Jump to content
Dogomania

Wonder- już w nowym domku !!!!!!!!!!!!!!!!:) :) :)

Recommended Posts

Posted

Wszystko dobrze co dobrze się kończy, mam nadzieje ze w nowym domku Wonderek wyjdzie z tego wszystkiego bardzo szybko i z czasem świetnie będzie sobie radzil.
Zycze Wszystkim Wesolych Swiat!

ps. zagladajcie czasami tez do innej bidulki z lubelskiego schronu Baksa.

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malutki napisał(a):
nareszcie samiec pożądny :lol:

Witamy malutkiego na forum dogomanii !!!!:razz:

On to właśnie jest darczyńcą tak ogromnej kwoty , przekazanej na transport , badania i leczenie Wondera ...:)

A teraz wieści .....
Tak , jak pisałam wcześniej , Wonder w dniu adopcji (piątek) czuł sie źle i miał wysoka gorączkę - dostał leki przed samym odjazdem .....
Jeszcze w piątek późnym wieczorem dzwoniłą , że Wonder sika z krwią :(

W sobotę po południu , pani Magda dzwoniła , że Wonder nic nie je , ma gorączkę , jest osowiały, ma BARDZO BOLESNY BRZUCH :(
Wpadłam w panikę .....bo nowi państwo Wonderka nie mają samochodu , a tu Wielka Sobota , wieczorem ...:shake:
Zadzwoniłam w nocy do "mojego" weta , żeby coś doradził .
Wet powiedziała , że najlepiej byłoby jakby Wonder miał kontynuowany antybiotyk , ten , któy dostał w schronie , ale było to niemożliwe ......:(

W aptece nocnej w Czeladzi Pan Wondera wbłagał sprzedaie mu antybiotyku bez recepty , ze względu na wyjątkowośc sytuacji ....
Mój wet poradził kupić Augmentin 625 w tabletkach , pyralgin i no-spę ...
Udało się to zdobyć i od soboty Wonder bierze te leki ..
Byłam wciąz w kontakcie z Państwem - Wonder czuł sie coraz lepiej , zaczął jeśc i spadła mu gorączka ..........ufffffffffff

Dziś przelałam 500zł na konto pani Magdy , jutro mają wizytę u weta ...
Trzeba wondera dokładnie przebadać - powtórzyć wszytkie wyniki krwi i moczu, oraz wykonać RTG klatki piersiowej oraz usg jamy brzusznej ...

Dzięki malutkiemu jest to możliwe :):Rose::Rose::Rose::sweetCyb::sweetCyb:

W sumie , wszystkich pieniązków na Wonderka uzbieraliśmy:

na dogomani :

133 zł - bazarek cioci Rybki
105 zł - bazarek cioci anielicy
100 zł - wpłata od cioci Buni1
Razem 335 zł :loveu::loveu::loveu:

Wystawiającym bazarki i kupującym na nich oraz Buni1 serdeczne dzięki !!!!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

od malutkiego : wpłata 1000zł !!!!!

Razem : 1335 zł :multi::multi:

Poniesione dotychczasowe koszty :
42 zł - pierwsze badania - krew - morfologia i biochemia
50 zł - wizyta u dr Balickiego
101 zł - leki przepisane przez dr Balickego na oczka; wykupione przeze mnie oraz przekazane wraz z Wonderkiem.
36 zł - nowiutkie szeleczki i smyczka.
210 zł - transport (ciociu Selket napisz czy trzeba coś dołożyć za trnasport Wonderka , bo może więcej wyszło km , niż liczyliśmy )

Razem : 439 zł

Martwię się o Wondera , bo jak przyszedł do schronu , to był niewidomym , ale zdrowym psem ......
A teraz ....biedny , co chwilę coś się go czepia :(

Dlatego wykonanie wszelkich możliwych badań w jego przypadku jest takie ważne ........
Prosimy o kciuki !!!!!!!!!!

