Evelina Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 :D Czytałam kiedyś taka anegdotkę. Był sobie pan który miał psa. Ow pies był obsługiwany przez dwie osoby. Jedna zajmowała się jego karmieniem, czyli przynosiła mu, do zagrody gdzie przebywał, miskę. Druga wyprowadzała go regularnie na spacery. Zdarzyło się tak, ze osoba dostarczająca miskę spóźniła się, zaś wyprowadzającą przyszła za wcześnie. Nie mogąc roztrzygnac dylematu, która z nich powinna wypełnić swój obowiązek postanowiły zdać się na psa. Jak myślicie CO WYBRAL pies ? :D Uogólniając : co z tych dwóch rzeczy wybierają psy, gdy zostaną postawione w podobnej sytuacji ? :lol: Quote
coztego Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Oj, dla mojej miska ponad wszystko ;) Chociaż, jak w misce by miała suche to by się poważnie zastonowiła, ale jeśli chodzi o gotowane jedzonko... z pełną michą nic nie wygra! :lol: Quote
Evelina Posted April 28, 2004 Author Posted April 28, 2004 Moja na haslo : idziemy, spacerek, promenade, o bozym swiecie zapomina. :lol: Ale najpierw sie upewnia czy to do niej bylo kierowane. :lol: Quote
Anulka Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Moja niunia wybrałaby zdecydowanie miskę ale z domowym jedzeniem. A co do spaceru to jest to jedna z rzeczy których nie lubi robić. Quote
Evelina Posted April 28, 2004 Author Posted April 28, 2004 :oops: Zapomnialam dodac, ze : Ruffiemu pozostawiam do rozstrzygniecia dylemat, do jakiej kategorii zaliczyc ten topik: ankiet, czy behawioru ? 8) :lol: Quote
PATIszon Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Jesli pies nie bylby wyglodnialy to wybralby spacerek (moj pies oczywiscie). Ale gdyby tak ze dwa dni nie karmic to nie wiem sama...ale nie odwaze sie przeprowadzic takiego doswiadczenia... Quote
PIKA Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Moja zrobi to jej powiesz, jak słowo "obiadek" pojdzie do kuchni, jak "spacerek" pójdzie pod drzwi wyjściowe Zeszta ja ma tak w domu, w piatek Tz zawsze przychodzi wcześniej (a on jej nie karmi) i pies nie ma problemów, żeby z nim iśc nawet na dłuuuuuuuuugi spacer. :lol: Quote
PATIszon Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 POKA Sens zalapalam...ale Ty chyba cosik pilas dzisiaj ??? :lol: Dodam, ze razem z Myszka... Quote
PIKA Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Wiesz co Pati, nic nie piłam i to może dlatego :-? ale czego nie kumasz? :roll: Quote
PATIszon Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Spoko, sens zalapalam...bystra jezdem... 8) Quote
bogula Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 zdecydowanie spacer, bo zawsze można się załapać na :drinka: :eating: Quote
Gwarek Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Miska nie zając - poczeka :) A każda minuta spaceru cenna jak złoto :) Poza tym na spacerze zawsze można znaleźć coś dobrego :D Quote
aga1215 Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Weki dla spacerku nawet przy nodze po domu chodzi, a gdyby mnie wyprzedził na hasło NOGA wraca po schodach tyłem :P Niestety żadna z tych umiejętności (zwykle) nie wychodzi mu na dworze :( - zbyt dużo rozpraszających rzeczy Quote
Dalia Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Hmm a co wy robicie najpierw, karmicie psa i potem wyprowadzacie czy na odwrót bo ciekawa jestem 8) Quote
sylwiaskalska Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Mój to robi tak: jak rodzice jedza obiad i akutar cosik mu sie dostanie a w tym samym czasie ja mowie idziemy na spacer to połowe zjada leci do drzwi a po spacerze sprintem wraca do miski :lol: . Czyli je na raty. Ale zazwyczaj nie karmie psa jak idziemy na dłuższy wysiłkowy spacer, nie chce aby się nabawił skrętu żołądka . Quote
Dalmati&Maja Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Jakby się dobrze zastanowić to... można to połączyć :lol: no bo przecież jak wybierze MISKĘ to już nie będzie miał spaceru ale jak SPACER to na spacerku dorwie jakiś 'przysmak' (np. zgniłe jabłko) i ma 2 w 1 :lol: Więc korzystniej wybrać połączenie czyli SPACEREK :D Dalmati & Maja Quote
PALATINA Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 Nie wiem, co zaznaczyć. :niewiem: Mika zapomina o Bozym świecie, kiedy widzi miskę - na spacer końmi jej nie wyciągną!!! A Czata miską mało się interesuje, za to szaleje, gdy zapytam "Na spacer???" Dwa psy - dwie różne reakcje! :roll: Quote
Dalmati&Maja Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 PALATINA, to zaznacz raz miska, raz spacer :D :lol: Dalmati & Maja Quote
bartek_yo Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 a mi sie wydaje ze to troche zalezne od wieku psa : -mlody ciekawy swiata piesek chyba woli spacerek i wiele interesujacych rzeczy na zewnatrz -natomiast starszy, doswiadczony pies woli chyba dobrze zjesc.. :wink: Quote
coztego Posted April 29, 2004 Posted April 29, 2004 a mi sie wydaje ze to troche zalezne od wieku psa :-mlody ciekawy swiata piesek chyba woli spacerek i wiele interesujacych rzeczy na zewnatrz -natomiast starszy, doswiadczony pies woli chyba dobrze zjesc.. :wink: Raczej co pies to inny charakter: Mój Filip na słowo "spacer" reagował ogromną radością, sprint pod drzwi i nerwowe oczekiwanie pt: "Kiedy wreszcie ta pani założy te cholerne buty!" "Zapinaj szybciej tę obrożę!" ;) Miskę olewał- i tak przez całe życie, od 6 tygodnie, aż do zaawansowanej starości. A Kreska na spacer idzie niby chętnie, ale czasem pomarudzi, położy się w przedpokoju przed wyjściem i patrzy: "Pociągnie mnie czy nie pociągnie" ;) A pełna micha zawsze jest na 1 miejscu :) Quote
zaba14 Posted April 30, 2004 Posted April 30, 2004 Raz Miki miał taki własnie wybór.. miska, spacer ? więc pobiegł do miski zjadł troszke i zaraz przybiegł że chce na dwór... :lol: Zawsze reaguje radością na słowo "spacer" ale w zime.. yy.. ciężko go z domu wyciągnoć, a jak już wyjdzie to tylko na siusiu.. :-? wiec zima=miska... Quote
Agappe Posted May 2, 2004 Posted May 2, 2004 W przypadku mojej Anaty to by głównie zależało od 2 czynników -jak ciekawe zapachy dochodzą z miski - kto chce wyjść z nim na spacer, a kto daje jedzenie. PO prostu Zrobiłaby to gdzie jestem ja. Jeśli moja mama chciałaby ją wziaść na spacer odwróciłaby głoiwe w jej strone zrobiła zdziwioną minę, popatrzyła na mnie i wróciła do miski. Quote
Recommended Posts