Tiger Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Wonder .... Tak go nazwałam - od nazwiska niewidomego piosenkarza - Stevie Wondera ...... Dlaczego tak ? Bo Wonder jest własnie niewidomy :placz: Jest młodziutki , ma ok. 1 roku .... Jak stracił wzrok ? niewiadomo ..... Wstępne oględziny wykazały , że Wonder najprawdopodobniej został mocno uderzony w głowę i uszkodzenie mózgu spowodowało ślepotę .... Cały pysk i głowę ma w bliznach, na ciele również pełno pojedynczych blizn , większość ukryte pod sierścią ......L Samochód ? Czy człowiek wyrządził mu taka krzywdę ? Tego nie dowiemy się już nigdy ...... Wonder nie widzi nic i najprawdopodobniej od niedawna , bo jest zupełnie bezradny :(... Zagubiony , potyka się o wszystko , boi się ..... Ale ma zaufanie do człowieka .....nie wykazuje żadnej agresji .. Cieszy się z każdego dotyku ludzkiej dłoni ..garnie się i przytula ...... Serce pęka , gdy patrzy się na tego wesołego , wciąż merdającego ogonem , psa...... W boksie - zagubiony, skulony i przstraszony , gdy tylko dotknie go ludzka dłoń i czule się do niego przemówi - ożywa i zaczyna się łasić .... Nie chce wracać do boksu .....zapiera się z całych sił ...... Przebywa sam , w pojedynczym boksie kwarantanny ....marznie na dworze..... W boksach kwarantanny , które znajdują się na dworze jest tylko zadaszenie , nie ma bud :shake: Wonder leży na zimnym betonie .pomimo , że ma plastikowy podest ...... Nie może pójść na boksy bytowe , bo psy wyczują od razu jego ułomność i będą atakować ........:-( To wspaniały pies , z którym los obszedł się tak okrutnie :placz: W schronisku nie ma szans na adopcję ....:-( Znajdziemy mu dom ....prawda ? Czy ktoś mógłby zaoferować mu na razie chociaż dom tymczasowy ? Błagam .....:oops: Jeśli ktoś pomógłby mi w ogłoszeniach Wondera to byłabym bardzo wdzięczna . Ja po prostu nie mam czasu ... Chudzina z niego .....zabiedzony taki ......na szczęscie ma apetyt i zjada wszystko z miski .....Pracownicy w schronisku dbają o to żeby nigdy nie miał pustego brzucha ....wyprowadzają biedaka chociaż raz dziennie na spacer .......ale on potrzebuje domu !!!!!!!! Ma króciutką sierść i jest taki chudy .......dziś w Lublinie śnieżyca , wczoraj wichura.... :(:placz: Pomóżmy mu !!!!!!!!!! Banerek dla Wonderaod graszki_gn:) Bannerek i jego kod poniżej: __________________ Wyniki badan Wondera na stronie 7 !!!!! A tutaj link do bazarku , któy dla Wondera zrobiła ciocia Rybka :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105665 SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!!!!!!!!!! Quote
Rybka. Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Do góry kochaniutki... Niech ktoś tu zajrzy w końcu! Quote
anielica Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Boże, kolejna biedna psina... naprawdę bez szans, jeżeli człowiek mu nie pomoże... :-( Quote
Tiger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 to ja jeszcze go podniosę do góry ...... może rano ktoś zauważy ? :placz: Quote
aisaK Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Śliczny, zagubiony Wonder (pasuje do niego imię). :(:(:( Quote
red Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Czy ten pies był diagnozowany przez okulistę? Quote
Rybka. Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Jeszcze nie... ale postaramy się go zaprowadzić na konsultację z wetem- okulistą, mamy tu jednego w Lublinie, raz wyleczył takiego szczeniaka ślepinka, który już od roku ma wspaniały dom :) Quote
Kida i Olo Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Biedactwo. Czekam na wyniki wizyty u weta-okulisty. Cóż więcej napisać? Przekleję na inne fora. Quote
Tiger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Hop , hop !!!!!! Pomocy !!!!! Slepy pies w schronie nie ma żadnych szans :( Quote
Rybka. Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Kto może pomóc? DT by sie przydal... moze ktos znajdzie kacik dla niewidomego pieska u siebie w domku? Quote
Masza4 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Najważniejszy to tymczas dla niego. On pewnie jest zupełnie zagubiony, to szok dla takiego psa. Trafić do schrona....Chociaż...może w przeszłości wcale też nie było mu dobrze. Czy ktoś mógłby dać mu DT??????? Quote
Masza4 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 A jak właściwie Wonder znalazł się w schronisku? Bo nie sądzę, żeby biegał po ulicy?...Ktoś go oddał? Quote
Rafal StWola Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Biedna psina :( Ciotki kochane co to znaczy " podnosić " ? to jest ta ocena wątku czy tylko wystarczy posta napisać czy jak ? Ja głupi wujek jestem i nie wiem .... Ale i tak ocenie wątek na maksa ... Szukaj domku Wonder !!!!! Quote
Tiger Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Masza4 napisał(a):A jak właściwie Wonder znalazł się w schronisku? Bo nie sądzę, żeby biegał po ulicy?...Ktoś go oddał? Podobno przywiozłą go straż miejska .......ale muszę zajrzeć w dokumenty , to wtedy napiszę kiedy i jsk to było ..... Wonder jest b. smutny ......:( Cały czas leży skulony ... Ożywa tylko , gdy się do niego wejdzie .... Cieszy się na każdy najdrobniejszy , gest .....dotyk ..... Tak mi go żal :( Błagam o dt dla niego ....... Quote
anielica Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Wonder, nie mogę wziąć Cię do siebie... Bardzo mi Cię żal psinko, schronisko to wyrok dla Ciebie - prędzej czy później... :-( Quote
Masza4 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Szukamy domu docelowego bądź tymczasu!!! Ślepy pies nie ma w schronie szans!!! Quote
Tiger Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Wonder..... Nie ma żadnych szans ?:placz::placz::placz: W schronisku jest też od ok. 2 tyg. collie - pies ......młody...złapany na ulicy , błakający się .....Byliśmy pewni , że ktoś go szuka .... Dzis byłam z nim na spacerku , bo on nie załatwia się w ogóle w boksie :( Teraz jest na kwarantannie - czyli sam w boksie , ale lada moment trafi na bytowe ..a tam ..nie będzie go można wyprowadzać ....bo nie ma jeszcze wolontariatu , tak zorganizowanego żeby wyprowadzić cały boks psów jednocześnie ..... Więc pewnie będzie trzymał sioo i koo..nie wiadomo jak długo :( Jest łagodny i wesoły .... Super pies ...... Ech ......:placz: Wonder .......to też super pies .....Jak orzyzwyczai się do swojego otoczenia to będzie sobie świetnie radził ..... Kto się zlituje ? Quote
Masza4 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 To masakra jak nie załatwia się w boksie! Trzeba szybko szukać wolontariuszy, żeby taki jeden boks jednocześnie wyprowadzać. Ile potrzeba osób do 1 boksu? Ile tam jest psiaków? Ja wybieram się do schrona jutro, ale na razie na połażenie i zorientowanie się co i jak. Muszę pogadać najpierw z kierownictwem czy ow ogóle będzie można przyłażić, kiedy i na ile. Piszę o tym sikaniu, bo nasza Wanda też nie sikała i o mało co nie pękł jej pęcherz. Z adopcją zdąrzyliśmy w ostatniej chwili. Pewnie już by psa nie było z nami...A colie to też wrażliwe stwory :placz: Quote
Tiger Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Masza4 napisał(a):To masakra jak nie załatwia się w boksie! Trzeba szybko szukać wolontariuszy, żeby taki jeden boks jednocześnie wyprowadzać. Ile potrzeba osób do 1 boksu? Ile tam jest psiaków? Ja wybieram się do schrona jutro, ale na razie na połażenie i zorientowanie się co i jak. Muszę pogadać najpierw z kierownictwem czy ow ogóle będzie można przyłażić, kiedy i na ile. Piszę o tym sikaniu, bo nasza Wanda też nie sikała i o mało co nie pękł jej pęcherz. Z adopcją zdąrzyliśmy w ostatniej chwili. Pewnie już by psa nie było z nami...A colie to też wrażliwe stwory :placz: W sprawie wolontariatu kierownictwo odeśle Cię do mnie :) Quote
Tiger Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Pokaż się Wonderku ! Ty nas nie zobaczysz , ale tutaj jest masa ludzi , którzy Cię widzą i starją się pomóc ..... Jeśli tutaj nie znajdziemy pomocy , to gdzie ? Domku !!!!!! Gdzie jesteś ? Quote
Rybka. Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Wonderku, pokaż się wszystkim... Dlaczego nikt do Ciebie nie zagląda? Quote
Recommended Posts