Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wybacz mi niewychowanej :evil_lol:
Magia oczywiście jest najważniejsza (ale ZARAZ po Skrętce), tyle że nie mogłam wyjść ze zdumienia!

Ona jest na tych zdjęciach taka charcia w wyrazie, ja jestem wielkim miłośnikiem chartów i chartowatych.

Posted

Chyba dam jej to przeczytać :) A charty szybko biegają prawda? Ona też. Jak już się ruszy to jest dużo szybsza od Skrętki. Może ma to coś we krwi ;) Tylko przeważnie jest leniwa i najlepiej godzinami leżałaby w słońcu.

Posted

Charty zostały tak właśnie wyhodowane - większość dnia spędzają na lenistwie, a na polowania idą np raz dzienie złapać sobie zająca. Wtedy biegną jak wiatr.

Posted

Chyba wie :) Ułożyła mi się właśnie obok łóżka do snu. Może jej trochę nudno. W kółko tylko spacer, jedzenie, głaskanie, zabawa, spanie, ale co psy właściwie jeszcze robią? Magia mówi dobranoc :)

• 2 weeks later...
Posted

dorcass napisał(a):
wiadomo moze co sie stalo z suczka ktora lezy obok magi w piewszym poscie? taka bura mala, dzieki

W ubiegłym tyg. była jeszcze w schronie, albo sunia bardzo do niej podobna. Jest w złej kondycji psychicznej.

Posted

jest jakas szansa zeby trafila na tymczas? moge zobowiazac sie placic na nia co m-c 50zl, inaczej nie moge pomoc, mam roczne dziecko i suczke bambi ktora nie toleruje innych zwierzat a ta mala lezy mi na sercu, nie wiem co robic, zal mi tej psiuni, nasza nuka jak ja bralysmy tez byla w krancowej kondycji, ledwo na nogach stala, byla u nas 4 lata, to byla juz stara suczka i bardzo chora, co m-c byla u weta, ale te 4 lata miala dom pelen milosci, chyba pierwszy raz w zyciu...

• 3 weeks later...
Posted

:) Znalazła sobie do spania łóżko, które pachnie naszym kotem. Pojadła i śpi, chyba zadowolona. Na inne łózka i kanapy nie wchodzi. Do łazienki też nadal nie. I kto ją zrozumie ;)

• 1 month later...
Posted

U Magii wszystko ok. Waży prawie 20,5 kg i przeszła na nutrę dla aktywnych piesków dorosłych. Była u weterynarza. Bez protestów wskoczyła do samochodu, za to do gabinetu musiałam jej trochę pomóc wejść ;) Pani vet zaszczepiła ją na wściekliznę i inne choroby zakaźne (parvo, nosówkę, zapalenie wątroby, leptospirozę i kaszel psi - tak ma wpisane w książeczce). Przy drugim zastrzyku groźnie warczała, ale nikogo nie zjadła. Poza tym pani vet potwierdziła, że Magia ma starte przednie dolne zęby, ale podobno nic się z tym nie robi. To tyle o jej zdrówku :) Od dwóch tygodni jest u nas siostra z dwumiesięcznym dzieckiem i moje psinki strasznie chcą sie nim opiekować. Pilnują wózka, denerwują się jak płacze, liżą małego po rączkach przy każdej okazji...

A wczoraj Magia wykopała gumową kość, którą Cola sobie kiedyś zakopała gdzieś w ogrodzie...

Posted

wuzetka86 napisał(a):
U Magii wszystko ok. Waży prawie 20,5 kg i przeszła na nutrę dla aktywnych piesków dorosłych. Była u weterynarza. Bez protestów wskoczyła do samochodu, za to do gabinetu musiałam jej trochę pomóc wejść ;) Pani vet zaszczepiła ją na wściekliznę i inne choroby zakaźne (parvo, nosówkę, zapalenie wątroby, leptospirozę i kaszel psi - tak ma wpisane w książeczce). Przy drugim zastrzyku groźnie warczała, ale nikogo nie zjadła. Poza tym pani vet potwierdziła, że Magia ma starte przednie dolne zęby, ale podobno nic się z tym nie robi. To tyle o jej zdrówku :) Od dwóch tygodni jest u nas siostra z dwumiesięcznym dzieckiem i moje psinki strasznie chcą sie nim opiekować. Pilnują wózka, denerwują się jak płacze, liżą małego po rączkach przy każdej okazji...

A wczoraj Magia wykopała gumową kość, którą Cola sobie kiedyś zakopała gdzieś w ogrodzie...

To cudownie czytac same dobre wiesci o Magii:loveu:
A ta kość...
Może dusza Coli jest teraz w Magii... Albo opiekuje się Magią za Tęczowego Mostu...
Obie były w zamojskim schronie, obie w tym samym boksie...

• 2 months later...