tomo Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Przedstawiamy nową suczkę w Diabelskim Uśmiechu - Valglo SYMPHONY - w domu Baya jest córką Valglo ALBERTINI & Valglo DESTINY. Jest też miotową siostrą Valglo CLANSMAN. Trafiła do nas bardzo niespodzianie , ponieważ została już niemalże przekazana do innej hodowli, jednak jej właścicielka Lucretia Weyden kennel Cowboys &Angels nagle i niespodziewanie zmieniła zdanie i przekazała ją w nasze ręce. Baya - jest teraz moim oczkiem w głowie i ukojeniem mojej wielkiej straty - Wondi. Valglo ALBERTINI Valglo DESTINY Baya z dziećmi BAYA już u nas :) :) :) Quote
Łukasz Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Fajna suczka - ile ma latek ? Powodzenia :cool2: Quote
AMFI Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Kolejna błękitna krew nas zalewa :loveu: Gratuluję pyszczydła - jest super!:cool2: Quote
klaudia&Manta Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Pisałam już na staffikowym ale sę powtórzę - Śliczna psina..... Główka - miodzio :loveu: :loveu: :loveu: Quote
tomo Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Fajna suczka - ile ma latek ? moje córa powiedziała, że Baya to szczeniaczkek :lol: Była zdziwiona jak jej powiedziałam że to dorosła 5 letnia sunia. Faktycznie jest w doskonałej formie , była krytatylko 2 razy , więc pewnie dlatego tak dobrze wygląda. No i ten charakter , jest taka słodka , że aż niewyobrażalnie :) Będę miała bardzo dużo pracy nad socjalizacją , bo niestety jest tragiczna , ale damy radę :) najbardziej jest zdziwiona że może spać w łóżku :lol: Sama słodycz i tyle :) Teraz na pewno fotek więcej nie wstawię , ponieważ Baya jest u nas dopiero tydzień , jest strasznie zestresowana i nie chce pozować do jakiś tam zdjęć , ale zdecydowanie to sunia z najwyższej półki i nawet jestem tym mile zaskoczona , ponieważ jak ją kupowałam to widziałam tylko głowę. krew nas zalewa Wiesz co Amfi , a ja miałam Ciebie za taką swojską dziewczynę :biggrina::scream_3: Tylko się cieszyć że mamy takich wspaniałych , ambitnych i zakochanych w rasie hodowców :kciuki: Kłaniam się względem ich wielkiej pracy i wysiłkom . Na pocieszenie zdjęcie córki Bayi ( oczywiście ta po lewej ) :) Quote
agastaffbull Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Piękna suczka-bardzo ciekawa i z wspaniałym rodowodem! Wierzę, że na kolejnych fotkach nie będzie już taka wystraszona! W końcu trafiła do miłośników rasy, na pewno będzie jej u Was dobrze! Trzymam kciuki za resocjalizację! A jej córka-rewelka! Lubię takie mocne, masywne suki... Jednocześnie wyrażam głębokie ubolewanie z powodu odejścia Wondi...Nie miałam o tym pojęcia...To była jedna z moich faworytek...Bardzo mi przykro! Trzymajcie się... Quote
AMFI Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 tomo napisał(a):.....No i ten charakter , jest taka słodka , że aż niewyobrażalnie :)..... oj wyobrażalne, wyobrażalne, jej bratanek ma tak samo :loveu: ogólnie staffiki mają przecież słodki charakter, nasza Abi też jest słodzinka, ale Duud... na niego nie ma słów, to rozpływająca się miłość, słodycz, uległość, ach i och :loveu:;) Wiesz co Amfi , a ja miałam Ciebie za taką swojską dziewczynę :biggrina::scream_3: Tylko się cieszyć że mamy takich wspaniałych , ambitnych i zakochanych w rasie hodowców :kciuki: Kłaniam się względem ich wielkiej pracy i wysiłkom . krew to może faktycznie i niektórych zalewa ;) ale tej błękitnej to ... nawet potop może być jak dla mnie :lol: Justynko, jeszcze raz gratuluję, milowy krok! Quote
tomo Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 ale Duud... na niego nie ma słów, to rozpływająca się miłość, słodycz, uległość, ach i och no to sie go ciotka na pewno nie wyrzeknie z charakteru ,ale z wyglądu ... hmm... chociaż dawno go nie widziałam , oczywiście na plus dla Dudusia :) całuchy dla niego:) dziękuję dziękuję za miłe słowa trzeba się było trochę ruszyć po 6 latach... bo zaczynało sie robuić nudno :) Quote
