Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma może pół roku. I jeszcze dziecięcą radość życia, energię. Po dziecięcemu lgnie do każdego, tuli się ufnie.
Nie wiemy, co życie (czytaj: poprzedni właściciel) dla niej szykowało, ale możemy się domyślać.

Jeśli ktoś wie, jaki koszmar kryje się za słowami: walki psów, przyzna - lepiej dla niej, że trafiła do schroniska. Nawet potworna schroniskowa trauma, mokry zimny boks są lepsze niż to, co mogło ją spotkać :-(

Heksę wypatrzyła w schronisku osoba, która pojechała tam po raz pierwszy. Spojrzała na jej dziecięcy pychol i powiedziała: trudno, niech świat się wali, muszę ją stąd wziąć.
Krysia zabrała ją do siebie do domu (uratowała dwie suki - Heksę i Larę, zamorzoną niemal na śmierć).

Gorąco proszę o pomoc w szukaniu domu dla tego uroczego stworzenia.

Posted

Tak, oczywiście sprawdzamy wcześniej dom. Umowa adopcyjna obowiązkowo musi być podpisana ze zobowiązaniem do sterylizacji (sprawdzamy też, czy właściciel wywiązał się ze zobowiązania ;-) ). Wzór umowy jest na naszej (stowarzyszeniowej) stronie internetowej: www.niczyje.org

Posted

Nikt do Heksuni nawet zajrzeć nie chce :-( A to taki fajny dzieciak.
Oto list od jej opiekunki:
„Byl telefon w sprawie Heksy, na 90% handlara, nie pytala jak Heksa sie zachowuje tylko w jakim jest wieku (zalezalo jej na szczeniaku) i czy jest rasowa. Jak jej powiedzialam, ze ma troche ponad pol roku, i ze z amstafa ma najwiecej, ale nie wszystko, oraz ze warunkiem odbioru jest sterylizacja to nagle okazalo sie ze "musi to skonsultowac ze swoja druga polowa" i sie do mnie odezwie.
Dzisiaj sie obudzilam z heksa na plecach, poza tym okazalo sie ze wdlug niej najlepsza pora na zabawe i zachecanie do niej innych piskliwym szczekiem to 00:00
HEKSA TO PIES SZATANA, ALE NAWET W PIEKLE JEJ NIE CHCIELI :)
zabiore je dzisiaj na dluzszy spacer bo mi chalupe rozniosa”

Posted

Nikt więcej się nie odezwał w sprawie suni??
Ona jest piękna i z tego co piszesz jest bardzo fajniuśka:P
To jeszcze szczeniaczek, sunia powinna znaleźć dom jak najszybciej, bo później zadomowi się u ciebie na dobre i będzie bardzo cierpiała gdy ja oddasz.Zresztą w twoim przypadku może być podobnie.Człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do psiaka, a na dodatek tak malutkiego.Wiem cos o tym :(.

Posted

Zojka - suczka Krysi na czas pobytu dziewczyn tymczasówek dostała eksmisję do jej rodziców. Zdecydowanie nie zaakceptowałaby współlokatorek

Posted

E tam, na żywca jest dużo ładniejsza. To naprawdę piękna sunia, choć zbój mały. Wypiękniała, że ho, ho, już nie jest taka chudziutka. Widziałam ją dziś i napatrzeć się nie mogłam normalnie :loveu:. I bardzo lgnie do dzieci i innnych psiaków. Jest wstępnie jeden domek zainteresowany, w niedzielę ma przyjechać i oglądać. Zobaczymy...
W każdym razie nie pójdzie do domu przed sterylizacją. Tak na wszelki wypadek.

• 1 month later...