Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asiaf1 napisał(a):
W takim razie wysyłam na konto justyny wolontariat 1400 pln Zary jakie, zostało przekazane na leczenie Zary od miśka-kurczaka (Cyganka):multi::multi::multi:

Bardzo dziękujemy za ten dar!!!

TO SUPER

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hejka !!!

dzisiaj podliczylysmy wplaty na koncie lecznicy - razem wszystkiego jest prawie 3 tysiace !!!!
Zara ma spokojne leczenie i dobra karme !!!!
dzieki waszym zbiorkom , mailom ktore rozeslalam znalezli sie ludzie ktorzy chca ja uratowac !!
A malenska czuje sie lepiej !!
Wczoraj bylysmy na konsultacji u dr Janickiego w wawrze
Okazalo sie ze stawy i kosci raczej nie sa uszkodzone / ni erobilam zdjec bo do nich trzeba byloby Zariusza uspic a na to jest za slaba .
natomiast dr janicki zbadal ja i twierdzi ze to zespol sciagnowo miesniowy !!!!
A to jego zdaniem z powodu niedozywienia i prawfopodbnej przebytej chorobie miesni
mamy leki ktore bedziemy podawac - cortaflex, inflamex i pani z Gadnska znalazla lek na sciegna ktory jest dobry zarowno dla koni jak i psow www.arpav.p

Kupilam tez vetriderm w sprayu bo skora jest okropna - wisi n aniej jak n asuce po porodzie a na twarzy to stara babinka !!!!
Ale dla mnie jest cudna !!!!!!!wtula sie we mnie i kaze si eglaskac pomimo ze ni ejestem z ni a24 godziny strasznie sie ze soba zżyłysmy - pozwala mi na wszystko nawet moglam ja wczoraj przewrocic na bok i trzymac lapki na stole wet do badania - mnie nie gryzla :) gorzej z lekarzem :)
nie da sobie dmuchac w kasze :)
wczorak zabrala,m ja tez na wycieczke do mojej psiarni :) Malta rezydentka nie byla zadowolona....
a Zariusz usilowal bawic sie z moja Gaja :)

W dniu jutrzejszym napisze dokladnie wszystkie kwoty ktore wplynely i nazwiska osob ktore wplacily !!!!!!
i na dogo i na stronie lecznicy !!!c
ciesze sie cholernie bo jest za co malenka leczyc
ACHA ZARIUSZ CHODZI ZE MNA PRZY NODZE BEZ SMYCZY !!!!!
postaram sie zabrac na nasz spacer kogos w piatek kto to nagra :)
jutro siedze caly dzionekj w pracy w siedlcach zatem moge napisac kto wplacil w piateczek albo jutro pozno wieczorkiem
DZIEKI RAZ JESZCZE !!!!!!!!!!!!!!ZA POMOC < WPLATY I ZAANGAZOWANIE
zariusz za tydzien moze juz trafic do domu - oczywiscie do osoby ktora bedzie kontynuwac leczenie zatem musialoby byc niedaleko lecznicy bo wole zeby do zakonczenia leczenia byla tu pod okiem
mam juz przypadki ze najpierw ktos sie zdeklarowal ze bedzi ekontynuwal leczenie a potem odpuscil - z miernym skutkiem dla psa ....
zatem wole zapobiegac :)

Posted

Misiek = kurczak dzieki za wplate 1400 - jestes wielki :)
dzieki za wszystkie wplaty - i z 5 zlotych i tez spore sumy :)

wedlug dr Janickiego odrobienie odzywienia samego suni to spora praca - moze wtedy panewki w bidrach ni ebeda chwiejne i ni ebedzie klopotow z dysplazja !!!!!!
Znalazlysmy dostep do Pana ktory jest dystrybutorem eukanuby dermatosic suche i puszki - bedzie taniej obiecal :)
Dzisiaj Pani ktora byla w lecznicy w tym czasie kiedy ja bylam u Zarii powiedziala ze nie powinnam wydawac tego psa bo widac ze obie bardzo sie kochamy ....
cholera ale ja nie moge .........
poprostu rozsadek mowi - IWONA NIE!!!!!
zatem szukajmy domu.......

