AguśSosnowiec Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Przerażona, przemoczona, brudna i wystraszona.:-( Dokładnie taką sunię znalazłam dziś na przystanku autobusowym w centrum Sosnowca. Błąkała się wśród ludzi, sparaliżowana strachem. Nikt, absolutnie NIKT nie zwracał na nią najmniejszej nawet uwagi.:-(:angryy: Popytałam ludzi wokół czy nie wiedzą co to za pies, czyj- bo ma na sobie obrożę (starą i pogryzioną, ale ma). Usłyszałam, że już od jakiegoś czasu się tak kręci po tym przystanku, boi się wszystkiego- ludzi, samochodów, autobusów. No to zaczęło się moje gorączkowe szperanie w plecaku, celem znalezienia czegoś, na co mogłabym uwiązać sunię. A że nie miałam nic poza arafatą..:diabloti: Tak więc Aguś z przerażonym psem uwiązanym na arafatce czekał na autobus w centrum miasta. Gdy w końcu przyjechał, okazało się że nie ma rady- muszę wnieść suńkę bo inaczej do autobusu nie wejdzie.:shake: Była tak zdezorientowana i wystraszona, że posikała się w trakcie podróży. W drodze z przystanku do domu wstąpiłyśmy do weta. Okazał się on bardzo niemiłym wetem, łaskawie odpchlił psiaka, a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać o podstawową rzecz czyli wiek (ale widać że to jeszcze szczeniak). Policzyli mi 19 zl, z czego zapłaciłam 6- bo tyle miałam.:oops: Reszte mam donieśc w najbliższym czasie. Gdy już szłyśmy do mnie, okazało się, że z wejściem na klatkę schodową też jest problem- taki sam jak z autobusem. Żadne prośby, zachęty, nie przekonały jej do wkroczenia na choć jeden schodek- zatem kolejne wnoszenie tych 11 kg żywej wagi (ważyliśmy u weta). Sunia dostała robocze imię Lora, a w domu okazała się bardzo spragnioną miłości psinką- aczkolwiek strasznie nieufną. Na początku była wystraszona wszystkim- tym, że wstałam z fotela, tym że moja kotka do niej podchodzi i ją chce obwąchać.. Bała się każdego kąta, bała się wejść do łazienki, do pokoju.. A każdy nawet najmniej podniesiony głos powoduje że sunia ucieka do przedpokoju i wciska się w kąt. Być może miała ludzi, ale.. :shake: Wole nie myśleć kto to był:shake: Dawno nie widziałam tak przerażonego psa. :-(:-(:-( Obecnie Lora zaczyna powoli nabierać zaufania, zaczęła już nawet reagować na imię (!!!) Po powrocie z wieczornego spaceru z dwoma pozostałymi psami (sunia została wtedy sama w domu) usłyszałam na swój temat nawet parę słów- taka była gadatliwa gdy tylko wróciliśmy. Nic tylko "Mrrmmrmwwwmrrmrmmm". Przez moment nawet się rozkręciła tak, że zaczęła zaczepiać kotkę Myszę, co zresztą jest uwiecznione na zdjęciu;) Sunia jest kochana, zasługuje na kogoś kto poświęci jej dużo troski i uwagi, kto pomoże jej odzyskać wiarę w człowieka.. Sytuacja wygląda teraz tak, że ja mam 2 psy i 2 koty. Jeden z psiaków to Morisek z wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85486 który jest u mnie na DT, reszta stacjonarne. Dlatego proszę POMÓŻCIE MI. [SIZE=2]Najgorzej jeśli chodzi o finanse..:shake: Dlatego chciałabym jak najszybciej znaleźć dla Lory dobry DS lub chociażby tymczas, nie wiem jak długo będzie mogła u mnie zostać, a nie mogłam zostawić jej na tym przystanku.. Zresztą sami wiecie. Sunia waży 11 kg i jest mniej więcej do kolana. A teraz parę fotek... Nikomu nie ufam... Śpię, zmęczona dniem pełnym wrażeń... Gdzie jest ten MÓJ człowiek? Chcę zaufać.. Quote
AguśSosnowiec Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Ehh muszę sobie sama jakoś wątek podnieść, tyle odwiedzin tu było, a nikt nie napisał ani słówka...:-( Quote
AguśSosnowiec Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Mam nadzieję że od rana coś tu ruszy.. Quote
AguśSosnowiec Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Dziasiaj sunia trochę już poweselała, uspokoiła się, zaczyna bardziej śmiało działać w stadku:lol: Czyli bawi się poprostu z Zuzią i Moriskiem:cool3: Niestety wobec ludzi nadal jest troszkę nieufna, ale pracujemy nad tym:diabloti: Dzisiejszy uśmiech uchwycony na fotce SZUKAMY DOMKU DLA TEJ ŚLICZNEJ BUZI!!! Quote
lena_zet Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 a może to suczysko sie komuś zgubiło?Aguś, obdzwoniłaś schroniska?a lecznice?może akurat ktoś ją szuka?:roll: Quote
ewatr Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 usmiech faktycznie promienny :lol: robimy jej ogłoszenia? Jezeli tak to namiary prosze na kontakt ;) Quote
Doda_ Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Aguś - jaka śliczna suńka. Ja też jestem z Sosnowca, mogłabym w czymś pomóc? Na początku stycznia też znalazłam ranną sunię rasy Owczarek Niemiecki i do dziś szukamy dla niej domu. Quote
AguśSosnowiec Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Teraz nie dałam rady, ale po weekendzie porozwieszam ogłoszenia- może ktoś jej szuka.. Jeśli chodzi o ogłoszenia na necie- kontakt do mnie: 880-188-542. Sunia już trochę bardziej się oswoiła, niestety zaczęły się problemy. Gdy tylko Lorusia zostaje sama- zaczyna się rozpacz:mad:. A ponieważ Zuzia i Morisek też zaczynają płakać gdy mnie nie ma, to wczoraj już jedna sąsiadka zwróciła mi uwagę.. Teraz przez weekend mój tata będzie cały czas w domu (ja mam szkołę), więc będzie spokój, ale boję się co to będzie od poniedziałku, bo znowu będę musiała zostawić psy na te parę godzin same.. :shake: :-( Jeśli chodzi o charakterek- Lorunia jest bardzo mądrym psem. Reaguje już na imię, nauczyła się już podawać łapę i lada chwila na stałe załapie komendę "siad" (tzn. taką mam nadzieję):cool3:. Jest kochana, jak to dziecko- uwielbia zabawę, z Moriskiem bawią się razem, Zuzia trzyma ją na dystans jak na razie. Kotka Mysza uwielbia atakować ogon Lorusi:diabloti:, a Puszek nie reaguje na nią prawie w ogóle. Tak więc na razie relacje w stadzie układają się jakoś w miarę.:p Doda_- na razie właściwie najbardziej chyba potrzebny jest DT lub DS, więc proszę- szukajmy! Też mam teraz taki dylemat- najchętniej nie narażałabym Lorci na kolejny stres związany z innym dt, mogłaby u mnie zostać, ale ojciec się boi co to będzie jak się zacznie afera z sąsiadami..:-( Niestety- jest też opcja, że jeśli w przyszłym tygodniu nadal nie znajdzie się dla niej inny dom- niestety będę musiała ją zawieźć do schronu:-(:-(:-( Ojciec postawił ten warunek i nie wiem czy uda mi się go przekonać do zmiany decyzji. Kochani zobaczcie jaka Lorunia jest śliczna gdy się uśmiecha! A tu razem z Zuzią i Moriskiem Quote
Ambra Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 ehh ten sosnowiec tak juz ma - zero fajnych domków... bede miec sunie na uwadze, jesli bedziesz miec jakies ogłoszenia - chetnie rowniez porozwieszam, jak bedziesz miec przeslij mi na maila! i postaraj sie uprosic tatę, oan w schronisku zniknie wsrod innych burków i bedzie bardzo dlugo czekac na adopcje - smutne realia...:-( ubłagaj go! Quote
Doda_ Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Aguś - Sara ma zostac wydana do adopcji do 9 lutego, sa kilka chetnych, wiec, jak sara znajdzie ten wlasciwy dom dla niej, to pozostalym zaproponuje ta suczke, i druga - od emilie ktora od lat jest w schronisku. Nie obiecuje ze sie uda ale obiecuje ze zaproponuje im i zobacze co z tego wyjdzie ale trzeba by poczekac do 9 lutego, co ty na to?? Pozdrawiam Quote
