Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sprawdzalismy w czwartek (19 substancji) i wyszlo, ze nie mam na nic uczulenia z tego typowego zestawu

za dwa tygodnie moze uda mi sie te badania powtorzyc we Francji, to zobaczymy czy tam cos wyjdzie

wlasnie doczytalam na forum chloniaka, ze odeszla kolejna znajoma nam sunia, rotka Bella ['], widywalismy ja czesto i bylo dobrze a potem chloniak nagle zaatakowal ponownie, okrutna to choroba i bardzo sie boje, ze nas to tez spotka mimo, ze teraz jest ok

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzis byl krotki wypad na dzialke, gdzie sie nagle pojawila sunia chyba ok roczna typ mniejszego owczarka niemieckiego, lagodna i pieszczocha do ludzi, troche mi do stada startowala

Posted

to ta sunia, sliczna i przytulasna, jak po 5 minutach zobaczyla mojego meza, ktory wczesniej ja glaskal to pobiegla do niego sie tulic, podskakiwala jak szczeniak, az milo bylo popatrzec

jest do kobiecego kolana, taki mniejszy owczarek

podejrzewam, ze ma krzywizne przednich lap (pewnie brak witamin jak byla szczeniakiem)

zupelnie nie mamy pomyslu jak jej pomoc, na dzialce bedziemy dopiero w srode
dzis dalam jej po prostu jesc i musielismy wracac do domu

Posted

[quote name='eurydyka']suni dzis nie widziano,moze jednak ma gdzies w sasiedztwie dom?

możliwe że sunia robiła rekonesans po okolicy :razz:

rano Fender mial duza morfologie, zaraz jedziemy na wizyte i zobaczyc wyniki

:kciuki: za wyniki

Posted

juz pisze, bo wrocilismy i dzis bylo wszystko o czasie a maz pedzil na mecz

musimy powtorzyc badania krwi, ale kilka elementow, bo sa przekroczone wyniki ale moze byc przeklamanie bo Fender z mojej winy nie byl na czczo, szczerze mowiac dzis rano zwyczajnie o tym nie pomyslalam jak mi sie domagal zarla zanim poszlam do pracy

poniewaz leukocyty sa na poziomie 3 (a norma od 6) to po badaniach w piatek i telefonie do pana doktora ustalimy moment przejscia na tabletki

teraz Fender przez chyba 6 sesji dwutygodniowych ma dostawac tzw schemat LMP czyli dla mnie laika to sa 2 rodzaje tabletek plus zmieniamy steryd z encortonu na encortolon utrzymujac dawke 15mg co dwa dni

jedna z tych chemicznych tabletek bedzie zatruwac Fendera co sie moze objawiac biegunkami, wymiotami i sie okaze jak on to zniesie (szczerze mowiac tego sie obawiam), bedziemy napewno na biezaco w kontakcie z lekarzami

gdy sie spytalam o to ile Fender z nami bedzie, to uslyszalam, ze wiecej bedzie wiadomo za rok, a ze 10 do 15% procent z pacjentow dr Jagielskiego z chloniakiem udaje sie wyleczyc ale to niewielka grupa i chloniak przewodu pokarmowego leczy sie gorzej

mamy chyba troche wieksza nadzieje niz w styczniu, ze Fender bedzie z nami przez najblizszy rok, w koncu nadzieja trzeba zyc

Fender dzis nie wierzyl, ze bylo krotko i duzo gadali a jego tylko zbadano

licze, ze wyniki piatkowe beda juz bardziej wiarygodne, bede go musiala przeglodzic, bo wyszla nam zle bilrubina i za duzy mocznik

Posted

Oby tak było! Oby został z wami bardzo długo. To młody pies. Może jeszcze teoretycznei długo żyć.

Ja dziś znów ryczę za moim Malutkim. Żyję w rozdwojeniu - jak przytulam Fionka, głupio mi wobec Małego. I odwrotnie. Bardzo bardzo za Małym tęsknię.:-(

Cały czas jestem z wami dobrymi myśslami.

Posted

Aganiok, a mi sie zbuntowala sluzbowa komorka, kaszel nie chce sobie precz pojsc, wiec lepiej zeby Fendek mnie teraz oszczedzal, bo zwyczajnie nie mam tyle sily co zwykle chorujac ostatnie 2 tygodnie :(

Posted

dzis piekna pogoda, nie za goraco, wiec bylo szalenstwo na dzialce, a najfajniej bylo ganiac Ciri jak miala pilke nozna w pysku :)

a wieczorem idziemy w odwiedziny do ukochanej Fenderka czyli Belki

Posted

Fender ok, wyniki tez, jutro startujemy z tymi nowymi paskudztwami w tabletkach ktorych sie boje

dzis mialam zly dzien, na koniec wpadl na mnie rowerzysta, tj na moj samochod bo sie zagapil i mam obtarte lusterko i wgniecenie:(, niepelnoletni, bez OC, pogadalam telefonicznie z policja, konieczna bylaby sprawa cywilna dla jego rodzicow wiec sobie odpuscilam bo z zagranicy nie mam czasu na procesy jezdzic kiedy czas wolny i caly jest przeznaczony dla Fenderka

wiecej nie pisze, bo dzis mam negatywny nastroj (w duzej czesci mase obaw podswiadomych co do tej nowej formuly leczenia niestety koniecznej)

Posted

spotkanie z rowerzysta okazalo sie kosztowne, bo dzis rano sie zorientowalam ze nie otwieraja sie drzwi pasazera:(blacharz byl konieczny a oni sa drodzy:(

zajrzalam tez na komende, zeby dowiedziec sie w ogole jak sie w takiej sytuacji zachowac, ale niestety przez to ze rowerzysci nie sa objeci obowiazkiem OC czekalby mnie proces cywilny a to oznacza 2-3 lata czekania na odszkodowanie i kilka wycieczek do sadu, wole ten czas poswiecic psiakom

Fender dostal swoja nowa tabletkowa chemie, obserwuje co i jak, na razie sobie lezy na poslanku

dzis w nocy mialam bardzo smutne sny a Fender obudzil mnie odruchem wymiotnym, kolejny nieciekawy emocjonalnie dzien, a to bylo jeszcze przed podaniem chemii

kciuki bardzo bardzo potrzebne

Posted

Eurydyko ....kciuki są dla Was cały czas w pogotowiu :kciuki: :calus:

Co do stłuczki ....znajomy ojca miał taką sytuację , ze wjechała mu pod koła kobieta na rowerze na pasach ....wg przepisów nie powinna na rowerze przejeżdżać tylko pojazd przeprowadzić ponieważ tam nie było ścieżki rowerowej ...nawet ona dopuściła się 2 wykroczeń bo jazda po chodniku i jazda po pasach ........facet w sądzie przegrał ...masakra :angryy:

Posted

Nie martw się, może to tak na początku.
A Fenderek dostaje leki osłonowe na zołądek i watrobę?
Pewnie tak, bo dr Jagielski dopilnował tego.