Jump to content
Dogomania

BYTOM - 18.05.2008 - krajowa (CAC)

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talagia napisał(a):
Wspominam bardzo miło z Raciborza i z Czerniejewa. Sympatyczny pan, który chyba bardzo lubi seterki ;) Dostaliśmy dokładny opis, przy BOBie wytłumaczył jakie plusy i minusy mają psy i dlaczego wygrywa ten a nie inny ;)

Telagia a cos bardziej konkretnego np co preferuje? na co kladzie nacisk przy ocenie ruch czy statyka?
gustuje w typowo angielskich psach czy raczej woli amerykance?
Zastanawiam sie nad ta wystawa ale mowiac szczerze wolalabym uniknac sedziego preferujacego amerykance:)

Posted

Tecia napisał(a):
Telagia a cos bardziej konkretnego np co preferuje? na co kladzie nacisk przy ocenie ruch czy statyka?
gustuje w typowo angielskich psach czy raczej woli amerykance?
Zastanawiam sie nad ta wystawa ale mowiac szczerze wolalabym uniknac sedziego preferujacego amerykance:)

Zdecydowanie angolce ;) Boba wybierał w statyce, ale na ruch tez zwracal spora uwage (kazal powiekszyc ring, bo seterki nie mialy gdzie biegać :loveu:)
Co preferuje hmm... ladna glowa, dobra mechanika ruchu, wybiera najbardziej reprezentacyjnego psa

Posted

Talagia napisał(a):
Zdecydowanie angolce ;) Boba wybierał w statyce, ale na ruch tez zwracal spora uwage (kazal powiekszyc ring, bo seterki nie mialy gdzie biegać :loveu:)
Co preferuje hmm... ladna glowa, dobra mechanika ruchu, wybiera najbardziej reprezentacyjnego psa

No to chyba sie skusimy:p
Mamy blisko i Twoja opinia o sedziowaniu brzmi zachecajaco:razz:
Co prawda do maja jeszcze kawalek czasu ale Bytmo milo wspominamy.
W Bytomiu nasza panna konczyla dorosly championat :loveu: to moze chlopak skonczy mlodziezowy:lol:
Jestesmy zdecydowanie na tak:evil_lol:

Posted

Ma ktoś katalog z tamtego roku? Orientuje się ktoś ile było leonbergerów? Szukam jakiejś krajówki, żeby ukończyć Mł.Ch. suni, mamy czas do 5 lipca, a Bytom nawet daleko nie jest aż tak.

Edit: O, sędziowie mi pasują w II grupie, a jak już będzie pan Zbigniew Ostrowski, to po prostu życ nie umierać :D Dał nam kiedyś juz 'WO' z sunią, z którą chcę tam jechac w młodzieży, więc czemu nie?

Posted

McDzik napisał(a):
Ma ktoś katalog z tamtego roku? Orientuje się ktoś ile było leonbergerów? Szukam jakiejś krajówki, żeby ukończyć Mł.Ch. suni, mamy czas do 5 lipca, a Bytom nawet daleko nie jest aż tak.

W zeszłym roku było 10 Leonbergerów ;)

Posted

basia bonnie napisał(a):
a jakby szło się z dworca PKP na wystawę, to daleko? :roll:

JustynaJK napisał(a):
z dworca PKP to raczej spory kawałek piechotą,ale można dojechać autobusem lub tramwajem

ja dwa lata temu tak jechalam i polecam bo to wygodne !!

Posted

A łatwo jest dojechac tym autobusem? Tzn. czy łatwo jest wysiąść na dobrym przystanku?:evil_lol:i potem trafić?:evil_lol: będę bardzo wdzięczna, gdyby ktoś mi to wytłumaczył :)

Dorkaa napisał(a):

Basia (Bonnie) będziesz?

jeśli jest łatwo trafić to prawdopodobnie będę:cool3:;)

EDITD: przepraszam, już nikt mi nie musi tłumaczyć, nie będzie mnie :( zapomniałam, że w maju mam jechać na pokaz arabów:oops: może za rok się pojawie;)

Posted

łatwo trafić,napewno będą drogowskazy
wysiada się obok kościoła dużego,starego w Szombierkach.
Kościół jest po lewej stronie i napewno będzie widać gdzie iść.

Bytom ma wystawę na wolnym powietrzu-tam nie ma hali

Posted

panienkabubu napisał(a):
Pokaz arabów? Zazdroszczę!!!

Tak, tzn. nie wiem czy na pewno w maju będzie pokaz, ale zazwyczaj były:eviltong: ale nawet jeśli nie będzie to pojadę z mamą odwiedzić Michałów ;)