isacz Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 :o :lol: Czesc wam Przeczytalam o problemach ze suchym jedzeniem i postanowilam sie podzieli z moimi doswiadczeniami w tym zakresie, a mam spore bo moja suczka Lucky,(2 lata,32kg)jestt akim wybrednym psem, ze wyprobowalam chyba wzsystkie karmy,acha musze dodac ze mieszkamy w Niemczech,wiec oni (mimo ze mieszkam tutaj 15 lat, tosa zawsze oni, a w Polsce to my) mieli zawsze ogromny wybor.Ostatnio bylam tak zrozpaczona ze moja sunieczka nie chce jesc ze zamowilam calkowita nowosc na rynku niemieckim z zawartoscia miesa z bizona, i co stoi w szafce ,a ja musialam rozne triki stosowac zeby cos zjadla.Potem zaczela chorowac, ma na wskutek skaleczenia w mlodosci artretyzm w prawe przedniej lapce.Zaczelam sie interesowac co takie pieski powinny jadac.I to co sie dowiedzialam postawilo mi wlosy na glowie. Zaineresowalam sie co jest w srodku w tych karmach o czym sie oficjalnie nie pisze na opakowaniu.Otoz w 90% sa to rozne wypelniacze, typu maka kukurydziana np Royal Canin, ryz , mczki rybne itp itd, a ile kosztuje, Eukanoba bardzo malo wrtosciowa karma , nie mowiac o Predigripalu, stoi na samym dnie. A co tam jeszecze za wspanialosci sa w srodku odpady z restauracji, mocz zwierzecy, same smieci. !!! I ja to probowalam dawac mojemy pieskowi z mysla ze robie cos dobrego.Trafilam w internecie na strone BARF. Sa to ludzie co daja swoim ulubiencom tylko surowe rzeczy. I przekonalam sie do tego w 100%, dlaczego moja sunia ma jesc make kukurydziana zamiast miesa??Oczywiscie mialam mysli, i napewno nie tylko ja ,ze mieso robi z psow agresywne bestie, ale dzisiaj uwazam, ze to nie mieso, tylko ludzie tak je wychowuja.jezeli ktos bylby zainteresowany dokladnym menue z surowych produktow to chetnie sluze informacjami. Pozdrawiam Isa :oops: Quote
Agnes Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 z ciekawosci - mozesz napisac cos wiecej? dokladniej? Quote
Cortina Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 gdyby surowe mieso mialo robic z moich psow agresywne bestie to moje psy pewnie zagryzly by juz pol Poznania, to jest taka gadka jak z tym ze suka musi miec mlode. Moja starsza sunia byla karmiona wlasnie kiedys surowym miesem i niestety nie sluzylo jej :( za to po suchej jest wszystko w porzadku. Jestem zwolenniczka suchej karmy, ale tez uwazam ze czasem dla odmiany powinno sie psu dac cos innego np ryzyk z kurczaczkiem albo cos w tym rodzaju Pozdr Monika z Cortina i Haga Quote
PIKA Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Ja tam karmiłam, karmie i bede karmiła psa naturalnym jedzeniem. Akuratnie siła reklamy suchego żarcia na mnie nie zadziałała :wink: :lol: Zdanie juz wyraziłam (i nie tylko ja) na innym tego typu topiku, zainteresowanych odsyłam Tutaj Isacz jak masz menu z surowych produktów i chcesz sie z nami tym podzielic to nie czekaj na zaproszenie tylko dawaj :wink: :D a jak potrzebujesz zaproszenia - to ja Cie ładnie prosze podawaj to menu :lol: Quote
isacz Posted April 28, 2004 Author Posted April 28, 2004 :lol: :lol: :D Ciesze sie z zainteresowania. teraz nie bardzo mam czas bo,sie pakuje, jade na tydzien do kraju,hurrrra :lol: ale jutro rano podesle przetlumaczone menue. Pa Isa Quote
Recommended Posts