Jump to content
Dogomania

Zlamana miednica ... sunia do worka i do schroniska (!!!) ... JUZ w cudownym DOMU !

Recommended Posts

Posted

Cud zawrócenie suni z drogi, z której nie ma już powrotu...
Błaganie o pomoc!!!

Kto z Państwa miał kiedyś tę niewątpliwą przyjemność "złamania kości"?
Głupie pytanie, prawda? Zapewne wielu! Co by Państwo jednak powiedzieli gdyby z powodu złamania zechciano załadować Państwa zbolałe ciało do czarnego worka i zawieść w tzw.dobre miejsce, by podać zastrzyk - bilet w jedną, wiadomą stronę???

Oburzające? Czemu więc tak szybko, łatwo i okrutnie wyrokujemy o życiu zwierzęcia? Kto i komu powiedział, że ono nie cierpi, nie czuje i nie boi się, ba nie przeczuwa nadchodzącej śmierci?

Dlaczego więc taki wyrok wydano na śliczną sunię, która została potrącona w Lubaniu, tam znaleziona i ktoś, równie bezmyślny jak przysłowiowe niemowlę jeża, wydał taki wyrok na biedactwo???
Za wąską nasza głowa by ogarnąć taką bezduszność.
Na miejscu pojawił się natomiast anioł i to nie anioł śmierci, ten otulił sunię opiekuńczymi skrzydłami i ocalił, wyrywał z paszczy ludzkiego szaleństwa.

Ów anioł zabrał sunię do weterynarza. Na stan obecny życie małej przestało wisieć na włosku, stłuczona miednica została poskładana
i pośrubowana. Operacja była kosztowna ale cóż to znaczy, gdy ratuje się przed śmiercią i kalectwem żyjącą istotę...

Sunia przebywa obecnie w domu swej zbawczyni. Obserwacje wskazują, że maleńka nie miała łatwego życia i zna niestety smak ręki, która karze. Jest bardzo posłuszna, ładnie chodzi na smyczy, grzeczna i mimo strasznego bólu, który wciąż jest jej udziałem, bardzo cichutka.
Co więcej, kocha kotki, Zostaje w domu sama i przez kilka godzin nie nabrudzi, nie hałasuje i niczego nie niszczy.
Bardzo szybko dochodzi do siebie i zaczyna juz nawet zaczepiać do zabawy. Jej rekonwalescencja bedzie trwała jeszcze ok. 3 tygodni.

Ważne jest, że ominęło ją widmo śmierci. Teraz pragniemy zadbać, by spotkało ją wszystko, co najlepsze, by zadośćuczyniono jej krzywdzie,
a z maleńkiej główki wymazano zło wspomnień.

Gorąco prosimy o pomocną rękę w poszukiwaniu dla sunieczki domu docelowego, nasyconego miłością do zwierząt.
Prosimy ponadto, jeśli jest to możliwe, o wspomożenie leczenia suni. Nie możemy dopuścić by wszelkie koszty poniosła jej wybawicielka.

Zainteresowanym pomocą pozostawiamy dane kontakt do Anioła Stróża sunieczki.
Jest nim Pani Agnieszka Olejnik 0-601079807 gg 10424799.

Pani Agnieszko nasze wielkie wyrazy szacunku i uznania za walkę o życie tej 4łapnej istotki.

Państwa prosimy o dar serca...dla każdego znaczy to coś innego, liczy się każda postać pomocy. Nie odbierajmy pokrzywdzonemu biedactwu szansy na normalność i wyjście na tzw. prostą.

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wow.....pięknie napisane........jestem pod ogromnym wrażeniem
jedyne co można dodac skoro pójdzie to na allegro to wzmiankę, iż sunia przebywa w chwili obecnej niedaleko Jeleniej Góry w Leśnej województwo dolnośląskie

naprawdę nie wiem jak mam wyrazić wdzięcznośc za tak wielkie wsparcie...dziekuję!!!!!!!!!

Posted

MALA(swietny pomysł na imię) czuje sie dobrze, choc miewa kryzysy szczególnie jak zastrzyki przeciwbólowe przestaja działać..........z każdym dniem nabiera wiary w siebie i już nie boi sie poruszać po domu.... ma ogromne predyspozycje na psa idealnego!!!
Dzis rozmawiałam z Zuzią M i ma już uzbierane od kochanych ludzi 90zł....:multi: ja mam swoje 100zł na bieżące zastrzyki tak, że od razu lżej na duszy
Najważniejsze żeby doszła do siebie i znalazła tak cudny jak ona domek

Wielkie ukłony dla wszystkich , którzy nam pomagają....jesteście WIELCY

Posted

Komu wpłacać pieniażki, prosze o konto na [riva!!!
Tylko 30,00zł ale w tym miesiącu tyle piesków potrzebuje naszej pomocy.

Moze allegro cegiełkowe na operację. A sprzedawac jej zdjęcia!

Posted

Kolejna kochana osoba i kolejne pokłony!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:

Całą akcję zbiórki pieniędzy na leczenie suni pilotuje ZUZIA M ..... niestety nie potrafię sie tu jeszcze sprawnie poruszać i nawet nie wiem gdzie wpłacać.........jutro Gosia czyli ZUZIA M będzie na necie to z pewnością przekaże nr konta........a pojutrze wraz z MALĄ wybieramy sie z wizytą zapoznawczą do Gosi i jej bandy podopiecznych

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Gosia mi coś wspomniała o istniejącym tu bazarku....gdzież on jest ukryty???
nie mogę go namierzyć....a przecież mogę coś zawsze wystawić póki co na Malą o później na resztę bidoków

Posted

majqa napisał(a):
MALA - dla mnie imię bomba !!! :lol: Inne i oryginalne.

Mala, mialo inaczej brzmiec, ja mam klawiature bez poslkich znakow dlatego tak napisalam :oops:
ale jak sie podoba... :lol:

Posted

aukcja rewelacja..... podziękowania....dziękuje również za bazarki i za pieniążki na leczenie psiny........
jestem onieśmielona Waszym zaangażowaniem, po prostu nie mogę wyjść z podziwu jacy jesteście wspaniali :loveu:
jak tylko wyleczę Malą i znajdę jej wspaniały dom zobowiązuje sie do pomocy z kolei Waszym psiakom

malutka hoopaj do góry:multi:

Posted

Ojej ! ! ! :crazyeye: Alez tu sie dzieje podczas mojej nieobecnosci !
Niestety, net mam tylko w pracy i to nie codziennie :shake:.

Dziekuje Wam bardzo za takie zaangazowanie w pomoc tej wspanialej osobie - Agnieszce i slodkiej cudownej suni :lol:.
Moze juz jutro sie spotkamy i bede mogla osobiscie poznac to Sloneczko :loveu:.

Bazarki sa wspaniale .... Rozowy Slonik - przesliczny :lol: !
Allegro tak wzruszajace, ze chyba tylko kamien nie uroni lzy :placz:...

DZIEKUJE :loveu: !