krakowianka.fr Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Hejka, Wplacilam troszke dzis na konto Gosi dla Agi, powinny juz byc na koncie. Sorki ze zajelo to ponad tydzien, ale mialam problemY* z przelewem. Pozdrawiam, Quote
baffi2 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 zuziaM napisał(a):Na razie nowych wplat nie bylo :shake:. aha, zle zrozumialam twoją wczesniejszą wypowiedź:oops: Quote
lolka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Malka wczoraj była u doktora i zaczęła tak wrzeszczeć:crazyeye: jakby obdzierano ją ze skóry....a chodziło tylko o zdjęcie szwów:evil_lol:..... No w każdym razie wszystko wygląda na to, że mały rozbójnik zdrowieje:multi: W piątek jedziemy do nowego domku na bliższe zapoznanie i wtedy zapadnie decyzja....... czy zostaje jeszcze u mnie czy zamieszka już w nowym domku?! jeszcze raz padam do stóp za pomoc jaką mi ofiarowałyście.....naprawdę uratowaliście Malce tyłek Quote
majqa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 W górę Mały Rozbójniczku !!! 3mam kciuki za domeczek !!! Quote
martikka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 lolka napisał(a):Malka wczoraj była u doktora i zaczęła tak wrzeszczeć:crazyeye: jakby obdzierano ją ze skóry....a chodziło tylko o zdjęcie szwów:evil_lol:..... No w każdym razie wszystko wygląda na to, że mały rozbójnik zdrowieje:multi: W piątek jedziemy do nowego domku na bliższe zapoznanie i wtedy zapadnie decyzja....... czy zostaje jeszcze u mnie czy zamieszka już w nowym domku?! jeszcze raz padam do stóp za pomoc jaką mi ofiarowałyście.....naprawdę uratowaliście Malce tyłek Cieszę się bardzo, że wszystko zmierza ku dobremu :) a Malce tyłek to uratowałś TY:loveu: i za to dzięki- bo przecież bez Ciebie nie miałaby żadnych szans... Oczywiście czekamy na dalsze wieści dotyczące nowego domku, ale już widzę, że smutno Ci bez niej bedzie... ;) Przelałam dziś kaskę za bazarek kolczykowy, powinny niedługo być na koncie. Quote
zuziaM Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 martikka napisał(a): a Malce tyłek to uratowałś TY:loveu: i za to dzięki- bo przecież bez Ciebie nie miałaby żadnych szans... Przelałam dziś kaskę za bazarek kolczykowy, powinny niedługo być na koncie. Ja stale jej to powtarzam, a ona wiecznie tylko :Rose: dziekuje i dziekuje .... To my Ci dziekujemy, lolka :Rose::klacz::iloveyou:. Jestes prawdziwym aniolkem :angel:. Tylko dzieki Tobie Malka bedzie zdrowa i szczesliwa :Dog_run:, a najwazniejsze ... bedzie zyla :loveu:. Dziekuje w imieniu Niunci za wplaty :loveu:. Przekaze zaraz wszystko Agnieszce. Quote
zuziaM Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Wlasnie przelalam kolejne pieniazki - 127,- zl Tym razem od : koss - 50,- Tomo ( chyba z bazarku ) - 27,- zl krakowianka - 50,- zl Dziekujemy bardzo :loveu: ! ________________________________________________________ ROZLICZENIE OGOLNE : Poprzednie 120,- zl ( dorotikus - 40, szasztin-30, zuziaM-50 ) + 55,-zl ( bazarek baffi2 ) + obecne 127,- zl ( koss-50, Tomo-27, krakowianka-50 ) ... DAJE w sumie : 302,- zl :multi: Quote
lolka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 o matko:crazyeye:....to niesamowite:loveu:....:Rose: po prostu brakuje mi słów aby wyrazić swoją wdzięczność jesteście aniołami:lilangel: kochani w takim razie polecę do wet.Sitnika i ureguluję wszystko do końca a potwierdzenie zapłaty dam oczywiście ZUZI M.......... i jak tylko zawiozę Malkę do nowego domu z rozkoszą rzucam się w wir pomocy z kolei Waszym sierściuchom wielgachne buziaki od Malki:Dog_run: Quote
