Mysia_ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Wczoraj do schroniska trafił potwornie wychudzony, wyłysiały, poraniony od pcheł dalmatyńczyk :placz: To już staruszek, trafił do boksu na kwarantannie, ale dzisiaj musiałam go stamtąd zabrać, bo cały się trząsł i jest w bardzo kiepskim stanie:placz: Póki co jest w gabinecie lekarskim (nie może tam długo zostać), bo w szpitaliku juz nie mamy miejsca. Psiak jest bardzo łagodny (zarówno do ludzi jak i innych psów), troche wystraszony... Ma jakąś narośl przy odbycie, nie wygląda to na nowotwór, ale jeszcze nie widział go wet. Trafił z interwencji, ganiał za suczką z cieczką na terenie jednej z zabrzaskich szkół. Głównie spi, jak go zabrałam na dwór od razu się załatwił. Jutro wrzucę fotki. Kontakt do mnie: 692 581 343 gosha160@wp.pl gg: 4913896 Quote
halbina Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Straszne. Ja niestety mogę tylko kibicować... A specjaliści od kropków?... Quote
sara_rokitnica Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 o matko biedny psiak :(:(:( z tego opisu wynika że raczej nie ma co liczyć na to że właściciel go szuka... qrczę... Quote
Mysia_ Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 jakbym dorwała tych właścicieli :mad::shake: Quote
Asia_Klero Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Biedny piesio:(Widzialam go w schronie...taki smutaśny:( Quote
Guest Reyes Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Jest już w bazie na Łaciatym Forum Czekamy na zdjęcia Quote
Mysia_ Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Teraz jadę do schroniska, jak wrócę to wkleje tu kilka jego fotek.... Quote
kamilka91 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Taak, fotki się przydadzą... Dodam go do siebie na forum Dalmatku, jak najszybciej do domku! Quote
:: FiGa :: Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Psiak prawdopodobnie pojedzie do DT. Czekamy na fotki. Quote
Mysia_ Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Mam foteczki biedaka z każdej możliwej strony... Dzisiaj na spacerku czuł się odrobinkę lepiej, chyba dzięki temu, że był w ciepełku i najedzony.... :roll: Quote
halbina Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Mordka piękna, kropki też, ale reszta... :placz::placz::placz: Quote
kamilka91 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 :-( jak można było doprowadzić psa do takiego stanu?! :placz: nie wiedziałam, że aż tak źle wygląda :placz: to jest straszne... tak mi żal tego psiaka, taki śliczny, ale taki zaniedbany :-( niech jak najszybciej idzie do DT :placz: Quote
Mysia_ Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 dzisiaj zamerdał raz ogonkiem, co wczesniej mu się ani razu nie zdarzyło... Troche miłości a psiak dojdzie do siebie..... Quote
:: FiGa :: Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Trzeba go jak najszybciej wyciągnąć, on nie może zostać w schronisku :( Quote
Mysia_ Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 ewadr napisała do mnie PW, odpisałam... Jakbyscie coś jeszcze chciały wiedzieć to piszcie, dzwońcie... Quote
:: FiGa :: Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Czy widział go już wet? Czym jest ten guz pod ogonem? Czym spowodowane są te rany na grzbiecie? To wygląda tak jakby ktoś go ciągnął nim po ostrym podłożu :( Kiedy wyciągacie psiaka? Quote
Mysia_ Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 on był potwornie zapchlony (odpchliłam go zaraz jak tylko trafił do schroniska), nie dosyć, że pchły zjadały go żywce to jeszcze sam się wygryzał (bo wszystko go swędziało) :-( Wydaje mi się że skóra wygląda już troszkę lepiej. Wet jeszcze go nie widział. Psiak do nas trafił w piątek popołudniu... Jesli byłby tymczas można go wyciągnąć ze schroniska w każdej chwili. Quote
madzia828 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 bosze biedaczek:placz::placz: ta skóra nie wyglada za dobrze:-( jak tak można psiaka doprowadzić:angryy::angryy: Quote
:: FiGa :: Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Mamy nadzieje, że DT czym prędzej go do siebie weźmie, jego stan przechodzi moje najgorsze wyobrażenia :( Quote
kamilka91 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Taki to śliczny psiak... :loveu: Jak najszybciej do DT! Trzymam kciuki :kciuki: Quote
Diana S Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 To jest straszne co go musiało na stare lata spotkac....:placz: :placz: :placz:... Quote
Recommended Posts