Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro odwiedzimy Rabisia to sprawdzimy. Ania mowila, ze to wyglada bardziej jak otarcie, lub rozwalone przez bude. Mysle ze lepszym pomyslem byloby wywalenbie Jasia z tamtad. Ale buda rabisia wolna, wiec jak bedzie zle to jutro go wyciagniemy ...

Posted

Dzis bedziemy z Ania w schronisku to wybadamy sprawe mardki rabisia. Moze sobie chlopak rozwalil o bude czy cos. Podejrzewam, ze nikt go do weta nie zaprowadzil, wiec zeby sie zaden ropien nie zrobil. Mamy nadzieje ze bedzie dobrze, bo Rabi jest silne chlopisko...
Jest jeszcze mozliwosc przeniesienia Rabiego do hospicjum, moze u nas by byl grzeczniejszy, ale szczerze tyle miejsca co w 36 boksie to nie bedzie mial nigdzie...

Posted

Wczoraj Rabi nie miał na mordce nawet śladu po żadnej rance ,myślę,że nie było to ugryzienie,tylko otarcie-Rabi wystawia mordkę dołem boksu gdy do niego podchodzimy,szczególnie jak jest Karolina. Nie ma ropnia ani spuchniecia , a chłopaki w boksie są zgodni( Rabi,Krejzol, Czarny Onek,Onek-Ogonek i Jasiu).Wczoraj u nich byłam i wszystkich wygłaskałam.

Posted

Wiem, że Rabbiemu szukają domu w Niemczech z ramienia dwóch fundacji. Mam wielka nadzieję, że się uda. Musi się udać, bo ten pies i wszyscy co się nim zajmują zasłuzyli na szczęśliwe zakończenie.

Posted

Rabbisiu, dzisiaj przyjde:) Rabbi zawsze przy mnie jest usmiechniety, kochany, jak z kims rozmawiam przez tel na spacerku, to slyszy, jak Rabbi popiskuje radosnie. Pokazywalam go juz wszystkim znajomym, zachecalam. Dom na pewno mialby wiele pociechy z Rabbiego. Jak Rabbi byl przy budzie, to wieczorem przychodzilam sie z nim pozegnac, on umie nawet przy mnie zasnac, gdy go smyram albo podaje lapke i tak gleboko patrzy w oczy. Czytalam gdzies wczesniej, ze Rabbi boi sie krzyku, podniesionej reki. Mi zaufal, czasem gdy juz mnie za bardzo denerwowala Kundzia i na nia krzyczalam, zeby przestala gryzc mi nogi, to Rabbi do mnie podbiegal i sie cieszyl. Na poczatku by poglaskac go po brzuchu, musialam kucnac, a teraz... Rabbi na pewno pokochalby swojego czlowieka calym sercem, on to udowodnil juz 1000000 razy. I wcale nie jest brzydkim szaraczek, przy mnie zawsze jest usmiechniety i przez to uroczy, a ja mu nie daje zbyt wiele. Pokochalam Rabbiego bardzo szybko i mysle, ze jak ktos dalby mu szanse, to na pewno by nie zalowal. Chociaz czasem sie boje, czy na pewno trafilby dobrze.