Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stop, bez przesady. Nikt tu nie ma 10ciu lat, zeby przyczepiac sie dow ieku. Nie wiem, ile wy macie, ale srednio mnie to obchodzi. Istniejemy tu pod jakims nickiem, imieniem, nazwiskiem. Ale po co przyczepiac sie do wieku? To miaal byc jakas cieta ironia, ktora miala ponizyc rozmowce, powalic go na kolana? Nie na tym polega erystyka...
ja sie nie wtracam w dyskusje, podczytuje tylko, ale w ogole nie podoba mi si czepianie sie bez powodu wieku rozmowcy. Tez zaczyna sie jakies "pienienie sie" obustronne i obrzucanie epitetami. Moderator chyba napisal, ze warto mowic o wszystkim, zeby poprawic stan hodowli, siwadomosc kupujacych itp. A nie zeby sie obrazac, wyzywac od dzieciakow itp. Po co?

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jefta']Można prosić imiona i przydomki tych orłów :razz:[/quote]

Z Rzeszowa zdaje sie jeden nazywał sie Traper startuje w obedience w 1 na pokazach tez biegał w agility.
To wygrana z 2005 obedience 0
[URL]http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/images/zoom/ZGREXO/viewsize/1_m-ce_kl_0.jpg[/URL]

A to z pokazów
[URL]http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/images/zoom/oks/viewsize/pict0056.jpg[/URL]
Jest bardzo fajny i szybki tylko ze agility cwicza okazjonalnie wiec nie jego mozliwosci nie sa wykorzystane. Ale widac ze potrafi zapychac i sprawia mu to radość.

W Czech duzo biegało fajnych beagielków.

NA youtube mozna znaleźć pełno biegajacych beagielków i to całkiem niezle
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=fbcizQENlgw&feature=related[/URL]

[U][URL]http://www.youtube.com/watch?v=W1kuRknpvsM&feature=related[/URL][/U]

Tu jakie beagielki
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=MARJIL7hHfg&feature=related[/URL]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=gHpySKCkEVo[/URL]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=LFXZDxSRfLg[/URL]

To miłego oglądania tych fajnie współpracujacych beagelków ;)

Posted

[quote=Q'CELTIC;9801588]martynkao - drogie dziecko, widac nie potrafisz pisac wylaczajac swoje obsesje, a jezyk ktorego uzywasz za chwile moze stac sie juz naprawde nie do zakceptowania w dyskusji, do tego uzywasz okreslen, ktore wydaja mi sie malo poparte faktami, chocby cos takiego ze aby ocenic psa nie potrzebujesz go wogole dotykac,
piszesz ze 'nie piszesz o moich psach wylacznie' co znacza dla mnie ze takze o nich piszesz
zadalam ci juz pare razy pytanie czy mialas okazje dotykac je kiedykolwiek ???
zdania o tym pod czym sie podpisuje nie zrozumialam wogole niestety, jest nieczytelne w tej formie dla mnie przynajmniej
nie wiem tez o jakim 'wcieciu' piszesz ? gdzie ten 'prawdziwy border' powinien to wciecie miec ?
no i ta 'najwieksza dla ciebie masakra' - odnosze wrazenie ze nie obcujesz ze swiatem realnym zbyt czesto a twoje wypowiedzi o wiele zrozumialej by sie czytalo gdyby byly poparte jakimis faktami i realnymi sytuacjami
twoja wola jest zrobienie szybkiej 'hodowlanki' - twoja sprawa, wolno ci ale wydaje mi sie ze to troche male oczekiwania i wymagania jak na osobe posiadajaca jednego z nielicznych 'prawdziwych borderow' w Polsce
do tego z sucza glowa masz problem ty a nie ja, to twoja jak widac kolejna obsesja
czytac tez nie potrafisz, poniewaz napisalam wyrazie ze podpisuje sie nie tylko pod moimi wlasnymi psami ale takze wszystkimi z mojej hodowli - dla mnie to logiczne - biore odpowiedzialnosc za to jak hoduje
wiec moze zaoszczedzisz mi i sobie czasu poniewaz takie 'patataj' jakie robisz moze ci po prostu zaszkodzic, mowie to calkiem powaznie martwiac sie o ciebie, bo wiem ze 'tym ciezszym' zyje sie niezbyt latwo a nie chce aby ci jakas 'zylka' pekla jesli juz cie zółć nie zalala, moze nie bedziesz miala nawet okazji dozyc mojego wieku jak tak dalej bedziesz sie pienic[/quote]

