Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam założyć prywatną galerie mojej psiny;) Gdzie będę wklejała zdjęcia Dropsika i tylko Dropsika..:p Owszem pewnie czasem też inne, ale przeważnie jego :) No więc na dobry początek zabawa z piłeczką i frisbee:razz:

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc :) 3.02.2008r. odbył się egzamin grup początkujących w klubie cavano. Przyszło 5 psów. Odbył się przebieg agility, typu Jumping i początkowa rozgrzewka tunel, hopka. Pierwsze miejsce zajął Jaszka, drugie Balbina, trzecie Era, czwarte Diora a piąte Dropsik. Nie pytajcie dlaczego ostatnie:eviltong: Zdaniem Eli to przez malucha czarny charakter i jego fochy. Jak nie zapachy na torze to dopadnie go leń:shake: Ale taki już jest mój mały rozrabiaka:p We wtorek byliśmy na naszych pierwszych zajęciach frisbee. Zakupiłam dysk. Aktualnie uczę się rzucać a Dropsik uczy się brać w ząbki dysk. W sumie to brać i puszczać jak powiem ''fe'' lub coś takiego:cool3: Jutro idziemy na długi spacer na pola mokotowskie więc obiecuję dużoo zdjęć;) Poza tym będą jeszcze zdjęcia i filmiki z poprzedniego rzucania frisbee i zabaw na placu Beata(chyba juz opuszczonym). No więc jak narazie mówimy z maluchem wszytskim Dobranoc:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

a no to jutro powklejam, bo najpierw muszę zgrać a komputer szwankuje.. Ale jak jutro będę u szczeniaków to porobię im zdjęcia i mojej suni też no i Dropsikowi :) Jak narazie to mam problem z Sherry.. Strasznie się drapie.. Była kompana w różnych szamponach dla szczenią.. Przeciwpchelnych.. Potem po 3 dniach była odpchlona preparatem od weterynarza, na który wydałam ze swojego kieszonkowego całe 22zł i nic.. Dalej się drapie..

Posted

nowiny nowiny.. no więc Dropsik od jakiegoś tygodnia ma nową koleżankę. Mieszankę owczarkowatą. Ma 12 tygodni. Przed nami w niedzielę jej pierwszy trening agility. W sumie pewnie będziemy się socjalizować :P Dropsik jak to Dropsik. Wszędzie go pełno, ale dziś mnie w pełni zaskoczył. Byłam smutna. W fatalnym stanie. Można powiedzieć, że wręcz w okropnym a tu jak siedziałam w pokoju mój maluch przyszedł do mnie usiadł i zaczął lizać mnie po twarzy. Wyglądało to tak ja by mówił: "nie płacz" takie jego pocieszenie.. i patrzył na mnie tymi swoimi czarnymi ślepiami z pełnym współczuciem jak by wiedział, że trzeba mnie pocieszyć. Nigdy wcześniej nie widziałam go by tak się zachowywał. Jednak chyba psy także się zmieniają. Dostrzegłam w nim inną stronę. Nie rozbrykanego psiaka tylko spokojnego, pełnego miłości psa :)

Posted

Jeśli chodzi o sunię ma 12 tygodni 40cm w kłębie waży 9 kg i ma na imię Cherry :) Jest prze słodka i uwielbia się ze mną bawić. Dlaczego tylko ze mną? Ponieważ jest to szczeniak znaleziony. A raczej wzięty od pseudo hodowcy. Jest nieufna wobec ludzi. Ale za to kochana. Tylko trzeba jej poświęcić trochę czasu.

Poza tym jej rodzeństwo szuka pilnie domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 pieski (szary i biały w 2 szare łatki), które mają ok. 2 miesięcy i 3 szare sunie, które na moje oko mają kilka tygodni. Może z 6. Sunie są szare. Jedna długowłosa.

Jak możecie to POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Ale ona słodka to raczej mix z collie? Zapowiada si e fajna grupka na początki:cool3::cool3: Nasz mały tez sie wybiera:-) Pewnie sie będą fajowo bawić,do zobaczenia!

Posted

Witam Witam :D
Dzisiejszy trening był nieco inny. Przybyłam na niego z Cherry. Tak naprawdę wsadziłam malca do Bzikowatej klatki i najpierw ćwiczyłam z Dropsem. Było dobrze. Prawie była by gleba. Dużo tuneli i kładka. Jednak hopka więcej nie było, bo je zwiewało:eviltong: Po beganinie z Dropsem była zamiana.. Z trudem wcisnęłam czarnego do klatki z dużą pomocą Ani. Ale poszło. Po jakimś czasie i tak Ela zaniosła go do garażu, bo maluszek urządzał orkiestrę:eviltong: Cherry ładnie szła kładeczka.. Myślałam, że w ogóle będzie się bała przejść przez tłum psów a tu babsztyl mnie zaskoczył.. Co prawda widać było, że się boi, ale dzielnie to zniosła. Jeśli chodzi o tunel to powiem, że maly szedł całkiem całkiem, ale w dużym sucz stwierdziła, że jest jej wygodnie, nie wieje i się kładła spać lub siedziała :) Potem poszłam z Dropsem porzucać talerzyk a Cherry platała się pod nogami i ciągle podgryzała biednego Dropsika.
Mam zdjęcia :) Oczywiście za wszytskie bardzo dziękuję Mudikowj :)

z jęzorem.. a gdzie smycz się podziała?

patrzy się i rozglada.. a gdzie Deli i reszta?:razz:

strefa.. i złapanie psa za nim zwieje np. do drapiącej się Salmy:evil_lol:

na kładeczkę hop :p
jak narazie to wszystko :)