Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Ja pytałam o fotki bo chciałam zrobić suni allegro cegiełkowe :roll:

a my chcielibyśmy popatrzeć jak sunia zdrowieje :oops: i przypomnieć .... bo tamte fotki to już nieaktualne są :oops:

Posted

wilczyca napisał(a):
witaj śliczna dziewczynko ;) domki się nie chcą odzywać ?? dlaczego??

Domków dla Zari było kilka tylko ona nie adopcyjna aktualnie z tego co pisze czarna anda

Posted

Czekam na wiadomość gdzie wpłacić pieniążki dla Zarii,do piątku bardzo proszę o kontakt .Chyba przeleję te pieniążki na bulwki z mojego podpisu im na pewno się przydadzą :roll:.
Nie wiem co o tym myśleć zdjęć suni też nie ma ,więc allegro nie potrzebne :razz::roll:

Posted

Wywaliło mnie cholera dwa razy
Zatem pisze po raz trzeciJ
Zaria ma się naprawde Oki – dzieki Wilczyca i Atlantyda za pomoc !!!!
Wyslalam do beki maila ze zdjęciem Zariusza widac jak się zmienila dziewczynka sliczna

Zara zrobiła postępy – przestala się rzucac i nie gryzie ;) czasem tylko jak jej przesune lape jak lezy na tapczanie to warknie ale już bez gryzienia
Nawet czopki w tylek znosi z godnością ;) nie zakladam jej już kaganca jeśli ja czesze czy daje zastrzyk ..

Nauczyłam ja komedy do mnie do tego stopnia ze nawet jak moja kundlica husky biega po lesie Zara na komende do mnie wraca bez slowa – nie wiem czy do mnie czy do mieska w kieszeni biegnie ale przybiega ;)

Wciąż dostaje leki – siersc jest piekna natomiast nie tyje. I to właściwe jedyna rzecz która stoi w miejscu.
To czego nie umie zupełnie wyeliminowac to jej krecenie w kolko i gonienie za cieniem – coz jeśli ktos potrafi to zaakceptowac to nasza Zara właściwie jest gotowa do adopcji
Przeszlam na karme Acana lamb and rise – taniej ale jest dobrze– Zara nie może jesc karmy z glutenem ze względu na zle wchłaniania i trzustke

Wyniki krwi w normie ,troche podwyższone leukocyty i proby wątrobowe natomiast skora piekna nasza Zara zrobila się piękną oneczka
Może isc do nowego domu natomiast wazne żeby był tam już jakis pies – chyba tak lepiej
Mogą być tez koty – Zara przy moich 8 kotach przeszla szkole zycia wiec koty jej nie przeszkadzaja
To co jest jeszcze wazne Zara zachowuje się skandalicznie jeśli przychodzi jakis gośc bądź cos w domu się zmienia – zupełnie jak dziecko autystyczne.
Jeśli jesteśmy obie wszystko jest Oki po wejściu do domku wieczorem – bo w ciagu dnia jak jest ladnie biega po dworze z psami / jakies pare minut poniszczy pokreci się w kolko powchodzi w rozne rogi pokoju bądź sadza glowe pod stól i się uspokaja natomiast jeśli jest ktos nowy to kaplica właściwie wogole się nie uspakaja i kreci się az ktos wyjdzie bądź ja zaprowadze do jej pokoju gdzie spi i jest wtedy cicho i spokojnie ale to nie jest chyba metoda.

W tej chwili spi spokojnie ma kanapie obok
To co jest także dobre to przesypia cala noc
Nie sika w domku jest naprawade czysciutka
W każdym razie to co było i to co jest teraz to niebo i ziemia „J

Posted

:) nie malo !! wazny kazdy grosz przy stadzie 17 zwierzat ;)
zadko wchodze na dogo z wielu powodow - raz czasu brak mi nawet na poczytanie gazety a dwa boje sie ze przeczytam cos i nie wytrzymam i cos znowu zabiore ":)
chociaz Beka na biezaco informowala mnie o onkowtych w potrzebie tak ze wiedzialam co i jak sie dzieje :)
Zara zrobila sie naprawde sliczna - nawet charakter jej zlagodnial bardzo ":) wazne w mojej sytuacji ze jest niekonfiktowa i nie wdaje sie w pyskowki z innymi psami
Moze jutro wydam Husky ktora jest u mnie jade zobaczyc domek na pulawska w warszawie pani via telefon wydaje sie byc fajna ale jade sprawdzic tak czy inaczej :)
iwoan

Posted

to dobre wiadomości że Zarunia czuje się już lepiej, i z zachowaniem też lepiej.Może trzeba by jakiegoś behawiora spytać - odnośnie tego jej zachowania przy obcych - jak można by było to jej postępowanie zmienić, albo może częściej chodzić z nią pomiędzy ludźmi żeby się do innych ludków też przyzwyczajała. I chcemy (przynajmniej ja) więcej ładnych zdjęć !! :cool1:

• 2 weeks later...
Posted

Izabela124. napisał(a):
Mam domek dla suni

ooo jak fajnie :multi: "nie było" mnie u Zaruni jakiś czas a tu proszę taka wspaniała wiadomość:multi:, a domek jaki, jakie państwo wiesz coś ?

Posted

wilczyca napisał(a):
ooo jak fajnie :multi: "nie było" mnie u Zaruni jakiś czas a tu proszę taka wspaniała wiadomość:multi:, a domek jaki, jakie państwo wiesz coś ?
Napisłałam do czarnej andy na pw, niech się skontaktuję z osobą, która chce adoptowac sunię. Pani jest bardzo miła, ma 24 lata, miszka w Sosnowcu, ma kilka zwierząt, zakochała się w Zaruni