Droga strasza kobieto . Naparwde zal mi tyłek sciska jak czytam takie posty .. ja sie nie pienie .. naszczescie nie musze przebywac obcowac z psami ktore niewiele jak dla mnie maja w sobie bordera. a szybkie hodowlanki bede robila dopoki w Poslce nie bedzie innej mozliwosci wyrobienia ich . Po raz setny Q'CELTIC zadajesz mi to samo pytanie . Wiec mowie Ci ze mi wytraczy to ze widze jak pies sie rusza i jak jest szeroki i jak mu sie wszytko dynda na boki .. naparwde nie musze go dotykac. Ty do oceny psa musisz ja nie musze jest to dla mnie zbedne . Balabym sie ze pobugia mi sie tam dlonie...

Co do osobistych uwag..widzisz majas tempremantne psy trzeba dobrze wygladac , przy klockach bez temperamentu mozna chowac sie za latarniami .:)

Posted

[quote name='wix']Fatma z Celestynowskiego Uroczyska, Bingo Koda z Boru :cool3:[/quote]
Wix widocznie musisz sie troche bardziej rozejrzeć, moze pojeździj po zawodach i będziesz lepiej zorientowana.
Narazie nie zgadłas.

Posted

[quote name='LALUNA']Z Rzeszowa zdaje sie jeden nazywał sie Traper startuje w obedience w 1 na pokazach tez biegał w agility.
To wygrana z 2005 obedience 0
[URL]http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/images/zoom/ZGREXO/viewsize/1_m-ce_kl_0.jpg[/URL]

A to z pokazów
[URL]http://www.zkwp.rzeszow.pl/zkwp/images/zoom/oks/viewsize/pict0056.jpg[/URL]
Jest bardzo fajny i szybki tylko ze agility cwicza okazjonalnie wiec nie jego mozliwosci nie sa wykorzystane. Ale widac ze potrafi zapychac i sprawia mu to radość.

W Czech duzo biegało fajnych beagielków.

NA youtube mozna znaleźć pełno biegajacych beagielków i to całkiem niezle
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=fbcizQENlgw&feature=related[/URL]

[U][URL]http://www.youtube.com/watch?v=W1kuRknpvsM&feature=related[/URL][/U]

Tu jakie beagielki
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=MARJIL7hHfg&feature=related[/URL]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=gHpySKCkEVo[/URL]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=LFXZDxSRfLg[/URL]

To miłego oglądania tych fajnie współpracujacych beagelków ;)[/quote]

Laluna ja mowie o Polskich .. Czeskie beagle mialam okazje ogladac na zywo wiele razy w Lounach np. gdzie byly rewelacyjne .. zreszta Flecioch wtedy tez sie popisal.. ba nawet wpis wtamtych zawodw miał. i jakies podium.. .Tylko co z tego ...?? to nie jest pies ktorego jestem w stanie przewidziec nawet w 50 % .

Posted

[quote]Laluna ja mowie o Polskich .. Czeskie beagle mialam okazje ogladac na zywo wiele razy w Lounach np. gdzie byly rewelacyjne .. [/quote]
Polskiego tez Ci dałam z Rzeszowa. I gdyby na powaznie trenował w agility to biegałby tak samo swietnie jak te na filmikach.
No własnie na filmikach nie tylko masz Czeskie, masz jeszcze z innych krajów. Wiec moze maja lepszych przewodników, którzy potrafia znaleźć droge do tego psa.
Bo wiesz, ja rozumiem ze można miec trudniejszego psa, ze trzeba dłuzej sobie pogłówkowac, wiecej treningów ale mozna osiagnac dobry poziom. Ale nie z takim podejsciem jaki tutaj zaprezentowałas.
[quote]Tak mam obsejsie wystarczy mi Beagl ktory jest za gruby , wyglada jak kloc , nie jest do konca sprawny , tyle ze to jego wybor , on nie zostal wyhodowany do pracy , wspopracy az tak bliskiej z czlowiekiem . a i Tak wyglada okropnie .. [/quote]

