Fela Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Ma może pół roku. I jeszcze dziecięcą radość życia, energię. Po dziecięcemu lgnie do każdego, tuli się ufnie. Nie wiemy, co życie (czytaj: poprzedni właściciel) dla niej szykowało, ale możemy się domyślać. Jeśli ktoś wie, jaki koszmar kryje się za słowami: walki psów, przyzna - lepiej dla niej, że trafiła do schroniska. Nawet potworna schroniskowa trauma, mokry zimny boks są lepsze niż to, co mogło ją spotkać :-( Heksę wypatrzyła w schronisku osoba, która pojechała tam po raz pierwszy. Spojrzała na jej dziecięcy pychol i powiedziała: trudno, niech świat się wali, muszę ją stąd wziąć. Krysia zabrała ją do siebie do domu (uratowała dwie suki - Heksę i Larę, zamorzoną niemal na śmierć). Gorąco proszę o pomoc w szukaniu domu dla tego uroczego stworzenia. Quote
Folen Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Spojrzenie ma przecudowne, piękna sunka.. Quote
Fela Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Jest w Warszawie na Mokotowie w domu tymczasowym. Pilnie szukamy docelowego. Quote
ksiezycowy Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Fela napisał(a):Jest w Warszawie na Mokotowie w domu tymczasowym. Pilnie szukamy docelowego. Wcześniej domek sprawdzacie? Jakaś umowa adopcyjna? Quote
Edzia90 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 jaka śliczna :) trzymam kciuki, jestem tego pewna że znajdzie wspanialy domek :) proszę ucałowac ja ode mnie :* Quote
Fela Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Tak, oczywiście sprawdzamy wcześniej dom. Umowa adopcyjna obowiązkowo musi być podpisana ze zobowiązaniem do sterylizacji (sprawdzamy też, czy właściciel wywiązał się ze zobowiązania ;-) ). Wzór umowy jest na naszej (stowarzyszeniowej) stronie internetowej: www.niczyje.org Quote
Fela Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Heksa na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=304533936 Quote
Fela Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Nikt do Heksuni nawet zajrzeć nie chce :-( A to taki fajny dzieciak. Oto list od jej opiekunki: „Byl telefon w sprawie Heksy, na 90% handlara, nie pytala jak Heksa sie zachowuje tylko w jakim jest wieku (zalezalo jej na szczeniaku) i czy jest rasowa. Jak jej powiedzialam, ze ma troche ponad pol roku, i ze z amstafa ma najwiecej, ale nie wszystko, oraz ze warunkiem odbioru jest sterylizacja to nagle okazalo sie ze "musi to skonsultowac ze swoja druga polowa" i sie do mnie odezwie. Dzisiaj sie obudzilam z heksa na plecach, poza tym okazalo sie ze wdlug niej najlepsza pora na zabawe i zachecanie do niej innych piskliwym szczekiem to 00:00 HEKSA TO PIES SZATANA, ALE NAWET W PIEKLE JEJ NIE CHCIELI :) zabiore je dzisiaj na dluzszy spacer bo mi chalupe rozniosa” Quote
Edzia90 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Nikt więcej się nie odezwał w sprawie suni?? Ona jest piękna i z tego co piszesz jest bardzo fajniuśka:P To jeszcze szczeniaczek, sunia powinna znaleźć dom jak najszybciej, bo później zadomowi się u ciebie na dobre i będzie bardzo cierpiała gdy ja oddasz.Zresztą w twoim przypadku może być podobnie.Człowiek bardzo szybko przyzwyczaja się do psiaka, a na dodatek tak malutkiego.Wiem cos o tym :(. Quote
Wilejkaros Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 W końcu się doczłapałam na wątek. A jak relacje na linii dziewczynki (Heksa, Lara) i sunia Krysi? Quote
Fela Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Zojka - suczka Krysi na czas pobytu dziewczyn tymczasówek dostała eksmisję do jej rodziców. Zdecydowanie nie zaakceptowałaby współlokatorek Quote
Wilejkaros Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 No to tym bardziej musimy domku szukać, żeby i Zojka mogła do siebie wrócić. Quote
Tengusia Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 napiszcie pw do doddy zeby dala mala na strone fundacji tam sporo osob zaglada (bo zdaje mi sie ona troche astowata chyba ze sie myle to przepraszam ;) Quote
Fela Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 E tam, na żywca jest dużo ładniejsza. To naprawdę piękna sunia, choć zbój mały. Wypiękniała, że ho, ho, już nie jest taka chudziutka. Widziałam ją dziś i napatrzeć się nie mogłam normalnie :loveu:. I bardzo lgnie do dzieci i innnych psiaków. Jest wstępnie jeden domek zainteresowany, w niedzielę ma przyjechać i oglądać. Zobaczymy... W każdym razie nie pójdzie do domu przed sterylizacją. Tak na wszelki wypadek. Quote
beam6 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ale bez sterylizacji może poszukać DS na pierwszej, prawda ???? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Pięknotko :loveu::loveu::loveu:pokaż pysio Quote
Tengusia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 czyzby ta slicznotka nadal szukala DS :???: Quote
Fela Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Nikt nie pytał, to i nie pisałam... Heksia ma już super wspaniały domek. I wspaniałaego kumpla do zabawy Quote
Recommended Posts