magda z. Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 a tu co tak cicho-wszyscy poszli na wiosenne spacery:roll: Quote
Seaside Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 magda z. napisał(a):my mamy jeszce kase z bazarków na jeleniogórskie psiaki, część z nich dostanie ZuziaM dla Kasi, którą ma na tymczasie już rok i potrzebuje ona specjalnej karmy, a ponad 30zł dla maksia już czeka; mamy też jeszcze kilka rzeczy na sprzedaż:razz: Tylko konta domu tymczasowego brak :-( Na razie będę podawać w bazarkach jeleniogórskie - czyli madzine, a potem się zobaczy - oby tylko DT się znalazł :( Quote
Seaside Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Zastanawiam się ciągle nad tym o czym dziś pisałyśmy z agamiką... Czy jeśli nie znajdziemy DT wchodzi w grę płatny (ok 450 miesięcznie) hotel... czy damy radę???? i czy nie będzie to zamiana siekierki na kijek?? Quote
michelle04 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 ...ja od siebie mogę zadeklarowć, że jesli znajdzie sie jakis chętny domek w woj. dolnośląskim to dowioze dziadunia na miejsce.... Quote
giselle4 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 ......ja zas mam taką propozycje po niedzielnym spotkaniu z Maksem:multi: Maks juz przyzwyczaił się do swojego miejsca,jest naprawde inny taki śmielszy i już zaczyna dokazywac:cool3:Mysle że ta poprawa to akceptacja miejsca,jedzenie codzienne i słońce ktore poprawia jego zdrowie.Chodzi juz jak prawdziwy chłopak i nie leży cały dzień w budzie tylko kręci sie po swoim kojcu ,wskakuje na bude i ogląda swiat. Nie jest agresywny do innych psow i bardzo mało szczeka,patrzy wielkimi ślepkami i ma taki wyraz pyszczka-miły. Prosze nie zmieniajcie jemu miejsca pobytu,gdy zabraknie kasy wróci do schronu to bedzie szok dla niego.Szukajmy na spokojnie jemu domu,przyjaznego miejsca gdzie zostanie do końca swoich dni. Ja do tego czasu bede sie nim opiekowac.Jak cos bedzie potrzebne poprosze WAS O WSPARCIE.Za pare dni nie bede sama,michelle04 bedzie juz na miejscu i pomoze przy wszystkich psiakach. Prosze przemyslcie moja propozycje. Quote
magda z. Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 a ja pomyślałam, żeby jego wątek podesłać dorotikus-ich schronisko w Piotrkowie zaczęło współpracę z niemiecką fundacją i zabierają takie dziadzusie do fajnych domków-na stałe Quote
Seaside Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 giselle4 napisał(a):......ja zas mam taką propozycje po niedzielnym spotkaniu z Maksem:multi: Maks juz przyzwyczaił się do swojego miejsca,jest naprawde inny taki śmielszy i już zaczyna dokazywac:cool3:Mysle że ta poprawa to akceptacja miejsca,jedzenie codzienne i słońce ktore poprawia jego zdrowie.Chodzi juz jak prawdziwy chłopak i nie leży cały dzień w budzie tylko kręci sie po swoim kojcu ,wskakuje na bude i ogląda swiat. Nie jest agresywny do innych psow i bardzo mało szczeka,patrzy wielkimi ślepkami i ma taki wyraz pyszczka-miły. Prosze nie zmieniajcie jemu miejsca pobytu,gdy zabraknie kasy wróci do schronu to bedzie szok dla niego.Szukajmy na spokojnie jemu domu,przyjaznego miejsca gdzie zostanie do końca swoich dni. Ja do tego czasu bede sie nim opiekowac.Jak cos bedzie potrzebne poprosze WAS O WSPARCIE.Za pare dni nie bede sama,michelle04 bedzie juz na miejscu i pomoze przy wszystkich psiakach. Prosze przemyslcie moja propozycje. No to wszystko jasne :) jak on już wskakuje na budę to nie jest źle :multi: Myślę więc że hotelik zostawimy na ostateczność (dzięki za pomysł Aga :loveu:) a szukamy chałupki Magda może faktycznie podesłać, ostatnio psiaki prze fundację trafiły do świetnych domów Quote
