majqa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Oby ten Wrocław wypalił najlepszym domeczkiem!!! Quote
ATLANTYDA Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Co słychać u śliczności ,a może domek już na horyzoncie widać???? Quote
czarna anda Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Napisalam cala strone i mnie wywalilo Zatem jeszcze raz.... Atlantyda dzieki twojemu kontaktowi nawiazalam kontakt z pania z wroclawia ktora wydaje sie byc super domkiem dla Zary!!!! To ta Pani ktora mieszka pod wroclawiem jak pisaalam w szeregowcu ma psa mixa husky i onka oraz kota i jest chetna na 100 procent w tej chwili Zara nie jest wogole agresywna w stosunku do kotow - jest raczej zaciekawiona i chce sie zaprzyjaznic!!!! Sprwdzalam na swoich kotach !! Pani chce wykorzystac zalegly urlop zeby poswiecic czas na zaklimatyzowanie sie suni jak przyjedzie - rozmawialam z nią dlugo i wydaje sie byc odpowiedzialna !!!! Poczeka spokojnie do czasu jej wyleczenia!! Sama zawiozlabym do wroclawia wtedy Zare- natomiast prosilabym o sprawdzenie domku osoby z wrocka!!! Jestem do piatku w Poznaniu - wczorj bylysmy na wizycie u dr garncarz zeby zobaczyc drugie oczko i jest oki!!!! trzeba sprawdzac co pol roku jak rozwija sie jej mlodziencza zacma ale na drugie widzi!!! chce w poniedzialek zabrac Zare na wizyte do dr Olkowskiego zeby doradzil co robic z tym bieganien za ogonem i ADHD No i na spacerze widac ze czesto potyka sie o lapy - niech wykluczyc neurologiczne zaburzenia w tym zakresie Zara spedzila u mnie caly dzień- efekty zamiesci Bekka - nagrałam moja laleczke.... zobczcie sami.... iw Quote
ATLANTYDA Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Cieszę się że szykuje się dla Zary dobry dom ,chętnych do jej adopcji było wielu ale wybrałam tylko te osoby które wydały mi się odpowiednie .Najważniejsze teraz sprawdzić domek . Niemniej jednak przykro mi z innego powodu szukamy domu dla suni widniejącej w moim podpisie i kilku osobą ją przedstawiłam ,niestety żadna nie odpowiedziała nawet że nie jest zainteresowana .Wniosek prosty nawet bardzo choremu psu łatwiej znaleźć dom byle wyglądał na rasowca :roll:szkoda :shake:. Quote
beka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 NO to mamy następny filmik http://pl.youtube.com/watch?v=SCVcWAc3izc Quote
majqa Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Jedno, wielkie, biegające szczęście...:loveu: Quote
niufek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Taki obraz cieszy ,ale nie macie zdjecia??Wklejcie jakies zdjecie ,prosze . Z te go co widac ,to juz zagrozenia zarazenia innych psow nie ma .W koncu Zara moze sie wybiegac troche i pobawic z innymi psiakami :multi:. Quote
szasztin Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Super wygląda i super sie zachowuje - świetnie ż juz nie biega z swoim ogonkiem tak wkółko! Teraz domek i .....Żyli długo i szcześliwie.....:loveu: Quote
Justyna_wolontariat Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Nie dostałam meila z rozliczeniem kosztów leczenia Zarry więc sama nie wiem ile ono do tej pory wyniosło. Ja wpłaciłam z moich wpłat na konto 500 zł na początku to te 500 zł na koncie kliniki od Grzeorza Nowok poprosiłam kolegi by zrobił przelew bo miałam poroblemu z przelewam Wpłaty na moje konto: Grzegorz Kud 15 zł JOANNA MARIA FELIGA 1400 zł Grzegorz Kud 40 zł Tomasz Soja 5 zł Aleksandra Wiess 100 zł Anna Sieniecka 100 zł Bożena Paliczka 50 zł Państwo Poloczek 100 zł Pęski Marcin 5 zł Heide natalia 5 zł Jarząb Danuta 5 zł A K Dudek 10 zł M Kozak 10 zł K Brodowska 5 zł M Modzelewski 5 zł A Kmita 50 zł A Tracz 50 zł SZ Tomaszewski 20 zł M Kuc 5 zł K Wareluk 50 zł I Golub 10 zł M Marcinkowska 10 zł Wpłaty już ujęte Israel 500 J Mantusz 25 M A Sitek 30 Przyjaciel Koni 100 Szasztin 120 Szasztin 50 Łączna kwota to 2 875 zł z czego wpłaciłam na konto kliniki jak pisałam wyżej 500 zł Pozostało 2 375 Na koncie kliniki też są wpłaty. jeszcze raz napiszę meila do lecznicy z prośbą o dotychczasowe rozilczenie. Quote
ATLANTYDA Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 To ja Ci jeszcze raz wyślę listę osób które z allegro wpłacić powinno ,a 15zł i 40 zł Grzegorz Kud to wpłaty które wpłyneły na nasze konto więc je przelałam . Quote
czarna anda Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Hejka Sorka za nie pisanie :) mam zepsuty komp i weszlam grzecznościowo Zara dzisiaj spi u mnie - jutro wizyta o 20 u dr olkowskiego Przygotowuje wystawke zdjeci i filmiki ktore pokaza chronologicznie proces zdrowienia zariusza Jest zdecydownie lepiej - natomiast konsultowalam Zare z instruktorkami Alterii i powiedzialay ze najwazniejsze dla niej to stabilny dom ze stabilizacja nawet godzinowa w ppsilkach spacerach i calym dniu To wazne bo Zariusza wrca do zdrowia fizycznie ntomist proces psychicznej zmiany jest o wiele dluzszy Zaczyna zarastac siersc na twarzy - widac wyraznie - juterka przesle do Bekki zdjecie i poprosze o wkejenie z bliska pyszczka !!! Z tego co wiem to leczenie Zary na dzien dzisijszy to 1650 zlotych - lecznica wystawi fakture zreszta wiem ze justyna pisala Mam chetna na Zare z Warszawy - bielany Nie wiem juz co jest lepiej Bo Wroclaw wydaje sie superek tylko jest tak daleko w Warszawie jest wielsza mozliwosc sprawdzania i monitorowania tego co sie dzieje z naszym ozdrowieńcem Jak sadzicie ?? Jutro dr olkowski skonsultuje neurologicznie - lapy sie czesto placza ale to moze byc wciz brak miesni Martwi mnie tylko to ze od tk dlugiego czasu dobrej karmy witamin biegania Zara nie ma miesni wogole i nie chce przybierac na wadze Moze ktos z Dogo przyjechal by zobaczyc małą w lecznicy albo u mnie ??? Tak w odwiedziny cioteczki i wujki ?? naocznie zobaczyc jaka juz jest fajna!!!!!! Zara i Iwona Quote
majqa Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 czarna anda napisał(a):(...)Mam chetna na Zare z Warszawy - bielany Nie wiem juz co jest lepiej (...)Martwi mnie tylko to ze od tk dlugiego czasu dobrej karmy witamin biegania Zara nie ma miesni wogole i nie chce przybierac na wadze (...) Nie bagatelizowałabym W-wy. Może ten domek byłby równie dobry, a rzeczywiście znacznie bliżej. Mięśnie/ waga - dopytaj weta, czy nie można podać jej preparatu HMB (chyba, że juz dostaje). Quote
niufek Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ale zanim Zara pojdzie do domku to jeszcze sterylke trzeba , czy Zara juz po sterylce? W sumie Wroclaw ,to tez nie tak zle ,bo tez mozna kontrolowac ,dogomaniakow sporo z Wroclawia tu jest . Quote
majqa Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 niufek napisał(a):(...)W sumie Wroclaw ,to tez nie tak zle ,bo tez mozna kontrolowac ,dogomaniakow sporo z Wroclawia tu jest . Dokładnie tak. Przecież to nie Górna Wolta by miał być problem z trzymaniem ręki na pulsie. Quote
Izabela124. Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 czy moja wplata doszla? bo niv widzv siebie na liscie Quote
czarna anda Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Hejka Sorka za przestuj w informacji - zniknelam pracowo do gdanska poza tym komp mi szwankuje :) Czy wplacalas na konto lecznicy czy konto justyny w rudzie / Wyslalam do bekki liste uzupelniona do 21.02 - czyli ten kto widnieje na koncie wplat do 21.02 - takie mam wycigi z bnku lecznicy i takie podaje Zaria dochodzi do siebie fizycznie szybko - widac super porosniety pyszczek :) nie ma juz blizn i ran ktore miala na pozcatku Brak jakichkolwiek nowych wygryzien :) Zara od pozcatku dostaje HMB:|) natomiast nie przybywa jej za bardzo miesni Doszly klopoty hormonalne - jej brzuszek jest goly :) najpierw myslalysmy ze to kwestia nuzycy i swierzba - natomaist zeszly rany a brzuch wogole nie porasta - ma nawet takie zakola jakby byla przycinana do usg weterynarz twierdzil ze to hormonalne zanurzenia i takie wlsnie wyszly Trzeba ja wysterylizowac szybciej nizeli chcialabym - wolalabympoczekac jeszcze ze 3 tygodnie bo to wciaz chudzina !!!