sacred PIRANHA Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 pokazalam fotki, zareklamowalam i czekam...a tymczasem chcialam sie dowiedziec gdzie on ma ogloszenia...poprosze linki do wszystkich ogloszen i wszytskie dane na jego temat, charakter, wiek, przebyte choroby, stan szczepien, kastracja?, gdzie aktualnie przebywa...ten pies juz za dlugo czeka na swoj dom wiec trzeba sie sprezyc:) Quote
Panca Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Lidka, dzialaj dzialaj, ja tez bede dzialac:cool3: Quote
maciaszek Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='sacred PIRANHA']pokazalam fotki, zareklamowalam i czekam...a tymczasem chcialam sie dowiedziec gdzie on ma ogloszenia...poprosze linki do wszystkich ogloszen i wszytskie dane na jego temat, charakter, wiek, przebyte choroby, stan szczepien, kastracja?, gdzie aktualnie przebywa...ten pies juz za dlugo czeka na swoj dom wiec trzeba sie sprezyc:) Portos obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Cieszynem. Ma czas do 13 lipca, potem nie wiadomo co będzie, ale wiadomo, że na pewno musi opuścić dt. To garść informacji, które wygrzebałam na wątku: 31.01.08. W Katowickim schoronisku przebywa młody psiak - ma około roku. To takie psie dziecko jeszcze . To sznaucer lub pies w typie sznaucera. PORTOS- Czarny sredniak. Łagodny, ufny pies. Szuka kontaktu z człowiekiem. Lgnie do ludzi. Kiedy patrzy tymi wielkimi oczami - aż ciarki po plecach przechodzą.... Zostal w ubiegłym tygodniu wykastrowany. Otrzyma pełna wyprawkę - komplet szczepień, czipa Wzrostu jest do kolana a nawet do górnej granicy kolana! Pierwsze fotki: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9471187&postcount=176 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9471210&postcount=177 Portos dla kotów jest obojętny ze wskazaniem "goni z ciekawosci". Do inntych psów goni do zabawy, zaczepia. Chce sie bawić ale nie jest agresywny. Kocha wszystkich ludzi. Tuli sie do każdego che wchodzic na kolana . Przytula sie całą główką. Ogłoszenia: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10169647&postcount=377 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10171592&postcount=388 Kolejne fotki: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10183759&postcount=425 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10183814&postcount=427 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10276930&postcount=521 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10276971&postcount=522 .A tak wogóle to żywe srebro wszędzie go jest pełno.Wbrew temu co mówił jego "pan" to Portos nie robi w domku, a jak zacznie meldować to go chyba cały blok słyszy Tak Portos je suchą karme ale też lubi małe co nieco a jak ładnie prosi istny szelma Portos wita dzisiaj wszystkich.Własnie wróciłem ze spaceru szedłem ładnie i nawet bez smyczy,biegałem tu i tam.Pani rzucała mi patyki a ja zanimi biegałem nawet czasami udało mi sie oddać patyk,żeby Pańcia mogła mi rzucić jeszcze raz.Jeżeli wam chodzi o moje uszko to dzisiaj zabolało mnie tylko raz, jak chciałem się podrapać.Po drodze spotykałem moich kolegów i koleżanki i stwierdzam z całą stanowczością że koledzy mogą być ,ale koleżanki nie przypadły mi do gustu Portos był dzisiaj sam z Sarą i razem pilnowali domu.Nic nie jest rozwalone ,pogryzione ani uszkodzone.Nawet złośliwie nie jest nigdzie narobione(oczywiście była sąsiadka która je wyprowadzała).Czyli z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić że może zostawać sam. Portosik wymaga domu w którym bedzie sam - bez innych psów. Jest zazdrośnikiem. Ma ogromne pokłady energii.. Lepiej by było gdyby miał dom z wybiegiem. Tak to prawda, miałam ostatnio okazję spędzić trochę czasu z nim. To bardzo kochany psiak ale też trudny. Wymaga osoby która poświeci mu dużo czasu, będzie go szkolić, wymaga silnej ręki i jednego właściciela. Wymaga prawie bez przerwy uwagi a jeśli tego nie otrzyma natychmiast to szczeka i nie bardzo da się go uspokoić. Poza tym jest okropnie zazdrosny o wszyskich i o wszystko. No i teraz jak poczuł się w domu pewniej i ucho ma się dużo lepiej to zdarzyło mu się obsiakć szafkę, zaznaczam od razu że wychodzi często na dwór i wcześniej mu sie to nie zdarzało. Tak więc okazało się że jednak jego poprzedni Pan miał trochę racji....... A co do Porosa to sikanie zdarzyło mu sie jak narazie dwa razy,ale ja zawsze mówie to i tak jest ideał po tym co przeszedł,pozatym to tak kochaniuśki psiaczek że ten co go dostanie bedzie miał nielada radości z tego wspaniałego pieska. Quote
