Jump to content
Dogomania

Wonder- już w nowym domku !!!!!!!!!!!!!!!!:) :) :)

Recommended Posts

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Wonderek jutro jedzie do domku !!!!!:multi::multi::multi:

Mamy z wpłat i bazarków uzbierane 308 zł !!!!!

:multi::multi::multi::multi::multi:

Wszystkim darczyńcom serdecznie dziekujemy !!!!!!!! I tym co wpacali i tym co wystawiali bazarki i tym co kupowali na bazarkach !!!!!!:Rose::Rose::Rose:

Selket narazie NIE dziękuję za transport , żeby nie zapeszać ;)

Mam jeszcze jedną cudowną wiadomość !!!!!!!

Znajomy Selket z inego forum , poruszony losem Wonderka postanowił pomóc nam i Wonderowi .......
Dziś z nim rozmaiwałam .Ma wpłacić na moje konto .......UWAGA !!!!!!!!
......700 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mamy wiec w sumie 1000zł !!!!!!!!!!:multi:

Rozmawiałam z nową panią Wondera dziś .
Wykupiłam leki , któe przypisał dr Balicki...będzie mu podawać .
A potem trzeba na konsultację okulistyczną ....
Chcemy też gruntownie przebadać go pod względem tego ostaniego incydentu ..czyli zbadać serduszko i cały układ krązeniowo-oddechowy ....
Trzeba go takze porządnie odrobaczyć . podawać witaminki itd .......

Dzięi ogromnemu wsparciu finansowemu będzie to wszystko możliwe !!!!!!!!!!:multi::multi::multi:

Selket napisz co to za forum , z którego pan Piotr postanowił tak hojnie wspomóc naszego Wonderka :)

Posted

Jak cudownie :multi::multi::multi:
Jak się cieszę :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Super super super
:multi::multi::multi:

Posted

Fajnie, że sprawa z Piotrkiem jest załatwiona i cieszę się niezmiernie, że tak pomógł Wonderkowi ;) Piotrek urzęduje na forum: www.forum4x4.pl/forum
Cieszę się, że już jutro będziemy mogli pojechać :D
A teraz trzymajcie kciuki od jutra, żeby wszysto poszło gładko!!! ;) ;) ;)

Posted

:multi:Cieszę się, że będzie już w nowym domku. Czy będziemy mieli jakieś wiadomości jak przebiega jego dalsze leczenie, badanie okulistyczne ?:multi::loveu:

Posted

Na początek napiszę , że Wonder już w nowym domku :)

Umówiłam się dziś z Selket i Krzsiem o 10-tej w schronisku ....
Rano wykupiłam wszystkie leki na oczka , przepisane przez dr Balickiego ..
W aptece zapłaciłam 101 zł ....
Potem pojechałąm do hurtowni i kupiłam Wonderkowi piękne nowe szelki i smycz - 37 zł ...

Wonder wczoraj dostał leki , bo nie załatwiał sie i miał tkliwy brzuch ...
Wczorajsza porcja jedzenia stałą dzis nietknięta ...

Po wyprowadzeniu z boksu poszlismy do pani dr .
Gdy dotykało mu się brzuch , Wonder piszczał - ewidentnie brzuszek go bolał ....:(
W boksie nie było koo....
Zmierzono mu temperaturę , bo był wyraźnie osowiały ..... - 39,7 :(
Nie widziałam co robić ......
Nie chciałam go jednak dłużej tam zostawiać ...
Dostał antybiotyk , metoclopramid i inne leki ....
Na spacerku przed podróżą zrobił koo, w której nie było ani krwi , ani nic innego podejrzanego ..koo była tylko trochę rozwolniona .....

Grzcznie wsiadł z Selket w tyłu w samochodzie .... Krzyś za kierownicą i POJECHALI ..
Dzwoniłam w trakcie podróży , - wszystko było ok . Wonder leżał sobie grzecznie , z łebkiem u Selket na kolanach ....

Dojechali szczęsliwie i przekazali Wondera nowej właścicielce - pani Magdzie ....

Będę niedługo dzwonić do pani Magdy i zapytam się jak przebiega aklimatyzacja ...

Dziś pan Piotr z forum 4x4 przelał na moje konto pieniądze dla Wonderka - 1000zł :loveu::loveu::loveu:
Mamy więc pieniązki , alby Wonderka leczyć , a przede wszystkim gruntownie przebadać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:

Proszę o kciuki za Selket i Krzysia , żeby spokojnie i bezpiecznie wrócili , bo droga jest ciężka i długa i ruch na drodze ogromny !!!!!!!!

Jak porozmaiwam z Panią Magdą to jeszcze napiszę ...

