Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiamy nową suczkę w Diabelskim Uśmiechu - Valglo SYMPHONY - w domu Baya jest córką Valglo ALBERTINI & Valglo DESTINY. Jest też miotową siostrą Valglo CLANSMAN.
Trafiła do nas bardzo niespodzianie , ponieważ została już niemalże przekazana do innej hodowli, jednak jej właścicielka Lucretia Weyden kennel Cowboys &Angels nagle i niespodziewanie zmieniła zdanie i przekazała ją w nasze ręce.
Baya - jest teraz moim oczkiem w głowie i ukojeniem mojej wielkiej straty - Wondi.

Valglo ALBERTINI

Valglo DESTINY

Baya z dziećmi

BAYA już u nas :) :) :)

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajna suczka - ile ma latek ?

moje córa powiedziała, że Baya to szczeniaczkek :lol: Była zdziwiona jak jej powiedziałam że to dorosła 5 letnia sunia.
Faktycznie jest w doskonałej formie , była krytatylko 2 razy , więc pewnie dlatego tak dobrze wygląda. No i ten charakter , jest taka słodka , że aż niewyobrażalnie :)
Będę miała bardzo dużo pracy nad socjalizacją , bo niestety jest tragiczna , ale damy radę :) najbardziej jest zdziwiona że może spać w łóżku :lol: Sama słodycz i tyle :)

Teraz na pewno fotek więcej nie wstawię , ponieważ Baya jest u nas dopiero tydzień , jest strasznie zestresowana i nie chce pozować do jakiś tam zdjęć , ale zdecydowanie to sunia z najwyższej półki i nawet jestem tym mile zaskoczona , ponieważ jak ją kupowałam to widziałam tylko głowę.

krew nas zalewa

Wiesz co Amfi , a ja miałam Ciebie za taką swojską dziewczynę :biggrina::scream_3:
Tylko się cieszyć że mamy takich wspaniałych , ambitnych i zakochanych w rasie hodowców :kciuki:
Kłaniam się względem ich wielkiej pracy i wysiłkom .

Na pocieszenie zdjęcie córki Bayi ( oczywiście ta po lewej ) :)

Posted

Piękna suczka-bardzo ciekawa i z wspaniałym rodowodem! Wierzę, że na kolejnych fotkach nie będzie już taka wystraszona! W końcu trafiła do miłośników rasy, na pewno będzie jej u Was dobrze! Trzymam kciuki za resocjalizację!
A jej córka-rewelka! Lubię takie mocne, masywne suki...
Jednocześnie wyrażam głębokie ubolewanie z powodu odejścia Wondi...Nie miałam o tym pojęcia...To była jedna z moich faworytek...Bardzo mi przykro! Trzymajcie się...

Posted

tomo napisał(a):
.....No i ten charakter , jest taka słodka , że aż niewyobrażalnie :).....

oj wyobrażalne, wyobrażalne, jej bratanek ma tak samo :loveu:

ogólnie staffiki mają przecież słodki charakter, nasza Abi też jest słodzinka, ale Duud... na niego nie ma słów, to rozpływająca się miłość, słodycz, uległość, ach i och :loveu:;)

Wiesz co Amfi , a ja miałam Ciebie za taką swojską dziewczynę :biggrina::scream_3:
Tylko się cieszyć że mamy takich wspaniałych , ambitnych i zakochanych w rasie hodowców :kciuki:
Kłaniam się względem ich wielkiej pracy i wysiłkom .

krew to może faktycznie i niektórych zalewa ;)

ale tej błękitnej to ... nawet potop może być jak dla mnie :lol:

Justynko, jeszcze raz gratuluję, milowy krok!