To Cie przekresla jako dobrego przewodnika psa sportowego.
Zawsze uwazam ze do kazdego psa mozna trafić, tylko trzeba chcieć i nie zrzucac to ze sie czegos nie umiało na psa. Ze jego wybór, ze sam sobie jest winny. I nalepiej tego w odstawke a sprawic sobie innego. A moze to co sie zepsuło, nalezy najpierw naprawic.:razz:

Posted

beagle to beagle, nie bylo mowy o tym skad sa ale jaka rase reprezentuja i jak chetnie potrafia wspolpracowac

ps wybacz martynko ale poniewaz widac ze żółć cie naprawde juz zalala a mne sie nie chce twojego TYLKA ogladac bo nie sadze aby byl to przyjemny widok, wiec odpuszcze sobie dalsze rozmowy na 'twoim poziomie' bo coraz mniej maja wspolnego z dyskusja poparta argumentami, faktami i sa jak dla mnie 'od czapy' juz niestety coraz bardziej

[quote name='prittstick08']Stop, bez przesady. Nikt tu nie ma 10ciu lat, zeby przyczepiac sie dow ieku. Nie wiem, ile wy macie, ale srednio mnie to obchodzi. Istniejemy tu pod jakims nickiem, imieniem, nazwiskiem. Ale po co przyczepiac sie do wieku? To miaal byc jakas cieta ironia, ktora miala ponizyc rozmowce, powalic go na kolana? Nie na tym polega erystyka...
ja sie nie wtracam w dyskusje, podczytuje tylko, ale w ogole nie podoba mi si czepianie sie bez powodu wieku rozmowcy. Tez zaczyna sie jakies "pienienie sie" obustronne i obrzucanie epitetami. Moderator chyba napisal, ze warto mowic o wszystkim, zeby poprawic stan hodowli, siwadomosc kupujacych itp. A nie zeby sie obrazac, wyzywac od dzieciakow itp. Po co?[/quote]

hmm, zeby sprawa wieku byla najbardziej nietaktowna w postach, ktore mialam okazje ostatnio czytac :roll: ale coz, wybiorczosc czytania to widac problem wielu :roll: gdzie to 'obustronne' widzisz ?

Posted

[quote name='LALUNA']Polskiego tez Ci dałam z Rzeszowa. I gdyby na powaznie trenował w agility to biegałby tak samo swietnie jak te na filmikach.
No własnie na filmikach nie tylko masz Czeskie, masz jeszcze z innych krajów. Wiec moze maja lepszych przewodników, którzy potrafia znaleźć droge do tego psa.
Bo wiesz, ja rozumiem ze można miec trudniejszego psa, ze trzeba dłuzej sobie pogłówkowac, wiecej treningów ale mozna osiagnac dobry poziom. Ale nie z takim podejsciem jaki tutaj zaprezentowałas.

To Cie przekresla jako dobrego przewodnika psa sportowego.
Zawsze uwazam ze do kazdego psa mozna trafić, tylko trzeba chcieć i nie zrzucac to ze sie czegos nie umiało na psa. Ze jego wybór, ze sam sobie jest winny. I nalepiej tego w odstawke a sprawic sobie innego. A moze to co sie zepsuło, nalezy najpierw naprawic.:razz:[/quote]

W jaka odstawke?? Lucky trneuje to sprawia mu wielka przyjemnosc.. zawody na trawie chyba sa dla niego tempatem nie do przebicia , wyczuwanie kazdego zapachu mocno go rozprasza , ale prosze Cie zachowaj swoje uwagi jesli uwazasz z emnie ruszaja .. nie .. nie z Twoich ust .. to niejest pies ktory ma ochote zawsze na wszytko nie raz wyjme kliker i jest cehtny nie raz nie chce wspopracowac wiec go nie zmuszam.. nie jest to pies stworzony do az tak bliskiej wspolpracy widocznie jakas dawka mu wystarcza , ja nie mam do niego ot o pretensji i do niczego nie bede go zmuszac.

