Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam za cisze w eterez - dzisiaj poszly zdjecia do Beki 0 beda wieczorkiem
Zobaczycie jaka piekna nasza Zaria :|)
Mialam klopoty ze swoja Maltą - miala rezonans i bede decydowala sie na operacje
Co do Zari - jest u mnie od dwoch tygodni - badam jej zachowanie czy to rzucanie sie w lecznicy to np kojarzenie z leczeniem , zastrzykami czy to jakis rodzaj agresji ktora byc nie powinna w stosunku do czloieka
Karmie mala majac miske na kolanach , zjada mi z reki , dobrze sie czuje w towarzystwie innych psow
nie jest agresywna w stosunku do kotow - nawet spi z kotem i moim dzieckiem w pokoju
Mialam klopot - wlasciwie mam - zaria dostala cieczki - pomimo ze mam wszystko wysterylizowane to byl maly sajgon
wszyscy byli poruszeni nawet koty - zaczely sie znaczenia kto pierwszy !!! jesssuuuu nie nadazalam ze scieraniem sików :)
Zara przestaje biegac za ogonem , widze jak szybko sie przyzwyczaja i serce mi peka ze bede musiala ja wydac
w stosunku do mnie nie ma zadnej agresji - moge wszystko , zakraplac oczy ,nacierac ja mascia , brac kazda noge do gory i ja na rece - i to jest super
natomiast ktokolwiek inny probuje Zara niestety warczy i chce ugryzc
Mam wrazenie ze to histeria i strach a nie agresja - tak obserwuje
Wiem napewo ze Zara musi trafic do super spkojnego domu i osoby z duza doza cierpliwosci i duza iloscia czasu ktora poswieci suni.
Zara kiepsko reaguje na podniesiony glos, wyczuwa zdenerowanie na odeleglosc , i wtedy zaczyna swoje bieganie w kolko za ogonem
Kiepsko adoptuje sie do nowych warunkow - przez kilka piewrszych dni w nowym domu nie bedzie latwo ani jej ani opiekunowi zatem boje sie ze jesli ktos ni ebedzie na to przygotowany zwroci Zare a to byloby straszne!!!
Nie wtdalam jej do Bialoleki z powodu rzucania sie no i tego ze Pani mieszka w mieszkaniu z 4 kotami - wychodzi do pracy na 8 godzin a Zara pozostawiona sama sobie w mieszkaniu na tyle godzin to ni enajlepsze wyjscie
Musi miec dom z ogrodem - gdzie moze biegac szczekac obserowac i miec ruch - ten psiak potrzebuje ruchu, zabawy, zainteresowania
Zobaczycie na zdjeciach ktore umiesci Beka - jaka to piekna sunia !!!!! a roznice widac w tej chwili golym okiem
zapraszamy do odwiedzin Zary u mnie w Markach

iwa

Posted

Uff...Czekamy wobec tego na wstawki Beki. Miło było poczytać i odetchnąć. Rzeczywiście ta sunia wymaga max troski i uwagi. Ciągnie za sobą z przeszłości coś ciężkiego, co jej leży na serduchu.:-(
Współczuję cyrku cieczkowego i ścierkowej zabawy.:shake:

Posted

Sunia wypiękniała wielce.

Ale popatrzmy nie tylko na sunię, ale i na tytuł:

Potrzebne pieniądze na ratowanie życia.

Tu już nie o urodę, lecz o życie chodzi.
Może zrzutka, co kto może, jakiś bazarek, allegro cegiełkowe. Która z cioteczek to potrafi ?
Czarna Anda ma nie tylko tą sunię na utrzymaniu. Pomóżmy Jej.
Na dobry początek deklaruję 50 zł - po 23.03.
Proszę o podanie sposobu przekazania - najlepiej nr konta na PW.

Posted

zarunia wczoraj miala sterylke 0 ciezko ja przeszla zostala w lecznicy na nocke dzisiaj zaobieram mala do domku :)

Wypiekniala i fizycznie doszla do siebie - natomiast sa komplikacje - Zara musi byc leczona psychotropowo wg Pani Doktor Jagny Kudly z Sggw ma stereotypie i jej zespol obsesyjno kompulsywny nie przechodzi po lekach wogole wrecz sie poglebia
Zara ni eopuszcza mnie na krok - chorobliwke wrecz pilnuje w tej chwili i nikogo innego nie chce do siebie dopuscic - nawet sobie tego nie wyobrazacie musialby ktos to zobaczyc - zapraszamy do nas do Marek jesli ktos ma ochote

W wtorek Pani doktor Jagna Kudla ktora specjalizuje sie w zaburzeniach psychicznych przyjedzie na wizyte - dlatego Atlantyda zara wciaz ni ejest adoptowana choc wyglada juz naprawde ładnie i jesli udalo mi sie znalezc dom i pomoc w adopcji - onki z łęczycy w stanie beznadziejnym z sggw to i dla Zary dalabym rade natomiast Zary stan psychoiczny na to nie pozwala
Spokojna jest tylko na dworze i spacerach - wtedy przestaje sie krecic w kolko - goni za pika i bawi sie z moimi psami
Nawt dl kotow ja przyzwyczailam i moja stara onka Malta ja ignoruje
Nagram dla was Zare w domu - moze to pokaze ogrom tego co przydarzylo sie tej suni kiedys o czym nikt oprocz niej nie wie a ja ni emam pojecia jak to wyeliminowac