Posted

ale Duud... na niego nie ma słów, to rozpływająca się miłość, słodycz, uległość, ach i och

no to sie go ciotka na pewno nie wyrzeknie z charakteru ,ale z wyglądu ... hmm... chociaż dawno go nie widziałam , oczywiście na plus dla Dudusia :)
całuchy dla niego:)
dziękuję dziękuję za miłe słowa trzeba się było trochę ruszyć po 6 latach... bo zaczynało sie robuić nudno :)

Posted

tomo napisał(a):
no to sie go ciotka na pewno nie wyrzeknie z charakteru ,ale z wyglądu ... hmm... chociaż dawno go nie widziałam , oczywiście na plus dla Dudusia :)
całuchy dla niego:)

całuchy przyjęte z języczkiem - Duud to uwielbia :-)

z wyglądu piszesz... z wyglądu to go ciotka może nie poznać, bo małego amstaffa mamy, ale cóż... już się pogodziliśmy, że repa to z niego nie zrobimy...ale i tak jest najbardziej kochaniutkim staffikiem na świecie :-) nasze słonko na ponurym nieboskłonie księstwa warszawskiego...:-)

Posted

bo małego amstaffa mamy, ale cóż... już się pogodziliśmy, że repa to z niego nie zrobimy...

e..no.. e..no - to jeszcze nie powód do nie zrobienia repa :cool1: , tym bardziej, że teraz psy dosyć spore u nas po ringach biegają... Monia - uszy do góry :multi: ja w każdym razie trzymam kciuki za Was :multi:

Posted

AMFI napisał(a):
całuchy przyjęte z języczkiem - Duud to uwielbia :-)

z wyglądu piszesz... z wyglądu to go ciotka może nie poznać, bo małego amstaffa mamy, ale cóż... już się pogodziliśmy, że repa to z niego nie zrobimy...ale i tak jest najbardziej kochaniutkim staffikiem na świecie :-) nasze słonko na ponurym nieboskłonie księstwa warszawskiego...:-)

chyba przesadziłas :):lol::evil_lol:z tym amstaffem a uwierz wiem co mówie hihihihi:diabloti:

Justynka sorki za offa :)
Wygłaszcz swoja nowa dziwczyne od nas :)

• 3 weeks later...
Posted

Zapomniałam , ze mamy na dogo osobny topik ... ufff tyle tego... więc i tutaj przypomnimy troszkę naszą Baycię , która w domku czuje się coraz lepiej , nawet zdarzy jej się zapomnieć i z innymi psami na jednym posłaniu leżeć ( bo tak , to tylko pod lub na moich nogach ) , i zdarza jej się też coraz częściej nie smęcić się za mną krok w krok - czyli robimy postępy.
Gorzej na zewnątrz , no... ale może kiedyś się uda troszkę upewnić ją w sobie , chodż hmmmm... a o wystawach , które musi zrobić , to nawet myśleć nie chcę :cry:

ot i moja statuetka i o moje " zdziwko" to nie jest jedna fotka :D

Posted

[quote name='tomo']

http://img352.imageshack.us/img352/8211/044sx6.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/1371/041pj4.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/8486/043yd1.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/3046/047an5.jpg

jeszcze jedna fajna suczka w polsce! ile ma teraz lat? to jest siostra valglo clansman?

a te zdjecia z diabeskiego usmiechu sa naprawde super, i suczka tez!!!

Nie kopiujemy zdjęć wstawiamy linki

• 3 weeks later...
Posted

Witam, chcialem sie dowiedziec czy bedzie Was mozna zobaczyc w tym sezonie na jakiejs wystwce, bo bardzo jestem ciekaw suczki na zywo ;) na zdjeciach wyglada imponujaco, piekna glowka, cialko bardzo fajne, takze czekam z niecierpliwoscia:p

Posted

Serdecznie dziekujemy za miłe słowa :loveu:
Baya śle wszystkim buziaki ... oh ona to lubi i jakby mogła to wtuliła by się w człowieka na zawsze :loveu:

Tak Baya gdzieś na wystawy będzie musiała pojechać , chodż miernie to widzę ... była na wystawie tylko raz w życiu i to w puppy i bardzo jej się nie podobało... tak też jej zostało po dziś dzień:p:cool1:

Może będzie na Grand Prix i w Łodzi .. jak wszystko pójdzie po planie... a że te nasze plany to ostatnio w łeb strzelają... to niczego nie mogę obiecać...;)

