Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisalam cala strone i mnie wywalilo
Zatem jeszcze raz....

Atlantyda dzieki twojemu kontaktowi nawiazalam kontakt z pania z wroclawia ktora wydaje sie byc super domkiem dla Zary!!!!

To ta Pani ktora mieszka pod wroclawiem jak pisaalam w szeregowcu ma psa mixa husky i onka oraz kota i jest chetna na 100 procent w tej chwili
Zara nie jest wogole agresywna w stosunku do kotow - jest raczej zaciekawiona i chce sie zaprzyjaznic!!!!
Sprwdzalam na swoich kotach !!
Pani chce wykorzystac zalegly urlop zeby poswiecic czas na zaklimatyzowanie sie suni jak przyjedzie - rozmawialam z nią dlugo i wydaje sie byc odpowiedzialna !!!!
Poczeka spokojnie do czasu jej wyleczenia!!
Sama zawiozlabym do wroclawia wtedy Zare- natomiast prosilabym o sprawdzenie domku osoby z wrocka!!!

Jestem do piatku w Poznaniu - wczorj bylysmy na wizycie u dr garncarz zeby zobaczyc drugie oczko i jest oki!!!!
trzeba sprawdzac co pol roku jak rozwija sie jej mlodziencza zacma ale na drugie widzi!!!
chce w poniedzialek zabrac Zare na wizyte do dr Olkowskiego zeby doradzil co robic z tym bieganien za ogonem i ADHD
No i na spacerze widac ze czesto potyka sie o lapy - niech wykluczyc neurologiczne zaburzenia w tym zakresie

Zara spedzila u mnie caly dzień- efekty zamiesci Bekka - nagrałam moja laleczke.... zobczcie sami....
iw

Posted

Cieszę się że szykuje się dla Zary dobry dom ,chętnych do jej adopcji było wielu ale wybrałam tylko te osoby które wydały mi się odpowiednie .Najważniejsze teraz sprawdzić domek .

Niemniej jednak przykro mi z innego powodu szukamy domu dla suni widniejącej w moim podpisie i kilku osobą ją przedstawiłam ,niestety żadna nie odpowiedziała nawet że nie jest zainteresowana .Wniosek prosty nawet bardzo choremu psu łatwiej znaleźć dom byle wyglądał na rasowca :roll:szkoda :shake:.

Posted

Taki obraz cieszy ,ale nie macie zdjecia??Wklejcie jakies zdjecie ,prosze .
Z te go co widac ,to juz zagrozenia zarazenia innych psow nie ma .W koncu Zara moze sie wybiegac troche i pobawic z innymi psiakami :multi:.

Posted

Nie dostałam meila z rozliczeniem kosztów leczenia Zarry więc sama nie wiem ile ono do tej pory wyniosło. Ja wpłaciłam z moich wpłat na konto 500 zł na początku to te 500 zł na koncie kliniki od Grzeorza Nowok poprosiłam kolegi by zrobił przelew bo miałam poroblemu z przelewam

Wpłaty na moje konto:

Grzegorz Kud 15 zł

JOANNA MARIA FELIGA 1400 zł

Grzegorz Kud 40 zł

Tomasz Soja 5 zł

Aleksandra Wiess 100 zł

Anna Sieniecka 100 zł

Bożena Paliczka 50 zł

Państwo Poloczek 100 zł

Pęski Marcin 5 zł

Heide natalia 5 zł
Jarząb Danuta 5 zł

A K Dudek 10 zł

M Kozak 10 zł

K Brodowska 5 zł

M Modzelewski 5 zł

A Kmita 50 zł

A Tracz 50 zł

SZ Tomaszewski 20 zł

M Kuc 5 zł

K Wareluk 50 zł

I Golub 10 zł

M Marcinkowska 10 zł

Wpłaty już ujęte

Israel 500
J Mantusz 25
M A Sitek 30
Przyjaciel Koni 100
Szasztin 120
Szasztin 50

Łączna kwota to 2 875 zł

z czego wpłaciłam na konto kliniki jak pisałam wyżej 500 zł

Pozostało 2 375

Na koncie kliniki też są wpłaty.

jeszcze raz napiszę meila do lecznicy z prośbą o dotychczasowe rozilczenie.