Posted

Dzwoniłam właśnie do p. Magdy...

Wonder znaczy wszystkie kąty i meble ....:p

Poza tym zwiedza mieszkanie - obijając się ....:roll:

Pani Magd mówi , że nie jest zbytnio zestresowany , rećz przeciwnie - zaciekawiony nową sytuacją....

Oby wszystko było ok , oby Wonder nie narozrabiał nic , oby nowa pani pokochała go i oby nigdy już snie wrócił do schroniska ...

Wyśle pani Magdzie pieniązki to w przyszłym tyg. - zaraz po świetach porobi Wonderowi wszystkie niezbędene badania ....

Wrażenia z podróży pewnie opisze nam Selket jutro , jak odeśpi cieżką podróż ...

Posted

:multi:Super, że jest już w nowym domku. Dziewczyny jesteście wspaniałe. Wonderkowi życzę, żeby szybko wyzdrowiał i się zaklimatyzował w nowym domku.:multi::multi:

Posted

Wspaniałe wieści :multi: :multi: :multi:
Wonderkowi, jego Rodzince i wszystkim, którzy przyczynili sie do tego szczęścia składam życzenia:na tę Wielkanoc życzyć Wam wypada ciepła domowego, miłości bliźniego, placka wybornego, spokoju świętego.

Posted

Uff... wróciliśmy ;)
Mały był bardzo dzielny w podróży. Najpierw nie był zachwycony i się troszkę denerwował przez pierwsze 50 km, a potem poszedł spać na moich kolanach, i tylko co chwilkę się rozpychał albo przeciągał. Uznaliśmy, że chyba dobrze się czuje, bo zachowywał się jak mój piesio, kiedy mu jest dobrze ;) Następnie zrobiliśmy postój. Wonderek wyczołgał się z autka, badając nóżkami coi jak, i zadowlony stanął na swoich kopytkach, żeby pójść na spacerek. Widać było, że jest osłabiony i zmęczony, ale z ochotą spacerował po lasu i wąchał krzaczki i drzewka, tzn wpadał na nie. Na szczęscie on chodzi powolutku, więc to wpadanie nie było dla niego bolesne. Udało nam się zrobić siusiu i jeszcze chwilkę pospacerować. Potem zapakowaliśmy się do autka, a Wonderek zaczął się wiercić i niuchać, ja się patrzę a on trzyma pudłeko z moimi kanapkami w pyniu ;););) Pudełko zostało zabrane, no to Wonderek nura do siatki i już trzyma mój ulubiony serek.... No cóż, widocznie piesek głodny, daliśmy mu troszkę Niuniowej karmy, na co Wonder - co tak mało??? I nura pod siedzenie iprzełazić do przodu bo tam jedzonko :D Dostał jeszcze troszkę, żeby mu nie zaszkodziłą za duża porcja. I sobie jechaliśmy spokojnie, a Wonderek siedział i "patrzył" przez przednią szybkę, aż do zjazdu na Katowice. Oczywiście parę kilometrów przed Czeladzią się zgubiliśmy jak to my ;) Po krążeniu i pytaniu trafiliśmy nareszcie do nowego domku. Oczywiście Wonderek od razu hop z autka, dobrze, ze Krzyś go przytrzymał aby spokojnie wyszedł. Pani Magda była troszkę przerażona, ale szczęśliwa, że już maluch przyjechał. Wonderek obniuchał wszystko i stwierdził, że zostaje ze mną, ale pani Magda do niego mówiła i "ciągnęła" wstronę domku, więć zmienił zdanie ;) POżegnalismy się Wonderkiem i jego nowymi Właścicielami i wróciliśmy do domku. Uff, jazda spowrotem była szybsza ;)
Akcja transportu zakończona powodzeniem :)
Mam nadzieję, że nowi Państwo pokochają Wonderka całym sercem. A ja myślę, że jak odzyska siły to będzie z niego naprawdę świetny pies i mały rozrabiaka ;)

Dziękuję Wszystkim, którzy trzymali kciuki za naszą podróż. Cieszę się, że mogliśmy pomóc ;)

Pozdrawiam i słodkich snów ;)

Posted

Ludzie, jak ja lubię takie historie!
Wonderku, bądź zdrowy, wesoły i grzeczny!
Żałuję, że Cię nie poznałam...
Cuda się zdarzają :loveu::loveu::loveu:
Będę czekać na relacje :cool1:

Posted

[SIZE=4]Wszystkiego dobrego!
Jajka malowanego
oraz zielonej łączki,
na której zajączki pasą owce
zajadając makowce:)

Zdrowych, spokojnych, radosnych, rodzinnych
i choć odrobinę wiosennych Świąt Wielkiej Nocy.
anielica