AMFI Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 tomo napisał(a):no to sie go ciotka na pewno nie wyrzeknie z charakteru ,ale z wyglądu ... hmm... chociaż dawno go nie widziałam , oczywiście na plus dla Dudusia :) całuchy dla niego:) całuchy przyjęte z języczkiem - Duud to uwielbia :-) z wyglądu piszesz... z wyglądu to go ciotka może nie poznać, bo małego amstaffa mamy, ale cóż... już się pogodziliśmy, że repa to z niego nie zrobimy...ale i tak jest najbardziej kochaniutkim staffikiem na świecie :-) nasze słonko na ponurym nieboskłonie księstwa warszawskiego...:-) Quote
tomo Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 bo małego amstaffa mamy, ale cóż... już się pogodziliśmy, że repa to z niego nie zrobimy... e..no.. e..no - to jeszcze nie powód do nie zrobienia repa :cool1: , tym bardziej, że teraz psy dosyć spore u nas po ringach biegają... Monia - uszy do góry :multi: ja w każdym razie trzymam kciuki za Was :multi: Quote
Carbonara Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 AMFI napisał(a):całuchy przyjęte z języczkiem - Duud to uwielbia :-) z wyglądu piszesz... z wyglądu to go ciotka może nie poznać, bo małego amstaffa mamy, ale cóż... już się pogodziliśmy, że repa to z niego nie zrobimy...ale i tak jest najbardziej kochaniutkim staffikiem na świecie :-) nasze słonko na ponurym nieboskłonie księstwa warszawskiego...:-) chyba przesadziłas :):lol::evil_lol:z tym amstaffem a uwierz wiem co mówie hihihihi:diabloti: Justynka sorki za offa :) Wygłaszcz swoja nowa dziwczyne od nas :) Quote
tomo Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Zapomniałam , ze mamy na dogo osobny topik ... ufff tyle tego... więc i tutaj przypomnimy troszkę naszą Baycię , która w domku czuje się coraz lepiej , nawet zdarzy jej się zapomnieć i z innymi psami na jednym posłaniu leżeć ( bo tak , to tylko pod lub na moich nogach ) , i zdarza jej się też coraz częściej nie smęcić się za mną krok w krok - czyli robimy postępy. Gorzej na zewnątrz , no... ale może kiedyś się uda troszkę upewnić ją w sobie , chodż hmmmm... a o wystawach , które musi zrobić , to nawet myśleć nie chcę :cry: ot i moja statuetka i o moje " zdziwko" to nie jest jedna fotka :D Quote
Harpagon Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Justynko, gratuluję - śliczna dziewczynka !!! A jak się prezentuje :loveu: Pozdrowionka ;) Quote
ola i zoe Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [quote name='tomo'] http://img352.imageshack.us/img352/8211/044sx6.jpg http://img352.imageshack.us/img352/1371/041pj4.jpg http://img352.imageshack.us/img352/8486/043yd1.jpg http://img352.imageshack.us/img352/3046/047an5.jpg jeszcze jedna fajna suczka w polsce! ile ma teraz lat? to jest siostra valglo clansman? a te zdjecia z diabeskiego usmiechu sa naprawde super, i suczka tez!!! Nie kopiujemy zdjęć wstawiamy linki Quote
Franco Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Witam, chcialem sie dowiedziec czy bedzie Was mozna zobaczyc w tym sezonie na jakiejs wystwce, bo bardzo jestem ciekaw suczki na zywo ;) na zdjeciach wyglada imponujaco, piekna glowka, cialko bardzo fajne, takze czekam z niecierpliwoscia:p Quote
tomo Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Serdecznie dziekujemy za miłe słowa :loveu: Baya śle wszystkim buziaki ... oh ona to lubi i jakby mogła to wtuliła by się w człowieka na zawsze :loveu: Tak Baya gdzieś na wystawy będzie musiała pojechać , chodż miernie to widzę ... była na wystawie tylko raz w życiu i to w puppy i bardzo jej się nie podobało... tak też jej zostało po dziś dzień:p:cool1: Może będzie na Grand Prix i w Łodzi .. jak wszystko pójdzie po planie... a że te nasze plany to ostatnio w łeb strzelają... to niczego nie mogę obiecać...;) Wesołych Świat życzą Diabelskie Uśmieszki :lol:;) Quote