Posted

Hejka

Sorka za nie pisanie :) mam zepsuty komp i weszlam grzecznościowo
Zara dzisiaj spi u mnie - jutro wizyta o 20 u dr olkowskiego
Przygotowuje wystawke zdjeci i filmiki ktore pokaza chronologicznie proces zdrowienia zariusza

Jest zdecydownie lepiej - natomiast konsultowalam Zare z instruktorkami Alterii i powiedzialay ze najwazniejsze dla niej to stabilny dom ze stabilizacja nawet godzinowa w ppsilkach spacerach i calym dniu
To wazne bo Zariusza wrca do zdrowia fizycznie ntomist proces psychicznej zmiany jest o wiele dluzszy

Zaczyna zarastac siersc na twarzy - widac wyraznie - juterka przesle do Bekki zdjecie i poprosze o wkejenie z bliska pyszczka !!!
Z tego co wiem to leczenie Zary na dzien dzisijszy to 1650 zlotych - lecznica wystawi fakture zreszta wiem ze justyna pisala

Mam chetna na Zare z Warszawy - bielany
Nie wiem juz co jest lepiej
Bo Wroclaw wydaje sie superek tylko jest tak daleko w Warszawie jest wielsza mozliwosc sprawdzania i monitorowania tego co sie dzieje z naszym ozdrowieńcem
Jak sadzicie ??

Jutro dr olkowski skonsultuje neurologicznie - lapy sie czesto placza ale to moze byc wciz brak miesni
Martwi mnie tylko to ze od tk dlugiego czasu dobrej karmy witamin biegania Zara nie ma miesni wogole i nie chce przybierac na wadze

Moze ktos z Dogo przyjechal by zobaczyc małą w lecznicy albo u mnie ???
Tak w odwiedziny cioteczki i wujki ?? naocznie zobaczyc jaka juz jest fajna!!!!!!

Zara i Iwona

Posted

czarna anda napisał(a):
(...)Mam chetna na Zare z Warszawy - bielany Nie wiem juz co jest lepiej (...)Martwi mnie tylko to ze od tk dlugiego czasu dobrej karmy witamin biegania Zara nie ma miesni wogole i nie chce przybierac na wadze (...)

Nie bagatelizowałabym W-wy. Może ten domek byłby równie dobry,
a rzeczywiście znacznie bliżej.
Mięśnie/ waga - dopytaj weta, czy nie można podać jej preparatu HMB (chyba, że juz dostaje).

Posted

Ale zanim Zara pojdzie do domku to jeszcze sterylke trzeba , czy Zara juz po sterylce?
W sumie Wroclaw ,to tez nie tak zle ,bo tez mozna kontrolowac ,dogomaniakow sporo z Wroclawia tu jest .

Posted

niufek napisał(a):
(...)W sumie Wroclaw ,to tez nie tak zle ,bo tez mozna kontrolowac ,dogomaniakow sporo z Wroclawia tu jest .

Dokładnie tak. Przecież to nie Górna Wolta by miał być problem z trzymaniem ręki na pulsie.

Posted

Hejka

Sorka za przestuj w informacji - zniknelam pracowo do gdanska poza tym komp mi szwankuje :)
Czy wplacalas na konto lecznicy czy konto justyny w rudzie /
Wyslalam do bekki liste uzupelniona do 21.02 - czyli ten kto widnieje na koncie wplat do 21.02 - takie mam wycigi z bnku lecznicy i takie podaje

