Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze jedna sprawa: czy Ken ma chip i paszport? Bo bez tego niestety nie pojedzie...
W ogóle to Pani z Niemiec pisze, że : "Byloby dobrze gdyby ktos mogl Kena przywiezdz do Lecznicy do piatku ,tam gdzie przebywa Reksio. " -> jeśli ktoś nie doczytał, to byłby transport dwóch psów:Kena i innego borderkowatego Reksia ze schroniska w Łęczycy. I tam trzeba Kena dowieźć. Ale do piątku.... kurczę, czarno to widzę :-(

Posted

Ken jest wykastrowany i pewnie zaczipowany.
Paszportu nie ma.
Z transportem do Łęczycy nie mogę pomóc, bo w piątek pracuję w Warszawie. W Tomaszowie będę w sobotę, bo zabieram szczeniaki na tymczas i do Szczecina do DS. Tak więc nawet w sobotę nie pojadę do Łęczycy.

Czy w ogóle da sie tak szybko wyrobić paszport?

Można napisać na wątku transportowym. Może ktoś będzie jechał? To byłaby dla niego szansa. Z Tomaszowa do Łęczycy jest 100 km.

Posted

To trzeba napisać prośbę na wątku transportowym. Może się uda.

Tylko psa trzeba będzie wyadoptować w schronie, bo inaczej nie wydadzą. Koszt 50 zł + podpisanie umowy. Będzie to musiała zrobić osoba, która psa będzie odbierała.

Posted

Cioteczki,
Póki co transport nieaktualny, bo zmieniły się plany także co do łęczyckiego Reksia - po niego pojedzie rodzina p.Ilony z Kędzierzyna Koźle i Reksio później pojedzie do Niemiec.
Na transport dla Kena mogłaby być sznsa za 1-2 miesiące, chyba, że wcześniej znajdzie domek w Polsce.

Posted

Dobrze, że szansa jest, ale cioteczki wcześniej info, żeby wszystko dało się na spokojnie zorganizować.
Zwłaszcza, że my tu z Agą we dwie, ona co jakiś czas przyjeżdża z Warszawy. A u mnie brak tego prawa jazdy. Jaki człowiek był głupi w młodości, ech...

Posted

Na następny raz postaramy się wcześniej wszystko ustalić.
Ja sama też napisałam o tym, tutaj, gdy tylko się dowiedziałam, bo propozycja wyszła dość niespodziewanie.
Mam jednak nadzieję, że Ken już niedługo znajdzie DS gdzieś w Polsce. ;)