Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anetko myśmy myślały o Edim, bo i duży, i fantastyczny, i nikt go nie chce, ale postanowiłyśmy dać szansę jakiemuś staruszkowi. Skoro Pani chce przygarnąć starszego psa, po przejściach - to spróbujmy. Takim psom najgorzej znaleźć domy. Edi jest stosunkowo młody, myślę, że jeszcze ma szansę.

Posted

No właśnie, cały problem w transporcie psa 50 km do strykowa. Kierownik nie wyda psa osobie, która nie ma klatki, bo pies jest agresywny

A w Tomaszowie nie ma nawet transportu zwykłym samochodem, a co dopiero z klatką.

Jedynie ja czasem jeżdżę, ale 8 marca jestem na wyjeździe za granicą, więc odpadam.

Pani wciąż chce benka, ale nie mamy trasnportu, a to psuje wszystko.

Do tego dochodzi jeszcze agresja psa. Wydając go, poniekąd bierzemy odpowiedzialność, ze on nie zrobi krzywdy tej pani. A ja nie jestem tego pewna.

Posted

aaaaaaaaaaaaaaaa gdyby tak poprosc plisssssssssss ukny do samej ziemi Czarok ma klatke czy nie zboczylaby dla nas jeszcze z tej drogi te 50 km ...........zrobimy zrzutke zwrot kosztów ...........to tylko 50 km ...ona ma klatke pisala....kombi i transport do celu

CZarok ...........plissssssssssssssss ja wiem jak duzo juz dla nas robisz
\

czasu mamy malo .............................

Posted

ANETTTA napisał(a):
aaaaaaaaaaaaaaaa gdyby tak poprosc plisssssssssss ukny do samej ziemi Czarok

Poproszę o numer telefonu potencjalnej właścicielki na priv lub kom 600 507 144.

Posted

Są nowe wieści, benek jedzie jednak pod Zieloną Górę. Pani jest zdecydowana na 100%.
Mąż Czarok (za co dziękujemy :loveu:) wiezie biedaka 15 marca do nowego domu.
My z Ocelot jutro informujemy kierownika, żeby kastrował psa jak najszybciej.

Czarok jesteś kochana. :Rose::Rose::Rose: Twój mąż to też super facet!!! Dziękujemy!!! :loveu:

Posted

ocelot, zapytaj jutro kierownika, czy może być samochód z kratką, czy koniecznie musi być klatka ( jeśli wystarczy kratka, to łatwiej będzie o transport do Strykowa)

Posted

Ok. wszystkiego się dowiem. Jeśli uda mi się umówić z wet'em na szczepienia mojego psa, przed kastracją benka - to poproszę jego jeszcze o fachową opinię o jego faktycznym stanie (to mój kolega, ten co kastruje psiaki).

Posted

Zdjęcia nowego nie zrobiłam.
Kier. go wyda 15 marca tylko wcześniej tel. i się umówimy. Kastracji mu jednak nie zrobi, bo uważa, że pies jak dostanie znieczulenie, końska dawka to mu zejdzie.
Znów siedział w budzie, on tylko siedzi w budzie, wychodzi na michę i znowu do niej wraca. Jeśli ktoś chce go pogłaskać to się rzuca.
Zmienił budę: mieszka w budzie po kaukazie - to prawdziwa willa: najlepsza w całym schronisku, największa.

Posted

Ale mamy problem, pani Krystyna zaczęła się chyba wahać. Ona musi być do tej adopcji na 100% przekonana, bo to nie będzie proste.
Prosi, żeby za nią podjąć decyzję. szkoda dobrego domu, co robić?
Czy Czarok gdyby na innego psa się zdecydowała z naszego schroniska transport byłby aktualny, czy ma wybrać z tamtego wątku dla niej założonego?
Strasznie to trudne niestety.

Posted

A bo odradzał jej adopcję kierownik, my podkreślałyśmy jakie to będzie trudne itd. Wczoraj była szczęśliwa, dzisiaj jakby się wahała, jak z nią rozmawiałam na gg. Nie wiem dać jej czas, czy niech bierze pod rozwagę inne bidy?

Z tamtego wątku brał pod uwagę trzy, z naszego schroniska jedną jeszcze oprócz benka