Zaria dochodzi do siebie fizycznie szybko - widac super porosniety pyszczek :)
nie ma juz blizn i ran ktore miala na pozcatku
Brak jakichkolwiek nowych wygryzien :)
Zara od pozcatku dostaje HMB:|) natomiast nie przybywa jej za bardzo miesni
Doszly klopoty hormonalne - jej brzuszek jest goly :)
najpierw myslalysmy ze to kwestia nuzycy i swierzba - natomaist zeszly rany a brzuch wogole nie porasta - ma nawet takie zakola jakby byla przycinana do usg
weterynarz twierdzil ze to hormonalne zanurzenia i takie wlsnie wyszly
Trzeba ja wysterylizowac szybciej nizeli chcialabym - wolalabympoczekac jeszcze ze 3 tygodnie bo to wciaz chudzina !!!- bedzie miala sterylizacje w przyszlym tygodniu
Jutro jestem umowiona w lecznicy z osoaba ktora chce Zara zabrac do siebie - ma koty i mieszkanie
Wolalabym zeby byl to domek zdecydowanie oraz inny pies do towarzystwa ale pogadac nie zaszkodzi
Boje sie ze Zara w mieszkaniu bedzie sie krecic w kolko jeszcze bardziej z powodu braku towarzystwa oraz braku biegania
szukamy jej domu z ogrodem i innym psem najchetniej !!1 koty jej ni eprzeszkadzaja zupelnie - przeszla crash test u mnie z 7 kotami w roli glownej
Dogaduje tez sie z innymi suniami !!!
Jutro jak przestanie padac zrobie Zarze zdjecia ze zblizeniem twarzy zeby pokazac jak wyglada teraz :)
Zara byla na wycieczce w konmi !!! super sie dogaduje takze z konskim towarzystwem :) nie szczeka na nie nie chce sie rzucac !!!
Natomaist jest jeden problem ....
Omawiam go z instruktorkami Fundacji Alterii - Zara juz dwa razy miala cos na wzroz zaatakowanie czlowieka przy swojej misce
Jeden raz weterynarke - nic jej nie robila stala kolo niej li tylko ......
Drugi raz osobe ktore stala za nia rozmawiajac przez telefon ....
Ja widzialam to w drugim dniu pobytu kiedy dalysmy jej miske do klatki i chcialam jej ja zabrac.
W tej chwili jest karmiona az nadto ma zarcia pod dostakiem
Ja jak jest u mnie karmie ja z reki - staram sie ja odczulic na pinowanie michy i sprawic zeby identyfikowala miche i czlowieka przy niej z czyms dobrym byla u mnie zeszly tydzien i ja nie mialam takich klopotow - postepuje zgodnie z zalecaniami instruktorek zreszta zadzialalm intuicyjnie czyli tak jak wlasnie sugerowaly reka karmi zarciem z miski potem powoli daje samej Zarze zjesc z michy wciaz ja trzymajac w rece - zabiore ja do siebie na cly tydzien i zobacze co sie dzieje.
Trzeba zdecydowanie zauwazyc zeby nie przeszloi w jakich cholerny narow!!!!
iwona

iwa

Posted

Lista wpłat

Lista Darczyńców od 12.02. – do 28.02

Agnieszka Piasecka – 50 zł
Mierzejewska Anna – 100 zł
Ewelina Rzezińska – 30 zł
Joanna Bamberska – 100 zł
Beata Zaleska – 50 zł
Lidia Pedryć – 100 zł
Dariusz Lagodziński – 200 zł
Anna Depczyńska – 100 zł
Karolina Świetlik – 20 zł
Dorota Deląg- 200 zł
Monika Tarczyńska – 100 zl
Jagienka Wilczak – 100 zł
Małgorzata Wrona - 100 zł
Małgorzata Olasik – 100 zł

Posted

Te zdjęcia są z wątku a jak przez allegro wysłane to przeze mnie jako cegiełki :roll:
w związku z tym że ostatecznie nie wiem kto wpłacił a kto nie:shake: a były osoby które się o zdjęcia upomniały :shake::roll:wysłałam wszystkim licytującym trochę zamieszanie z tym allegro :roll:zdjęcie możesz usunąc albo zmienić na link

Posted

Hejka

Mialam napisac dzisiaj m.inn jakie konkretnie leki Zaria dostaje codziennie jaka karme i jakie sa koszty jej utrzymania jesli chodzi o ewentulanych wlascieli - natomiast moja sunia miala dzisiaj rezonans i wyniki sa kiepskie - zatem napisze jutro pilnuje ja zeby nie wstala bo jej nie wybudzona jeszcze i poszac patrze co robi zatem wybaczcie napisze jutro z ranka
jak rowniez wstawie zdjecia tzn wysle do Bekki
zabieram Zarie do siebie n atydzien od jutra poczawszy - jesli ktos chcialby ja zobaczyc i odwiedzic zapraszamy do Marek

iwona