Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 446
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak bardzo mi Cię żal pieseczku :placz: Żeby tylko inne psy go nie atakowały w schronie i żeby bidusiowi jedzonka nie zabierały, gdy juz trafi do kojca.

Posted

ostatnie wieści od giselle4 :(

"mam złe wiadomosci...Maksik jeszcze na kwarantannie i nikt nie kwapi sie jego przenieśc na ogólny z wiadomych względow[on sobie nie poradzi]:-(Lubi jesc,ma cieplo ale on podkula tylne nogi[reumatyzm?]nie stoi prosto tylko w połsiadzie.Byłam dzisiaj na spacerze i zauwazyłam te zmiany,nasz weterynarz dał jemu 14 lat[moze sie myli]ale twierdzi ze jego koniec jest bliski.Nie wiem co powiedzieć ani zrobić [jutro wyjeżdzam na tydzień]czy nie moze umrzec na kolanach pana ?w swojej chacie?on tak mało potrzebuje- kącik ,miseczke i spacerek ...lubi głaskanie i mizianko i wiem dlaczego zakochałyscie sie w nim.Jak on patrzy na mnie :-(jak podsuwa łebek aby być blizej ...on wszystko rozumie.Nie ma jednej osoby ktora da jemu w ogrodzie czy w sadzie ciepła bude i pełną miske?Niech zejdzie z tego świata pewien ze byl kochany,niech czeka za TM na swojego człowieka,niech poczuje ze jest wolny.
Jagoda,jak cos znajdziesz to mały grosz do utrzymania dołoże:placz:chociaż wiele juz nie mam wolnych środkow,ale nie mogę patrzec na niego jak sie łasi ,jak wyczekuj i w te jego piekne -ludzkie oczy.Prosze pomysl z dziewczynami bo szkoda dziadunia."

Słuchajcie - bardzo proszę - popytajcie dogomaniaków, ściągnijcie ludzi na wątek. Może znajdzie się ktoś kto na te ostatnie dni, tygodnie zabierze go ze schronu
Gdyby nie opór rodziny - byłby już u mnie :placz::placz::placz:

Posted

:placz::placz::placz:
jejciu to straszne!!bidny staruszek!! ja nie mam warunków żeby go wziąść!! może macie w okolicach jakis zaprzyjazniony hotel w którym bedzie miał ciepl, kochajaco!!?? ja mogę się też dołożyć do jego utrzymania
trzymaj sie Maksiu

Posted

papudraczek napisał(a):
:placz::placz::placz:
jejciu to straszne!!bidny staruszek!! ja nie mam warunków żeby go wziąść!! może macie w okolicach jakis zaprzyjazniony hotel w którym bedzie miał ciepl, kochajaco!!?? ja mogę się też dołożyć do jego utrzymania
trzymaj sie Maksiu

Miałyśmy hotel, ale sytuacja zmusiła nas do zerwania współpracy :angryy:

Boże jaki on bidny :(
Pytajcie, pytajcie, pytajcie - przecież widać że jemu już niewiele zostało
Nie po to zrywał się z łańcucha na wolność by miał odejść bez kochających ramion :placz:

Posted

czy Maksia badał lekarz?? dostaje jekies przeciwbólowe??
moja staruszka -15 letnia owczarka niem - też od jakiegoś czau ma takie przykurcze!! lekarze stwierdzili ze to zwyrodnienie kręgosłupa!! dostaje m. in. rimadyl!! może Maksiowi też by pomógł!! jestem w stanie opłacic tabletki bo to dość droga impreza!! ale czy ktos bedzie mu dawał je codziennie!!???

Posted

Sama jestem ciekawa czy wiadomo co konkretnie powoduje ten przykurcz i na jakiej podstawie weterynarz w schronisku twierdzi, że Maxiowi niby tak niewiele czasu zostało. Jeśli dobrze pamiętam to najpierw Max trafił sam do innej pani weterynarz, która na pewno też go badała i nikt nie pisał jakoby psiak był u schyłku życia. Było powiedziane chyba, że to stary pies, ale zdrowy... A może pomyliłam wątki i psy?