mariee Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Wszystko dobrze co dobrze się kończy, mam nadzieje ze w nowym domku Wonderek wyjdzie z tego wszystkiego bardzo szybko i z czasem świetnie będzie sobie radzil. Zycze Wszystkim Wesolych Swiat! ps. zagladajcie czasami tez do innej bidulki z lubelskiego schronu Baksa. Quote
tomcug Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Świąteczne zakończenie :loveu:. Trzymaj się Wonderku i ciesz się nowym, kochającym domkiem. Quote
saga_86 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Wonderku wszystkiego dobrego w nowym domku!:loveu::multi: Mari, a Baks ma swój wątek na dogo? To bokserek, prawda? Kochana psinka, fajnie się z nim spaceruje;) Quote
malutki Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Tiger napisał(a):Dzwoniłam właśnie do p. Magdy... Wonder znaczy wszystkie kąty i meble ....:p nareszcie samiec pożądny :lol: Quote
Selket Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 I miłości Wonderku ;) A może coś nowego wiadomo?? Quote
tomcug Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Ja też jestem bardzo ciekawa, jak psiak sprawuje się w nowym domku. Quote
Bożka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Co słychać u Wonderka, jak się zaadoptował w nowym domku ? Quote
Tiger Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 malutki napisał(a):nareszcie samiec pożądny :lol: Witamy malutkiego na forum dogomanii !!!!:razz: On to właśnie jest darczyńcą tak ogromnej kwoty , przekazanej na transport , badania i leczenie Wondera ...:) A teraz wieści ..... Tak , jak pisałam wcześniej , Wonder w dniu adopcji (piątek) czuł sie źle i miał wysoka gorączkę - dostał leki przed samym odjazdem ..... Jeszcze w piątek późnym wieczorem dzwoniłą , że Wonder sika z krwią :( W sobotę po południu , pani Magda dzwoniła , że Wonder nic nie je , ma gorączkę , jest osowiały, ma BARDZO BOLESNY BRZUCH :( Wpadłam w panikę .....bo nowi państwo Wonderka nie mają samochodu , a tu Wielka Sobota , wieczorem ...:shake: Zadzwoniłam w nocy do "mojego" weta , żeby coś doradził . Wet powiedziała , że najlepiej byłoby jakby Wonder miał kontynuowany antybiotyk , ten , któy dostał w schronie , ale było to niemożliwe ......:( W aptece nocnej w Czeladzi Pan Wondera wbłagał sprzedaie mu antybiotyku bez recepty , ze względu na wyjątkowośc sytuacji .... Mój wet poradził kupić Augmentin 625 w tabletkach , pyralgin i no-spę ... Udało się to zdobyć i od soboty Wonder bierze te leki .. Byłam wciąz w kontakcie z Państwem - Wonder czuł sie coraz lepiej , zaczął jeśc i spadła mu gorączka ..........ufffffffffff Dziś przelałam 500zł na konto pani Magdy , jutro mają wizytę u weta ... Trzeba wondera dokładnie przebadać - powtórzyć wszytkie wyniki krwi i moczu, oraz wykonać RTG klatki piersiowej oraz usg jamy brzusznej ... Dzięki malutkiemu jest to możliwe :):Rose::Rose::Rose::sweetCyb::sweetCyb: W sumie , wszystkich pieniązków na Wonderka uzbieraliśmy: na dogomani : 133 zł - bazarek cioci Rybki 105 zł - bazarek cioci anielicy 100 zł - wpłata od cioci Buni1 Razem 335 zł :loveu::loveu::loveu: Wystawiającym bazarki i kupującym na nich oraz Buni1 serdeczne dzięki !!!!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: od malutkiego : wpłata 1000zł !!!!! Razem : 1335 zł :multi::multi: Poniesione dotychczasowe koszty : 42 zł - pierwsze badania - krew - morfologia i biochemia 50 zł - wizyta u dr Balickiego 101 zł - leki przepisane przez dr Balickego na oczka; wykupione przeze mnie oraz przekazane wraz z Wonderkiem. 36 zł - nowiutkie szeleczki i smyczka. 210 zł - transport (ciociu Selket napisz czy trzeba coś dołożyć za trnasport Wonderka , bo może więcej wyszło km , niż liczyliśmy ) Razem : 439 zł Martwię się o Wondera , bo jak przyszedł do schronu , to był niewidomym , ale zdrowym psem ...... A teraz ....biedny , co chwilę coś się go czepia :( Dlatego wykonanie wszelkich możliwych badań w jego przypadku jest takie ważne ........ Prosimy o kciuki !!!!!!!!!! Quote
mariee Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Trzymamy kciuki!moze Wonder mial jakis krwotok wewnetrzny? Quote
Selket Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Oj Wonderku co Ty wymyślasz Kochany?? Nie monia tak robić.. Ciocia Selket meleduje, że za transport ni trzyba dopłacać. AKurat wyszło na styk ;) Troszkę km nadłożyliśmy na Śląsku, w tej wielkej aglomeracji, ale potem wracaliśmy inną drogą i było troszkę krócej. Więc wszystko się ładnie wyrównało ;) Wonderek, ja nie po to taki kawał jechałam, żebyś Ty takie numery wykręcał..Jak będzie niegrzeczny to przyjadę do Ciebie i nakrzyczę na Ciebie, weź się chopak w garść i zdrowiej...Trzymam kciuki bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo mocno!!! ;) Quote
lamia2 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Widziałam wczoraj Wondera, wygląda, że ma się świetnie. Głaskałam go i nic nie zauważyłam żeby go bolało, jest kontaktowy, przytulaśny i żarłoczny .... no i nadal znaczy teren :cool3: Quote
mariee Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 lamia2 napisał(a):Widziałam wczoraj Wondera, wygląda, że ma się świetnie. Głaskałam go i nic nie zauważyłam żeby go bolało, jest kontaktowy, przytulaśny i żarłoczny .... no i nadal znaczy teren :cool3: Moze bedzie juz wszystko dobrze.Trzymamay kciuki! Quote
Selket Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Mam nadzieję, że Wonderek wychodzi na prostą. Och, żeby tak było, żeby już tylko mu z górki szło! I żeby jego nowej Pańci cierpliowści do tego znaczenia terenu nie zabrakło ;) Quote
Bożka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dobrze że Wonderek czuje się trochę lepiej. Szkoda, że Tiger nie dała znać w tym wątku że Wonderek potrzebuje pomocy weterynaryjnej. Jest czynna całodobowo lecznica w Katowicach- Brynowie ( i nie tylko tam ) ale ta jest świetna. Ponieważ Państwo nie mają samochodu, w razie potrzeby służę swoim samochodem. Quote
Bożka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Co powiedział lekarz? Wonderku szybko wracaj do zdrowia. Quote
Magadama Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Witam! Tu Magda, nowy dom Wondera. Wondziu czuje się dobrze. Przez cały czas bierze antybiotyki. Leki pomagają, Wonder jest bardzo żywy. Rzeczywiście sika w domu ale to z czasem minie. Poza tym jest bardzo grzecznym, młodym mężczyzną. Z moją zwierzęcą orkiestrą dogaduje się świetnie, chociaż początkowo koty były zaniepokojone "koniem" w domu. Wonderek odkrywa powoli uroki życia w domu. Wśród nich byczenie się na łóżku, którego zalet chyba wcześniej nie znał. Teraz panicz Wonder nie jest chętny leżeć na specjalnie przygotowanym posłaniu z mięciutkiej poduszeczki przy grzejniczku gdyż fotele wydają mu się dalece bardziej atrakcyjne :). Nie ma z nim żadnych problemów, urwis świetnie sobie radzi, również w zdobywaniu pożywienia w postaci świeżo przygotowanych kanapek :). Nie byłam przyzwyczajona do tak wysokiego faceta więc porwanie kromki chleba z kuchennego blatu nie stanowiło dla niego problemu:) Wonder sam biega po ogrodzie, zachowuje się jak zupełnie zdrowy piesek. Właśnie zaczął redagować ten tekst swoim mokrym noskiem. Pozdrawiamy! Jak są jeszcze jakieś pytania to oczywiście chętnie odpowiemy. W ogóle bardzo cieszę się, że jest tyle dobrych ludzi zainteresowanych losem Wondera. Chciałam, w imieniu swoim i Wondzia wszystkim podziękować za pomoc! Quote
Selket Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Witanko :loveu: :loveu: :loveu: Cieszę się, ze się zalogowałaś i napisałaś co u malucha, bo wszyscy czekamliśmy w napięciu na wiadomości Wspaniale, że Wonderek tak dobrze sobie radzi :) Jak z nami jechał to już ukradł mi pudełeczko z kanapkami i serek, więc spodziewałam się, że będzie z niego urwis ;) I chyba się ne pomyliłam ;) Jak to dobrze..Oj brakuje mi słów by opisać jak bardzo się cieszę, że tak mu u Ciebie dobrze i że z nim samym coraz lepiej...Tak się cieszę :multi: :multi: :muti: Mam nadzieję, że czasem skrobniesz na forum co słychać u Wonderka;) Quote
Magadama Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Postaram się bywać tu jak najczęściej i informować ciekawskich:) Quote
lamia2 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Magadama']Postaram się bywać tu jak najczęściej i informować ciekawskich:)[/QUOTE] I ja dopisuję się do listy ciekawskich .... ale w sprawie Kingusi ;) Quote
Recommended Posts