ANETTTA Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 upssssssssssssssssssssss noi klapa .............:placz::placz::placz:tyle nadzieji i nic ...stoimy w miejscu a co sadzicie o edim z watku prawie naszego http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102882&goto=newpost Quote
ocelot Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Anetko myśmy myślały o Edim, bo i duży, i fantastyczny, i nikt go nie chce, ale postanowiłyśmy dać szansę jakiemuś staruszkowi. Skoro Pani chce przygarnąć starszego psa, po przejściach - to spróbujmy. Takim psom najgorzej znaleźć domy. Edi jest stosunkowo młody, myślę, że jeszcze ma szansę. Quote
ANETTTA Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 no jeszcze ten bidulek wyglada na mlodzika a ma 7-10 lat podobno i bida .........http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106098&goto=newpost Quote
ocelot Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Cioteczki nie zapominajmy o nim. Pomyślmy nad jakąś pomocą:-( Quote
ocelot Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ciotki Pani i tak nadal myśli o naszym beniu Quote
ANETTTA Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 jesli ona go niewzzimie on skonczy w schronie swoje zycie ................bez czlowieka bez glaskania ....................w samotnosci co to za psie zycie :placz: Quote
ocelot Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Aneta, ale ktoś musi go odebrać 8 marca i dowieść 54 km. KTO? Quote
GrubbaRybba Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 No właśnie, cały problem w transporcie psa 50 km do strykowa. Kierownik nie wyda psa osobie, która nie ma klatki, bo pies jest agresywny A w Tomaszowie nie ma nawet transportu zwykłym samochodem, a co dopiero z klatką. Jedynie ja czasem jeżdżę, ale 8 marca jestem na wyjeździe za granicą, więc odpadam. Pani wciąż chce benka, ale nie mamy trasnportu, a to psuje wszystko. Do tego dochodzi jeszcze agresja psa. Wydając go, poniekąd bierzemy odpowiedzialność, ze on nie zrobi krzywdy tej pani. A ja nie jestem tego pewna. Quote
ANETTTA Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 aaaaaaaaaaaaaaaa gdyby tak poprosc plisssssssssss ukny do samej ziemi Czarok ma klatke czy nie zboczylaby dla nas jeszcze z tej drogi te 50 km ...........zrobimy zrzutke zwrot kosztów ...........to tylko 50 km ...ona ma klatke pisala....kombi i transport do celu CZarok ...........plissssssssssssssss ja wiem jak duzo juz dla nas robisz \ czasu mamy malo ............................. Quote
czarok Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 ANETTTA napisał(a):aaaaaaaaaaaaaaaa gdyby tak poprosc plisssssssssss ukny do samej ziemi Czarok Poproszę o numer telefonu potencjalnej właścicielki na priv lub kom 600 507 144. Quote
ANETTTA Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 dziewzyny dziewczyny ......nr tel CZarok proi:shake: Quote
GrubbaRybba Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Co nowego? Czy w końcu jedzie benek? Pogubiłam się? Jeśli benek ma jechać, trzeba szybko dzwonić do schronu, aby kastrację szykował. Oni go nie wydadzą bez zabiegu!!! Quote
ocelot Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Nic nie wiem, jak ktoryś z moich kolegów wróci do pracy (dyr. na urlopie) to zadzwonię do czarok Quote
ocelot Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Dal benia jeszcze nie wszystko stracone. Trzymajmy kciuki Quote
GrubbaRybba Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Są nowe wieści, benek jedzie jednak pod Zieloną Górę. Pani jest zdecydowana na 100%. Mąż Czarok (za co dziękujemy :loveu:) wiezie biedaka 15 marca do nowego domu. My z Ocelot jutro informujemy kierownika, żeby kastrował psa jak najszybciej. Czarok jesteś kochana. :Rose::Rose::Rose: Twój mąż to też super facet!!! Dziękujemy!!! :loveu: Quote
ocelot Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Nie wiemy jeszcze jakie będą koszty. Na pewno trzeba będzie za psa zapłacić w schronisku - 50 zł. Czy któraś z cioteczek partycypuje w kosztach? Quote
czarok Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 ocelot, zapytaj jutro kierownika, czy może być samochód z kratką, czy koniecznie musi być klatka ( jeśli wystarczy kratka, to łatwiej będzie o transport do Strykowa) Quote
ocelot Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ok. wszystkiego się dowiem. Jeśli uda mi się umówić z wet'em na szczepienia mojego psa, przed kastracją benka - to poproszę jego jeszcze o fachową opinię o jego faktycznym stanie (to mój kolega, ten co kastruje psiaki). Quote
ocelot Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Zdjęcia nowego nie zrobiłam. Kier. go wyda 15 marca tylko wcześniej tel. i się umówimy. Kastracji mu jednak nie zrobi, bo uważa, że pies jak dostanie znieczulenie, końska dawka to mu zejdzie. Znów siedział w budzie, on tylko siedzi w budzie, wychodzi na michę i znowu do niej wraca. Jeśli ktoś chce go pogłaskać to się rzuca. Zmienił budę: mieszka w budzie po kaukazie - to prawdziwa willa: najlepsza w całym schronisku, największa. Quote
GameBoy Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 super! bardzo sie ciesze, ze jednak sie udalo trzeba teraz trzymac kciuki za cala akcje :multi: Quote
ocelot Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Ale mamy problem, pani Krystyna zaczęła się chyba wahać. Ona musi być do tej adopcji na 100% przekonana, bo to nie będzie proste. Prosi, żeby za nią podjąć decyzję. szkoda dobrego domu, co robić? Czy Czarok gdyby na innego psa się zdecydowała z naszego schroniska transport byłby aktualny, czy ma wybrać z tamtego wątku dla niej założonego? Strasznie to trudne niestety. Quote
GameBoy Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 a z jakiego powodu nagle zaczela sie wahac? :roll: Quote
ocelot Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 A bo odradzał jej adopcję kierownik, my podkreślałyśmy jakie to będzie trudne itd. Wczoraj była szczęśliwa, dzisiaj jakby się wahała, jak z nią rozmawiałam na gg. Nie wiem dać jej czas, czy niech bierze pod rozwagę inne bidy? Z tamtego wątku brał pod uwagę trzy, z naszego schroniska jedną jeszcze oprócz benka Quote
Recommended Posts