Neris Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Skąd u Was taka ładna trawa?:crazyeye: Tutaj w te upały step został tylko... Quote
wuzetka86 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 No nie. To nie trawa miała być najważniejsza ;) Idealna nie jest, ale rośnie bez podlewania w przeciwieństwie do warszawskiej. Quote
Neris Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Wybacz mi niewychowanej :evil_lol: Magia oczywiście jest najważniejsza (ale ZARAZ po Skrętce), tyle że nie mogłam wyjść ze zdumienia! Ona jest na tych zdjęciach taka charcia w wyrazie, ja jestem wielkim miłośnikiem chartów i chartowatych. Quote
wuzetka86 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Maginka charcia? :) Nie to tylko na zdjęciach. Albo wiem. To po tej kąpieli w szamponie zalecanym przed wystawami :) Quote
wuzetka86 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Chyba dam jej to przeczytać :) A charty szybko biegają prawda? Ona też. Jak już się ruszy to jest dużo szybsza od Skrętki. Może ma to coś we krwi ;) Tylko przeważnie jest leniwa i najlepiej godzinami leżałaby w słońcu. Quote
Neris Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Charty zostały tak właśnie wyhodowane - większość dnia spędzają na lenistwie, a na polowania idą np raz dzienie złapać sobie zająca. Wtedy biegną jak wiatr. Quote
Tola Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Wreszcie Magusia:loveu: Piękna jest:loveu: A jak się sprawuje? Wie juz chyba, ze to jej dom:loveu: Quote
wuzetka86 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Chyba wie :) Ułożyła mi się właśnie obok łóżka do snu. Może jej trochę nudno. W kółko tylko spacer, jedzenie, głaskanie, zabawa, spanie, ale co psy właściwie jeszcze robią? Magia mówi dobranoc :) Quote
Neris Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 moje jeszcze w przerwach kładą mi się koło fotela i psują powietrze... Quote
Murka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 wuzetka86 napisał(a): JEST PIĘĘKNA :loveu::loveu::loveu::loveu: Na moje oko to ona bliżej ma do dalmata niż do charta :roll: Quote
dorcass Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 wiadomo moze co sie stalo z suczka ktora lezy obok magi w piewszym poscie? taka bura mala, dzieki Quote
Tola Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 dorcass napisał(a):wiadomo moze co sie stalo z suczka ktora lezy obok magi w piewszym poscie? taka bura mala, dzieki W ubiegłym tyg. była jeszcze w schronie, albo sunia bardzo do niej podobna. Jest w złej kondycji psychicznej. Quote
dorcass Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 wiadomo w jakim jest wieku, i jak dlugo tam jest? widze na zdjeciach ze ciezko z nia:( podobna do mojej poprzedniej psicy, tez ze schroniska... Quote
Tola Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 W srode jadą dziewczyny, poprosze o zdjecia. Jeśli to ta... Quote
dorcass Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 jest jakas szansa zeby trafila na tymczas? moge zobowiazac sie placic na nia co m-c 50zl, inaczej nie moge pomoc, mam roczne dziecko i suczke bambi ktora nie toleruje innych zwierzat a ta mala lezy mi na sercu, nie wiem co robic, zal mi tej psiuni, nasza nuka jak ja bralysmy tez byla w krancowej kondycji, ledwo na nogach stala, byla u nas 4 lata, to byla juz stara suczka i bardzo chora, co m-c byla u weta, ale te 4 lata miala dom pelen milosci, chyba pierwszy raz w zyciu... Quote
wuzetka86 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 :) Znalazła sobie do spania łóżko, które pachnie naszym kotem. Pojadła i śpi, chyba zadowolona. Na inne łózka i kanapy nie wchodzi. Do łazienki też nadal nie. I kto ją zrozumie ;) Quote
wuzetka86 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 U Magii wszystko ok. Waży prawie 20,5 kg i przeszła na nutrę dla aktywnych piesków dorosłych. Była u weterynarza. Bez protestów wskoczyła do samochodu, za to do gabinetu musiałam jej trochę pomóc wejść ;) Pani vet zaszczepiła ją na wściekliznę i inne choroby zakaźne (parvo, nosówkę, zapalenie wątroby, leptospirozę i kaszel psi - tak ma wpisane w książeczce). Przy drugim zastrzyku groźnie warczała, ale nikogo nie zjadła. Poza tym pani vet potwierdziła, że Magia ma starte przednie dolne zęby, ale podobno nic się z tym nie robi. To tyle o jej zdrówku :) Od dwóch tygodni jest u nas siostra z dwumiesięcznym dzieckiem i moje psinki strasznie chcą sie nim opiekować. Pilnują wózka, denerwują się jak płacze, liżą małego po rączkach przy każdej okazji... A wczoraj Magia wykopała gumową kość, którą Cola sobie kiedyś zakopała gdzieś w ogrodzie... Quote
Tola Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 wuzetka86 napisał(a):U Magii wszystko ok. Waży prawie 20,5 kg i przeszła na nutrę dla aktywnych piesków dorosłych. Była u weterynarza. Bez protestów wskoczyła do samochodu, za to do gabinetu musiałam jej trochę pomóc wejść ;) Pani vet zaszczepiła ją na wściekliznę i inne choroby zakaźne (parvo, nosówkę, zapalenie wątroby, leptospirozę i kaszel psi - tak ma wpisane w książeczce). Przy drugim zastrzyku groźnie warczała, ale nikogo nie zjadła. Poza tym pani vet potwierdziła, że Magia ma starte przednie dolne zęby, ale podobno nic się z tym nie robi. To tyle o jej zdrówku :) Od dwóch tygodni jest u nas siostra z dwumiesięcznym dzieckiem i moje psinki strasznie chcą sie nim opiekować. Pilnują wózka, denerwują się jak płacze, liżą małego po rączkach przy każdej okazji... A wczoraj Magia wykopała gumową kość, którą Cola sobie kiedyś zakopała gdzieś w ogrodzie... To cudownie czytac same dobre wiesci o Magii:loveu: A ta kość... Może dusza Coli jest teraz w Magii... Albo opiekuje się Magią za Tęczowego Mostu... Obie były w zamojskim schronie, obie w tym samym boksie... Quote
agusiazet Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Zajrzałam dziś do Magusi i jak miło czytać dobre wieści:) Quote
Recommended Posts