Jump to content
Dogomania

Wonder- już w nowym domku !!!!!!!!!!!!!!!!:) :) :)

Recommended Posts

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super że się wszystko układa, tylko biedny Wondi jeszcze nie wie że mu się tak fartnęło. Dlatego świetnie że święta już w nowym domku spędzi...
A co to za domek, ktoś wie coś więcej??? Pozdrawiam

Posted

Witam!
Jestem narzeczonym Selket i to ja będę jechał z Wonderkiem :)
Koszt 30zł/100km to tyle, ile pali nasze autko, niestety nie da się zejść niżej :( Cieszę się, że psiak ma dokąd pojechać :) Opracujemy trasę, żeby było jak najbliżej oczywiście. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i we wtorek popędzimy do celu :) Dziękuję wszystkim za składkę, nas niestety nie stać na taką wyprawę, ale jeśli z jakiegoś powodu wyjdzie większe spalanie, to wyrównam już z własnej kieszeni, żeby nie było :)
Pozdrawiam Wszystkich!
Krzysiek

Posted

Niestety nie jest tak różówo , jak się zapowiadało .....:(

Wczoraj Wonder został wykastrowany .....Prosiłam o tę kastrację , żeby we wtorek można było organizować transport .....

Na noc został u pani dr w gabinecie...gdy rano dziś poani dr eszłą do gabinetu Wonder poderwał się gwałtownie i z merdającym ogonem skoczył pani dr w objęcia ....
Wolontariuszka wzięła go od razu na spacer .....
zaraz gdy wyszedł , zaczeły plątać mu się nogi i położył się na trawie ...
Nie chciał wstać ......:(
Zanieśliśmy go go gabinetu .. .bardzo ciężko oddychał i nie mógł się podnieśc ....
Po badaniu słuchawkami , miał słabo wyczuwalne bicie serca ...... i wciąz bardzo cięzko oddychał brzuchem :(

Dostał atropinę i coś jeszcze (nie pamiętam co ,bo byłam bardzo zdenerwowana)...
Wciąz było źle ..wciąz oddychał bardzo cięzko ....ewidentne objawy niewydolności odechowo - krązeniowej ...
W miejscu gdzie spoał przez całą noc, była wielka , śmierdząca koopa , z kilkoma kawałakami tasiemca ......

Wonder został podłączony pod kroplówkę z glukozą .....jego stan się poprawił .....
Jak wychodziłam ze schroniska , wciąż leżał pod kroplówką ......
Nie wiem co mogło spowodować taki stan :(
Wczoraj podobno bardzo ładnie i szybko wybudził sie z narkozy ...

Martwię się ........
Może on ma chore serduszko ?
Do tej pory nic kompletnie na to nie wskazywało ...

W związku z zainstniałą sytuacją , na razie nie organizujemy transporu dla niego ..... musimy wyjaśnić co sie z nim dzieje ..

Dlaczego to tak jest ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy:
Gdy pies znalazł dom ...........szlag by to wszystko trafił .....:placz::placz::placz:

Zadzwonię do pani , która chciała go adoptować i powiem jak się sprawy mają .....

Może to tylko epizod ?
może to tylko przypadek ?
może to reakcja na wydalenie tego tasiemca ?
Nie wiem , nie wiem .nie wiem ..

Jak czegoś się dowiem jeszcze dzis , to napiszę ....

Posted

Tasiemiec nie był przyczyną takiego stanu...
Mogł co najwyżej być dodatkowym mniej znaczącym powodem. Jeżeli robiłaś mu badania krwi na profil wątrobowy i wszystko było ok to też nie jest bezpośrednia wina narkozy. Ketamina jest rozkładana przez wątrobę, jeżeli pies się wybudził to oznacza, że jest sprawna i rozłożyła narkotyk i wydaliła z organizmu. Również przy słabym sercu zapaść jest obserwowana ok 15-20 min po podaniu ketaminy- wtedy jej stężenie jest we krwi największe i może doprowadzić do depresji krążeniowo- oddechowej. Na pewno Wondera trzeba odrobaczyć i obserwować kilka dni.
Osłuchać serducho i może EKG?

Posted

Dzwoniłam wieczorem do schronu .
Wonder był na spacerku , jest troszkę osłabiony , ale oddycha dużo lepiej ......
został umieszczony w dużej kaltce , w korytarzu , żeby pracownicy mieli na niego oko .....
Jutro zostanie osłuchany i zbadany jeszcze raz .....
Jeżeli będzie wysłuchiwalna arytmia , poproszę panią dr , aby pozwoliła zabrać go na EKG ......

Posted

Tak, rozmawiałam z nią kilka godzin temu...
Wonderek zostanie kilka dni na obserwacji, Tiger ma porozmawiać z nową Panią Wondera i powiadomi ją o zajściu po zabiegu. Bo dobrze by było gdyby jednak opuścił schron ale nie wiadomo jak przyszła właścicielka zareaguje na to, że Wonder miał takie problemy i wymaga dodatkowych badań (jednak to wiąże się z kosztami)...
Czas pokaże...

Posted

A ja tylko powiem, że babcia nowej Pańci Wondera przygarnia naszą bidę po tragedii krzyczkowej. My jedziemy we wtorek po świętach :multi:

Rybka. co z jajkami naszego krzyczkowego huszczaka ... udało się?

Posted

Tiger przebywa z Wonderkiem dużo, niestety znowu padł jej internet :(
Z tego co wiem Wonderek po tamtym incydencie doszedł do siebie i nic niepokojącego się nie dzieje. Mieszka teraz w kennelu na korytarzu, gdzie pracownicy przechodząc często mają na niego oko.
Więc Wonderek ma ciepło, sucho i tylko na spacerki wychodzi. Na szczęście bo dzisija pogoda straszna...