jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 czarna anda napisał(a):hello Rozmawialam z kolezanka wetka - ktora btw wyleczyla psiaka z nuzencem ktorego wyadoptowalysmy :) wyslalam jej linka - zerknie na mala nużyce i jesli sie podejmie trzeba bedzie przewiezc sunie do warszawy - wyleczymy ja i dom znajdziemy tylko transportu trza plis szybkie info czy ktos mi tu ja dostarczy buzka iwona To nie nużyca,to świerzb... Sunia toleruje inne psy,a ludzi uwielbia. Do godziny ktoś skontaktuje sie z Tobą Ja myśle, że finanse znajdą się,bo pare osób już zadeklarowało pomoc. Teraz wszystko w Twoich rękach :) bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi na sunie. Quote
czarna anda Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Mozna ja przywieżć!!!!! mam pozwolenie na leczenie suni w lecznicy w warszawie - niedaleko mojego miejsca zamieszkania Wetka jest super nazywa sie marzena cieciera ma lecznice na ul.wyspowej w warszawie zaciszu leczy nasze psiaki fundacyjne - ma wiedze i serducho !!! bedziemy ja leczyc z przestacjonowaniem w lecznicy do czasu calkowitego wyleczenia w lecznicy jest lekarz od 10 do 21 zatem caly dzien mala bedzie miala opieke - w lecznicy jest tez mozliwosc kapieli bo jest do tego miejsce czekamy na sunie - czy jest mozliwosc przywiezenia jej i kiedy /? A ja stane na glowie zeby ja potem wyadoptowac - mam do nie blisko wiec bede miala ja na oku przez caly czas i przesylala zdjecia jak przebiega leczenie :) iwona Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 czarna anda napisał(a):Mozna ja przywieżć!!!!! mam pozwolenie na leczenie suni w lecznicy w warszawie - niedaleko mojego miejsca zamieszkania Wetka jest super nazywa sie marzena cieciera ma lecznice na ul.wyspowej w warszawie zaciszu leczy nasze psiaki fundacyjne - ma wiedze i serducho !!! bedziemy ja leczyc z przestacjonowaniem w lecznicy do czasu calkowitego wyleczenia w lecznicy jest lekarz od 10 do 21 zatem caly dzien mala bedzie miala opieke - w lecznicy jest tez mozliwosc kapieli bo jest do tego miejsce czekamy na sunie - czy jest mozliwosc przywiezenia jej i kiedy /? A ja stane na glowie zeby ja potem wyadoptowac - mam do nie blisko wiec bede miala ja na oku przez caly czas i przesylala zdjecia jak przebiega leczenie :) iwona Jeśli jeszcze nie zadzwoniła Justyna,to zaraz to powinna zrobić... Warunki wydają się naprawde super :) Jak dobrze, że tu trafiłaś... Quote
ATLANTYDA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Z tego co czytam to sunia będzie pod bardzo dobrą opieką,:lol: super:p Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 ATLANTYDA napisał(a):Z tego co czytam to sunia będzie pod bardzo dobrą opieką,:lol: super:p ja też tak myśle Atlantydo,ale decyzja należy do schroniska. Quote
Hakita Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 jusstyna85 napisał(a):ja też tak myśle Atlantydo,ale decyzja należy do schroniska. jusstyna85 a dlaczego do schronu należy decyzja??? Czy nie można jej po prostu zabrać ze schroniska? Lepsza opcja nie mogła się Suni przytrafić... Quote
patch75 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 wspaniale!! teraz tylko szybko transport, ale sie ciesze!!:multi::multi::multi: Quote
patch75 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 jakby nie byla chora, to nromalnie mozna by ja bylo zaadoptowac, umowe ktos moglby wziasc na siebie i tyle, ale jak ona chora, to nei wiadomo moze czy pozwola-przepisy, czy tak? Quote
wanda szostek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Czy sunia miała robione badania, czy diagnoza postawiona na oko? Quote
