Jump to content
Dogomania

Totek-4 lata w schronisku...zapomniany przez wszystkich.Pojechał do Niemiec

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Totek to strasznie biedny pies.
Pomimo całego cierpienia i bólu, który wyżądził mu człowiek jest bardzo kochany. Gdy w sobotę popatrzył mi w oczy myślałam, że się rozpłacze.
Miał spojrzenie pełne piłości i zaufania, spojrzenie które mówiło 'Dlaczego nikt mnie nie chce' To spojrzenie mówi samo za siebie. Gdby jakiś odwiedzający przystanął na chwilę i spojrzał mu w oczy zaobaczyłby całe jego piękno. Pokochałby go dosłownie 'od pierwszego wejżenia'...
Niestety nikt na niego nigdy nie patrzy. Nikt nie zwraca uwagi, w końcu to taki zwykły czarny pies. A mógłby zobaczyc zupełnie co innego. Pięknego czarnego psa, o sierści przypominającej błyszczące kamyki. Zobaczyłby wielką duszę i wielkie serce... Zobaczył by psa, z którym chciałby spędzic kolejne lata swego życia...:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem Justy$ko, czy tak to widziałaś, czy o coś takiego biegało. :roll:

Niech imię Totek przyciągnie szczęście...

Totek, w odczuciu jednych gra dla naiwnych, w mniemaniu innych wyjście szczęściu na przeciw. Jednakowoż...kusi, zachęca do wyciągnięcia ręki po kolejny kupon. Może jeszcze jeden, myślimy. Może to ten, podpowiada licho - pragnienie. Jeszcze raz, ostatni raz spróbuję.....Wizja świetlanej przyszłości usłanej kwieciem
banknotów, wolnej od zmartwień, nie pozwala przestać. Opisana sytuacja, jakże nam bliska, nie jest również obca pewnemu 6 letniemu psiakowi, któremu nadano imię Totek, jakby w potrzebie przyciągnięcia doń fortuny. Pod jej pojęciem rozumieć należy bogactwo uczuć
i ludzkiej uwagi. Tkwi ono w marzeniach tego skazanego na samotność stworzenia. Tak, tak, samotnego w tłumie innych, jemu podobnych czterołapnych wędrowców. Rzeczywistość schroniskowa uczyniła z Totka ofiarę jego własnych pragnień, niewolnika ironii losu, która nie pozwala mu opuścić posterunku i odejść od stali krat boksu, który zajmuje. Biedak bite 4 lata szlifuje nosek o wspomniane pręty, w oczekiwaniu na tę jedną parę oczu, jaka spocznie na nim i postanowi wyrwać z piekła tęsknoty. Totek wie, że każde skrzypnięcie furtki schroniska może przynieść odmianę w jego życiu, robi więc wszystko, by nie przegapić okazji, nie dać się zepchnąć na boczny tor zwątpieniu, choć to pojawia się coraz częściej. Cichy, zrównoważony, spokojny, zgodny z innymi psami, łagodny wobec człowieka i jemu posłuszny, żyje przekonaniem, że te atuty są wystarczające. Serca wolontariuszy zajmujących się Tociem drżą niepewnością i masą wątpliwości, czy jest właśnie tak, jak psiak myśli. Dwoją się więc i troją, by umacniać biedaka w tej wierze, która przecież za jakiś czas, w miarę upływu lat, zacznie gasnąć.
Błagamy Państwa, nie pozwólcie na to! Niech imię tego nieszczęśnika obudzi łaskę przeznaczenia...Niech nie będzie wyłącznie szyderczą etykietą...Totek czeka...
Może bęben maszyny wylosuje dla niego 3 kule - litery, które ułożą się w napis - DOM?

Osoby zainteresowane losem Totka proszone są o kontakt z Panią
Agnieszką, pisząc na adres mailowy aga.s1984@gmail.com
lub dzwoniąc na numer 0 - 793 046 770.

Posted

Dziękuję Majga!
Bardzo się cieszę, że napisałaś dla niego tak pięny tekst...
Mam nadzieję, że przyniesie on Totkowi szczęście, DOM!
Jeszcze raz dzięki, że znalazłaś dla niego czas :lol:

Postaram się poszukać domu dla Totka gdzieś w mojej okolicy...
Możę zrobię jakieś plakaty...:roll: