Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Folen-ma ogłoszenia i ma allegro...i cisza...

Najprawdopodobniej w najbliższą środe Mrówa będzie występować w tv (Iwona- :calus: )- mam nadzieję,że wtedy coś sie ruszy w jej sprawie...:roll:

majga- święte słowa!- muszę przyznać,że jestem naprawdę wzruszona zainteresowaniem i chęcią pomocy jaką wykazują na każdym kroku ludzie z dogo :iloveyou:

Posted

To może dołożę kilka ogłoszeń od siebie?

Chyba mam niezłą "rękę" do tego, bo ostatnio co poogłaszam psiaka, to najpóźniej w ciągu 2 tyg muszę je zdejmować :)

Posted

Mrówa do góry!

Ze wzgl.na podejżenie ciąży sunia została dziś ciachnięta.
Tanitka- b.dziękuję za pomoc!!

Mała odsypia właśnie narkozę.. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok..

Posted

Mróweczka trzymaj się, jutro dołożę swoją porcję ogłoszeń ślicznotki.. Jeszcze tylko podpowiedź na której stronie znajdę tekst, a może link do allegro? To stamtąd przekopiuję.

Posted

Mrówa czuje się kiepsko.
Bidulka leży i nawet dziś jeść nie chciała.. Musi ją boleć.. :-(
Całą noc przespała wtulona we mnie, nawet nie obchodziło ją co wyprawia reszta sfory..
Wychodzi tylko na chwilę do ogródka na siku,a potem kładzie się i śpi dalej..
Mam nadzieję,że sunia szybko się wygoi i wróci jej energia.

Posted

ARKA- dzięki za info! koopki są ok, Ala po prostu za dużo jej dała na raz i Mrówa ostro sie przejadła,ale sądzę,że nie zaszkodzi jej ten zastrzyk i warto go zrobić,gdy polepszy się jej po zabiegu

Posted

[quote name='pati-c']ARKA- dzięki za info! koopki są ok, Ala po prostu za dużo jej dała na raz i Mrówa ostro sie przejadła,ale sądzę,że nie zaszkodzi jej ten zastrzyk i warto go zrobić,gdy polepszy się jej po zabiegu

Poczytaj tu:
http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=5578

Zbyt duzo psow z Krzyczek ma podobne obiawy a skoro u jednego juz stwierdzono lablie a one moga doprowadzic nawet do smierci psa wiec...:shake::shake::shake:

Posted

ARKA- a to jej nie zaszkodzi jak teraz, w czasie gojenia,poda sie jej ten antybiotyk?? jest b.osłabiona po zabiegu..

moja znajoma opowiadała jak ledwo wyciągnęła z tego paskudztwa swoją jamniczkę- leczenie trwało i trwało..

Posted

pati-c napisał(a):
ARKA- a to jej nie zaszkodzi jak teraz, w czasie gojenia,poda sie jej ten antybiotyk?? jest b.osłabiona po zabiegu..

moja znajoma opowiadała jak ledwo wyciągnęła z tego paskudztwa swoją jamniczkę- leczenie trwało i trwało..

Skonusultuj z wet-powiedz jakie sa podejrzenia!

Wogole zanim ktos bierze suke,szczegolnie, do siebie, wyniszczona suke, powinien byc na to przygotowany, ze zaraz cieczke dostanie.
Dlaczego masz niepokastrowane psy-masz hodowle ZK?

Posted

ARKA- napisałam,że się tym zajmę i z łaski swojej nie napadaj na mnie,bo nie nasze psy przyczyniły się do ewent.(bo to było podejżenie) ciąży Mrówy

hodowla ZK nie musi być jedyną przyczyną nie kastrowania psów i sorry,ale nie muszę Ci się tłumaczyć
i zapewniam Cię,że jestem ostatnią osobą,która rozmnażałaby psy

Posted

pati-c napisał(a):
ARKA- napisałam,że się tym zajmę i z łaski swojej nie napadaj na mnie,bo nie nasze psy przyczyniły się do ewent.(bo to było podejżenie) ciąży Mrówy

hodowla ZK nie musi być jedyną przyczyną nie kastrowania psów i sorry,ale nie muszę Ci się tłumaczyć
i zapewniam Cię,że jestem ostatnią osobą,która rozmnażałaby psy

Jasne, że nie musisz Pati-c. Głowa do góry. Ja mam zarówno psy kastrowane jak i niekastrowane ale tak dokumentnie zabezpieczone te niekastrowane, że o pokrywaniu suk mogą sobie wyłącznie pomarzyć.
Życzę Mrówie by wreszcie wyszła na prostą.

Posted

Mrówa ma się lepiej :-)
Zjadła trochę, ciutkę więcej się rusza,chociaż nadal większość czasu wyleguje się na sofie..
Rozmawiałam wczoraj z Tanitką,która ma na dt sunię wysterylizowaną w tym samym czasie,przez tego samego weta co Mrówka i okazało się,że obie psiny zachowywały sie wczoraj identycznie- byc może,że środki które dostały miały przedłużone, silne działanie i stąd wczorajsze totalne "zmulenie" obydwu suk..
Na szczęście dziś widać poprawę, bo, muszę przyznać, b.się niepokoiłam.

Ciekawe jest także zachowanie pozostałych naszych psów-mądrale wyczuwają,że coś jest nie tak i zachowują się wyjątkowo spokojniutko.
Wczoraj niemal cały dzień przespały- tak jak Mrówa.. Nie ma to jak zachowania stadne ;)

Posted

pati-c napisał(a):
(...) Ciekawe jest także zachowanie pozostałych naszych psów-mądrale wyczuwają,że coś jest nie tak i zachowują się wyjątkowo spokojniutko. Wczoraj niemal cały dzień przespały- tak jak Mrówa.. Nie ma to jak zachowania stadne ;)

Jeśli i Ciebie wtedy ogarnęła senność to stanowicie stado co się zowie !!! :evil_lol: ;) :evil_lol:

Posted

Hmm..no cóż..nie będę ukrywać,że wczorajszy dzień do najaktywniejszych nie należał :oops: ..asystowałam większość czasu Mrówie na kanapie- :sleep2: lub :user:
Widok przedstawiał sie chwilami interesująco- jedna kobitka z rozwalonymi naokoło pięcioma psami :roll: :evil_lol: :stupid:

Posted

Ło matko, to rzeczywiście było na co popatrzeć! Aż Ci zazdroszczę, choć u mnie nie było gorzej, bo było - wyrko, 3 psy i 2 koty, a na ścianie pająk. :evil_lol: Pełna integracja gatunkowa. ;)