Seaside Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='zuziaM']Tomo ( chyba z bazarku ) - 27,- zl Za bazarek Gosiu :) Buźka dla małęj panikary :cool3: Quote
majqa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 W górę sunieczko, zdrowiej i "zrastaj" !!! :loveu: Quote
lolka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Dziś zawiozłam ją do nowego domku.......juz czekali na nią tydzień i wyprawka była gotowa:loveu: pierwsze jej godziny w nowym miejscu były tragiczne.......płacz, skowyt, wrzask.......w tej chwili powoli zaczyna się zapoznawać z nowym domkiem........a jej nowi właściciele ją rozpieszczają, buziakują i non stop obok niej latają.....uffff: w następnym tygodniu jedziemy juz razem do lekarza na przegląd łapki a za dwa tygodnie na kontrolne przeswietlenie.......tak, że póki co trzymam rekę na pulsie czy aby jej tam dobrze.........a i później bedziemy się odwiedzać.....bo nie ukrywam,że straszliwie pokochałam ta laleczkę i chyba gorzej od niej znosze rozstanie........strasznie żałuje, że nie mogłam jej zatrzymać..... jeszcze raz dziekuję wszystkim za pomoc......kolejna psinka dzieki Wam uratowana i szczęśliwa Quote
majqa Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Niech ten "trzymany puls" bije jak największą miłością dla suni!!! :loveu: Quote
magda z. Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 świetne wieści, sunia na pewno sie szybko do nowych właścicieli przekona, jak tak o nią dbają:razz:trzymam kciuki za pozytywny koniec leczenia:cool3: Quote
baffi2 Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 lolka napisał(a):Dziś zawiozłam ją do nowego domku.......juz czekali na nią tydzień i wyprawka była gotowa:loveu: pierwsze jej godziny w nowym miejscu były tragiczne.......płacz, skowyt, wrzask.......w tej chwili powoli zaczyna się zapoznawać z nowym domkiem........a jej nowi właściciele ją rozpieszczają, buziakują i non stop obok niej latają.....uffff: w następnym tygodniu jedziemy juz razem do lekarza na przegląd łapki a za dwa tygodnie na kontrolne przeswietlenie.......tak, że póki co trzymam rekę na pulsie czy aby jej tam dobrze.........a i później bedziemy się odwiedzać.....bo nie ukrywam,że straszliwie pokochałam ta laleczkę i chyba gorzej od niej znosze rozstanie........strasznie żałuje, że nie mogłam jej zatrzymać..... jeszcze raz dziekuję wszystkim za pomoc......kolejna psinka dzieki Wam uratowana i szczęśliwa :multi: wszystkiego dobrego w nowym domku:lol: Quote
zuziaM Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 [quote name='Seaside']:loveu::loveu::loveu::loveu: Cudownie :loveu: ! Duzo szczescia psineczko kochana :loveu: ! jestes jeszcze mlodziutka i szybciutko sie przyzwyczaisz do nowego miejsca. I za chwilke przelewam kolejne pieniazki : martikka - bazarek kolczykowy - 20,- zl Ula_Czarnuszka - ( filizanka ) - 15,- zl Dziekujemy :lol:. Quote
zuziaM Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Nie napisala nam tylko cioteczka lulka, ze niunia ma juz nowe piekne imie SONIA :lol:. Adres AFN-u ( faktury ): ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA NIP 7412025929 Quote
Seaside Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 łezka mi się w oku zakręciłą - mam ogromny sentyment. Sonia to moja pierwsza najukochańsza, najsłodsza parówkowa sunia :-( (to tak z wzruszenia - bardzo bardzo mi jej brakuje :oops: ) Lolka a zdjęcia będą?? :cool3: Quote