Alicja Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 [FONT=Arial]Rozmawiałam z Agą ....Portos jest kochanym młodziakiem ...nie jest psem trudnym ... myśle że najlepiej by było aby Aga ładnie nam go tu opisała [/FONT] Quote
sacred PIRANHA Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 ja przedstawilam psiaka ale niestety ludzie nie mogli sie zdecydowac...teraz wyjechali na urlop...wiec dalej nic nie wiadomo.. a zeby bylo ciekawiej to moja byla tymczasowiczka TINA zaczela swirowac w domu (demoluje dom pod nieobecnosc), pani ma mase innych problemow teraz i zaczely sie schody...brakowalo mi dogo...do dzisiaj...:( Quote
Alicja Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 [quote name='sacred PIRANHA']ja przedstawilam psiaka ale niestety ludzie nie mogli sie zdecydowac...teraz wyjechali na urlop...wiec dalej nic nie wiadomo.. a zeby bylo ciekawiej to moja byla tymczasowiczka TINA zaczela swirowac w domu (demoluje dom pod nieobecnosc), pani ma mase innych problemow teraz i zaczely sie schody...brakowalo mi dogo...do dzisiaj...:( [FONT=Arial]a co siem stało Rybeńko z trójkątnymi ząbkami ??[/FONT] Quote
sacred PIRANHA Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 zalozyli mi kaganiec...i za chole*e nie moge sciagnac...pan doktor kazal sie uspokoic:D Quote
malawaszka Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 jakieś widoki na domek dla Portoska? własnie skończyło siekolejne allegro - miał 4 obserwatorów i co???? Quote
malawaszka Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 czy ktoś mi odpowie? bo nie wystawiam aukcji jak nie wiem Quote
maggie1971 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Podobno jest dom dla Portoska w Krakowie , czy pod Krakowem, Amikat mi coś dzisiaj mówiła, może na razie wstrzymaj się z allegro . Amikat pewnie jutro napisze co i jak. Quote
amikat Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Tak - dom dla Portosa ukroił sie - 30 km pod Krakowem. W piątek na 14 :00 ma fryzjera w Katowicach a potem śmigamy na Kraków. Mój Jarek go odbierze około 12:00 od Agusi. Dom jest po sznaucerze średniaku - miał 15 lat umarł na raka kości. Maja duże ogrodzone podwórko - pies miałby wybieg ale i człowieka 24 godziny na dobę!!!! Trzumajcie kciuki błagam!!!! Quote
malawaszka Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 o rany rany - NIE CIESZYĆ SIĘ!!!!!! TRZYMAĆ :kciuki: i nie zapeszać!!!!!!!!!! Quote
Alicja Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [FONT=Arial]musowo ....trzymam za Nas obie dwie :kciuki: :kciuki:[/FONT] Quote
agunia76 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Witajcie:loveu:.Dawno mnie tu nie było ale mam ostanio ograniczony dostęp do komutera:angryy:.Portos czuje się dobrze na spacery chodzi już całkiem bez smyczy i bardzo dobrze się bawi:diabloti::diabloti:.Ostanio nawet sam wszedł do wody czego wcześniej nie chcial zrobić:crazyeye:.Jest u mnie dosyć długo,a teraz kiedy nie pracuje jestem z nim na codzień i coraz bardziej jestem przekonana ze nasz Portosik to wspaniały psiak w typie "dzidziusia'":loveu:.Portosik przybija wam wszystkim cioteczkom łapke:lol:,no i trzymam kciuki za domek dla niego:multi:. Quote
agunia76 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Witam.Portos pojechał wczoraj do nowego domku,ale nie mam żadnych nowych wiadomości mósimy poczekać aż Amikat da nam znać.Ale za to u mnie wieka rozpacz dzieci strasznie za nim tęsknią.Pozdrawiam wszystkie cioteczki. Quote
Panca Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 rozumiem rozpacz..trzymaj sie dzielnie i daj znac jak Portos sie miewa:evil_lol: Quote
maciaszek Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 No to czekamy na wieści z nowego domku :). Agnieszko, przytul dzieci i trzymajcie się jakoś! Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]utul dzieciaczki :glaszcze: czekamy na dobre wieści ;)[/FONT] Quote
Recommended Posts