Co do beagla z rzeszowa.. nie bede sie wypowiadac dziewczyna pisala o swoich metodach takze wole miec sa ktory pojdzie raz na jakis czas na zawodach wachac.. a raz bedzi emial z przebiegow na zawodach wielka frajde. Youtube ogldamnabierzaco i widzialam i lepsze beagle , beagle na MŚ swiata tez widzialam .. ale co z tego ... ? Skoro widuje spasłe bordery ktore spojrza napilke z łaski i wola zarcia tez mamsienimi fascynowac bo takie sa? Mi to co osiagnelam i to co robie z moim beaglem zupelnie wystarcza , jak pisalam nie zamiarzam go zmuszac .

Pozatym nic sie nie zepsuło.. wrecz przeciwnie idzie ciagle ku lepszemu jest chodzi a nasza wspoprace. Zdaje sobie sprawe ze to w wiekszosci wina po mojej stronie dlatego nie wymagam od niego wiecej niz od siebie.
Mysle ze jak na psa ktory nie jest przez 5 prawie lat chodzenia poziemi przekonac sie do aportu roznymi .. wszytkimi znanymi mi sposobami .. chetnego do wspopracy albo do jego checi albo smakołyka to a2 jest dla mie idealnym udekumentowaniem ze jednak z beaglem sie da. Dlugoi ciezko.. ale warto widziec ze pies ma frajde chodz czasami.

w Odstawke i sprawic sobie nowego....Sprawilam jak Ty to sobie nazwalas "nowego" kiedy mialam mozliwosci finansowe i czasowe to raz dwa w mencie kiedy z beaglem udalo mi sie dojsc do porozumienia w miare stałego. Wiec zastanow sie o czym piszesz.

Posted

[B]martynkao napisala[/B]
[quote]ale co z tego ... ? Skoro widuje spasłe bordery ktore spojrza napilke z łaski i wola zarcia tez mamsienimi fascynowac bo takie sa?[/quote]

monotematyczna juz jestes naprawde :roll: a do tego ten brak argumentow jest powalajacy :roll: oczywista oczywistosc mi sie zaczyna kojarzyc :roll:

Posted

[quote=Q'CELTIC;9802049]beagle to beagle, nie bylo mowy o tym skad sa ale jaka rase reprezentuja i jak chetnie potrafia wspolpracowac

ps wybacz martynko ale poniewaz widac ze żółć cie naprawde juz zalala a mne sie nie chce twojego TYLKA ogladac bo nie sadze aby byl to przyjemny widok, wiec odpuszcze sobie dalsze rozmowy na 'twoim poziomie' bo coraz mniej maja wspolnego z dyskusja poparta argumentami, faktami i sa jak dla mnie 'od czapy' juz niestety coraz bardziej[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zeszlas nizej nawet ludzie w moim wieku nie wala takimi smiesznymi tekstami :loveu::loveu::loveu: :-o:-o:-o
w Tym wieku takie "zagrywki" ?? juz nawet jako czlowiek nie jestes w moich oczach normalna , bo hodowca juz od dawna ... ale tak wiem nie interesuje Cie to .:) Q'CELTIC 'u

Brak argumentow ? Czy tak Ciezko Ci zaakceptowac ze psy ktore hodujesz komus moga sie nie podobac?

Najbardziej z calej tej dyskusji smieszy mnie fakt ze osoba ktora powinna sie wtydzic do czego doprowadzila wlasna hodowle jestna tyle bezczelna zeby komentowac i krytykowac inna . i nagle nie wazne co bylo wczesniej , bo po co tak? Najlepiej zapomniec .. olac.. :shake:

Posted

[quote=Q'CELTIC;9802152]mam obawy ze naprawde zle sie czujesz ? :roll:[/quote]

Po tych wszytkich nudnych bzdrunych litaniach jestes tyle w stanie napisac? Nie.. wrecz przeciwnie czuje sie swietnie , wspaniały wieczor.. koncze wlasnie oklejac przeszkody "pod blokowe" i mam wspaniały humor :) Czekajac na jutro zeby wyszlo slonce i rozpuscil sie do konca snieg :) :loveu:

Posted

[quote name='Ajrisz']A moge wiedziec do czego ta osoba doprowadzila swoja hodowle ?[/quote]

Z tego co pamietam byłas na border collie forum za tamtych czasow , mi tamte wydarzenie wystarczaja do własnej oceny . Własnej !

