outsi Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Wonder jest przepiękny - przypomina trochę jakiegoś gończego. Quote
Samara Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 hmmm lubelskie schronisko... byłam tam nie raz, kiedy jeszcze mieściło się na Pancerniaków. Smutne miejsce... Eh, te ślepe pieski to naprawdę mają przekichane w życiu... Domu, domu dla małego!! Quote
outsi Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Mestudio, jak tam dywagacje i decyzje? To sobie stawiasz te znaki zapytania :cool3: ? Quote
mestudio Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Stawiam je sobie, ale też dlatego, że tu tak cicho:roll:.To nie jest łatwa decyzja. Mam 4 psy i 6 kotów, które sama utrzymuję. Dokarmiam to, co przebiega mi przez ogród, a raczej specjalnie przychodzi. Szykuje mi się kolejna suczka, szczeniak bo debilni sąsiedzi chcą ją wywieźć do lasu - córka słyszała ich rozmowę kiedy była u nich. Ci sami sąsiedzi mają cudnego psa mysliwskiego, biały z długii uszami, wysoki, który uwielbia ruch, a siedzi w klatce niewiele większej od niego. Wypuszczają go od zeszłego tygodnia co kilka dni, a pies lata po ulicy jak szalony bo nie jest w stanie się nacieszyć. Chciałabym tego psa odkupić od nich bo niby chcą go sprzedać. Pies chudy niemożliwie i młody jeszcze. Tak więc decyzja jest trudna bardzo i odpowiedzialna. I nie chodzi o miłość bo jej starczy, ale z oczkami trzeba coś spróbować robić, a to kosztuje. Ja muszę się bardzo zastanowić i tak czekam na jakieś wstępne ustalenia okulisty. To naprawdę bardzo trudna decyzja. Quote
Tiger Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 mestudio , oczywiście , jakby soie okazało , że Wonder ma sznase na widzenie , to jestem pewna , że w razie leczenia finansowo pomoga dogomaniacy :) Jeszcze nigdy nie zostałam przez dogo zostawiona na lodzie ... Sznasa jednak na to , że on będzie widział jest niewielka .....ale na pewno spróbujemy ...... Dr Balicki to świetny specjalista ..jeżeli będzie jakakolwiek , najmniejsza szansa to podejmie walkę o jego oczka , a my razem z nim :) Quote
Rybka. Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dzień dobry wszystkim Cioteczkom odwiedzającym Wonderka :) Quote
jestem_wredna Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Wonder do góry! ... a przy okazji ;) dogomaniacy na pewno pomogą jeśli będzie szansa dla Wondera na odzyskanie wzroku. Tiger, jak tam Twój Milo? Quote
marzenKa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Hopaj do gory wonderku gleboko wierze ze w koncu cie ktos tam wypatrzy i pokocha:) Quote
mariee Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9549496&postcount=2 Quote
Masza4 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Zobacz mestudio-opieka na niewidomym psem nie jest taka trudna :razz: Ale wiadomo, wymaga to sporego przemyślenia. Quote
Recommended Posts