Posted

Oj Wonderku co Ty wymyślasz Kochany?? Nie monia tak robić..
Ciocia Selket meleduje, że za transport ni trzyba dopłacać. AKurat wyszło na styk ;)
Troszkę km nadłożyliśmy na Śląsku, w tej wielkej aglomeracji, ale potem wracaliśmy inną drogą i było troszkę krócej. Więc wszystko się ładnie wyrównało ;)
Wonderek, ja nie po to taki kawał jechałam, żebyś Ty takie numery wykręcał..Jak będzie niegrzeczny to przyjadę do Ciebie i nakrzyczę na Ciebie, weź się chopak w garść i zdrowiej...Trzymam kciuki bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo mocno!!! ;)

Posted

Widziałam wczoraj Wondera, wygląda, że ma się świetnie. Głaskałam go i nic nie zauważyłam żeby go bolało, jest kontaktowy, przytulaśny i żarłoczny .... no i nadal znaczy teren :cool3:

Posted

lamia2 napisał(a):
Widziałam wczoraj Wondera, wygląda, że ma się świetnie. Głaskałam go i nic nie zauważyłam żeby go bolało, jest kontaktowy, przytulaśny i żarłoczny .... no i nadal znaczy teren :cool3:

Moze bedzie juz wszystko dobrze.Trzymamay kciuki!

Posted

Mam nadzieję, że Wonderek wychodzi na prostą. Och, żeby tak było, żeby już tylko mu z górki szło!
I żeby jego nowej Pańci cierpliowści do tego znaczenia terenu nie zabrakło ;)

Posted

Dobrze że Wonderek czuje się trochę lepiej. Szkoda, że Tiger nie dała znać w tym wątku że Wonderek potrzebuje pomocy weterynaryjnej. Jest czynna całodobowo lecznica w Katowicach- Brynowie ( i nie tylko tam ) ale ta jest świetna. Ponieważ Państwo nie mają samochodu, w razie potrzeby służę swoim samochodem.

Posted

Witam!
Tu Magda, nowy dom Wondera. Wondziu czuje się dobrze. Przez cały czas bierze antybiotyki. Leki pomagają, Wonder jest bardzo żywy. Rzeczywiście sika w domu ale to z czasem minie. Poza tym jest bardzo grzecznym, młodym mężczyzną. Z moją zwierzęcą orkiestrą dogaduje się świetnie, chociaż początkowo koty były zaniepokojone "koniem" w domu. Wonderek odkrywa powoli uroki życia w domu. Wśród nich byczenie się na łóżku, którego zalet chyba wcześniej nie znał. Teraz panicz Wonder nie jest chętny leżeć na specjalnie przygotowanym posłaniu z mięciutkiej poduszeczki przy grzejniczku gdyż fotele wydają mu się dalece bardziej atrakcyjne :). Nie ma z nim żadnych problemów, urwis świetnie sobie radzi, również w zdobywaniu pożywienia w postaci świeżo przygotowanych kanapek :). Nie byłam przyzwyczajona do tak wysokiego faceta więc porwanie kromki chleba z kuchennego blatu nie stanowiło dla niego problemu:) Wonder sam biega po ogrodzie, zachowuje się jak zupełnie zdrowy piesek. Właśnie zaczął redagować ten tekst swoim mokrym noskiem. Pozdrawiamy! Jak są jeszcze jakieś pytania to oczywiście chętnie odpowiemy. W ogóle bardzo cieszę się, że jest tyle dobrych ludzi zainteresowanych losem Wondera. Chciałam, w imieniu swoim i Wondzia wszystkim podziękować za pomoc!

Posted

Witanko :loveu: :loveu: :loveu:
Cieszę się, ze się zalogowałaś i napisałaś co u malucha, bo wszyscy czekamliśmy w napięciu na wiadomości
Wspaniale, że Wonderek tak dobrze sobie radzi :)
Jak z nami jechał to już ukradł mi pudełeczko z kanapkami i serek, więc spodziewałam się, że będzie z niego urwis ;) I chyba się ne pomyliłam ;)
Jak to dobrze..Oj brakuje mi słów by opisać jak bardzo się cieszę, że tak mu u Ciebie dobrze i że z nim samym coraz lepiej...Tak się cieszę :multi: :multi: :muti:
Mam nadzieję, że czasem skrobniesz na forum co słychać u Wonderka;)

Posted

[quote name='Magadama']Postaram się bywać tu jak najczęściej i informować ciekawskich:)[/QUOTE]

I ja dopisuję się do listy ciekawskich .... ale w sprawie Kingusi ;)