!:multi::lol::loveu:

Posted

czarna anda napisał(a):
Misiek = kurczak dzieki za wplate 1400 - jestes wielki :)
dzieki za wszystkie wplaty - i z 5 zlotych i tez spore sumy :)

wedlug dr Janickiego odrobienie odzywienia samego suni to spora praca - moze wtedy panewki w bidrach ni ebeda chwiejne i ni ebedzie klopotow z dysplazja !!!!!!
Znalazlysmy dostep do Pana ktory jest dystrybutorem eukanuby dermatosic suche i puszki - bedzie taniej obiecal :)
Dzisiaj Pani ktora byla w lecznicy w tym czasie kiedy ja bylam u Zarii powiedziala ze nie powinnam wydawac tego psa bo widac ze obie bardzo sie kochamy ....
cholera ale ja nie moge .........
poprostu rozsadek mowi - IWONA NIE!!!!!
zatem szukajmy domu.......

!:multi::lol::loveu:

Tak dobre wieści .Masz rację że stosujesz zasadę ograniczonego zaufania co do domku dla Zary,musi być najlepszy ,taki dla którego to będzie oczko w głowie ,wychuchane i wypieszczone .

Ech, rozsądek mówi nie ....ale czy to dobry doradca ???
Jak śpiewał Tadeusz Nalepa "...słuchaj głosu serca hej..."

Posted

Asta17 napisał(a):
Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka...jak tam jej oczka? Miała już te badania?

Z wypowiedzi Czarnej Andy wynika ,ze jutro te badania beda ,wiec trzymac kciuki trzeba .

Posted

Hejka
Sorka ze nie pisalam przez chwilke
Bekka ma ma na mailu liste osob ktore wplacily bezposrednio na Zariusze
Mialam urwanie glowy w pracy
Zarka - byla na badaniu u okulisty czyli dr Garncarza
Stwierdzil Zacme w lewym oku - diagnoza Zacma mlodzieńcza czyli trudno sie dziwic ze Zara jest niespokojna jeszcze i z tego powodu ....
Ma podawane krople Atropine przez 3 dni i kolejna wizyte w poniedzialek o godzinie 18 zeby sprawdzic dobrze drugie oczko bo mruzyla tak bardzo ze nie mozna bylo zrobic badania

Zara strasznzie sie do mnie przywiazala - widze sie z nia codziennie i wita sie ze mna tak ze serducho mi peka jakmusze ja zostawic
Wiec postanowilam ze zabiore ja do siebie na czas doleczenia jesli nie znajdzie sie dom zastepczy blisko lecznicy na czas jej wyleczenia

Zara niestety znowu sie rozdrapala - to wynik zostawiania jej samej sobie - jesli jest sama natychmiast sie wylizuje i wygryza
Wczoraj zaaopliowalysmy jej Adocate - mam nadzieje ze zmiany na skorze szybko sie cofna
Rozmwialam z instruktorkami z Fundacji Alterii - pomoga mi wprawoadzic Zare do moich suk - mam nadzieje ze dadza jej pobyc u mnie przez jakis czas

Mam film z Zara w kapieli - wysle do Beki na maila
Anafranil - psychotrop zaczyna dzialac - Zara mniej kreci sie za swoim ogonkiem i przede wszystkim wiadomo ze potrafi nawiazac kontakt - nawiazlysmy taki wspolnie ze rudno nam sie rozstawac ...
Tak ze wybaczcie pisanie w kratke ale dziele czas pomiedzy swoje 6 psow /jednego udalo mi sie wydac !!!!! / prace a Zariusza :)
zatem mam co robic i kondycji nabieram ze hoho - spacery 2 w las godzinne ze swoimi potem godzinny z Zariuszem :)
Wczorajk z zimna prawie odpadly mi nogi :)
AAA Zara biega bez smyczy ni etylko w lesie ale w parku brodnowksim takze :)

Zna komendy siad oraz do mnie ;)

buzka od Zariusza i ode mnie i wielkie dzieki za wasza pomoc !!!!
Trzymajcie kciuki jutro spotkanie Zary z moja suka naczelna Malta - jak ona jaj zaakceptuje to reszta sie podporzadkuje - ale Malta to twardy zawodnik ... Latwo nie bedzie .....

Posted

Lista osób które wpłaciły na Zarę

Joanna B – 100 zł
N Grzegorz – 500 zł
Agencja Green Sc – 500 zł
Jacek W– 50 zł
Sylwia P – 50 zł
B Katarzyna – 50 zł
AMK Niebieska Kamera – 50 zł
Agnieszka M – 100 zł
Maja P– 50 zł
Krzysztof D – 50 zł
Izabela R – 30 złotych
Jarosław Ch 500 zł
Szymon P – 30 zł
Krzysztof Ś – 200 zł
Katarzyna W – 94 zł
Agnieszka P – 100 zł
Anna M – 60 zł
Monika G – 100 zł
Anna R – 45 zł
Hanna S – 100 zł
Anna K– 200 zł
Anna W – 15 zł
Maja P – 50 zł
Izabela P – 180 zł
Ewa T – 30 zł
Anna G – 100 zł
Aneta O- W – 40 zł
Maria T– F – 150 zł

pozwoliłam trochę uszczuplić dane...
jeśli uwazżacie że mam wkleic pełna listę to zrobie to.

Posted

Bekka wklej cala liste - to ludzie ktorzy wplacili bezposrednio na konto lecznicy

Ta lista osob to stam z wyciagow z konta na dzien 11.02.2008
raz w tygodniu bede przesylala taka liste - zatem jesli kogos jeszcze nie ma a wplacil prosze o cierpliwosci - to nie moje konto i umowialam sie na wyciagi raz w tygodniu i uzupelnianie listy :)
:)

Posted

ok

Joanna Binienda – 100 zł
Nowok Grzegorz – 500 zł
Agencja Green Sc – 500 zł
Jacek Winiarski – 50 zł
Sylwia Prach – 50 zł
Busola Katarzyna – 50 zł
AMK Niebieska Kamera – 50 zł
Agnieszka Milbrandt – 100 zł
Maja Ptaszyńska – 50 zł
Krzysztof Dzierżek – 50 zł
Izabela Regulska – 30 złotych
Jarosław Chudziński 500 zł
Szymon Paciorek – 30 zł
Krzysztof Środa – 200 zł
Katarzyna Witek – 94 zł
Agnieszka Piasecka – 100 zł
Anna Machcewicz – 60 zł
Monika Gontarz – 100 zł
Anna Ryżlak – 45 zł
Hanna Stach – 100 zł
Anna Kamińska – 200 zł
Anna Wolniak – 15 zł
Maja Ptaszyńska – 50 zł
Izabela Procakiewicz – 180 zł
Ewa Tarasiuk – 30 zł
Anna Gawlikowska – 100 zł
Aneta Olenderek Wodzyńska – 40 zł
Maria Tylicka – Figaj – 150 zł

Posted

rozmawialam wczoraj z Pania z Wroclawia ktorej kontakt podeslala mi Atlantyda
Pani wydaje sie super domkiem dla Zariusza !!!
Mieszka we wroclawiu w szeregowcu - ma mixa onka z husky i kota :)
specjalnie wzielaby zalegly urlop zeby byc z Zariuszem przez jej pierwsze 3 tygodnie :)
Mysle ze Zara mialaby oki - bede prosila oczywsicie kogos zeby podjechal i zobaczyl domek
Plis zeby ktos z Wrocka sie odezwal do mnie na priva

Natomaist Zariusz byl u mnie dzisiaj i mial przyjemnosc spotkac sie z moja Malta ....
hmmmmm Malta byla wkurzona ale ze swoja wrodzona cierp;iwoscia zniosla obwachiwania Zariusza :) Natomiast moja Gajisia bawila sie z Zariuszem :) a Lena slepa wrona szczekala jej do ucha :)

Potem Zariusz biegal po moim podworku i bardzo chcial wjsc do domu :)
Natomiast tego Malcie n apierwszy raz nie zrobilam :)
Jutro ciag dalszy zapoznania - jeszcze pozostaly - Luna dzika sunieczka , Fart oraz Dudus slepy i gluchy :)
Nio i koty :)
Qrcze przywiazalam sie do zary cholera...........
Ale dobrze ze Pani z Wroclawia jest chetna - jesli okaze sie ze jest oki to jadac na szkolenie do Wroclawia na poczatku Marca zabiore ja ze soba i odwioze osobiscie ....