Jesli Ty nie widzisz problemu to Twoje zdanie. Ja mam swoje .

Posted

Pytalas o obustronnosc? juz nawet mi sie nie chcialo szukac i odpowiadac na glupie pytania, zeby wkleic cytat i udowodnic swoja swieta racje. Ale prosze, na tej stronie widac to pieknie. twoja- w cytacie martynkao (drugi post na tej stronie) i cala reszta (nie Twoja) na reszcie strony.
pozdrawiam

Posted

Martynka,

Oceniac jest latwo jak sie nie dostalo kopa w tylek. Los ma dla nas duzo niespodzianek. Oby Ciebie nie spotkala zadna z tych nieprzyjemnych, bo pozniej bedziesz musiala egzystowac z wiecznym brzemieniem.

Posted

[quote=Q'CELTIC;9802274]przeciez wiesz lepiej i masz wlasne zdanie
pytanie tylko co i od kogo wiesz ?

w to ze ci sie nie podobaja nie watpie po tym co czytam
natomiast argumentow nadal mi brak. bo samo wymienianie tego co mozna kupic w sklepie garmazeryjnym jakos nie jest dla mnie wiarygodne jako argument odnosnie moich psow i adekwatne do opinii sedziow, weterynarzy i osob, ktore maja okazje je widywac albo choc raz widzieli, choc raz dotkneli

[URL]http://www.zkwp.pl/zg/wzorce/297.pdf[/URL]

czytalas to kiedys ? pozwole sobie wstawic male wycinki
harmonijny o eleganckich liniach
laczy klase, wdziek i budowe dostarecznie mocna aby zapewniala odpowiednia wytrzymalosc
niepazadana budowa ciezka ani subtelna i wiotka
bystry, ozywiony , szybko reagujacy, inteligentny
czaszka dosc szeroka
kufa dosc krotka i mocna mniej wiecej rowna dl trzewioczaszki
stop bardzo wyrazny
szyja dluga, mocna i umiesniona,
lekko lukowato wygieta
kosciec mocny ale nie ciezki
tulow dobrze umiesniony
zebra dobrze wyskepione
klatka piersiowa gleboka i szeroka
ledzwia dobrze umiesnione
slabizna gleboka, nie podkasana
konczyny przednie - kosciec mocny ale nie ciezki
srodrecza lekko nachylone
lopatki ustawione skosnie
lokcie przylegaja do ciala
konczyny tylne dobrze umiesnione,
uda dlugie
szerokie i mocno katowane
stawy kolanowe mocno katowane
stawy skokowe mocno katowane i nisko umiejscowione
chody swobodne, plynne i niezmordowane

rozumiesz cos z tego ?
masz faktycznie zupelnie inna wizje BC i jakos ciezko mi ja do wzorca odniesc, wybacz
ale jesli uwazasz ze masz 'prawdziwego bordera' to naprawde zadna sztuka zrobic championacik - to tylko trzy wystawy i do tego masz pol roku przerwy miedzy pierwszym a konczacym wnioskiem CWC
cieszysz sie jak sedzia nie zna za bardzo wzorca ?
gratulacje, to pewnie jeden z tych 'dobrych' ktorzy potrafia dostrzec 'prawdziwego bordera'[/quote]

Jeden z tych ktory bierze od uwage zachowanie a nie tylko wyglad. :multi:

Rozumiem wszytko.. tylko dla mnie Bardzo zauwazalne jest "nie ciezki" mocny.. a dla mnie wiekszosc borderow show sa ciezkie i nawet mimo teperamentu nie sa wstanie byc na tyle sprawne na ile dla mnie powinien byc border. Wiekszosc borderow ktore mi sie podobaja(zagraniczne) ni w piec ni w dziesiac nie pasuja do tego opisu . Dlatego moim zdaniem mozliwosci romznazania psow (nie tylko borderow) powinny zostac rozszezone. Kontrolowane rozmnazanie nie tylko opierajace sie na wygladzie i szacie duzo bardziej by mnie satysfakcjonowało.