Diana S Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 To tylko transport i sunia będzie juz pod dobra opieką....:loveu: Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Hakita napisał(a):jusstyna85 a dlaczego do schronu należy decyzja??? Czy nie można jej po prostu zabrać ze schroniska? Lepsza opcja nie mogła się Suni przytrafić... Sunia jest własnością schroniska.Ja tylko ją wystawiłam.To Justyna(Justyna_Wolontariat) jest zastępcą kierownika w schronisku.To ona musi dogadać się z domkiem tymczasowym i na pewno poinformować też Panią Kierownik. Im wszystkim zależy na psach, ale wszystko musi być zgodne i omówione chociaż z Justyną.Ja nie moge podjąć decyzji. Na pewno lepszej opcji nie mogło być :) Ja bardzo sie ciesze z tego,ale niefrasobliwością byłaby moja zgoda,bo ja nie mam prawa do tego. Jeśli Justyna jeszcze nie dzwoniła tzn że pewnie następny pies w okorpnym stanie trafił.Jak już pisała Asta17 ostatnio do Rudy trafiają psy naprawde w najgorszym stanie fizycznym.To jakieś fatum... Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 wanda szostek napisał(a):Czy sunia miała robione badania, czy diagnoza postawiona na oko? Z tego co wiem, to miała badania i wyszło, że to nie nużeniec,tylko świerzb. Quote
maggie1971 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 To byłoby super , mam nadzieję ,że wszystko się uda;) mocno trzymam kciuki za Ciebie kochana sunieczko:loveu: Quote
ATLANTYDA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 jusstyna85 napisał(a):ja też tak myśle Atlantydo,ale decyzja należy do schroniska. Myślę że dla dobra suni to problemów robić nie powinni :roll: Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 ATLANTYDA napisał(a):Myślę że dla dobra suni to problemów robić nie powinni :roll: Na pewno :) Quote
Alicja Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 no to tzrymam :kciuki: za dobry obrót sprawy i aby sunia mogła wyjść ze schronu ...biedniutka jest :-( Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 W tym samym schronisku znajdują się 3 inne Owczarki Niemiecki pilnie potrzebujące pomocy. 1. Z Atonią pęcherza,ma ok 4-5 lat.Już długo jest w schronisku,nie ma żadnych szans. 2. Przywieziony w bardzo złym stanie,wychudzony,niedożywiony,z sierścią w okropnym stanie i ranami na pyszczku,jakby miesiącami próbował ściągać kaganiec,lub wydostać się skądś..wiek 3-4 lata 3.Sunia ,w najlepszym stanie,bardzo kontaktowa,uwielbia wszystkich.4-5 lat One mają allegro,ale powiem bez ogródek-dzwonią sami idioci,którzy albo chcą do pseudohodowli,albo chcą do domku letniskowego,gdzie tylko w lato przebywaliby,albo na działke.Jeden nawet zapytał czy pies jest gruby,bo potrzebuje dużo tłuszczu dla synka na gruźlice.Ręce opadają. Szczególnie ten 1. potrzebuje pomocy. Quote
czarna anda Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 moja przyjaciolka jest kierownikiem schroniska w gliwicach napewno znaja sie z ruda slaska \ podajcie mi plis numer suni oraz jej imie schroniskowe sama to zalatwie buzka iwona Quote
czarna anda Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 zalatwiam wlasnie :) jutro bede rozmawiala z kierowniczka w rudzie - tyko czy zapewnicie malej transport bo ja sie nie wybieram w najblizszym czasie do katowic - bylam tydzien temu szkoda ze nie weszlam na watek wtedy :( iwona Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 czarna anda napisał(a):moja przyjaciolka jest kierownikiem schroniska w gliwicach napewno znaja sie z ruda slaska \ podajcie mi plis numer suni oraz jej imie schroniskowe sama to zalatwie buzka iwona Schroniksu naprawde zależy na jej dobru.Cisza oznacza, że naprawde coś sie musiało stać. Podam Ci na PW 2 nr telefonu. Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 czarna anda napisał(a):zalatwiam wlasnie :) jutro bede rozmawiala z kierowniczka w rudzie - tyko czy zapewnicie malej transport bo ja sie nie wybieram w najblizszym czasie do katowic - bylam tydzien temu szkoda ze nie weszlam na watek wtedy :( iwona Justyna nie może sie do Ciebie dodzwonić-masz zajęte. Quote
Mysia_ Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Czy te pzostałe ONkowate mają wątki? Jakies fotki? Quote
jusstyna85 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Mysia_ napisał(a):Czy te pzostałe ONkowate mają wątki? Jakies fotki? Mają allegro i alegratke.Postaram sie założyć wątki. Quote
Mysia_ Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 suuuper wieści :multi: Justynko, jak będa miec wątki to daj znać ;) Quote
Recommended Posts