magda z. Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Seaside napisał(a):No to wszystko jasne :) jak on już wskakuje na budę to nie jest źle :multi: Myślę więc że hotelik zostawimy na ostateczność (dzięki za pomysł Aga :loveu:) a szukamy chałupki Magda może faktycznie podesłać, ostatnio psiaki prze fundację trafiły do świetnych domów juz to zrobiłam;) Quote
Jola_K Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 aukcja w 1/3 dla Maxa Spodnie Jeansowe TUTAJ ZNAJDZIESZ :razz: zapraszam! (beda kolejne ;) ) Quote
zuziaM Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 giselle4 napisał(a):......ja zas mam taką propozycje po niedzielnym spotkaniu z Maksem:multi: Maks juz przyzwyczaił się do swojego miejsca,jest naprawde inny taki śmielszy i już zaczyna dokazywac:cool3:Mysle że ta poprawa to akceptacja miejsca,jedzenie codzienne i słońce ktore poprawia jego zdrowie. Prosze nie zmieniajcie jemu miejsca pobytu,gdy zabraknie kasy wróci do schronu to bedzie szok dla niego.Szukajmy na spokojnie jemu domu,przyjaznego miejsca gdzie zostanie do końca swoich dni. Ja do tego czasu bede sie nim opiekowac. giselle4, dziekuje bardzo, ze tak sie zajmujesz staruszkiem. Jestes kochana. Ja tez mysle, ze Maksiu potrzebowal czasu, zeby sie przyzwyczaic. Teraz, kiedy bedzie coraz cieplej, sloneczko bedzie grzalo jego stare kosteczki ( mysle, ze w kojczyku ma go pod dostatkiem ? ) i ma raczki giselle4, ktore go wyglaszcza, bedzie szczesliwszy. Nie wiemy wlasciwie, jakie mial zycie, ale po tym jak wygladal, kiedy resztka sil niemal, doszedl pod drzwi pani doktor wet. mozna sie domyslec, ze nie bylo lekkie. Nie mam za duzych nadziei na DS dla Maksia, ale ..... niech chociaz tu, gdzie jest na niego poczeka. Ale gdyby jego zdrowie zaczelo szwankowac, to bedzie trzeba sie nim zajac inaczej. Quote
giselle4 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ZuziaM ,wiesz Maksio to taki grzeczny dziadzius :cool3: Nie sprawia kłopotow ,nie kłóci sie z innymi psami i zawsze czeka na cos dobrego :loveu:ale nie piszcze nie prosi i nie szczeka ...tylko patrzy ...a oczy to on ma -cudowne;) Mysle że był zrezygnowany i dlatego mało wychodził z budy a moze i zimno dało jemu w kość bo sierść obcięta. Teraz jest naprawdę dobrze,fajny łobuziak z niego wystarczy ze zawołasz a juz patrzy tymi wielkimi gałami i ma taki wyraz pyszczka ,,wszystko rozumiem,, Jak znajdziemy domek to bedzie szczęsliwy ale tak mysle że ludzie też ...bo on jest taki niesamowity:oops: Pozdrawiam wszystkie cioteczki zaangazowane w szukanie lokum dla Maksia,znajdziemy.....spokojnie znajdziemy:multi: Quote
Seaside Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Grażynko - codziennie czekam na Twoje posty - są jak balsam dla duszy :loveu: Ja myślę że chłopak tak dostą w du..ę w życiu, że biedny myśli że teraz to ma raj... A jak trafi do domku to dopiero się zdziwi jak może być dobrze :loveu: Quote
Wola Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 czekamy dzielnie na odzew domku :) na pewno się znajdzie ;) Quote
giselle4 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 .....Jagoda masz racje. Ja tez mysle że przeszdł w zyciu duuużo:-( W sobotę będą nowe fotki faceta hihihi:lol: Quote
Jola_K Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 czekamy wiec na zdjecia :) miziaki przekaz od ciotki Joli (dzisiaj w nocy ponownie zostalam ciocia, na swiat przyszla malenka Zosienka, moja chrzesnica :multi: cieszymy sie i jednoczesnie pograzamy w bolu po smierci wspanialego dogomaniaka Wlodka ['] .... mieszaja sie emocje i zmuszaja do refleksji nad zyciem, jego sensem, jego kruchoscia. Spieszmy sie kochac ludzi... ) Quote
majqa Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Wielkie gratulacje z powodu Zosieńki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts