Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fender w fajnej formie, dzis brykal w lesie i ganial NIki, fajnie bylo sobie na nie popatrzec

do soboty bedzie stadko z moja mama, w sobote rano kolejna chemia w planach

Posted

niestety dzis chemii nie bylo, wszystkie wyniki nie byly w normie, niby nic powaznego ale ostatnio bylo duzo lepiej
Fender wyglada fajnie, bawi sie, ale krew pokazuje cos innego, ekg tez sie pani doktor nie podobalo specjalnie, ale dzis byl sajgon i nie zmuszalismy jej do opowiadania
czekamy jeszcze na biochemie

Posted

na razie wciaz czekamy na wyniki, sa od wczoraj ale nie mam mozliwosci sie dobic do wetki, maja jakis sajgon w lecznicy, wiekszosc na urlopach, dwie wetki na cala lecznice a przypadki naprawde rozne

czekamy zatem dalej

dzis Fender byl z przyjaciolmi beaglami na dwugodzinnym spacerze i nam poklada sie teraz padniety, niestety dzis byla nieladna kupa tez, cos w zoladeczku nie bardzo

Posted

mamy info o wynikach, jest za wysokie zelazo a hemoglobina za niska i to jest niepokojace, bo normalnie zelazo powinno sie przekladac na hemoglobine

ekg tez bedzie dodatkowo konsultowane, bo cos sie pani doktor nie podoba

Posted

pewnie dopiero jutro sie dowiemy, dzis pani doktor ma wolne i nie chce jej meczyc,bo miala wyjatkowo trudny weekend, a ona jest przekochana
z innego forum wiem, ze inna jej pacjentka chyba odchodzi i walcza o zycie tej innej rotki, ja moge poczekac do jutra i podczas wizyty sie dowiem

dzis Fender mi spal na poduszce obok tak ze policzkiem opieralam sie o jego kark:) fajnie sie tak spi pod warunkiem, ze przez sen nie biega, wtedy mozna miec podbite oko

Posted

eurydyka napisał(a):
pewnie dopiero jutro sie dowiemy, dzis pani doktor ma wolne i nie chce jej meczyc,bo miala wyjatkowo trudny weekend, a ona jest przekochana

A która pani doktor jest taka kochana?;)

Posted

nasza ukochana pani doktor to Kasia Bednarowicz, mlodziutka lekarka z tym czyms co powinien miec kazdy lekarz, zacieciem i checia walki o zwierzaki

takim mlodym lekarzom powinno sie stypendia fundowac

Posted

eurydyka napisał(a):
nasza ukochana pani doktor to Kasia Bednarowicz, mlodziutka lekarka z tym czyms co powinien miec kazdy lekarz, zacieciem i checia walki o zwierzaki

takim mlodym lekarzom powinno sie stypendia fundowac

Znamy Panią Kasię;)
Razem z Panią Adą w fazie początkowej mojemu Variowi ratowała życie

Posted

doktor Ade tez bardzo lubimy, ratowala nas jak dr Kasi nie bylo, super babki sa obie, tylko za dlugo sa w lecznicy, powinny miec wiecej zycia prywatnego zeby odreagowac

a tak Fender dzis odsypial mini spacer (to granatowe to jego prezent urodzinowy, podusia wyszyta przez mlodzienca ze spacerow, ktory bardzo lubi Fendera)

Posted

Fender dzis i wczoraj duzo spi, za duzo jak na niego, co wskazuje na oslabienie jakies

na chemie wybierzemy sie dzien pozniej, zeby mial szanse sie troche zregenerowac, bo to ta silniejsza chemia ma byc

poczekamy w zwiazku z tym tez na info o tym zelazie

Posted

dzis byla mala zmiana planow i wizyta w lecznicy

wyniki byly przecietne, ale lepsze niz ostatnio jesli chodzi o leukocyty wiec podana zostala chemia Farmorubicyna, zaczelismy ostatnia piata serie

siedzielismy w lecznicy od 14.30 do 18 z hakiem, zrobilismy dobry uczynek bo dowiezlismy po drodze do lecznicy chora persiczke

w lecznicy bylo sympatycznie dzis bo siedzialy pod kroplowkami psiaki, ktore znamy z forum chloniaka i sobie moglismy po prostu porozmawiac, nie bylo tej przerazliwej ciszy

mamy skierowanie za miesiac na echo serca do dr Niziolka, czy ktos byl i wie na czym to badanie polega?

co do zelaza to dr Jagielski oswiadczyl, ze u psow leczonych dlugo chemia to dosc normalne i sie z tym nic nie zrobi

Posted

Nie byłam u dr. Niziołka, ale z tego co wiem od hodowców i właścicieli bokserów to dr. nie lubi za bardzo jak psiak jest zbyt żywy. A tak poza tym to fachowiec w tym co robi i w tej chwili jedyny w Wawie :)

Posted

Ja byłam.
Dwa razy nawet.
U dr Niziołka ostatnio - jest bardzo szybki ale przy tym niesamowicie dokładny.
No to tak - badanie jest albo na stojąco, albo na leżąco na boczku.
Trwa - w zależności od potrzeb - koło 15 minut.
Ja i Variowi i Teodorowi robiłam na stojąco bo obaj nie lubią leżeć przymuszani.
Podczepia się elektrody, smaruje klatę żelem do usg i jeździ tym takim sprzętem do usg. Bo echo to nic innego jak usg serca. Ale wszytsko widać nawet okiem laika - bo na usg jamy brzusznej to np ja nic nie widzę.......

Eurydyka, radziłabym Ci się zapisać z dość sporym wyprzedzeniem bo terminy bywają dość odległe. Miesiąc to sporo czasu ale jednak, wiesz..