lolka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 ja tez się nieziemsko cieszę, że znalazła domek:loveu::loveu:....tym bardziej, że jej nowi właściciele to dosłownie anioły....teraz Sonia(MALKA) jest rozpieszczana jak chyba nigdy dotąd....jak na poczatku nie chciała jeść to przygotowali jej aż pięc dań do wyboru:crazyeye: a ta mała larwa nic tylko ryczała i nic nie chciała ruszyć.....więc kilka dni bylismy na alarmowych telefonach......to ich pierwszy piesek i nie wiedzieli za bardzo co z tym fantem zrobić, no i martwili się okrutnie........okazało się że Sonia bez marudzenia je tylko surowe mięsko z kurczaka.....hahhaha...... Mają też trochę problemów z jej zachowaniem i tym strachem przed swobodnym poruszaniem się po domu....nad tym tez pracuja i są sukcesy:lol: W nastepnym tygodniu wybieramy sie razem do jeleniej góry na przegląd łapki i przeswietlenie i wtedy zrobię fotki rodzinne:lol:.......abyscie mogli zobaczyc jak sie miewa uratowana przez Was Soniuchna:loveu::loveu: nawet sobie nie wyobrażacie jak ja za nią ryczałam:placz:......nadal mi smutno.....ale juz rozglądam się uważnie na boki:razz:....a nóż widelec znowu jakaś bida stanie na mojej drodze:eviltong: Quote
lolka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 A tak przy okazji....musze przyznac,że dzieki Soni zauważyłam kolejna bidę, której staram sie teraz pomóc.......zapuszczając się na spacery w strone gdzie nigdy nie chodziłam, zupełnie przez przypadek przyuwazyłam dorosłą sunię zamykaną w komórce......jak się póxniej okazało siedziała tam bez przerwy z wyjatkiem gigantów prawie rok:angryy:......jej włąściciele to może nie patologia ale ludzie uposledzeni z gromada dzieciaków.......troche prosząc a trochę wywierając delikatną presję wyegzekwowałam aby psina miała otwartą komórke przez cały dzień.......i póki co nie jest zamykana:lol:......najpierw bezmyslnie dawałam im jedzenie dla psiny ale szybko się zreflektowałam,że oni moga to sami zjadać więc ostatnio zaniosłam im sucha karme, którą dostałam od ZUZIM (tego chyba nie zjedzą)........ z tymi ludzmi sie rozmawia jak z dziećmi......powiedziałam im ,że będę im pomagac przy psinie ale muszą ja po ludzku traktować ........myslę że załatwię psinie sterylke i popracuje trochę nad jej miejscem do spania.... a dalej zobaczymy....może znajde jej domek jak uda mi się dotrzeć do psiaka....bo strasznie zastraszona bidula To właściwie dzięki Wam otworzyły mi sie oczy....obserwując jacy jesteście wspaniali i z jaką pasją i zażatrością ratujecie wszytkie biedne futrzaki daliście mi niesamowicie silny bodziec do działania , którego za nic na swiecie nie moge zlekceważyć.......... Quote
zuziaM Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 lolka napisał(a):To właściwie dzięki Wam otworzyły mi sie oczy....obserwując jacy jesteście wspaniali i z jaką pasją i zażatrością ratujecie wszytkie biedne futrzaki daliście mi niesamowicie silny bodziec do działania , którego za nic na swiecie nie moge zlekceważyć.......... Eeeetammm... nieprawda :shake:... po prostu masz wsoaniale, wielkie i kochajace serduszko dla biednych cierpiacych stworzonek i tyle :lol: ! I za to Cie kochamy i podziwiamy :loveu: ! Quote
martikka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Czy przegląd soniowo-malkowej łapki już miał miejsce?? bo czekamy na informacje co u psinki, jak zdrówko i jak nowy domek :) Pozrawiam! Quote
krakowianka.fr Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 no wlasnie - czekamy na wiesci !!! Quote
Recommended Posts