Posted

[quote name='martynkao']Jeden z tych ktory bierze od uwage zachowanie a nie tylko wyglad. :multi:[/quote]

no jak ? podobno na ringu nie sposob ocenic temperament, instynkt i ktory lepiej skacze jak nie jest wystawiany
ale moze mowimy o jakims fenomenie widzenia rzeczy ktorych zaden inny sedzia nie potrafi dostrzec

[quote]Rozumiem wszytko.. tylko dla mnie Bardzo zauwazalne jest "nie ciezki" mocny.. a dla mnie wiekszosc borderow show sa ciezkie i nawet mimo teperamentu nie sa wstanie byc na tyle sprawne na ile dla mnie powinien byc border. Wiekszosc borderow ktore mi sie podobaja(zagraniczne) ni w piec ni w dziesiac nie pasuja do tego opisu . Dlatego moim zdaniem mozliwosci romznazania psow (nie tylko borderow) powinny zostac rozszezone. Kontrolowane rozmnazanie nie tylko opierajace sie na wygladzie i szacie duzo bardziej by mnie satysfakcjonowało.[/quote]

mam wrazenie ze nadal niewiele
wspomnialas wczesniej o jakims wcieciu ? nadal nie wiem gdzie BC ma je miec ? nie odpowiedzialas mi na to pytanie jak i na wypisane wiele innych cech z wymienionych przeze mnie a zapisanych we wzorcu BC
dreczysz temat ciezkosci a wyobrazasz sobie ze moj zaden pies nie mial nigdy takiego wpisu, ba zawsze sa to bardzo pozytywne opisy i nie tylko odnosnie koscca
to jak to jest ? kupa durnych sedziow a jeden, tylko tobie trafil sie brylancik, perelka wsrod wieprzy ?
rozszerzone rozmnazanie, kontrolowane
zlituj sie, nie widzisz co juz teraz sie dzieje ?
BC to nie wyglad i szata, to zespol cech zapisany we wzorcu
czy naprawde uwazasz ze te psy, ktore wygrywaja maja tylko to ?
w takim razie 'home of many champions' to kit jakich wiele :roll:

Posted

[quote=Q'CELTIC;9802419]no jak ? podobno na ringu nie sposob ocenic temperament, instynkt i ktory lepiej skacze jak nie jest wystawiany
ale moze mowimy o jakims fenomenie widzenia rzeczy ktorych zaden inny sedzia nie potrafi dostrzec

mam wrazenie ze nadal niewiele
wspomnialas wczesniej o jakims wcieciu ? nadal nie wiem gdzie BC ma je miec ? nie odpowiedzialas mi na to pytanie jak i na wypisane wiele innych cech z wymienionych przeze mnie a zapisanych we wzorcu BC
dreczysz temat ciezkosci a wyobrazasz sobie ze moj zaden pies nie mial nigdy takiego wpisu, ba zawsze sa to bardzo pozytywne opisy i nie tylko odnosnie koscca
to jak to jest ? kupa durnych sedziow a jeden, tylko tobie trafil sie brylancik, perelka wsrod wieprzy ?
rozszerzone rozmnazanie, kontrolowane
zlituj sie, nie widzisz co juz teraz sie dzieje ?
BC to nie wyglad i szata, to zespol cech zapisany we wzorcu
czy naprawde uwazasz ze te psy, ktore wygrywaja maja tylko to ?
w takim razie 'home of many champions' to kit jakich wiele :roll:[/quote]

Zadajesz pytania na ktore jak dla mnie ja juz odpowiedzialam. Nie chce mi sie wiecej pisac , bo i tak mnie nie zrozumiesz ani ja Ciebie .

Co do sedziego ... jakbys byla na ringu i uslyszala co sedzia mowi moze by Ci to przyblizylo mija wizje "wystawiania" . Pozatym jaki brylancik.... mi nie chodzi nawet o ocene mojego psa ale ogolnie to na co sedzina zwracala uwage we wszytkich klasach . a o skakniu czy temperamentach naparwde nie widze sensu pisac. Czy ja napisalam ze na ringu nie da sie ocenic charakteru? Nie .

I to juz z mojej strony koniec. Powiedzialam juz wszytko co mialam ochote powiedziec.

Posted

[quote name='martynkao']
Najbardziej z calej tej dyskusji smieszy mnie fakt ze osoba ktora powinna sie wtydzic do czego doprowadzila wlasna hodowle jestna tyle bezczelna zeby komentowac i krytykowac inna . i nagle nie wazne co bylo wczesniej , bo po co tak? Najlepiej zapomniec .. olac.. :shake:[/quote]
Chyba sie lekko zagalopowałaś.

Nie jeżdze na zawody nigdy nie byłam na takich, na wystawie byłam 3 razy wiec tyle co nic więc może ktoś wreszcie napisze które to psy sa tłuste, słabo biegające, bez charakteru bordera żebym mogła sobie je odnależć, popatrzeć i porównać wygląd mojej do tamtych. Zawsze to może być niezły kopniak żeby sie porządnie zabrać za swojego psa.

Posted

[quote name='ewaf']Chyba sie lekko zagalopowałaś.[/quote]

We własnym zdaniu?? Nie sadze. Moje odczucie .

[quote]Nie jeżdze na zawody nigdy nie byłam na takich, na wystawie byłam 3 razy wiec tyle co nic więc może ktoś wreszcie napisze które to psy sa tłuste, słabo biegające, bez charakteru bordera żebym mogła sobie je odnależć, popatrzeć i porównać wygląd mojej do tamtych. Zawsze to może być niezły kopniak żeby sie porządnie zabrać za swojego psa. [/quote]

Ja caly czas pisze ze "wedlug" mnie. I co jesli pokaze i dla Ciebie bedzie to normalny pies?

Posted

A może na pozostałą część mojego postu też odpowiesz.

edit tzn pokazesz albo zdjecia albo imiona

Nic nie bedzie, przeważnie każdy pies ma coś w sobie co mi sie podoba, ale moge mieć też swoje zdanie na temat wyglądu szczeniąt ktore wychodzą z hodowli, inna sprawa że pozniej opiekun musi włożyć wiele wysilku żeby psa doprowadzić do porządku. Podoba mi sie Rasta podoba mi sie Milky co nie zmienia faktu ze prawdopodobnie wiele nerwów i zachodu kosztowało opiekunów odchowanie tych piesków a moim zdaniem tak nie powinno być.

Posted

[quote name='LALUNA']Zawsze uwazam ze do kazdego psa mozna trafić, tylko trzeba chcieć i nie zrzucac to ze sie czegos nie umiało na psa. Ze jego wybór, ze sam sobie jest winny. I nalepiej tego w odstawke a sprawic sobie innego. A moze to co sie zepsuło, nalezy najpierw naprawic.:razz:[/quote]

Ja też tak uważam. Bardzo chciałam i pracowałam z Kulką 2 lata (nadal sie staram, ale ona ma problemy zdrowotne teraz). Ale się nie dało odchudzić do normalnej wagi, nie dało się spełnić marzenia o zawodach. Postępy były bardzo małe (gdy oglądałam np. blog sheltie Groty to dostawałam załamki, że ona po paru treningach TAK BIEGA, a ja nawet w połowie tak nie mam po tylu miesiącach). Czasem się nie da. I czasem nie można naprawić tego, co sie zepsuło (socjalizacja przykładowo).
O tym psie "w odstawkę" i sprawieniu sobie innego to o mnie pisałaś? Może to tak wyglądać, ale z perspektywy czasu ja widzę, że nie każdy pies się jednak do danego sportu nadaje.

Posted

[quote name='Asti']Ja też tak uważam. Bardzo chciałam i pracowałam z Kulką 2 lata (nadal sie staram, ale ona ma problemy zdrowotne teraz). Ale się nie dało odchudzić do normalnej wagi, nie dało się spełnić marzenia o zawodach. Postępy były bardzo małe (gdy oglądałam np. blog sheltie Groty to dostawałam załamki, że ona po paru treningach TAK BIEGA, a ja nawet w połowie tak nie mam po tylu miesiącach). Czasem się nie da. I czasem nie można naprawić tego, co sie zepsuło (socjalizacja przykładowo).
O tym psie "w odstawkę" i sprawieniu sobie innego to o mnie pisałaś? Może to tak wyglądać, ale z perspektywy czasu ja widzę, że nie każdy pies się jednak do danego sportu nadaje.[/quote]
Asti raczej do mnie .. tylko zupelnie nie widze uzasadnienia.
.