Canaveral-staff Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Życzę Wam w takim razie powodzenia na wystawach .bo suczka jest śliczna i warto ją użyć do hodowli ,mam nadzieję ,że wszystko pójdzie po Waszej myśli:thumbs::thumbs: WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH-życzy rodzinka CANAVERALI :bye::bye: Quote
Bullila.nl Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Sliczna sunia z piekna mocna glowa:loveu::loveu::loveu: Uwielbiam mocne Staffiorki;) Quote
tomo Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Po długiej nieobecności : Moja Sierotka BAYA : no... już wcale nie taka sierotka , w domu zachowuje się super! i wcale ale to wcale nie ma najmniejszej ochoty siedzieć w klatce z której kiedyś nie chciała wyjść. Zaliczyła już nawet wystawy , co prawda w statyce = statuetka , ale w ruchu - przykurcz czołgający się przy ziemi! i nie ma szans na poprawę :cry: - ten typ tak już ma :? , jednak jest i tak fantastyczna poprawa. Baya nabrała pewności siebie ... a jak stróżuje :D :shock: Jest słodzizna CO ? Quote
Sebastian Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Wspaniała! Wyjątkowa! bo wasza :lilangel:, cudownie że macie taki wspaniały kontakt, bo w prawdziwej pasji kynologicznej, o to według mnie chodzi, żeby towarzyszyły jej niczym nie zmącone wyłącznie dobre emocje.:loveu: Gratuluję ślicznej suni.:loveu: Quote
tomo Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 oczywiście , każdy ma " fioła " na punkcie własnego psa , jednak Bayi nie da się nie kochać - każdy ją uwielbia, ona jest przepełniona miłością :loveu: ta suczka naprawde ma w sobie tyle ciepła i jakiejś takiej dobroci... jest bardzo delikatna , co do staffika nie jest podobne - musisz ja poznać , będzie wiadomo o czym mówie . Jest troszkę dziwna , ponieważ zachowuje się troszkę jak kot. chodzi własnymi ścieżkami , nie bawi się z psami , jest takim sobkiem , zapewne wynika to z braku dostatecznej socjalizacji, ale oczywiście normalnie funkcjonuje w stadzie i ze wszytskim świetnie sobie radzi. No ... jest cukiereczek i tyle :loveu: pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa :) Quote
Sebastian Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 tomo napisał(a):oczywiście , każdy ma " fioła " na punkcie własnego psa , jednak Bayi nie da się nie kochać - każdy ją uwielbia, ona jest przepełniona miłością :loveu: ta suczka naprawde ma w sobie tyle ciepła i jakiejś takiej dobroci... jest bardzo delikatna , co do staffika nie jest podobne - musisz ja poznać , będzie wiadomo o czym mówie . Jest troszkę dziwna , ponieważ zachowuje się troszkę jak kot. chodzi własnymi ścieżkami , nie bawi się z psami , jest takim sobkiem , zapewne wynika to z braku dostatecznej socjalizacji, ale oczywiście normalnie funkcjonuje w stadzie i ze wszytskim świetnie sobie radzi. No ... jest cukiereczek i tyle :loveu: pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa :) :lol:;),,,,,,,,,,,, Quote
Patka Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Tomo Ona ma przesyłodki pysiorek :loveu: boska jest!!! Quote
porterin Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Sebastian, Ty okrutniku, znęcasz się nad Tomo, a Tomo dajesz się wpuszczać. Jak jej 3 razy nie pokroisz to Cię młodzież zaakceptuje, ale młodzi zawsze będą jechać po starych i nie ma w tym nic dziwnego. Proponuje wypić pół litra :evil_lol: Quote
Sebastian Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 porterin napisał(a):Sebastian, Ty okrutniku, znęcasz się nad Tomo, a Tomo dajesz się wpuszczać. Jak jej 3 razy nie pokroisz to Cię młodzież zaakceptuje, ale młodzi zawsze będą jechać po starych i nie ma w tym nic dziwnego. Proponuje wypić pół litra :evil_lol: Pół litra to za mało, ja siądę do litra za zdrowie i miłość do naszych psów! i ich miłość do nas!:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts