Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wuzetka86 napisał(a):
To miłe. Dziękuję. Mam nadzieję, że tym razem spiszę się lepiej...

kochana lepiej sie nie da...dalas jej mase szczesliwych dni, ktorych ona nie miaalaby gdy by nie Ty...dalas jej wlasny prywatny raj na ziemi...

Posted

Gdyby coś nie wypaliło z transportem na weekendzie, to my z Ulką18 będziemy do Krakowa jechać w następny czwartek, tj. 27-ego. Mam jednak nadzieję, że uda się w weekend i sunia w święta będzie już w swoim domku :loveu:

Posted

:)
Ciekawe jak to będzie jak pierwszy raz się spotkają ze Skrętką:) Tylko to zarobaczenie mnie martwi, żeby się nie zarażały w kółko:| Mała dopiero 30 marca ma dostać drugą dawkę leku.

Posted

Wogóle w tym odrobaczaniu nic mi nie pasuje. Niby można co 3 miesiące, ale jak zaraz potem pies coś złapie to do następnego razu może go to męczyc prawda? Tym bardziej, że podobno to paskudztwo jest wszędzie dookoła. A co z tym co znajduje się w innych miejscach niż przewód pokarmowy psa? Nic już z tego nie wiem:shake:

Posted

co 3 miesiace to jest zapobiegawczo u psa doroslego...mlodego szczeniaka odrobacza sie czesciej tylko innymi lekami...
ja jak dostalam swoja mala (miala 3 miesiace)byla okropnie zarobaczona...nie moglismy tego wytluc, wiec byla odrobaczana 4 razy co 2 tygodnie...Tim (starszy 8lat) zostal odrobaczony przy jej pierwszym i ostatnim odrobaczeniu...i teraz jest spokoj z robalami...wiec zapobiegawczo co 3 miesiace tylko...

Posted

Niedzielny transport nie wypalił, bo nie spojrzało się na kalendarz, że to Wielkanoc...

Także 27-ego jedziemy z Ulką18 do Krakowa i dopiero wtedy będziemy mogli wziąć Magię (no i pytanie czy wuzetka będzie miała możliwość odebrać ją z Krakowa) .
No chyba, że cosik się wcześniej nawinie, ale u mnie na razie cisza :shake:

Posted

agusiazet napisał(a):
Ja swojego psa odrobaczam raz do roku i nigdy nic mu się nie dzieje, ani przed, ani po!!!

no ja bardzo duzo mam di czyniena z psami schroniskowymi i innymi obcymi (szkolenia)wiec wole po prostu profilaktycznie zadbac o to...

Posted

Dzisiaj mija 30 dni pobytu Magii u mnie, więc robię rozliczenie całościowe.

Wpłaty:
100 zł - agusiazet
100 zł - Romek-Zamość (60 zł na sterylizację)
50 zł - martaa2
100 zł - agusiazet (60 zł na sterylizację)
30 zł - MarzenKa
50 zł - wuzetka86
RAZEM: 430 zł

Koszty:
300 zł - 30 dni hotelowania
30 zł - przejazd do Zamościa
5 zł - odrobaczenie
120 zł - sterylizacja
30 zł - przejazd do Stalowej Woli
12 zł - odpchlenie, zabezpiecznie przed świerzbem, kleszczami itp.
RAZEM: 497 zł

Wpłaty 430 zł - koszty 497 zł = - 67 zł

Czyli jesteśmy na niewielkim minusie :-(
Jeśli się wcześniej transport nie znajdzie niż 27-my, to dojdzie jeszcze 80 zł :roll:

Posted

To Magia jest już miesiąc prawie jak w domu, szczęściara. Jeśli będzie trzeba to ja po pierwszym kwietnia prześlę troszkę pieniędzy na dług Magii. Chyba, że wcześniej jakaś lub jakieś dobre dusze go uregulują:)

Posted

Jeśli Magia będzie w Krakowie to przyjadę po nią i wrócimy pociągiem. Moze nas konduktor nie wyrzuci bez szczepienia na wściekliznę;) Postaram się tez przynajmniej częściowo pokryć jej długi.

Posted

Ma zaświadczenie o szczepieniu p.wściekliźnie ze schroniska :roll: Na odwrocie zaznaczyłam daty podania pratelu (odrobaczenie) i advocatu (świerzb, odpchlenie, kleszcze). Książeczki nie zakładaliśmy.

Gdyby nie była zaszczepiona to przecież i tak w każdej chwili mogłabym ją zaszczepić ;)

Posted

aaaaaaa
przeciez ja mialam wplacic 40zl za transport...skleroza nie boli:(
Murka ja sie splukalam ze swoimi chorymi futrzakami, ale wplace na 100 %!!! po swietach (licze, ze ktos mi cos da na imieniny) napewno wplace!
tym razem sobie przypomnienie w telefonie ustawie zeby nie zapomniec:)