amikat Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Niestety..... oddali do schroniska........ bez uprzedzenia, bez informacji.... tydzień temu jeszcze było dobrze a dzisiaj to! W Katowickim schoronisku przebywa młody psiak - ma około roku. To takie psie dziecko jeszcze . To sznaucer lub pies w typie sznaucera. PORTOS- Czarny sredniak. Łagodny, ufny pies. Szuka kontaktu z człowiekiem. Lgnie do ludzi. Kiedy patrzy tymi wielkimi oczami - aż ciarki po plecach przechodzą.... Zostal w ubiegłym tygodniu wykastrowany. Otrzyma pełna wyprawkę - komplet szczepień, czipa - prośba jedynie o szukanie domu ii pomoc w wyciągnięciu go ze schroniska. Tragednia polega na tym że on jest zdominowany przez inne psy. Nie je - bo go kumple z celi do miski nie dopuszczają, Niestety w schronisku wolontariat nie działa - bo nie wolno - a pracownikom ten pies "zwisa" - kolejny z wielu. On tam padnie niedługo - inne psy go gryzą , szarpią - tam jest przepełnienie - a on stoi jak ta ofiara , nie potrafi sie obronić. Kierownictwogo nie izoluje - nie ma gdzie!!! Przez kilka dni lekarze potrzymali go w szpitaliku - ale teraz musi wrócić do boksu . Chce go zabrać na kosmetykę - wypiorę go, obetnę.... tylko proszę pomoc w szukaniu domu. BŁAGAM!!!!!!!! Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 NIe mam więcej fotek. Poproszę dr Ole zeby zrobiła zdjecia jak bedzie w schronisku. Nam niestety nie wolno nawet wejsć do psów Quote
clockwork Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 biedny mały zastraszony sznupek :-( nijak nie mam jak pomóc ale chociaż wymiziam wirtualnie chłopca :loveu: Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 LIczę n ato ze jedak ktoś go zauwazy, ktoś zechce prtzytulić i wyciagnać z tego koszmaru.... Quote
diana79 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 jakie kochane biedactwo :-( jest prześliczny, mam nadzieje, że szybko się ktoś w nim zakocha i go zabierze do domu :modla: Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 pies nie powie że jesteś swinia... tylko patrzy tymi oczyskami wielkimi... Quote
HebaNova Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 na razie podrzucam cie biedaku Malawaszka juz wie? Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 dałam znać na priva i wkleiłam na sznauceromaniaków Quote
grazyna9915 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Anetko mogę mu zrobić allegro, ale potrzebowałabym więcej fotek. Chyba że wystawić go z tą jedną fotografią. Quote
malawaszka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Grażynko jak możesz to zrób mu allegro bo ja mam już 90 zł rachunek do zapłacania w allegro :placz: - ja porobię więcej ogłoszeń na innych portalach - tylko kiedy będą fotki wyraźniejsze? Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Fotki beda jutro wieczorem dopiero... Boje sie zeo on długo nie wytrzyma... Quote
bandida Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Kurcze, taki piękny kudłacz i nie ma chętnych :placz:?? Ładnie by się komponował z jakąś miękką kanapą :cool3: Quote
Panca Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 skoro juz jest na dogo na pewno znajdzie dom.A oglaszany jest n astronie sznaucerow? Quote
maciaszek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Jestem. Nie wiem jak pomóc. Powrzucam link do wątku na inne wątki... Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 na sznauceromaniaków go wpisałam. Mam nadziję ze go dobre dusze umieszczą... Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Nie ma imienia - mozemy konkurs ogłosić... Może Portos? Quote
malawaszka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 nie umiem tego gifa na stronę wsadzić :-o:shake: a może Nazir? Quote
amikat Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Tak sie klei do ludzi... jak go w szpitalu widziałam to ciagle mnie łapką tracał jakby pytał "gdzie idziesz?" " czemu mnie zostawiasz?" MASAKRA... a u mnie w domu 4 psy ... nie mam gdzie go "przytulić" Quote
Recommended Posts