Jump to content
Dogomania

Moj pies, gdy ma rozstrzygnac wybiera :  

530 members have voted

1. 1. Moj pies, gdy ma rozstrzygnac wybiera :

Recommended Posts

Posted

:D

Czytałam kiedyś taka anegdotkę.

Był sobie pan który miał psa. Ow pies był obsługiwany przez dwie osoby.

Jedna zajmowała się jego karmieniem, czyli przynosiła mu, do zagrody gdzie przebywał, miskę.

Druga wyprowadzała go regularnie na spacery.

Zdarzyło się tak, ze osoba dostarczająca miskę spóźniła się,

zaś wyprowadzającą przyszła za wcześnie.

Nie mogąc roztrzygnac dylematu, która z nich

powinna wypełnić swój obowiązek postanowiły zdać się na psa.

Jak myślicie CO WYBRAL pies ? :D

Uogólniając : co z tych dwóch rzeczy wybierają psy,

gdy zostaną postawione w podobnej sytuacji ? :lol:

Posted

Oj, dla mojej miska ponad wszystko ;)

Chociaż, jak w misce by miała suche to by się poważnie zastonowiła, ale jeśli chodzi o gotowane jedzonko... z pełną michą nic nie wygra! :lol:

Posted

Jesli pies nie bylby wyglodnialy to wybralby spacerek (moj pies oczywiscie).

Ale gdyby tak ze dwa dni nie karmic to nie wiem sama...ale nie odwaze sie przeprowadzic takiego doswiadczenia...

Posted

Moja zrobi to jej powiesz, jak słowo "obiadek" pojdzie do kuchni, jak "spacerek" pójdzie pod drzwi wyjściowe

Zeszta ja ma tak w domu, w piatek Tz zawsze przychodzi wcześniej (a on jej nie karmi) i pies nie ma problemów, żeby z nim iśc nawet na dłuuuuuuuuugi spacer. :lol:

Posted

Weki dla spacerku nawet przy nodze po domu chodzi, a gdyby mnie wyprzedził na hasło NOGA wraca po schodach tyłem :P

Niestety żadna z tych umiejętności (zwykle) nie wychodzi mu na dworze :( - zbyt dużo rozpraszających rzeczy

Posted

Mój to robi tak: jak rodzice jedza obiad i akutar cosik mu sie dostanie a w tym samym czasie ja mowie idziemy na spacer to połowe zjada leci do drzwi a po spacerze sprintem wraca do miski :lol: . Czyli je na raty. Ale zazwyczaj nie karmie psa jak idziemy na dłuższy wysiłkowy spacer, nie chce aby się nabawił skrętu żołądka .

Posted

Jakby się dobrze zastanowić to...

można to połączyć :lol:

no bo przecież jak

wybierze MISKĘ to już nie będzie miał spaceru

ale jak SPACER to na spacerku dorwie jakiś 'przysmak' (np. zgniłe jabłko)

i ma 2 w 1 :lol:

Więc korzystniej wybrać połączenie czyli SPACEREK :D

Dalmati & Maja

Posted

Nie wiem, co zaznaczyć. :niewiem:

Mika zapomina o Bozym świecie, kiedy widzi miskę - na spacer końmi jej nie wyciągną!!!

A Czata miską mało się interesuje, za to szaleje, gdy zapytam "Na spacer???"

Dwa psy - dwie różne reakcje! :roll:

Posted

a mi sie wydaje ze to troche zalezne od wieku psa :

-mlody ciekawy swiata piesek chyba woli spacerek i wiele interesujacych rzeczy na zewnatrz

-natomiast starszy, doswiadczony pies woli chyba dobrze zjesc.. :wink:

Posted
a mi sie wydaje ze to troche zalezne od wieku psa :

-mlody ciekawy swiata piesek chyba woli spacerek i wiele interesujacych rzeczy na zewnatrz

-natomiast starszy, doswiadczony pies woli chyba dobrze zjesc.. :wink:

Raczej co pies to inny charakter:

Mój Filip na słowo "spacer" reagował ogromną radością, sprint pod drzwi i nerwowe oczekiwanie pt: "Kiedy wreszcie ta pani założy te cholerne buty!" "Zapinaj szybciej tę obrożę!" ;) Miskę olewał- i tak przez całe życie, od 6 tygodnie, aż do zaawansowanej starości.

A Kreska na spacer idzie niby chętnie, ale czasem pomarudzi, położy się w przedpokoju przed wyjściem i patrzy: "Pociągnie mnie czy nie pociągnie" ;) A pełna micha zawsze jest na 1 miejscu :)

Posted

Raz Miki miał taki własnie wybór.. miska, spacer ? więc pobiegł do miski zjadł troszke i zaraz przybiegł że chce na dwór... :lol:

Zawsze reaguje radością na słowo "spacer" ale w zime.. yy.. ciężko go z domu wyciągnoć, a jak już wyjdzie to tylko na siusiu.. :-? wiec zima=miska...

Posted

W przypadku mojej Anaty to by głównie zależało od 2 czynników

-jak ciekawe zapachy dochodzą z miski

- kto chce wyjść z nim na spacer, a kto daje jedzenie. PO prostu Zrobiłaby to gdzie jestem ja. Jeśli moja mama chciałaby ją wziaść na spacer odwróciłaby głoiwe w jej strone zrobiła zdziwioną minę, popatrzyła na mnie i wróciła do miski.