sacred PIRANHA Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 ja nie znalam Coli, ale tez sie poplakalam..moze dlatego ze bije taka prawda z tych slow... Cola jest z Was dumna napewno.... Quote
agusiazet Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 I my też jesteśmy z Ciebie dumni, ze chcesz Magii dać raj na ziemi!!! Quote
wuzetka86 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 To miłe. Dziękuję. Mam nadzieję, że tym razem spiszę się lepiej... Quote
sacred PIRANHA Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 wuzetka86 napisał(a):To miłe. Dziękuję. Mam nadzieję, że tym razem spiszę się lepiej... kochana lepiej sie nie da...dalas jej mase szczesliwych dni, ktorych ona nie miaalaby gdy by nie Ty...dalas jej wlasny prywatny raj na ziemi... Quote
agusiazet Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Więc trzymamy kciuki, żeby wszystko się udało jeszcze przed świętami!!! Quote
Murka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Gdyby coś nie wypaliło z transportem na weekendzie, to my z Ulką18 będziemy do Krakowa jechać w następny czwartek, tj. 27-ego. Mam jednak nadzieję, że uda się w weekend i sunia w święta będzie już w swoim domku :loveu: Quote
wuzetka86 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 :) Ciekawe jak to będzie jak pierwszy raz się spotkają ze Skrętką:) Tylko to zarobaczenie mnie martwi, żeby się nie zarażały w kółko:| Mała dopiero 30 marca ma dostać drugą dawkę leku. Quote
Murka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 wuzetka, jak Magia przyjedzie do Ciebie to odrobacz ją razem ze Skrętką, nawet jeśli Magia coś zdoła złapać, to się tego pozbędzie ;) Quote
wuzetka86 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Wogóle w tym odrobaczaniu nic mi nie pasuje. Niby można co 3 miesiące, ale jak zaraz potem pies coś złapie to do następnego razu może go to męczyc prawda? Tym bardziej, że podobno to paskudztwo jest wszędzie dookoła. A co z tym co znajduje się w innych miejscach niż przewód pokarmowy psa? Nic już z tego nie wiem:shake: Quote
sacred PIRANHA Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 co 3 miesiace to jest zapobiegawczo u psa doroslego...mlodego szczeniaka odrobacza sie czesciej tylko innymi lekami... ja jak dostalam swoja mala (miala 3 miesiace)byla okropnie zarobaczona...nie moglismy tego wytluc, wiec byla odrobaczana 4 razy co 2 tygodnie...Tim (starszy 8lat) zostal odrobaczony przy jej pierwszym i ostatnim odrobaczeniu...i teraz jest spokoj z robalami...wiec zapobiegawczo co 3 miesiace tylko... Quote
wuzetka86 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Będe to mieć na uwadze jak pójdziemy do weta tylko nie wiem czemu nic nie wspomniała o tym do tej pory. Może dlatego że mała brała antybiotyki na łapę. Quote
agusiazet Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Ja swojego psa odrobaczam raz do roku i nigdy nic mu się nie dzieje, ani przed, ani po!!! Skrętka też będzie się miała dobrze! na pewno.:lol: Quote
Murka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Niedzielny transport nie wypalił, bo nie spojrzało się na kalendarz, że to Wielkanoc... Także 27-ego jedziemy z Ulką18 do Krakowa i dopiero wtedy będziemy mogli wziąć Magię (no i pytanie czy wuzetka będzie miała możliwość odebrać ją z Krakowa) . No chyba, że cosik się wcześniej nawinie, ale u mnie na razie cisza :shake: Quote
Ulka18 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Magia sie przypomina i prosi o transport do Bielska Bialej :modla: Quote
sacred PIRANHA Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 agusiazet napisał(a):Ja swojego psa odrobaczam raz do roku i nigdy nic mu się nie dzieje, ani przed, ani po!!! no ja bardzo duzo mam di czyniena z psami schroniskowymi i innymi obcymi (szkolenia)wiec wole po prostu profilaktycznie zadbac o to... Quote
Murka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Dzisiaj mija 30 dni pobytu Magii u mnie, więc robię rozliczenie całościowe. Wpłaty: 100 zł - agusiazet 100 zł - Romek-Zamość (60 zł na sterylizację) 50 zł - martaa2 100 zł - agusiazet (60 zł na sterylizację) 30 zł - MarzenKa 50 zł - wuzetka86 RAZEM: 430 zł Koszty: 300 zł - 30 dni hotelowania 30 zł - przejazd do Zamościa 5 zł - odrobaczenie 120 zł - sterylizacja 30 zł - przejazd do Stalowej Woli 12 zł - odpchlenie, zabezpiecznie przed świerzbem, kleszczami itp. RAZEM: 497 zł Wpłaty 430 zł - koszty 497 zł = - 67 zł Czyli jesteśmy na niewielkim minusie :-( Jeśli się wcześniej transport nie znajdzie niż 27-my, to dojdzie jeszcze 80 zł :roll: Quote
agusiazet Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 To Magia jest już miesiąc prawie jak w domu, szczęściara. Jeśli będzie trzeba to ja po pierwszym kwietnia prześlę troszkę pieniędzy na dług Magii. Chyba, że wcześniej jakaś lub jakieś dobre dusze go uregulują:) Quote
wuzetka86 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Jeśli Magia będzie w Krakowie to przyjadę po nią i wrócimy pociągiem. Moze nas konduktor nie wyrzuci bez szczepienia na wściekliznę;) Postaram się tez przynajmniej częściowo pokryć jej długi. Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 A czemu Magia nie jest zaszczepiona na wściekliznę? Quote
wuzetka86 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :roll:Zakładam, że nie jest bo nigdzie nie napotkałam wiadomości, że jest, ale może się mylę:) Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Murko, jest szczepiona na wściekliznę, czy nie jest? A czy ma książeczkę zdrowia psa? Quote
Murka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ma zaświadczenie o szczepieniu p.wściekliźnie ze schroniska :roll: Na odwrocie zaznaczyłam daty podania pratelu (odrobaczenie) i advocatu (świerzb, odpchlenie, kleszcze). Książeczki nie zakładaliśmy. Gdyby nie była zaszczepiona to przecież i tak w każdej chwili mogłabym ją zaszczepić ;) Quote
sacred PIRANHA Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 aaaaaaa przeciez ja mialam wplacic 40zl za transport...skleroza nie boli:( Murka ja sie splukalam ze swoimi chorymi futrzakami, ale wplace na 100 %!!! po swietach (licze, ze ktos mi cos da na imieniny) napewno wplace! tym razem sobie przypomnienie w telefonie ustawie zeby nie zapomniec:) Quote
Recommended Posts