mariee Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 WONDERKU mam nadzieje, ze swieta spedzisz w domu .:p Quote
anielica Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Chciałabym być taką optymistką, jak Ty mariee! Quote
tomcug Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 anielica napisał(a):To ja, dzięki za pochwałę... :oops: Mnie się średnio podobało prawdę mówiąc, długaśne jakieś... No, ale skoro mówisz że może być, to fajnie :p Będziemy odnawiać, i odnawiać, aż dojrzy go jego człowiek... Wiesz, ja wychodzę z założenia, że jak ktoś naprawdę chce zabrać do siebie psiaka to będzie chciał wiedzieć o nim jak najwięcej (ja bym chciała). I nie zniechęci się czytaniem opisu. Twój opis jest dość długi, ale treść "przyciąga oko" i tak, jak pisałam chwyta za serce. Teraz trzymamy kciuki, żeby i inni tak pomyśleli. Quote
mulinka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 to ja może wkleję ten piękny tekst anielicy: Ten pies, mimo swojej młodości, radości życia i urody ma właściwie minimalne szanse na długie życie przy boku kochającego człowieka… Bo kto zaadoptuje takiego psa, jak on? Dlaczego? Bo Wonder jest niewidomy. I niewidomy pozostanie… Dla zdrowego psa pobyt w schronisku jest wielkim, ogromnym stresem – wkoło szczekanie, ujadanie, przechodzący ludzie, walka o miskę i miejsce na posłaniu… Wonder nie ma w tej walce szans… Jest chudy, widać mu kości, jego sierść jest matowa… To wynik warunków, stresu, strachu i… braku miłości… Jaki jest Wonder? Młody – ma około roku. Spory i dosyć silny (pełen energii, jak to młody psiak). Ufny, pozbawiony agresji, lgnący do ludzi… Bardzo, bardzo wystraszony tym, co się wokół niego dzieje. Ciągle leży skulony na betonowej posadzce, ożywiając się i tuląc do każdej osoby, która okaże mu ciepło i zainteresowanie… Choroba oczu Wondera nie daje szans na większą poprawę. Być może staranne, długotrwałe leczenie (podawanie leków 3 razy na dzień), dobra karma i opieka pozwoliłyby na odzyskanie widzenia konturów, światła i cienia… Tylko tyle… albo aż tyle… Ale w schronisku nie ma szans na taką opiekę – liczba psów nie pozwala na zajęcie się jednym z nich i podawanie leków kilka razy na dzień. Dodatkowo karma, warunki bytowe, również nie pozwalają na rekonwalescencję… JEDYNĄ SZANSĄ TEGO PSA JEST ZNALEZIENIE DOMU I KOCHAJĄCEGO CZŁOWIEKA. TAKIEGO, KTÓRY ZAAKCEPTUJE JEGO OGRANICZENIA, DA OPIEKĘ, MIŁOŚĆ, SPRÓBUJE PRZYNAJMNIEJ POWALCZYĆ O JAKĄKOLWIEK POPRAWĘ WZROKU… Na swoim terenie, w swoim ogrodzie, albo na spacerze na smyczy po znanych uliczkach, psy niewidome radzą sobie prawie tak dobrze jak widzące, kierując się węchem… Daj mu więc szansę! W schronisku Wonder nie ma szans… Wolontariusze schroniska poszukują dla Wonderka domu stałego bądź tymczasowego (do czasu znalezienia Swojego Miejsca na Ziemi). Poza schroniskiem psiak mógłby rozpocząć leczenie oczu, które daje niewielkie, ale jednak daje szanse na chociaż niewielką poprawę jego wzroku… Quote
mulinka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 mulinka napisał(a):a może napiszcie w tytule tak jak graszka napisała na bannerku: niewidomy, bezradny, ufny, młody Wonder błaga o DT-schr.Lublin myślę, że tytuł jest bardzo ważny a słowa ufny i bezradny przyciągają wzrok wrażliwych ludzi Quote
Rybka. Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 A ja się rozliczę :) Ostatnie rozliczenia na kwotę 30 zł z bazarku przekazałam Tiger, która zapłaciła dr Balickiemu za wizytę (dokładając swoich 20 zł)... Od tamtej pory na koncie mam wpłaty od: Dariaopole 10 zł Karlika 7 zł Czyli razem 17 zł Czekam na pozostałe wpłaty. Quote
anielica Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Jest mały problem... Tytuł w allegro ma tylko tyle liter, ile się zmieściło. Żeby dodać "Ufny" muszę coś wywalić, tylko co?:roll: Quote
anielica Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Słuchajcie, z moich obliczeń wynika, że Wonder jest bogatszy o 96 zł :loveu: Na jakie konto mają dziewczyny wysyłać pieniądze? Quote
Rybka. Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Na moje konto spływają pieniążki z bazarku. Jak chcesz mogę Ci dać nr konta. Ale i tak przekażę je Tiger, więc równie dobrze możesz je od razu przelać na jej konto. Nie wiem jak to ma być, w sumie nic nie zostało ustalone... Ale chyba bez sensu, żeby pieniądze krążyły, więc ja bym od razu przekazała je Tiger :) Quote
anielica Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Ok, czekamy na Tiger w takim razie... Słyszałam, że dostałaś jakieś nowe zdjęcia Leoncja i się nie podzieliłaś... :mad: Quote
Tuśka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Witam serdecznie! Pozwoliłam sobie przeklejić troche informacji i zdjęć na Niechciane i Zapomniane. Pies jest przepiękny! Mam nadzieje że w końcu uda mu się trafić na swojego człowieka. Pozdrawiam serdecznie. Quote
Rybka. Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 anielica napisał(a):Ok, czekamy na Tiger w takim razie... Słyszałam, że dostałaś jakieś nowe zdjęcia Leoncja i się nie podzieliłaś... :mad: To odświeżaj tytuł wątku leonkowego, a ja wklejam foty... może inne Cioteczki jeszcze go pamiętają to też z chęcią obejrzą :) Bo ja Leonka nigdy nie zapomnę :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Rybka. Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Tuśka napisał(a):Witam serdecznie! Pozwoliłam sobie przeklejić troche informacji i zdjęć na Niechciane i Zapomniane. Pies jest przepiękny! Mam nadzieje że w końcu uda mu się trafić na swojego człowieka. Pozdrawiam serdecznie. Bardzo serdecznie Ci dziękujemy!! Każda pomoc w ogłaszaniu się przyda :) Quote
mulinka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 [quote name='Tuśka']Witam serdecznie! Pozwoliłam sobie przeklejić troche informacji i zdjęć na Niechciane i Zapomniane. Pies jest przepiękny! Mam nadzieje że w końcu uda mu się trafić na swojego człowieka. Pozdrawiam serdecznie. dziękujemy :) to ja podam link do wątku na Niechciane i Zapomniane: http://www.niechcianeizapomniane.org/forum/wonder-niewidomy-roczny-piesek-baga-o-domek--vt1330.html Quote
mulinka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 jest też wątek Wondera na forum miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72065&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
mestudio Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Sliczny pieseczku wracaj na górę i szukaj domku:loveu: Quote
Rybka. Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dzień dobry, w środowe południe. Mam nadzieję, że to nie będzie kolejna, zwykła środa :) Quote
marzenKa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Rybko ja tez mam taka nadzieje:lol: Moze ta srodaa uratuje Wonderka i znajdzie sie dla niego domek... Quote
Recommended Posts