Jump to content
Dogomania

Wonder- już w nowym domku !!!!!!!!!!!!!!!!:) :) :)

Recommended Posts

Posted

Wonder ....
Tak go nazwałam - od nazwiska niewidomego piosenkarza - Stevie Wondera ......

Dlaczego tak ?
Bo Wonder jest własnie niewidomy :placz:

Jest młodziutki , ma ok. 1 roku ....

Jak stracił wzrok ? niewiadomo .....
Wstępne oględziny wykazały , że Wonder najprawdopodobniej został mocno uderzony w głowę i uszkodzenie mózgu spowodowało ślepotę ....
Cały pysk i głowę ma w bliznach, na ciele również pełno pojedynczych blizn , większość ukryte pod sierścią ......L

Samochód ?
Czy człowiek wyrządził mu taka krzywdę ?
Tego nie dowiemy się już nigdy ......
Wonder nie widzi nic i najprawdopodobniej od niedawna , bo jest zupełnie bezradny :(...

Zagubiony , potyka się o wszystko , boi się .....
Ale ma zaufanie do człowieka .....nie wykazuje żadnej agresji ..
Cieszy się z każdego dotyku ludzkiej dłoni ..garnie się i przytula ......
Serce pęka , gdy patrzy się na tego wesołego , wciąż merdającego ogonem , psa......
W boksie - zagubiony, skulony i przstraszony , gdy tylko dotknie go ludzka dłoń i czule się do niego przemówi - ożywa i zaczyna się łasić ....
Nie chce wracać do boksu .....zapiera się z całych sił ......
Przebywa sam , w pojedynczym boksie kwarantanny ....marznie na dworze.....
W boksach kwarantanny , które znajdują się na dworze jest tylko zadaszenie , nie ma bud :shake:
Wonder leży na zimnym betonie .pomimo , że ma plastikowy podest ......

Nie może pójść na boksy bytowe , bo psy wyczują od razu jego ułomność i będą atakować ........:-(

To wspaniały pies , z którym los obszedł się tak okrutnie :placz:

W schronisku nie ma szans na adopcję ....:-(

Znajdziemy mu dom ....prawda ?

Czy ktoś mógłby zaoferować mu na razie chociaż dom tymczasowy ?

Błagam .....:oops:

Jeśli ktoś pomógłby mi w ogłoszeniach Wondera to byłabym bardzo wdzięczna .
Ja po prostu nie mam czasu ...

Chudzina z niego .....zabiedzony taki ......na szczęscie ma apetyt i zjada wszystko z miski .....Pracownicy w schronisku dbają o to żeby nigdy nie miał pustego brzucha ....wyprowadzają biedaka chociaż raz dziennie na spacer .......ale on potrzebuje domu !!!!!!!!
Ma króciutką sierść i jest taki chudy .......dziś w Lublinie śnieżyca , wczoraj wichura.... :(:placz:

Pomóżmy mu !!!!!!!!!!

Banerek dla Wonderaod graszki_gn:)

Bannerek i jego kod poniżej:

Wyniki badan Wondera na stronie 7 !!!!!

A tutaj link do bazarku , któy dla Wondera zrobiła ciocia Rybka :)

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105665 SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!!!!!!!!!!

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze nie... ale postaramy się go zaprowadzić na konsultację z wetem- okulistą, mamy tu jednego w Lublinie, raz wyleczył takiego szczeniaka ślepinka, który już od roku ma wspaniały dom :)

Posted

Najważniejszy to tymczas dla niego. On pewnie jest zupełnie zagubiony, to szok dla takiego psa. Trafić do schrona....Chociaż...może w przeszłości wcale też nie było mu dobrze. Czy ktoś mógłby dać mu DT???????

Posted

Biedna psina :(
Ciotki kochane co to znaczy " podnosić " ? to jest ta ocena wątku czy tylko wystarczy posta napisać czy jak ? Ja głupi wujek jestem i nie wiem .... Ale i tak ocenie wątek na maksa ...

Szukaj domku Wonder !!!!!

Posted

Masza4 napisał(a):
A jak właściwie Wonder znalazł się w schronisku? Bo nie sądzę, żeby biegał po ulicy?...Ktoś go oddał?

Podobno przywiozłą go straż miejska .......ale muszę zajrzeć w dokumenty , to wtedy napiszę kiedy i jsk to było .....

Wonder jest b. smutny ......:(

Cały czas leży skulony ...
Ożywa tylko , gdy się do niego wejdzie ....
Cieszy się na każdy najdrobniejszy , gest .....dotyk .....

Tak mi go żal :(
Błagam o dt dla niego .......

Posted

Wonder.....

Nie ma żadnych szans ?:placz::placz::placz:

W schronisku jest też od ok. 2 tyg. collie - pies ......młody...złapany na ulicy , błakający się .....Byliśmy pewni , że ktoś go szuka ....
Dzis byłam z nim na spacerku , bo on nie załatwia się w ogóle w boksie :(

Teraz jest na kwarantannie - czyli sam w boksie , ale lada moment trafi na bytowe ..a tam ..nie będzie go można wyprowadzać ....bo nie ma jeszcze wolontariatu , tak zorganizowanego żeby wyprowadzić cały boks psów jednocześnie .....
Więc pewnie będzie trzymał sioo i koo..nie wiadomo jak długo :(
Jest łagodny i wesoły ....
Super pies ......
Ech ......:placz:

Wonder .......to też super pies .....Jak orzyzwyczai się do swojego otoczenia to będzie sobie świetnie radził .....
Kto się zlituje ?

Posted

To masakra jak nie załatwia się w boksie! Trzeba szybko szukać wolontariuszy, żeby taki jeden boks jednocześnie wyprowadzać. Ile potrzeba osób do 1 boksu? Ile tam jest psiaków? Ja wybieram się do schrona jutro, ale na razie na połażenie i zorientowanie się co i jak. Muszę pogadać najpierw z kierownictwem czy ow ogóle będzie można przyłażić, kiedy i na ile. Piszę o tym sikaniu, bo nasza Wanda też nie sikała i o mało co nie pękł jej pęcherz. Z adopcją zdąrzyliśmy w ostatniej chwili. Pewnie już by psa nie było z nami...A colie to też wrażliwe stwory :placz:

Posted

Masza4 napisał(a):
To masakra jak nie załatwia się w boksie! Trzeba szybko szukać wolontariuszy, żeby taki jeden boks jednocześnie wyprowadzać. Ile potrzeba osób do 1 boksu? Ile tam jest psiaków? Ja wybieram się do schrona jutro, ale na razie na połażenie i zorientowanie się co i jak. Muszę pogadać najpierw z kierownictwem czy ow ogóle będzie można przyłażić, kiedy i na ile. Piszę o tym sikaniu, bo nasza Wanda też nie sikała i o mało co nie pękł jej pęcherz. Z adopcją zdąrzyliśmy w ostatniej chwili. Pewnie już by psa nie było z nami...A colie to też wrażliwe stwory :placz:

W sprawie wolontariatu kierownictwo odeśle Cię do mnie :)

Posted

Pokaż się Wonderku !

Ty nas nie zobaczysz , ale tutaj jest masa ludzi , którzy Cię widzą i starją się pomóc .....

Jeśli tutaj nie znajdziemy pomocy , to gdzie ?

Domku !!!!!!

Gdzie jesteś ?