Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety..... oddali do schroniska........ bez uprzedzenia, bez informacji.... tydzień temu jeszcze było dobrze a dzisiaj to!

W Katowickim schoronisku przebywa młody psiak - ma około roku.
To takie psie dziecko jeszcze .
To sznaucer lub pies w typie sznaucera. PORTOS- Czarny sredniak.
Łagodny, ufny pies. Szuka kontaktu z człowiekiem. Lgnie do ludzi. Kiedy patrzy tymi wielkimi oczami - aż ciarki po plecach przechodzą....
Zostal w ubiegłym tygodniu wykastrowany. Otrzyma pełna wyprawkę - komplet szczepień, czipa - prośba jedynie o szukanie domu ii pomoc w wyciągnięciu go ze schroniska.
Tragednia polega na tym że on jest zdominowany przez inne psy. Nie je - bo go kumple z celi do miski nie dopuszczają, Niestety w schronisku wolontariat nie działa - bo nie wolno - a pracownikom ten pies "zwisa" - kolejny z wielu.
On tam padnie niedługo - inne psy go gryzą , szarpią - tam jest przepełnienie - a on stoi jak ta ofiara , nie potrafi sie obronić.
Kierownictwogo nie izoluje - nie ma gdzie!!! Przez kilka dni lekarze potrzymali go w szpitaliku - ale teraz musi wrócić do boksu .

Chce go zabrać na kosmetykę - wypiorę go, obetnę.... tylko proszę pomoc w szukaniu domu.

BŁAGAM!!!!!!!!

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grażynko jak możesz to zrób mu allegro bo ja mam już 90 zł rachunek do zapłacania w allegro :placz: - ja porobię więcej ogłoszeń na innych portalach - tylko kiedy będą fotki wyraźniejsze?

Posted

Tak sie klei do ludzi... jak go w szpitalu widziałam to ciagle mnie łapką tracał jakby pytał "gdzie idziesz?" " czemu mnie zostawiasz?"

MASAKRA... a u mnie w domu 4 psy ... nie mam gdzie go "przytulić"