temat można mówić bez końca.

Posted

Dzisiaj słodka niemoc mnie ogarnęła. Najedzony, wybawiony, wymyziany to i se poleże :)

ok jeszcze łypnę okiem do was ..

..a tu przedstawiam Wam swoje oponki na żeberkach.

a byłem taki :(

Posted

Świetne zdjęcia Kropka :loveu: Normalnie ratujcie bo sie zako****e :loveu:

Naprawdę dużo lepiej wygląda :)

Cud miód i orzeszki :) Moja Sunia by się za niego brała :cool3:

Posted

Tygrysek ^^ napisał(a):
A to wszystko dzięki osobom takim jak Ty :loveu: Ehh... żeby wszyscy mieli takie dobre serca... :shake:

Tygrysek nie dzięki mnie. Ja tylko szukam psa w potrzebie, kombinuje fundusze i akie tam... A tooooo jak pies sie ma, to zależy od domku tymczasowego. Jak widac to jest dom jakiego ze świeczką szukać. Oby jak najwięcej takich domków ... i oby jak naj mniej psiaków którym ten dom bedzie potrzebny....

Posted

Marynia juz jest ok.Poniewaz Marynia nie jest już młodzikiem, takie kłopoty moga sie zdarzac. Marynia jest najwyrazniej cisnieniowcem. I ta niewydolnosc krazenia moze sie powtarzac, ma włączone leki na serce, chyba na stałe. Ale mozna z tym zyc i to całkiem fajnie.Wiem co mowie, ja tez jem leki do konca zycia. Dla maryni najważniejsze, żeby nowy domek był na tyle odpowiedzialny, żebu tego niezaniedbac. Na kontrole jedziemy w niedziele.