GrubbaRybba Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 W Tomaszowie Mazowieckim (100 km od Warszawy w stronę Katowic) znajdują się piękne psy... [SIZE=5]ALASKAN MALAMUT i [SIZE=5]OWCZAREK PODHALAŃSKI. Psy mają allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=308962498 Oba psy są młode, łagodne, kochane i niezwykle piękne. Przebywają razem w boksie i nie ma między nimi żadnych spięć. Gdy podchodzi się do boksu, liżą i podają łapy. To wspaniałe, wesołe zwierzaki. Obydwa psy zostały już wykastrowane i czekają na nowe domy... Pomóżmy je znaleźć. W Tomaszowie sytuacja z adopcjami jest dramatyczna. Schronisko przewidziane na 100 psów, zamieszkuje 150 podopiecznych. W ciągu miesiąca przybywa około 30 nowych psów. Adopcji w styczniu było jedynie 6... 4 dorosłe psy i 2 szczeniaki. :-( Jak tak dalej pójdzie, psy zaczną się zagryzać, walcząc o miejsce do spania, o jedzenie, itd... Już teraz zdarzają się poważne pogryzienia. Pomóżmy tym psom wyrwać się z tego zapomnianego przez Boga i ludzi miejsca! A oto bohaterowie wątku: ALASKAN PODHALAN Quote
GrubbaRybba Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Nie, raczej nie widziała. Może mogłabyś do niej napisać? Quote
GrubbaRybba Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Piękne psiaki czekają na domy!!! Quote
anouk92 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Piękne psy - może napiszcie do Szybkiego w sprawie tego Malamuta Quote
madzia828 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 śliczne mordeczki:loveu::loveu: masienka tez jest do malamutów podesle jej linka:razz: Quote
GrubbaRybba Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 W sprawie alaskana napisałam już do Szybszego od Dyliżansu i Lupak. Lupak już wstawiła go na szpice w potrzebie, forum alaskanów i psy polarne (czy coś takiego :oops:). Napisałam też do Camary w prawie podhalana. Quote
anika Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Widziałam na wątku Tomaszowa pieska w rodzaju samojed,czy ktoś ma jakieś bliższe informacje o nim? Quote
GrubbaRybba Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 anika napisał(a):Widziałam na wątku Tomaszowa pieska w rodzaju samojed,czy ktoś ma jakieś bliższe informacje o nim? To sunia, bardzo wystraszona, chowa się do budy, więc ciężko coś powiedzieć o jej charakterze. Sunia ma około 3-4 lat. Tak przynajmniej twierdzi kierownik schronu. Z własnych doświadczeń mogę powiedzieć, że sunia jest piękna i bezkonfliktowa. Raczej unika innych psów. No i boi sie obcych. Gdy odchodzi się od klatki, ona wychodzi z budy, gdy się podchodzi, chowa się. Quote
Camara Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 z kim się kontaktować w sprawie podhalana? jakiś telefon by się przydał... Quote
masienka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Lupakowa mnie wyprzedzila ;) a jakies zdjecia samojedki sa mozliwe? Mozna by wspolne ogloszenia jej i mamutowi porobic Quote
masienka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 a mnie tak zastanawia czy to przypadkiem nie moglby byc ktorys z tych? Ile jest od Was do Grodziska? http://forum.stake-out.org/viewtopic.php?t=3007 zdjecia kiepskie wiec srednio widac ale ta maska podobna Czy byl ogladany pod katem tatuazu, czipa? Quote
ocelot Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 anika napisał(a):Widziałam na wątku Tomaszowa pieska w rodzaju samojed,czy ktoś ma jakieś bliższe informacje o nim? To jest sunia, bardzo łagodna, nie gryzie się z innymi psami. Niestety dośc zrezygnowana, bo nie wychodzi z budy prawie wcale. Ja jej po za buda nie widziałam niestety. Quote
ocelot Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 masienka napisał(a):a mnie tak zastanawia czy to przypadkiem nie moglby byc ktorys z tych? Ile jest od Was do Grodziska? http://forum.stake-out.org/viewtopic.php?t=3007 zdjecia kiepskie wiec srednio widac ale ta maska podobna Czy byl ogladany pod katem tatuazu, czipa? Nie wiem, czytnik jest od niedawna, może? Ale chyba nie, bo wtedy można by ustalić właściciela. Jeśli będę w sobotę w schronie to się spytam. Na pewno się błąkał i został zabrana, bo jakiejś kobiecinie urządził polowanie na kury;). Obydwa psiaki strasznie rozmowne, jak się dochodzi do klatki: jeden szczeka, drugi wyje;) Quote
ocelot Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Camara napisał(a):z kim się kontaktować w sprawie podhalana? jakiś telefon by się przydał... Tel. do schroniska: 447246987, do mnie 604416873 Quote
GrubbaRybba Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Aniko, oto zdjęcia samoyedki: [SIZE=2] Ona jest taka samoyedka - husky. Ona ma szary grzbiet. Sięga do kolan. Ma piękną sierść, puszystą i gęstą. W ogóle jest piękna. :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Camara - AśkaK, Ocelot i prawdopodobnie ja będziemy w schronie w sobotę. Jak chciałabyś dowiedzieć się czegoś o podhalanie, pisz, a my bezpośrednio zapytamy kierownika. Quote
GrubbaRybba Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Lupak, obejrzałam tego zaginionego huskiego. Może i to ten sam? Sama nie wiem. A czy masz jakiś kontakt z osobą, która napisała to ogłoszenie? Quote
GrubbaRybba Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Psy szukają dobrego domu... domku, gdzie jesteś???? Quote
GrubbaRybba Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Nie jedziemy jednak z AśkąK do schronu w weekend. :-( Szkoda, bo może byśmy poszły na pierwsze spacerki z psami (kierownik wcześniej nie zezwalał na spacery, a teraz sie zgodził). Przy okazji chciałabym prosić was, drodzy dogomaniacy... jeśli macie stare smycze, obroże, zabawki, koce, dywany, itd... podsyłajcie. My z dziewczynami prawdopodobnie będziemy w schronie za tydzień lub dwa. Tam nie ma nawet smyczy. Nie ma na czym psów wyprowadzać. Tam jest 12 szczeniąt i ani jednaj zabawki. :-( Jeśli macie jakieś nieużywane starocie, podarujcie je psiakom z Tomaszowa. Quote
Camara Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Na forum OP są chętni na podhalana. Czy ktoś pomógłby w transporcie do Rawicza w Wielkopolsce? to około 250 km od Tomaszowa :cool1: Quote
Recommended Posts