Wesołych Świat życzą Diabelskie Uśmieszki :lol:;)

Posted

Życzę Wam w takim razie powodzenia na wystawach .bo suczka jest śliczna i warto ją użyć do hodowli ,mam nadzieję ,że wszystko pójdzie po Waszej myśli:thumbs::thumbs:

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH-życzy rodzinka CANAVERALI :bye::bye:

• 2 months later...
Posted

Po długiej nieobecności :
Moja Sierotka BAYA : no... już wcale nie taka sierotka , w domu zachowuje się super! i wcale ale to wcale nie ma najmniejszej ochoty siedzieć w klatce z której kiedyś nie chciała wyjść. Zaliczyła już nawet wystawy , co prawda w statyce = statuetka , ale w ruchu - przykurcz czołgający się przy ziemi! i nie ma szans na poprawę :cry: - ten typ tak już ma :? , jednak jest i tak fantastyczna poprawa. Baya nabrała pewności siebie ... a jak stróżuje :D :shock:

Jest słodzizna CO ?

Posted

Wspaniała! Wyjątkowa! bo wasza :lilangel:, cudownie że macie taki wspaniały kontakt, bo w prawdziwej pasji kynologicznej, o to według mnie chodzi, żeby towarzyszyły jej niczym nie zmącone wyłącznie dobre emocje.:loveu:
Gratuluję ślicznej suni.:loveu:

Posted

oczywiście , każdy ma " fioła " na punkcie własnego psa , jednak Bayi nie da się nie kochać - każdy ją uwielbia, ona jest przepełniona miłością :loveu: ta suczka naprawde ma w sobie tyle ciepła i jakiejś takiej dobroci... jest bardzo delikatna , co do staffika nie jest podobne - musisz ja poznać , będzie wiadomo o czym mówie . Jest troszkę dziwna , ponieważ zachowuje się troszkę jak kot. chodzi własnymi ścieżkami , nie bawi się z psami , jest takim sobkiem , zapewne wynika to z braku dostatecznej socjalizacji, ale oczywiście normalnie funkcjonuje w stadzie i ze wszytskim świetnie sobie radzi. No ... jest cukiereczek i tyle :loveu:

pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa :)

Posted

tomo napisał(a):
oczywiście , każdy ma " fioła " na punkcie własnego psa , jednak Bayi nie da się nie kochać - każdy ją uwielbia, ona jest przepełniona miłością :loveu: ta suczka naprawde ma w sobie tyle ciepła i jakiejś takiej dobroci... jest bardzo delikatna , co do staffika nie jest podobne - musisz ja poznać , będzie wiadomo o czym mówie . Jest troszkę dziwna , ponieważ zachowuje się troszkę jak kot. chodzi własnymi ścieżkami , nie bawi się z psami , jest takim sobkiem , zapewne wynika to z braku dostatecznej socjalizacji, ale oczywiście normalnie funkcjonuje w stadzie i ze wszytskim świetnie sobie radzi. No ... jest cukiereczek i tyle :loveu:

pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa :)

:lol:;),,,,,,,,,,,,

Posted

Sebastian, Ty okrutniku, znęcasz się nad Tomo, a Tomo dajesz się wpuszczać. Jak jej 3 razy nie pokroisz to Cię młodzież zaakceptuje, ale młodzi zawsze będą jechać po starych i nie ma w tym nic dziwnego.

Proponuje wypić pół litra :evil_lol:

Posted

porterin napisał(a):
Sebastian, Ty okrutniku, znęcasz się nad Tomo, a Tomo dajesz się wpuszczać. Jak jej 3 razy nie pokroisz to Cię młodzież zaakceptuje, ale młodzi zawsze będą jechać po starych i nie ma w tym nic dziwnego.

Proponuje wypić pół litra :evil_lol:

Pół litra to za mało, ja siądę do litra za zdrowie i miłość do naszych psów! i ich miłość do nas!:loveu::loveu::loveu: