Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Zazwyczaj myślę...
I właśnie myślałam, że wiecie już czym, kiedy i dokąd jedziecie...
W takim wypadku koszt można w przybliżeniu określić...

Ja dołożę coś dla suni. 100zł wycisnę, ale nie dam rady więcej z racji innych zobowiązań.
A tych "deklarujących", skoro nie potrafisz mi podać namiarów - sama zaraz poszukam...
Pozdrawiam i będę jeszcze podnosić wątek.

Prosimy o wpłaty na transport i leczenie !!!!!!!!
Pilne !!!!!

Głupio mi tak brutalnie zmuszać :)

Ja piszę do osób,które na PW deklarowały pomoc...

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,
Justyna85 500 zł które zadeklarowałem dla suni to moje prywatne pieniądze. Jeżeli OWP zechce się dołożyć to będzie można to dołożyć na leczenie.

Mam ogromną prośbę - nadajcie suni jakieś imię.
pozdrawiam

Posted

israel napisał(a):
Witam,
Justyna85 500 zł które zadeklarowałem dla suni to moje prywatne pieniądze. Jeżeli OWP zechce się dołożyć to będzie można to dołożyć na leczenie.

pozdrawiam

To teraz,to już w ogóle...Justyna na pewno sie ze mną zgodzi, że nie możemy przyjąć takiej sumy od 1 człowieka.Wiem, że Ty i Twoja mama macie dobre serca,ale to naprawde nie jest w porządku.

Posted

israel napisał(a):
Witam,

pozdrawiam

To teraz,to już w ogóle...Justyna na pewno sie ze mną zgodzi, że nie możemy przyjąć takiej sumy od 1 człowieka.Wiem, że Ty i Twoja mama macie dobre serca,ale to naprawde nie jest w porządku.

Posted

To w takim razie ode mnie 250 zł, 250 zł od mojej mamy. Z tym że tak jak prosiłem - jeżeli ktoś jeszcze się dołoży to część przeznaczcie dla Czarusia - jego też koniecznie trzeba zbadać.

Posted

israel napisał(a):
To w takim razie ode mnie 250 zł, 250 zł od mojej mamy. Z tym że tak jak prosiłem - jeżeli ktoś jeszcze się dołoży to część przeznaczcie dla Czarusia - jego też koniecznie trzeba zbadać.

Kombinujesz :)ja zawsze jestem zdania, że nie wolno wykorzystywać słabości ludzi,a dobrze wiem, że Waszą słabością są Owczarki :)

Moge zgodzić sie na to, żebyś przelał te pieniądze,ale ja zastrzegam, że znajdę sposób ,by je oddać,a na pewno 400 zł.Nie wiem ile to będzie trwało,ale postaram się naprawde jak najszybciej.Tyle psów w potrzebie,poza tym tutaj nie tylko są potrzebne pieniądze na transport,ale także na leczenie.Nie można zostawić samej osoby,która zgodziła sie na tymczas.Ja jestem pewna, że dogomaniacy teraz tutaj nie zaglądają,bo w końcu jest niedziela.Na pewno wesprą nas finansowo.

Gdyby Przyjaciel Koni zgodził się,to byłoby już 200 zł(100 zł od Ciebie i 100 od Przyjaciel Koni)

Posted

[quote name='szasztin']A ja chetnie wesprę finansowo leczenie suni. Nistety mieszkam za daleko aby pomóc osobiście:(,
A tez mam bzika na punkcie Onkowatych!!
Czekamy na info.

To bardzo wrażliwa Osoba. Widuję Ją na wątkach. Sądzę, że jeśli jeszcze nie wsparła finansowo, to nie wie, że jest natychmiastowa potrzeba.
Powiadomię na PW
Ale innych deklaracji nie znalazłam... Tylko enigmatyczne wspomnienia o pieniądzach...

(Wiem, że jestem czepliwa... Ale takie deklaracje są bardzo ważne ! Czasem na ich podstawie pies jest wyciągany ze schronu, a w przypadku "zapomnienia" przez deklarującego wyciągający mają kłopoty...
Israel do Twojej wiadomości - tak właśnie AleksandraB i ja mamy w przypadku BasiaD...)

100zł. potwierdzam. Oczywiście.
Jeszcze rozgłoszę, może ktoś pomoże...

Leczenie będzie kosztowało... Prosimy o pomoc Dogo !!!!!

No i te Wasze pozostałe Onki - serce pęka...

Posted

Właśnie przelałem zadeklarowaną kwotę.
Przyjaciel Koni ma rację - leczenie suni może być kosztowne więc deklaracje i wpłaty są bardzo potrzebne.
Strasznie mi przykro ale na razie nie będę mógł więcej wpłacić dla suni - mam też inne zobowiązania.
Tak jak pisałem - moją wpłatę rozdysponujcie wg. uznania - albo całość dla suni albo podzielcie dla innych potrzebujących ONków z Rudy Śl. i nie mówmy już o tym.
pozdrawiam i trzymam kciuki

Posted

israel napisał(a):
Właśnie przelałem zadeklarowaną kwotę.
Przyjaciel Koni ma rację - leczenie suni może być kosztowne więc deklaracje i wpłaty są bardzo potrzebne.
Strasznie mi przykro ale na razie nie będę mógł więcej wpłacić dla suni - mam też inne zobowiązania.
Tak jak pisałem - moją wpłatę rozdysponujcie wg. uznania - albo całość dla suni albo podzielcie dla innych potrzebujących ONków z Rudy Śl. i nie mówmy już o tym.
pozdrawiam i trzymam kciuki

jeszcze pogadamy o tym...

Bardzo dziękujemy w imieniu suni Israelowi i Przyjacielowi Koni :)

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Atlantyda obiecała zrobić allegro- możemy na Ciebie liczyć?pomogę Ci we wszystkim.

Jasne zrobione będzie jeszcze dziś tylko czy mogę podać nr rachunku Justyna Wolontariat myślę że tak będzie wygodniej i czy dla suni jest jakieś imię robocze czy zaznaczyć w alegro dla onkowej suni tylko .Więcej pytań nie mam z do kompka za godzinkę spokojnie usiądę bo muszę sie jeszcze z moimi domownikami ogarnąć;);)

Posted

Ja się też na pewno dołożę deklaruję 200 zł od razu , czy transport to już sprawa załatwiona ?? Bo to istotne , ja się obawiam o mojego psa i tego nie ukrywam , inaczej sam bym zawiózł :shake:

Posted

Peter Beny napisał(a):
Ja się też na pewno dołożę deklaruję 200 zł od razu , czy transport to już sprawa załatwiona ?? Bo to istotne , ja się obawiam o mojego psa i tego nie ukrywam , inaczej sam bym zawiózł :shake:

Właśnie rozgrywa sie,czy 100 % pewny....

Posted

[quote name='ATLANTYDA']Allegro cegiełkowe suni ,pierwszy raz robiłam gdyby ktoś miał jakieś sugestie to proszę zawsze można coś poprawić :razz:wystawione bo czas nagli
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307711792

Ja mam, z aukcji musi zniknąć nr konta i dane

I dobrze by było dopisać, ze na początek potrzebne jej ok 1000 zł i bez tych pieniążków sunia nie wyzdrowieje

Zwiększyć liczbe cegiełek do 1000
Zawsze daje sie na minimum 10 dni i najlepiej,gdyby wyróżnić aukcje(koszt wtedy ok 15 zł,ale zostałby Ci zwrócony)

Posted

Moim zdaniem aukcja bardzo dobra, tekst wzruszający...
Ponieważ w aukcji podane jest prywatne konto - może dobrze byłoby dopisać że aukcja wystawiana za zgodą schroniska?

trzymam kciuki za powodzenie!

Posted

Ja mam sugestie:

1. Zrób odstępy między słowami w tytule. Inaczej, jeśli np. ktoś wpisze w wyszukiwarkę słowo "pomocy", aukcja się nie wyświetli.
2. Dobrze by też było napisać w tytule np. "cierpiący pies" "albo cierpiący owczarek" lub coś innego smutnego i dramatycznego.
3. Wypośrodkuj tekst, będzie lepiej wyglądać.
4. Widzę, że część tekstu przeskoczyła w kilku miejscach do następnej linijki, ściągnij go (hmmmm... nie wiem czy dobrze tłumaczę).
5. Wykasuj numer konta. Numery kont na aukcjach mogą podawać TYLKO fundacje i organizacje. Numer konta podasz ludziom, którzy kupią cegiełki.
6. Wycofaj zdanie, że "zdjęcia suni wysyłamy drogą elektroniczną". Regulamin Allegro zabrania takiej wysyłki! Wycofają Ci aukcję.
Oczywiście i tak potem wysyłamy fotki drogą elektroniczną (po zakończeniu aukcji), ale oficjalnie no tym się nie pisze ;).

To chyba wszystko ....

P.S. Przeczytałam post Justyny i zgadzam się - wydłuż aukcję do 10 dni i napisz jakiej kwoty potrzebujecie (nawet lekko przesadzając).

Posted

[quote name='jusstyna85']Ja mam, z aukcji musi zniknąć nr konta i dane

I dobrze by było dopisać, ze na początek potrzebne jej ok 1000 zł i bez tych pieniążków sunia nie wyzdrowieje

Zwiększyć liczbe cegiełek do 1000
Zawsze daje sie na minimum 10 dni i najlepiej,gdyby wyróżnić aukcje(koszt wtedy ok 15 zł,ale zostałby Ci zwrócony)
Masz wątpliwości co do zgody Justyny czy że konto prywatne?

Kilka razy pytałam jaki podać dane do przelewu i w zasadzie nikt nie odpowiedział na to pytanie mogę owszem podać nr rachunku TZ ale wolała bym żeby pieniążki szły bezpośrednio do Justyna Wolontariat

Ilość cegiełek można zwiększyć zobaczymy jak aukcja ruszy

Posted

Chodzi o to, co napisałam ja w swoich uwagach (widziałaś?) - że na prywatnych aukcjach nie można podawać (w opisie aukcji) numeru konta i danych do przelewu. Możesz je (a nawet musisz) podać w mailu po zakończeniu aukcji lub zalicytowaniu przez kogoś cegiełki :). Myślę, że o to chodziło Jusstynie85.