- bedzie miala sterylizacje w przyszlym tygodniu Jutro jestem umowiona w lecznicy z osoaba ktora chce Zara zabrac do siebie - ma koty i mieszkanie Wolalabym zeby byl to domek zdecydowanie oraz inny pies do towarzystwa ale pogadac nie zaszkodzi Boje sie ze Zara w mieszkaniu bedzie sie krecic w kolko jeszcze bardziej z powodu braku towarzystwa oraz braku biegania szukamy jej domu z ogrodem i innym psem najchetniej !!1 koty jej ni eprzeszkadzaja zupelnie - przeszla crash test u mnie z 7 kotami w roli glownej Dogaduje tez sie z innymi suniami !!! Jutro jak przestanie padac zrobie Zarze zdjecia ze zblizeniem twarzy zeby pokazac jak wyglada teraz :) Zara byla na wycieczce w konmi !!! super sie dogaduje takze z konskim towarzystwem :) nie szczeka na nie nie chce sie rzucac !!! Natomaist jest jeden problem .... Omawiam go z instruktorkami Fundacji Alterii - Zara juz dwa razy miala cos na wzroz zaatakowanie czlowieka przy swojej misce Jeden raz weterynarke - nic jej nie robila stala kolo niej li tylko ...... Drugi raz osobe ktore stala za nia rozmawiajac przez telefon .... Ja widzialam to w drugim dniu pobytu kiedy dalysmy jej miske do klatki i chcialam jej ja zabrac. W tej chwili jest karmiona az nadto ma zarcia pod dostakiem Ja jak jest u mnie karmie ja z reki - staram sie ja odczulic na pinowanie michy i sprawic zeby identyfikowala miche i czlowieka przy niej z czyms dobrym byla u mnie zeszly tydzien i ja nie mialam takich klopotow - postepuje zgodnie z zalecaniami instruktorek zreszta zadzialalm intuicyjnie czyli tak jak wlasnie sugerowaly reka karmi zarciem z miski potem powoli daje samej Zarze zjesc z michy wciaz ja trzymajac w rece - zabiore ja do siebie na cly tydzien i zobacze co sie dzieje. Trzeba zdecydowanie zauwazyc zeby nie przeszloi w jakich cholerny narow!!!! iwona iwa Quote
czarna anda Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 trzymajcie jutro kciuki - moja suka ma rezonans magnetyczny zeby zobaczyc dlaczego placza jej sie lapy przy chodzeniu !!!! Quote
ATLANTYDA Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 :kciuki::kciuki::kciuki: za dziewczyny Zarkę za wizytę i badanie Malty:p Quote
beka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Lista wpłat Lista Darczyńców od 12.02. – do 28.02 Agnieszka Piasecka – 50 zł Mierzejewska Anna – 100 zł Ewelina Rzezińska – 30 zł Joanna Bamberska – 100 zł Beata Zaleska – 50 zł Lidia Pedryć – 100 zł Dariusz Lagodziński – 200 zł Anna Depczyńska – 100 zł Karolina Świetlik – 20 zł Dorota Deląg- 200 zł Monika Tarczyńska – 100 zl Jagienka Wilczak – 100 zł Małgorzata Wrona - 100 zł Małgorzata Olasik – 100 zł Quote
Izabela124. Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Dostlam na maila jakies zdjecia Zary, nie wiem czy mma je tu wstawic czy to cegielki Wivc wstawie' usunivtv Quote
ATLANTYDA Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Te zdjęcia są z wątku a jak przez allegro wysłane to przeze mnie jako cegiełki :roll: w związku z tym że ostatecznie nie wiem kto wpłacił a kto nie:shake: a były osoby które się o zdjęcia upomniały :shake::roll:wysłałam wszystkim licytującym trochę zamieszanie z tym allegro :roll:zdjęcie możesz usunąc albo zmienić na link Quote
czarna anda Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Hejka Mialam napisac dzisiaj m.inn jakie konkretnie leki Zaria dostaje codziennie jaka karme i jakie sa koszty jej utrzymania jesli chodzi o ewentulanych wlascieli - natomiast moja sunia miala dzisiaj rezonans i wyniki sa kiepskie - zatem napisze jutro pilnuje ja zeby nie wstala bo jej nie wybudzona jeszcze i poszac patrze co robi zatem wybaczcie napisze jutro z ranka jak rowniez wstawie zdjecia tzn wysle do Bekki zabieram Zarie do siebie n atydzien od jutra poczawszy - jesli ktos chcialby ja zobaczyc i odwiedzic zapraszamy do Marek iwona Quote
Recommended Posts