Emiś Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Do góry Sunieczko! Czy mała ma już jakieś ogłoszenia w necie? allegro? Jak nie, to wystawię... Quote
AguśSosnowiec Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Nie ma niestety żadnych ogłoszeń. Doda_ dzięki, może się uda.. Postaram się ustrzec Lorusię przed schronem, zdaję sobie sprawę że to ją kompletnie zniszczy:-( Domku dla Lorusi pokaż się Quote
Doda_ Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 AguśSosnowiec napisał(a):Nie ma niestety żadnych ogłoszeń. Doda_ dzięki, może się uda.. Postaram się ustrzec Lorusię przed schronem, zdaję sobie sprawę że to ją kompletnie zniszczy:-( Domku dla Lorusi pokaż się Nie, nie, do schroniska nie ma mowy.. :shake: Bede sie starac, probowac, ale nie obiecuje ze sie uda.. Potrzebowalabym wiecej info o sunki? Jaka teraz jest (bo chyba sie zmienila?) Sunko, hop na 1-sze miejsce! Quote
AguśSosnowiec Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Jest cholernie mądra, najlepszy byłby ktoś, kto wie jak postępować z psami, mógłby ją nauczyć wielu rzeczy. Ona czuje władzę człowieka nad sobą, w psim stadku natomiast próbuje przejąć dowodzenie. Potrzebuje dużo ruchu, uwielbia zabawę- jak każdy maluch:loveu: Niestety- o czym już pisałam- gdy zostaje sama to zaczyna bardzo płakać, wyć.:-( :shake: Na spacerach ładnie chodzi na smyczy, chyba że są z nami inne psy, to wtedy zaczyna się "popisywać" i zachęcać do zabawy:cool3: Boi sie niektórych mężczyzn, do reszty ludzi jest nastawiona jak najbardziej pozytywnie, aczkolwiek z lekką nieufnością. To tyle jak na razie, bo usypiam nad klawiaturą, a o 6 pobudka:roll: Quote
Doda_ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Dzięki, oj, będziesz niewyspana. Dobranoc:loveu: Quote
Emiś Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Zrobiłam Małej allegro, przepraszam, że dopiero dziś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=308296599] Są jakieś widoki na domek? Quote
AguśSosnowiec Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Niestety na razie nie, niemam czasu pisać za wiele, dopadły mnie znowu pewne problemy, sunia ma się dobrze- rozbrykała się i nawet zaczyna poszczekiwać. Emila dzięki za allegro Quote
Safii Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Witam. Mam kilka domków ( DS ) dla On-ków, które nie wypaliły w przypadku Sary, która jest u mnie na DT. Domki są oki, ale Sara wymaga stałej opieki z racji choroby. Słuchajcie Chce zaprezentować osobą, które chciały wziąć Sarę inne psiaki, domki się zgodziły, jeśli coś znajdę. Mam masę info,do sprawdzenia i naprawdę nie mam czasu czytać całych wątków, żeby dowiedzieć się wszystkiego o psiakach, więc proszę: Niech mi ktoś wyśle na maila, opis tej psiny, jaka jest, jak ma charakter itd. i kilka fotek - KONIECZNIE. Zaprezentuję ją Domkom, a jeśli będą zainteresowane, skieruję ich tutaj lub na kontakt, który mi podacie. Mam nadzieję, że znajdziecie chwilkę, żeby to zrobić. Proszę w imieniu psiaczków. Mój mail: issi@vp.pl Quote
Doda_ Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Witam, co u tej suńki, Aguś?? Znalazła domek, czy jeszcze nie?? Ona jest taka prześliczna powinna szybko znaleźć domek, w koncu nie jest duzym psem.. Została wysterylizowana czy jeszce nie? Quote
Doda_ Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 czemu taka cisza?? Od tygodni nikt nic nie pisze?? Quote
Recommended Posts