Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bona trafiła do schroniska w Ostrowi niedawno. Ewidentnie miała szczeniaki w ostatnich miesiącach. Suczka jest wychudzona, a jej wiek oceniany jest na średni.
Niewiele jeszcze o niej wiemy, ale jedno jest pewne. Powinna zostać zabrana ze schroniska i wysterylizowana, by nie trafiła do jakiejś pseudohodowli.

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Uszko ma pogryzione, sporo musiała przejść dziewczynka :-(

Posted

ale śliczna dziewczynka! serce peka jak się widzi psa jeszcze takiego za kratami!!!:-(

czy nadzieja dobemana wie? jest na ich stronie? zresztą araz dziewczynki tu zapewne przybieną otulić małą wirtualną opieką.

szukamy domku!

Posted

Wszystkie domki w Polsce, chcące suczke, mają już swoje nowe pieski :(

Ale mam domek w Niemczech, który czekał najpierw na Wiere (ale ona została już na zawsze w domu tymczasowym) a potem na Megi, którą nam ktoś "sprzątnął" sprzed nosa. Czy możecie ją wyciągnąc do jakiegoś hoteliku?

Guest monia3a
Posted

Jakie wieści ?? Uda się ją wyciągnąć do hoteliku ?? Jest domek więc nie warto zmarnować szansy ;)

Guest monia3a
Posted

To nie ma co się zastanawiać, do dzieła dziewczyny !!

Posted

Niestety, nie mamy również ani pół miejscówki w hotelu. Przedwczoraj rozpaczliwie poszukiwałam miejsca dla suki, którą musiałam pilnie zabrać ze szpitala.
Czy ten dom w Niemczech jest pewny na 100 procent? Czy to tylko ewentualność? Jaki koszt pobytu w hotelu jest w stanie pokryć ND? (to znaczy za ile dni? miesiąc to ok. 750 zł, a my nie mamy pieniądzy tylko długi). Przepraszam za te pytania, ale nie mając pewności w kwestiach finansowych nie możemy kolejnego psa zabierać do hotelu. Zwłaszcza, że musimy liczyć się z koniecznością zabierania i leczenia psów chorych :-(

Posted

Dom jest na 100% (trochę był zirytowany naszym znikaniem suczek) ale wytrzymał, zwłaszcza, że suczek do adopcji mniej niż samców :roll: Tak przynajmniej pisze pani z fundacji Dobermann-Nothilfe, z którą współpracujemy. Napiszę im jaki jest koszt hotelowania suni i mam nadzieję, że domek go pokryje, do dnia przygotowania i wyjazdu suni. Z waszej strony potrzebna będzie pomoc w przygotowaniu suni i ewentualnie potem w pomocy w dotransportowaniu suni w jakieś miejsce docelowego wyjazdu do Niemiec lub pomoc w szukaniu transportu. Co wy na to?

Posted

Bona ma ok. 5 lat (tak na moje oko), może nawet trochę mniej. Jest spokojna, przyjazna, myślę, że okaże się wesołą suką, tylko musi odżyć po schronisku...

Jest szansa na transport ze Szczecina do Hamburga, ale trzeba coś wykombinować, żeby do Szczecina ją zawieźć.
Bona została dziś zaszczepiona na wściekliznę.

Posted

Najwcześniej za 2 tygodnie, bo musimy przeczekać okres kwarantanny po szczepieniu na wściekliznę.
aisaK, czy Ty może jesteś w bezpośrednim kontakcie z domkiem?

Posted

Właściwie to o nic, tak z ciekawości pytałam.

Potrzebny pilnie DT lub hotelik dla dziewczyny! Pewnie mogłaby już ze schroniska przyjechać.
No i transport Warszawa Szczecin (dla naszego małego Kikutka transport mamy, ale z dużą dziewczyną może być kłopot).