Zara ma tendencje do gryzienia - igryzla wetke i moje dziecko - nie groznie ale juz wiem napewno ze ni enadaje sie do domu z dziecmi ani do osoby ktora nie ma doswiadczenia z psami
Jest mi naprawde smutno bo cholera nie wiem poprostu jak moge jej pomoc
Doprowadzilam skore do stanu super, stawy takze , oczy takze ale duszy nie da sie naprawic kapielami i podawaniem lekow
Mam nadzieje ze skurczybyk ktory jej to zrobil bedzie smazyl sie w piekle
Mam nadzieje ze wizyta doktor Kudły pomoze
Moze ktos z was juz korzystal z jej pomocy ??
dajcie znaka

Posted

Oj smutne to co piszesz ,niestety oprócz wyglądu dla przyszłych właścicieli ważny jest też stan psychiczny Zary :shake::shake:.Dobrze że może być u Ciebie, ale jak długo jeszcze i jak Wasze finanse ?Biedna Zara w tej sytuacji jej szanse na adopcje maleją bo domek musi być świadomy pewnych problemów .Oby ktoś był stanie ją pokochać i zaakceptować .

• 2 weeks later...
Posted

elik napisał(a):
...Na dobry początek deklaruję 50 zł - po 23.03.
Proszę o podanie sposobu przekazania - najlepiej nr konta na PW.

Przypominam się
A czemu tu tak cicho :cool1:

Posted

cholera pisalam przez 15 minut i mni ewywlilo
wiec jeszcze raz ....

Zatem - ni episalam dlugo bo Zara sie rozchorowala

przed swietami zaczela wymiotywac i przestala jesc - przestraszylam sie ze to babeszja pomimo ze ma obrozke i jest zabezpieczona nigdy nie wiadomo
wiec pobieglysmy w czwrtek pobrac krew i myslalam ze spadne z krzesla !!!!
trzasnieta watroba

aspat 1700
alat 1950
!!!!

zatem natychniast kroplowki hepatil antybiotyk i ... podejrzenie wirusowej choroby rubartha !!!!
szczegolnie ze na drugi dzien moje dwa psy Dudus staruszek i Malta staruszka zaczely miec biegunke i wymioty !!!

Przetraszylam sie okropni ea tu swieta i nie ma komu robic usg!!!
zatem ntychmiast zmiana karmy n ahills LD male dawki
malta z dudkiem nifuroksazyd i antybiotyk
zatem swieta to sraczka i rzygaczka !!!
moi rodzice pojechali zaraz po swietach - ciekawe dlaczego :)

dzisiaj zrobilam badania kontrolne i okzuej sie ze jest lepiej
aspat 41
alat 682 - norma do 50
niska glukoza - 41 - norma od 70

w srode idzimy na usg
dlaczego tak sie zrobilo czy to od wieolsci lekow na skore czy cos sie dzieje nie tak

zatem trzeba byko odsatwaic wszystkie leki ktore bral azaria w tym psychotrop przepisany przez dr Kudl e- anafranil
i wisyta Pani doktor tez sie nie odbyla bo w takim stanie nie mogla
wiec Zara brdziej sie kreci za ogonem bo leki przestaly dzialc

Udalo mi sie wydac suniczke ktora byla u mnie przez rok - trafila z chora trzustko z lamblioza i zaglodzona - waga 15 kilo
wydalam zdrowa 30 kilowa suczke z trzustka w pelnej wydolnosci :)
trafila tak zajefajnie ze az mi serce sie raduje ale coprzeryczalam w piatek jak ja zawiozalam to moje !!!
wyselkcjonowalam ludzi okropni eale wiem ze trafila do njlepszej rodziny z najlepszycch i tak tez trafi Zaria !!!
mzoe nie z tydzien nie z dwa ale znajde jej fantstycznych kochajacych ludzi to jej obiecalam
jest w tej chwili moim cieniem ja do pokoju ona wstje i tez ja do lazienki ona tez
natomist jak jej wycieram lapy po spacerze zdarza sie jej warknac jak podnosze tyln elapy ale ja juz mam sposob - smieje sie i mowie Zara zartujesz chyba lalka :) robie swoje :)
to sposob n aZarie robic swoje :)
karmie ja z miska na kolanach i jest oki :)
iwona i zaria

Posted

acha

informatyk ze strony przychodni ma zepsuty komputer zatem nie moze zrobic uaktulanienia
przesylalam mu filmy i nowe rozliczenia - mowi ze kwestia paru dni
jutro Pani doktor zabiera wyciag z konta - ustlulysmy ze aktualizacja wplat bedzie co miesiac bo za kazdy wyciag placi sie 6 zlotych a to puszka dla Zary wiec co miesiac nowa lista na dogo i lecznicy - tak bede dostawac i tak bede wklejac

Posted

Wątroba może być obciążona od leków niestety a psychotropy zwłaszcza nie są obojętne .A wiadomo w jakim stanie była wcześniej czy Zara miała pobierane próby wątrobowe ? Biedna malutka wciąż pod górkę :roll::roll: